ciddi beraberliklerde cinselliğin sınırı ne olmalı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
herkesin sınırı kendine aslında. ciddi beraberlik diye bişi olduğunu düşünmüyorum ben. çünkü nice insanlar biliyorum ki, evlenmeleri kesinken olmadık birşey yüzünden ayrılanlar hatta düşman kesilenler. ve bu konuda bilinç sahibi olmadan, yapılan işin sonuçlarını göze almadan yapılan bilinçsiz cinsel birleşmelere karşıyım ben. ya yapmayacaksın ya yaptıysan sorumluluğun sana düşen payını alacaksın.

okulda bir kız arkadaşım var ailesininde bildiği bir birlikteliği vardı. bunlar cinsel ilişki yaşamışlar. daha sonra kızımızın gönlü başkasına kaydı onunlada cinsel ilişki yaşadı. hatta gecelerce beraber kaldılar. hatta onun için iç çamaşırı aldığını hatta alırken ince olsun o yırtmayı seviyo dediğine bile şahidim. neyse efendim bu sonsuz aşkı da bitti. ilk ciddi ilişkisine geri döndü. sonra tekrar istemiyorum seni dedi çocuğa. şimdi yonjadan facebooktan msnden insanlarla tanışıyo, buluşuyo ikinci gün sevgili oluyorlar ve öpüşüyorlar. 3. gün sevişiyorlar. her böyle adamla evlilik kararı alıyor kızımız. ay yok kesin bununla evleneceğim diye. şimdi ona göre de bu yaşadıkları ciddi birliktelik. o yüzden herkes kaldırabiliceği kadarını yaşasın. ben evlenmeden cinsel ilişkiye bööö öcü gözüyle bakmıyorum ama bu arkadaşımın yaptıklarını asla ve asla onaylamıyorum hatta gelip masama oturduğunda bile rahatsızlık hissediyorum. cinsel özgürlük bu olmamalı...

Son düzenleme:
bence hersey zamanı geldiğinde yaşayınca güsel oluyor
ne pişmanlık oluyor ne üzgün oluyor insan..
tabi herkes kendi hayatını yasar orası ayrı...

ciddii beraberlikte cinselliğin sınırı sabır
sonude evlilikk olmalıı

söylediklerine katılıyorum..benim kastettiğimde bu aslında.çok çirkin bir boyut alıyor..o söylediğin arkadaştan bende de vardı bir tane...üniversite yıllarında çok yaptı senin dediğini..her hafta sevgili değiştiriyordu nerdeyse..arkadaşlık sitelerinden çıkmazdı...bütün ilişkilerinde bu kesin diyordu..birlikte kalırdı falan onlarla...şimdi iş güçten pek başını kaldıramıyor gerçi..ben ne zaman evleneceğim diye kafasını duvarlara vuruyor...seninde dediğin gibi ben çok rahatsızlık duyuyorum onun yaptıklarından...kesinlikle cinsel özgürlük değil bu..adı başka bişey

ben kesınlıkle karsıyım çünkü bizde eskı sevgilimle 2 yıl süren bir beraberlımız oldu ve yaşadığımz şeyler büyük değildi ama ayrıldık ne oldu yaptığımız yanımıza kar mı kaldı yani kesınlıkle karsıyım olmamalı ister istemez oluyor ama sınırlı olmalı ve kızlar dikkatlı olmalı çünkü hersey bizde bitiyor.

bir şey daha eklemek istiyorum: sınır demişsiniz ya, belki de şöyle denebilir; olayı cinsellik olarak değil de hayatta herhangi konuda yaptığınız bir şey, bulunduğunuz bir davranış olarak alın. nasıl bir şey yaparken sonrasında pişman olur muyum, bunu gerçekten istiyor muyum diye düşünüyorsanız bunda da düşünün ve ona göre hareket edin. bu konuda yapılacak en büyük hata, insanın kendisini hazır hissetmeden, kafasında soru işaretleriyle bir şeyler yaşamasıdır. sonrasında uzun yıllar süren cinsellikten soğuma vb problemelere de yol açabilir.

bende karşıyım,cinsel ilişki evlenmeden yaşanmamalı...
tüm büyüsü kaçıyo evliliğin o zaman..
ciddi bi beraberlik yaşadığım insan bunu söyledi bana...
aşk,sevgi bi yana ama bu böyle...bende öle düşünüyorum..
hayat bu herşey olabilir ,bi garantisi yokki ciddi bi beraberiğimiz olan insanla evleneceğemizin....

bence evlenmeden cinsellik yasanmamali.ya o kisiden ayrilirsak ne olacak.zamanin neler getirecegini bilemeyiz.bir anlik zevk ugruna insanlar butun hayatini mahvediyor.her seyin zamani var.insan zaten zamani gelince cinselligi yeterince tadiyor.

Son düzenleme:
Uzun süreli beraberlikte olaya garanti gözüyle bakmam hiçbir zaman

Evlendikten sonrada ayrılabilirsin bununda bir garantisi yok, kişi kendine ve ilişkisine en kadar saygıluı olursa bu sorunda sorun olmaktan kalkar...

Dogru insanın bulunduguna inandıktan sonra herkez diledigi gibi yaşayabilir bence, kimseyi ilgilendirmez

bu karar kişinin kendi özelinde cevaplanır ancak...
kimsenin yerine yaşamadığımız gibi kimsenin hayatı ile ilgili kararlar için de şudur ya da budur diyemeyiz...
kendi özelimde şunu diyebilirim...
hiç bir zaman şununla evlenmeyi düşünüyorum ciddi bir ilişkimiz var onu tatmin etsem nasıl olur diye düşünmedim...
çünkü ciddi beraberlik diye bir şey yoktur...
sevgi vardır, aşk vardır, duygu vardır, tutku vardır bana göre...
bunlar bir adamda bütünleşti mi ötesi yoktur....

seni unutamamasının sebebi seni sevmesi pupit =) .artık şu zamanda bekaret diye bişeye de önem verilmez oldu.dersi o olsa istediğiyle istediğini yaşardı.
benim şu evlilik öncesi ilişki boyutu hakkında düşüncem ; olabilir .bu bir tabu değildir,isteyen yaşar istemeyen yaşamaz.
10 yıl sonra bunları konuşuyor bile olmicaz arkadaşlar bence durum öyle gözüküyor...

kişinin kendini iyi hissettiği yere kadar yolu var belki sonuna kadar belki de tadında bırakarak ön önemlisi de sonrasında pişmanlık duymayacak kadar ama o an insanoğlu onu düşnmüyo işte doğru

O ilişkiyi yaşadığın kişiyle alakalı...bu iki kişi arasında yaşanır..yeterki ruhlar kirlenmesin...

O ilişkiyi yaşadığın kişiyle alakalı...bu iki kişi arasında yaşanır..yeterki ruhlar kirlenmesin...

çok doğru :)) evlilik dışı cinselliği kirli görmemek gerek. önemli olan ruh...gerçekten çok doğru.a.s.

ben kendi adıma böyle bir yakınlaşmaya cesaret edemem zaten çünkü öölüm var ,severekn ayrılmak zorunda olmak var, onun senden vazgeçmesi ...gibi bir sürü ihtimal var ve bu ihtimallerden birinin gerçekleşmesi durumunda onu seviyor olacağım için başka biriyle tanışamam ,yakınlaşamam diye düşünürüm...ama herşey bir yana ömrüm ne kadar bilmiyorum öyle bir vebal ile ölmekten Allah korusun...ama çoğu kişininde dediği gibi sınırları çizcek olan bizim bakış açımız ,hayat felsefemiz ve cinselliğe yüklediğmiiz anlamlardır....

Bence konunun ilk cümlelerinde bir hata var bir kere, işin günah kısmını bir kenara bırakarak demişsin, ki buradan ben senin vicdanen rahat olmadığını anlıyorum.

Bir erkek istediğini elde edene kadar kızın peşinden koşar, elde edene kadar kız kaçarsa, naz yaparsa, uzak durursa dünyanın merkezi o kız olmuştur

Ama gel gelelim erkek istediğini aldıktan sonra da kız pişman olur, erkek dünyanın merkezi olur.

Bu dünyada hiçbir şeyin garantisi yok, birini memnun etmek için yaptığın bir şey sonucunda o kişiden ayrılabilirsin, sonra başka birini memnun etmek için başka biriyle bazı şeyleri paylaşabilirsin. Yarın bir gün evlendiğin zaman birinin eşine, ben senin karınla zamanında şunu bunu paylaştım demesi seni çok rahatsız eder eminim.

Kimse yapmadığı için pişman olmaz eminim, ama iyi ki yapmamışım lafını çok duyuyoruz. Yani bu konuda insan yapmazsa değil, yaparsa pişman olur. Bu konunun bence azı, çoğu yok. Öpüşmek de aynı kapıya çıkar, birlikte olmak da...

Ama hayat kişinin hayatı, yargılamak haddime değil...

Ben de evlilik öncesi cinsel ilişkiye karşı duranlardanım.Bunun yalnızca gerdekte yaşanması gerektiği düşünürüm.ancakk çiftlerin evlilik öncesi her açıdan birbirlerini tanımalarına karşı deilim.Beraber heyecanlanmak yüzeyselde olsa sevişmekte bi sakınca görmüorumm tamamen şahsi fikrim bu:asigim:

yüzeysel sevişmek nasıl bir şey ?? :uhm:

cinsellik kişilerin birbirini daha iyi tanımak adına yaptığı bir şey mi ki ? fisfisfis

yok ben anlayamıyorum bazı düşünceleri, bende bi gariplik var sanırım :1rolleyes:

cinselliği hormonların sebep olduğu çok normal bir dürtü ve sevişmeyi de ancak ve ancak aşk ile yapıldığında ahlaklı görebileceğim, evlilik akdi ile bağlanmasını şart koşmadığım, ssevgiliyle yapıldığında dünyanın en mutlu şeyi olarak görüyorum sositososito kaydirigubbakcemile2

cinsellik evlilik olunca güzel olur...
onun haricinde bana ters.....:icecream:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…