Çeyiz hazırlığı ve fikir paylaşımlarımız (Sohbet bölümü)

o takımdan da vazgeçtm kızlar ben yaa, bu kdr fikir deiğiştirmem hayra alamet deil evlenmeden bi ay önce fln almayı düşünüorm sanırm en çok o zman içime sinicek:)

merhaba kızlar ben sevdiceğimle aralıkta nişanlandım. düğün tarihimiz belli değil ama en geç bir seneye olacak sanırım. tutuşmuş durumdayım. çünkü ben çeyizi hep saçma ve gereksiz bulurdum. yani insanlar evleneceği zaman evlerine ne gerekiyorsa alırlar diye düşünürdüm ve bizimkilere de hiç izin vermedim. evlenmeye de pek meraklı değildim. evlenecek olursam, tabak çanak beyaz eşya nevresim vs bunları günü gelince o zamanki zevkime modellere göre alırım diye düşünüyordum. annem de çalışan bir bayan olduğu için rahat etmiş oldu. en çok dantel-pike diktirilmesine karşıydım. hala karşıyım. kullanılmıyor ki artık.. yazık oluyor.. derken of hiçbirşeyim yok. cıbıldak kaldım ortada. para da biriktirebilmiş değilim. ha denilince de alınmıyor, alsan eksik bitmiyor. benim şu an sadece ıvır zıvır kab kacak, bardak, borcamlar, taa fi zamanından bir sandık tencere takımım var bi de (bunu da yeni öğrendim. annemin ya da teyzemin çeyizinden açılmamış bir sandık olmalı bilmiyorum ama eski sağlam güzel tencerelerden) işte durum bu kadar vahim. neler istediğimi biliyorum ama sağlam bir piyasa araştırmasına ve para biriktirmeye, yardıma fikre ihtiyacım var. yani aktif bir topiğe ihtiyacım var. çeyiz topiği çok sanki. bunun için bu topik uygun mudur? tavsiye edebileceğiniz başka topik var mı? ya da beni de aranıza alıp yardımcı olabilir misiniz?:112:

Son düzenleme:

cnm merhaba anladığım kadarıyla seninde benim gibi eteklerin tutuşmuş
ama sakin ol herşey olur merak etme
para biriktirebiliyorsan ne güzel ama maalesef ben istediğim gibi para biriktiremiyorum. o yüzden mümkün olduğunca peşin yada 2-3 taksit alıyorum alacaklarımı.
bu topik senin işini görür her zaman gel

Çeyiz Kız
:82:

uvv teşekkür ederim. sorma fena tutuştum. bi de ailemi utandırmak istemiyorum iyi kaliteli olsun istiyorum yoksa benim umuruma değil o kadar hengi marka olmuş herşey tam mıymış falan ama çeyiz denilince aile, hatta anne sorumlu tutulur ya genelde, boşvermek olmuyor yani. ben de taksitle halldedebilirm ancak. çünkü çeyiz seti şeklinde almayı düşünüyorum. krc, schafer,emsan ın çeyiz setleri gibi. ama o setlerdeki her takımı beğenemiyorum. çiçekli böcekli çok süslü sevmiyorum. ben sade ya da spor şık hoşlanıyorum. öyle bir takım beğeniyorum ama o sete dahil olmuyor alınacak çok şey var ama önce şu büyük parçaları bi kenara koymak lazım

schaeferi hic düsünme bile
ben aldim takimini
hic memnun degilim
resimlerde gibi gelmedi esyalarim, on kere geri gönderdim, yine geldi, degisti falan...

yemek takimim dogru geldi bir, CBK tam fiyasko, kesinlikle resimlerde ki gibi degil modelleri, cok kaba sabalar... ben sok oldum görünce
en son üzerine para ödeyip en son cikan modellerden aldim ama yinede tam icime sinmis degil.
kahvalti takimim hatali, tabaklarinda siyah siyah lekeler var...

alirsan bile icine bakmadan alma kesinlikle canim, benden tavsiye. ben cok pisman oldum
keske 3-5 kurus daha ödeseydimde karaca alsaydim

cnm öyle telaş yapma herkes elinden geldiği kadar bişeyler yapmaya çalışıyor. Hem annenin utanacak bir durumu olmaz ki bence öyle düşünmemelisin.Sonuçta herkes en iyisini en güzelini almak istiyor lakin durum el vermiyor olabilir. Annem bana hep şunu der, ele alacağın kadar olsun yeter diyor.
Bernardo'da şuan kampanya var. Yemek takımı ve çatal bıçak setini beraber alıyosun ödediğin fiyatın yarısını sana hediye çeki veriyorlar. hediye çekiylede diğer ihityaçlarını karşılıyorsun.

evet baya yardımında oldu bana :) ama varya o yatak örtüsü öyle gözüktüğü gibi değilmiş gri her tarafı böyle ucuz duruyor baya yani kalitesiz .. :S almıcam ..
canım resim değişince unuttun beni heralde hani tac kampanyasında yana yakıla bişeler bakıodm yaa :)))

eylül 2012 düşünüyorz aksilik çıkmazsa sizde o tarihleri düşünüyordunuz yanlış hatırlamıyorsam :)) mucux

evet o yatak örtüsü durumunu sorcaktım sana unuttum başka laf girdi araya. güzel durmuyo demekki iyi yapmışsın almamakla. O zaman pikeleri geri vermiyceksin sanırım dimi?

Evet bizde 2012 eylül düşünüyoruz Allah nasip ederse ben düşündükçe stres oluyorum ya inan bazen geceleri uyuyamıyorum nasıl olacak bu işler diye.sende nasıl durumlar?

evet canım yaa çok kötü duruyordu beğenmedim günlük olmuyacağı için :S pikeleri o gün verdim çünkü bakmaya avcılar showrooma gittim fabrikanın oraya direk verdim ama faturasını vermediğim için daha iptal olmadı bakalım ne olacak.. yarın vericem inş.. ay ay çok sinir oldum ama çok ince o pikeler :S kumaş gibi...

valla canım o durumu ne sen sor ne ben söylim başıma ağrılar giriyor böyle tam uykuya dalıcam aa bak şunu alıcam bunu alıcam nasıl yetişcek nasıl olcak aksilik çıkcakmı sorun olcakmı mutlu mutlu sevdiceğime kavuşacakmıyım ay ay valla depresyna girip duruom ben ama ne zaman alışveriş yapsam azcık rahatlıyorum bi süre bu ay param kalmadı alışveriş yapa yapa

üzülme sinirlenme cnm bulunur bir yolu,aslında taç'ın pikelerinin kalitesi için güzel diyorlar niye öyle ince geldi ki?
Sarev'in pikeleride hoşuma gidiyor benim.

Ya sen tam bendensin kendim sanki yazmışımda okuyomuşum gibi oldum :90: napcazzz biz ben para harcadıkça geriliyorum ama
:78:

valla bilmiyorumki ya çok ince sadece desenli kumaş annemde hiç beğenmedi ben almıcam pike ucuza geliyor dye almıştm zaten 2 tane dört mevsim var bnde tacın yeter bana :)

haha aynı tarihlerde evlencez ondan galiba ben gerilmiyorum ama yetmeynce geriliyorm hani şöyle 15 milyar bulsam varyaa offf allahım sana geliyorum derim 1 ay alışverişten çıkmam hiç geceliğim iç çamaşrm yok yeni almadm daha sen aldnmı canım ya ben böle ara ara kafama takıp düşünüyorm :))

Allah evlenenlere yardım edermiş diyorlar herkes nasıl ev kuruyor Allahın izniyle bizde üstesinden geleceğiz ama işte bazen panik oluyorum elimde değil. Hatta bunun için belki doktora bile gidebilirim şimdiden böyle sıkılmak istemiyorum. Çok şükür alıyorum ama bi yandanda içimde ki stresi dizginlemeye çalışıyorum.

canım yağmurluk varya fena kızmış bize benden söylemesi :) bi daha burdan başka bi yere yorum yazmam hıh yazdım buraya

canım yağmurluk varya fena kızmış bize benden söylemesi :) bi daha burdan başka bi yere yorum yazmam hıh yazdım buraya

demiştim sana yicez fırçayı diye ama buda nedir yani kısıtlamalar cık cık cııkkk :95:

Son düzenleme:
hahaha msj attım napim çeyiz konusunda heyecan yapnca öyle oluyor dedim dedimde dedim yani sadece dedim yedik valla öyle böyle değil

bunları paylaştığın iyi oldu teşekkür ederim. cbkyı hiç duymadım ben sanki :26: karacaya da sadece internetten kataloglardan bakabildim. ama kendini bu alanda en aşan o duruyor gerçekten. aman hepsi kaliteli tanınmış marka diyordum ama şikayetini duymak iyi oldu :112:

kampanya süpermiş ya :128: bernardo biraz daha pahalı değil mi. aslında buradan da duyum aldıkça gidip bir bakmak lazım :121:

kızlar bugün aklıma bir şey geldi. tesadüfen acarın kendi mağazasına girmişim. bakıyorum ama benim bayıldığım model tabaklar servislikler falan, fiyatlara bakayım dedim gayet uygun da, marketlerde falan daha yükseğe satılıyor acar. tam çıkıyordum aklıma bir şey geldi; aynı desenin modelin bir sürü tek tek çeşit çeşit parçasını satıyorlar. tam benim beğendiğim tarzlar mevcut ben de sordum çalışan kızlara bu serilerden kahvaltı takımı çıkar mı diye, çıkar dediler. baktım gerçekten çıkıyor ve çok ender tasarımlar bile var. istediğim parçalardan istediğim kadar alıp yanına o modelin fincan takımı uydurdum mu tamamdır tek sıkıntı dedim bunları gazeteye falan sarıp kolileyip vermezsiniz değil mi nasıl olacak falan, dediler biz ayarlarız birşeyler şık kutular ayarlarız falan. nasıl sevindim anlatamam çok heyecanlandım biraz düşünmeye kadar verdim. kendi takımımı kendim tasarlıcam hemde herparçası aynı malzeme aynı model yani uyum problemi de olmayacak saydım şu kadar tane bilmemne tabağı bu kadar tane bilmemne tabağı falan olsa toplam nekadara mal olur bana bu takım dedim, 120 dediler max dedim, 150 ama bulmaz 150yi dediler şok oldum. bakalım aklıma en son bu geldi ve yattı. ymk+ çtl-bçk + tencereyi de bir çeyiz seti kampanyasından aldım mı bayaa bir şey koymuş olurum kenara ne dersiniz:109:

cbk= catal bicak kasik takimi schaeferin cbk takimi cok kötü geldi yani. hep kenarlari cizikti, imalat hatasi coktu.
görünce ben kalmistim böyle o kadar sok oldum ki, cünkü ucuz biseyde degil... bi takima 500 küsür lira veriyorsun ve her parcasinda imalat hatasi vardi.
o yüzden görmeden alma diyorum ya... muhakkak kolilerin kontrol edilmesi gerekiyor.

benim arkadasim karaca shopta calisiyor, ben yakindanda gördüm herseyi.
gercekten daglaaaaaar kadar fark var. karaca cok kaliteli görünüyordu... hele bone china yemek takimlari
bu aralar kendi ceyiz takimi anneme verip kendime karaca ceyiz takimi almayi düsünüyorum

allah iyiliğimi versin cbk ya çok güldüm almışken iyisini almalı. o kadar hata olur mu koca markada ayıp bir şey. eldekini anneye verip kendine yenisini alman da mantıklı. zaten anneye heveslenip bir şey alacağın zaman gençsin yenisini güzelini kendine al diyorlar. haklılar aslında :106:

valla ben erkeğin yada evlendikten sonra birlkte alınması taraftarıyım,
ya da bilemiorm benm erkek arkadaşm sen çeyizini tamamla elektronikleri ben zaten zevkle alırm diyo o yüzden ben almayı düşünmüorm zaten bi sürü masraf var dimi ama:)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…