ciddi beraberliklerde cinselliğin sınırı ne olmalı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mutlu bi cinsel hayatı evlilik öncesi ilişkiye de bağlamıyorum zaten..
sadece önemli bi etmen olduğunu düşünüyorum ve çevremden de görüyorum..
herşey tamam cinsel hayatta uyum yoksa artık ona kişinin kendisi karar verir.. artıları eksileri tartar karar verir.. örneğin yalan söyleyen bi erkek olduğunu farzedelim, bu nası o kişinin değerlendirilmesinde olumsuz bi özellik olarak ele alınırsa bu da olumsuz bi özellik olarak alınır.. sonra bakarsınız değer mi değmez mi die..

Son düzenleyen: Moderatör:
sanırım bu konu yine kilitlenecek...:)) kadınlar kulubunde 'bekaret, evlilik öncesi cinsel ilişki'ile ilgili açılmış her konu malesef ölü doğmuş konulardır..
çünkü, ''ben yapmam ama herkese yapana da saygı duyarım'' diyenler, 'ben yapılmasını doğru buluyorum' diyenlere jet hızıyla sorgulamaya ve yüklenmeye başlıyor. sizin saygıdan anladığınız şey bu mu ? iyi ki saygı duyuyorsunuz ama bir o kadar da meraklısınız hala, irdelemeden duramıyorsunuz...

konuya cevabım;

evlilik öncesi cinsellik, her iki tarafında psikolojilerinin ve hayat görüşlerinin el verdiği ölçüde sınırlıdır. ben evlilik öncesi cinselliğe karşı değilim, olmayacağım da. çünkü, cinsellik, karşılıklı aşk ile yapıldığında, ahlakın en güzel buyutudur ve evlilik cüzdanının verdiği hak ve sorumluluklardan bağımsız bir ''sosyal, kişisel ve anayasal haktır''.

işte böyle...anlayana.

nisan canm ozaman böle bi konu acıldında sadece karşı olmayanlar girisn karsı olanlar girmesin bakmasın yazsınlar ..:))))..sonuçta bi konu açılmış nasııl karşı diilim diyip hakkını savunan oluyosa ,,karşıyım diyip neden karsı olduğunuda acıklayabilir insan :)))....burda maç tartışmak saygısızllık yapmak diil fikir paylaşıyoruz herkesin kesin net karşı olduğu konular vardır demi ? :))

tabi ki öyledir canım benim haklısın. :))
ama şimdi demek istediğim, önce 'saygı duyuyorum' diyip hemen ardından eleştiri bombardımanına başlamak bana ters diyorum. sonuçta konu sahibesi arkadaş, herkese açmış bu konuyu, herkesin fikrini soruyor. ama toplumun genel kanılarına azıcık ayrkırı bir yorum olsa 'sözde saygılı' insanların, spotları ona çeviriyor, başlıyorlar sorguya ve başka yönlere çekmeye..
''ne yani?'' , ''şöyle mi olsun'', ''gençlik nerelere gidiyor'' gibi gibi yorumları diyorum canım benim :))

ayrıca, güzel yaklaşımın için tesekkur ederim, ilgine =))a.s.

canımcım gençlik nereye gidyo diyen benim :)))) ama benim bunu söylemememin nedeni biraz daha dikkatli olmak biraz daha iradeli olmak anlamında söyledim bi söz .neyse ben fasla yasmimmm ben karşüyüm napam bu benim fikrim. dedim gibi hazinemizi eşimize sunmak bence daha güzel olr :))))..

diyelimm çok ciddisin evlilik düşünyodun hatta nişanlısın düğününe misal 1 hafta var ve sen ilişkiye giridin evlenicen erkeklee evleniceksin yaa daynamadınız. allah korusn ertesi gün eşin olucak insan kaza oldu vefat etti....sonra bi beraberlik daha yasadın yine ciddisin deli gibi seviyosunuz birbirinizi her seyiniz uyuyo aama adam ilk onunla ilişki yaşıcaksın diye bi hayali olduğunu söyledi napıcaksın??? yani napıcaksın derken sorum sana diil genel :))

ablacığım anlıyorum seni, konuyu baştan sona okudum zaten :)
şimdik senin bahsettiğin şu vefat olayı var ya, ona değineyim:

ben erkek arkadaşımla cinsel birliktelik yaşadım ama o çok sevdiğim ve onunla birlikte olmaya değer gördüğüm bu kişi vefat edecek. ve ben bunun ardından, onun ölümünü değil de 'aman ben bekaretini kaybetmiş bulundum, bundan sonra ne yapacağım?' diye mi düşüneceğim ??? özür dilerim ama benim ne hayat görüşüm ne de aşka sevgiye verdiğim değer, benim bu soruyu kendime sormamı mümkün kılmazzzz....çünkü, ben aşık olduğum erkek öldükten sonra, ''zaten başıma gelebilecek en kötü şey gelmiştir'' diye düşünürüm. bu vefat konusunun yanında bekaret bana vız gelir, deyim yerindeyse...anlatabildim mi ?? iki kişinin paylaşabileceği en güzel duygu, bekaret buna engel teşkil etmiyor benim zihnimde.

ayrıca, bekareti ''hazine-mücevher'' olarak görmüyorum. onu öyle görecek bir tek erkek yanıma yaklaşamaz zaten, arkadaşım dahi olamaz, kaldı ki, en sevdiğim varlık vefat ettikten sonra benden bekaret rica edecek bir erkekle ilişki yaşayayım...
bulunduğum ortam, arkadaşlarım, zihinsel yetkinliğim zaten öyle erkeklere kapalıdır.

sizlere çok iddialı gelebilir ama böyle :))

hepinizi seviyorum.

işte canım fikir ayrılığı bunlar senin düşüncen
onlarda benim düşüncem
bana görede ben ciddi düşüngüğüm biriyle ilişkiye girsem ama yürümese başkasyla evlenecek olsam o heycan gitmiştir..
neyse yazmaya kalktımmı cokkk uzar konu kapanır herkesin fiklri farklı naparsın benim adımın ............. olması senin adının ............... olmasıı gibi :)))))

bende hepinizi sevirümmm

bende hepinizi sevirümmm

tesekkurler canum, bu çerçevede tartışabilirsek ne güzel. ortak bi görüşte birleşmek zorunda değiliz ki zaten ama birbirimizi 'anlamak' önemli olan, bişeyleri empoze etmek değil. beni anladığınız için sağolun.. a.s

kimsenin garantisi yoktur, biriyle beraber olmak istediğinizde sonuçlarına katlanmayı da doğrudan kabul etmiş oluyorsunuz, beraberliğiniz ne kadar ciddi olsa da.

siniri olmamali özellikle evli ciftler arasinda asla

herkes istedigi gibi yasar bunlar özel şeyler isteyen yasar istemeyen yasamamz

Ne kadar cıddı olursa olsun düğünden önce olmaz bence .

gençlik nereye gidiyor diyen benim...eğer ki beni kastediyorsan..evet bu konuda şimdiden endişeliyim doğmamaış çocuğum için..benim değer yargılarıma inançlarıma uygun değil...benim yazdığım yazıda da yapana saygı duyarım diye birşey geçmiyor.kimseyi bombardımana da tutmadım.herkesin doğrusu kendinedir dedim..yanlışmı..sen bana ne kadar aşktan sevgiden cinsellikten bahsetsem benim bu konuya bakış açımı değiştirecekmisin...yada ben sana istediğim kadar yanlış olduğunu anlatayım sen evet yaa haklısın aslında yanlış mı diyeceksin,elbette demeyeceksin....
herkes kendi doğrusunu savunuyor burda....yazsam daha çok şey yazarım bu konu hakkında ama uzatmaya hiç gerek yok bence...ben birşey söyleyeceğim,sen birşey söyleyeceksin,başkası yorum yapacak derken konu kapatılacak...
evet bu evlenmeden önce birliktelik konusu herzaman kapanıyor çünkü herkes kendi düşüncelerini savunuyor...
senin gibi düşünen arkadaşım dolu çevremde....erkek arkadaşıyla birlikte olan vs...o onun kendi hayatı..ben düşüncemi söylerim,o söyler konu kapanır..herkesin yaşadığı yaşayacağı kendine..ben onu bu yüzden arkadaşlıktan silmem,oda bana yobaz gözüyle bakıp silmez...karaktere bakarım...bunun ucu yapana saygı duyarıma gidiyorsa(ki bence gitmiyor)öyle anlayabilirsin...ama bana göre yanlış her zaman da söyleyeceğim bunu...a.s.

böyle sorular neden sorulur anlamam..
acaba ankete sonucuna göre..
diyelim evlilik öncesi ilişki iyidir kanısı çıktı..
evet evlilik öncesi cinsellik harikaymış hemen gidip yaşayayım düşüncesine mi giriyorlar..??

saçma,bu herkesin özel hayatı.. birinin özel hayatı yüzünden de toplum yozlaşıyor kanısına varmak saçma..
evli adamlarda evli kadınlarla yatıyor.. eşleri olmayan kadınlarla??
buna ihanette dahil üstelik toplum bundan yara almıyor mu??

isteyen cinsellik yaşar isteyen yaşamaz..kimse kimsenin bekçisi olamaz..
bu tip konular sadece kaos yaratır..

ben gerçekten saygı duyuyorum.nokta.

Bence;
Herseyin bir sınırı olmalı tabii kiii....
Bu kişiye özel bir secimdir ve görecelidir
Kimi eli elime degmesin ister kimide herseyi yasamak kendi tercihidir bu konuda kimseye karısamam
Ama bana göre birr sınır olmasının her zaman faydası vardır nikahtanda dönen ciftler var sonasınıda düşünmek gerekir derim

cilveleşmeler olur tabi ama o iş evlenmeden önce olursa gerdek gecesinin zevki büyüsü kaçar....Diye düşünüorum ben

erkeklerin önemli bir kısmının maymun iştahlı olduğu gerçeğinden yola çıkarsak, ileriye gidilmemeli canım.
istediğin gibi dini boyutu hiç sokmuyorum konuya, benim için aslolan dinim olmasına rağmen.

ama erkeklerin önemli bir kısmı, görüşü görünüşü huyu ne olursa olsun maymun iştahlı. öyle ilişki diyebileceğim bir şey yaşamadım çıkmak gibi fln ama, etrafımdan gözlemlediğim bu. çok büyük hata yapıp nişanlıyken dini nikah yaptıran bir tanıdığımız vardı. iki aile de çok mutaassıp aileler. kız çok bilgili muhterem bir insan, çocuk da onu bilgisiyle kültürüyle sevdi, kıza da o gözle bakmış hep. çok iyi bir hanım olur kendisi, şefkatlı şahane bir insan. mutaassıp bir erkeğin arayabileceği herşey mevcut.

noldu devamını söyleyeyim. kızcağız bir kaza geçirdi. nasıl olsa kocam diyip de sargılı haldeyken nişanlısının yanına çıktı. bu kadar Allah korkusu olan bir adam, kızın kolundaki tüyden iğrenmiş, kolları kıllıymış. öyle anormallik de yok aslına bakarsanız ben tanıyorum kızı. sonra iğrendim diye ayrıldı.

şimdi evlilik nasip kısmet işi, bu olmasaydı başka bi yüzden zaten ayrılırdı bu insanlar. erkek dediğinin arkasında değilmiş, efendime söyleyeyim aslında dediği gibi dini ve hanımlığı için evlilik teklifinde bulunmamış kızcağıza.

bence bu tamamen bahane ya, neyse. kıza dediği gibi sevseydi böle saçma bi bahane uydurmazdı.

canım, sadede geliyorum. yakınımdan tanıdığım, ennnn efendi görünen adam bile maymun iştahlı çıkabiliyor.

bu çocuk iki görüşmede bıktı. bir de cinsellik olaydı o iki gün bir güne inecekti.

o yüzden erkeklere fazla yüz verilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

bir erkek cinselliği yaşayınca bağlanmaz, kadın bağlanır. ufacık bir dokunuştan, öpüşten manalar çıkarırız. erkek için bu böyle değil.

ben bağlanıp da terkedilmek istemem açıkcası, kimse istemez. kimsenin de duygularından emin olamazsın neler var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…