- 14 Ocak 2012
- 11.857
- 73.545
- 798
- Konu Sahibi Su_perisiiii
-
Bir orkide daha almıştık dayanamadı hemen öldü niyeyse. Sadece üç yaprağı var şu an. Kendi haline bıraktım karanlık odayı duymuştum da denemedim.Her orkide 1 yıl sadece yaprak çıkartır.
Saksını buuyutmekte fazla yaprak yapar bılgın olsun .
Ceza olarak karanlık oadaya koyabılırsınız veya bır tane daha orkide varsa onunla kıskandırabılırsınız.
Maşallah çok imrendim. Daha da ciceklensin inşallah. Darısı benim hımbılaEki Görüntüle 2171950 Maşallah deyin :)
Ama laftan sözden anlamıyor inatçı. Tehditlere de aldırış etmedi. Keyfi bilir.Annemde konuşur çiçeklerle ama tehdit edenide ilk defa duydum:) :) benimkilerde çok inatlaşdı bu aralar.
Durmadan kıskandırın.Maşallah çok imrendim. Daha da ciceklensin inşallah. Darısı benim hımbıla
Toprağını değiştirirken köklerinin arasında sünger varmı dıye baktın mı ?Bir orkide daha almıştık dayanamadı hemen öldü niyeyse. Sadece üç yaprağı var şu an. Kendi haline bıraktım karanlık odayı duymuştum da denemedim.
Sonradan nette araştırma yapınca baktım. Artık her şey için çok geç olmuş. Kurtaramadık sarı sarı rengi çok güzeldi. Kv hem kendine hem bana almıştı. İkisi de öldü. Benim hımbıl buToprağını değiştirirken köklerinin arasında sünger varmı dıye baktın mı ?
ay maşallahhh hımbıl hanımaaa yapraklar bıraz solgun . Ama bu canlanır. Çok sulama aydınlık alana koy. 10 günde bir yapraklarına su değirmeden sula ve orkide besinini muhakkak al canım.Sonradan nette araştırma yapınca baktım. Artık her şey için çok geç olmuş. Kurtaramadık sarı sarı rengi çok güzeldi. Kv hem kendine hem bana almıştı. İkisi de öldü. Benim hımbıl bu
Eki Görüntüle 2171969
Yaprakları hep böyleydi bilemedim. Camın yakınına koyamıyorum benim oglan çiçeği kurcalamak için pusuda bekliyor. TV ünitesinin üst rafina koyuyorum cama yakın ama yeterince ışık alıyor mu bilmem. Yeni kök ve yaprak geliyor şimdi. Bir de acaydi.ay maşallahhh hımbıl hanımaaa yapraklar bıraz solgun . Ama bu canlanır. Çok sulama aydınlık alana koy. 10 günde bir yapraklarına su değirmeden sula ve orkide besinini muhakkak al canım.
Çiçek coşturanın sıvı gübresini koyun sulama suyuna haftada 1..
Orkide çok baktım zamanında. Zor bir çiçek. Eski haline dönmese de tekrar tomurcuklanabilir..
Açar ama seneye açar . Ablamında böyleydı . Kuran falan okuyordu bi ara :) Canlandı kerataYaprakları hep böyleydi bilemedim. Camın yakınına koyamıyorum benim oglan çiçeği kurcalamak için pusuda bekliyor. TV ünitesinin üst rafina koyuyorum cama yakın ama yeterince ışık alıyor mu bilmem. Yeni kök ve yaprak geliyor şimdi. Bir de acaydi.
Eki Görüntüle 2171950 Maşallah deyin :)
hayır sen içindekini diyorsun .
Öyle değil .
Şunun gibi . Bir saksı al .O dışardaki renklı saksıdan ve içindeki plastik saksıdan çıkar ve bunun içine ek . Butun kökleri toprağın içinde kalsın .
Orkide besini migroslarda bile var.
Biraz bosladim zavallıyı. İki de antoryum var üçünü balkona koydum. Güneş vurmuyor oraya ama aydınlık. Biraz hava alsınlar bakalim. Her gün biraz dursunlar diye düşünüyorum belki faydası olur. Çiçek bakmak hiç bana göre değil. Sağolsun kv burada kalırken aldı. O çiçekleri çok sever. Ben de bakıyorum öyle ne yapalım.Açar ama seneye açar . Ablamında böyleydı . Kuran falan okuyordu bi ara :) Canlandı kerata
Benim zalım orkidem de inatla çiçek açmıyor düzenli suluyorum altına peçete koyuyorum fazla suyu emsin diye. Kök ve yaprak çıkarıyor ama çiçek yok. En son keserim seni diye tehdit ettim kök çıkardı
Tabi cabalasin. Hımbıl yav. Arada kök saliyor yaprak veriyor ama çiçeğe dair alamet yok.
Tembel tembel yatmak yok biraz da sen çabala he?
Eki Görüntüle 2171950 Maşallah deyin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?