Çeyiz hazırlığı ve fikir paylaşımlarımız (Sohbet bölümü)

arkadaşlar bi konuda fikrinize ihtiyacım var.. süslü püslü yatak örtüsüne ihtiyaç var mı sizce? siz alıyo musunuz?

arkadaşlar bi konuda fikrinize ihtiyacım var.. süslü püslü yatak örtüsüne ihtiyaç var mı sizce? siz alıyo musunuz?

arkadaşım ben alıcam ama yatak odası belli olduğunda ancak onu da çok abartılı almam heralde çnkü her zmn kullanılmacağını sylüyrlar genelde:)

bunun için diğer çeyiz için gereksiz mi ne böyle bi başlıklı konuda alınmaması gerektiğini kullanılmadığı yazmışlardı..hergün hergün onunla kim uğraşacak kullanışsız demişler

meraba ben henüz su takımını almadım ama almak üzeriyim yani kesinlikle 12 kişilk yapıcam dediğin gibi 2 aileyi çağırdığımıza çok ihtiyacımız olucak.olmuşken tam olsun bence

bende 2013 yazı evlenceklerdenim..bende birçok şeyi aldım ancak bazen keşke para biriktirip son 6 ayda alsaydım modası geçr mi diye düşünüyorum malsef, mutfağımı tamamladım diyebilirim yani:) her ay maaşı alınca koşa koşa çeyize bişyler eklemeye gidiyorm bu kadar güzel bir duygu olcağını tahmn etmezdim:) hayırlısıyla hepimiz aldıklarımızı en güzel günlerde kullancaz...

arkadaşım ben alıcam ama yatak odası belli olduğunda ancak onu da çok abartılı almam heralde çnkü her zmn kullanılmacağını sylüyrlar genelde:)

teşekkür ederim cevaplarınız için bana da gereksiz geliyor biraz kullanılmayacak şeye bir sürü para vermek istemiyorum açıkcası başka bi ihtiyaç alınabilir....

teşekkür ederim cevaplarınız için bana da gereksiz geliyor biraz kullanılmayacak şeye bir sürü para vermek istemiyorum açıkcası başka bi ihtiyaç alınabilir....

tatlım ben hep ıstemıstım bole gelınlık gıbı tullu taslı bı yatak ortusu aslında mor bır tam takım yatak ortum var saten ve taslı ama dedım ya beyaz olsun ıstedım hep ve aldım o kadar para verıp aslında pışman mıyım degılım sonucta cok ıstedım aldım ama sımdı bazen dusunuyorumda onu almayıp onun yerıne gunluk kullanılabılecek olan ve fıyatı 100 tl olanlardan alabılırdım bı kararsızlık durumu mevcut yanı ama dedıgım gıbı ıstedım aldım ve kesın kararlıyım kullanıcam sonucta senın zevkıne kalmıs bısey. Çeyiz konusunda hepimiz kusursuz olmasını ıstıyoruz dolduruyoruz sureklı ben hem bunu dusunup hem ustune gıdıp kapıtonelı takım da aldım hem gunlukte kullanabılırım dıe en ıyısımı ıcınden gelenı yapp

sağol canım teşekkür ederim... neyse şimdilik bi acelem yok biraz daha düşüneyim en iyisi.. çok sağol ccanım

acaba hangisi daha kullanışlıdır kafama takıldı ya yemekle pek alakam olmadığı için kaşıklamı koymak daha rahat baharatları yoksa tuz gibi dökmekmii?

bence tuz gibi dökülenler daha iyidir gibi gelio
kaşıklı olanlar kapaklı olmak zorunda devamlı kapak açıp kapaman gerekr, benmkiler de tu gibi dökülen daha rahat olucanı düşünüorm

bende baharatlık konusunda kararsızım acıkcası su klasık porselen tarzında olanlardan alıcam galıba en sonunda ama tuz gıbı dökülenler daha şık duruyor gıbı geldı :13:

merhaba geleceğin gelinleri :123:
ben en kısa zamanda bir işe girip çeyiz hazırlığına başlamayı ümit ediyorum yalnız aklımda bazı sorular var :26:
önceden beğendiğimi alırım diyordum ama kk'da renk uyumuna dikkat ederek hazırlanmış çeyizleri görünce fikrim değişti
mesela günlük yemek masa örtüsü ile fırın tutacağının rengi uyumlu olsa..
ya da baharatlıklarla tencereler.. alakasız gibi durabilir ama bir mutfakta hayal edilince hoş görünür bence..
yine de böyle renklerle yola çıkınca hem kullanışlı hem uyumlu ürünler bulabilir miyim acaba diye de endişeleniyorum :26:
çeyize başlamadan bir karar versem iyi olacak renklerden de az çok anlarım ama yeni fikirlere ihtiyacım olabiliyor..
umarım anlatabilmişimdir neler önerirsiniz bana acaba :26:

selam herkese bende çeyiz hazırlığım sırasında bu sayfalardan çok yararlanmıştım.. artık 3 aylık evliyim size bi kaç konuda fikrimi söylemek isterim. yatak örtülerinden konuşmuşsunuz hatta tüllü olanlardan felan herkesin zevki farklıdır ama benden size tavsiye hiç öyle şeylere girmeyin. yatarken kaldırıacaksınız e sabah bi daha sermek felan inanın çok zor geliyor bide öyle tüllü kocaman bi yatak örtüsü sizi çok zorlar bide çalışan bayanlarsanız hiç boşuna onca para vermeyin derim. onun yerine çok şık düz yatak örtüleri var taç ve linens te onlar çok ideal. baharatlık konusuda konuşmuşsunuz ben şuanda evimde tuzluk gibi olanlardan kullanıyorum benimki 12 lik ti çok rahat onlar çok memnunum pratik oluyor hemde içini görüyosun neyde ne olduğunu cam olmasına dikkat edin derim... bol bol saklama kapları alın . kuru bakliyatlar için cam kavanozlar edinin ya da alabiyorsanız tupperware nin oval serisi var onlar çok kullanışlı...
bide salon dekor eşyalarını evinize girdikten sonra alabilirsiniz nereye ne iyi olur diye bol bol düşünecek vaktiniz olacak çünkü benim aklıma gelenler bunlar başka bi konuda sorunuz olursa cevaplarım. kolay gelsin hepinize

bizim evdede var anneme almıştım baharatlık yuvarlak metal dökmeli olandan ama diğeri kavanozdan kaşıkla alınan daha mantıklı tabi yemeğe dökülürken
onların delikli küçük oluyor en basitinden kırmızı pul biber deliklerinden dökülmüyor mesela

ben de metal tuzluk gibi olanlardan aldım ama porselen büyüklerden de alıcam galiba. metallere sığmıyor bir çok şey fazlasını porselenlere yani büyüklere koyup mutfak dolabına kaldırcam diğerleri tezgahta olucak hemen elimin altında. nasıl fikir ama

Kızlar ben bakliyat, tuz ve çay koymak için kavanoz aldım ama aşağıda koyduğum annemin kavanozları. Benim kavanozlarımında şekli aynı yanlız kapağı biraz daha zarif duruyo ve benimkinin kırmızı puantiyeleri var kapağına yakın bir yerde de yine kırmızı bir kurdele resmi var. Çay ve tuz koymak için olan kavanozlarda bunların yarısı kadar. Ben yeni çıkan kavanozları beğenmedim, porselende istemedim içi görünmüyo diye eskiden böyle cam kavanozlar vardı aradım taradım Üsküdar'da buldum. Belki fikir olur sizede...

Son düzenleme:
kızlar merhaba 3,5 yıllık evliyim kayınvaldemle oturuyoruz yaza eve çıkıcaz inşallah ...
eksikliklerimizi tamamlamaya başladık çok aşırıya kaçmak istemiyorum ama anlamıyorumda ya ..
nelerim var yazayım sizee ...
12 kişilik yemek takımım
12 kişilik çatal kaşık
tencere seti tava seti
günlük yemek takımı oda 12 kişilik oldu ayrı desenlerle
6 adet su bardağı
12 kişilik çay takımı
6 kişilik çay takımı
kahwaltı takımı
havlu
rende
kattle
cezve takımı
tupperware takımlarım
çaydanlık

nevresim takımım fln çok .. yatakodada eksiğim yok mutfak banyo olarak eksiğim var ...
beyaz eşya ve mobilyayada daha başlamadık ... mobilyayı modokodan düşünüyorum .. hem uygun hemde kaliteli gibi bilemiyorum az bir süremiz kaldı çok büyük masrafada giremiyoruz eşimle ikimiz yapıyoruz herşeyi ...
beyaz eşyadada çok kararsızım kayınvaldemde bosch var çamaşır makinası tamamıyla fiyasko yani kokular çıkmıyor tişörtlerden yumuşatıcı çok koyuyorum deterjanda

Arkadaşlar, şu çeyiz sayfalarını açıyorsunuz hoş güzel. ama tüm resimleri ilk sayfada ki mesaja sığdırsanız bizlerde 100 sayfalık sayfalarınıza bakmakta zorlanmasak ?? inanın kafam almıyor benim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…