çift maaş olmaktan nefret ediyorum !!!!

O bu değil de, nasıl insanlar kendi borçlarını başkalarının üzerine bu kadar rahatça atabiliyor inanılmaz gerçekten. Sizin hayatınız müşterek filan değil eşinizin ailesinin sömürdüğü, sırtını dayadığı bir kapı olmuş. Evli olmasanız eşiniz tek maaşla bu kadar rahat "öderim hayatım" diyebilir mi acaba? Paranızı vermemekte sonuna kadar haklısınız. Çok muhtaç olan adam 400bin tllik evde veya arsaların tapuların üzerinde oturmaz. İyi gün var, kötü gün var yarın öbür gün allah korusun bir hastalık olduğunda kıyıda azıcık paranız olmadığına mı yoksa bu kendinizden kısıp verdiğiniz parayla refaha ulaşan akrabalarınızın size sırt dönmesine mi yanacak koca kafalı kocanız.
Allah size sabır , o aç gözlü akrabalarınıza da azcık insaf versin.
 
onu teklif ettim zaten.hatta 2/4 sini biz ödeyelim ama onlarda ödesin bişeyler.kendimi kullanılıyor gibi hissdiyorum dedim.ama bana verdiği cevap; yokki,nerden odesinler !!!!!
okurken benim bile sinirlerim ayağa kalktı...Ne demek yok ki????gün gün gezeceklerine, çalışsınlar bi zahmet görümceleriniz. iş desen: çalışana var.üç aydır temizliğe yardım etcek birini arıyorum.günlük 150 lirayı gözden çıkardım.eminim benim gibi vasıfsız eleman arayan çoktur. bence onlar bulmuşlar işin kolayını...bildiğin yüzsüzlük yaptıkları.bence yatırım yapıp maaşını oraya bağla kocana da bizde de yok ki;olsa can feda dersin.
 
vallahi ben sinir oldum bu damat denen şahsın anası babası yok mu da sizden isteniyo o paralar kuruşumu bile vermezdim bana mı sordular borc yaparken eşine de çek resti haattta ailesiyle konuş çocuğumun benim hakkım geçiyo vs vs vs .

hiç umrunda olmasın madem öyle sende borca gir evin yokmuş ev al hatta görümcene de ev alcaz bize olan borcunuzu da ödeyin de sinirlendim vallahi salak mı sanıyolar insanı...
 
Kp malı mülkü var madem, neden oğlundan istiyor? Kızlarının borclarını kendi ödesin.
Kocan bunu da göremeyecek kadar körse saf olmalı.
Bir arkadaşın yazdığı gibi bir cinnet ya da kısa süreli terk
etmek işe yarar belki.
 
Sakin geri adim atma canim aynisi benim basimda ,kayinpederimin sucu yok diyosun ama cocugunu dusunen insan herseyi ustune yikmaz kizlarina hicmi sozleri gecmiyo bunlarin, ilerde Allah razi olsun mu diycekler kesinlikle unuturlar,ben olsam memnuniyetsizligimi gorumcelerimede kaynanama kayinpederimede yansitirdim herseyden once cocugunun rizkini yiyolar haram ya....
 
Tamam şuan çekemiyosun ama Şimdiki krediniz bitip kocanız kredi çekeceği zaman sen ondan erken davran git Çek kredi al arabanı!! Görsün o zaman kredi çekip borç ödemek neymiş. Vallahi sinir küpü oldum ben burda. O kadar maaşın var ve sana tek kuruş kalmıyo yok yaaaa çokk akıllıymışlar deli oldum ya!!!
 
Son düzenleme:
aynı dertten muzdaribiz. 1 senedir illallah ettim. her ay maaşa bağladık. eşim az gönderiyor parası olmadığı için fakat eline ne zaman toplu para geçse hepsini veriyor bende sinirden köpürüp duruyorum. her ay aynı terane her ay kavga fakat değişen birşey yok. bakmış mış büyütmüş müş lütufta bulundular sanki bir ailenin yapması gerekeni yapmışlar fakat lütuf görülüyor demekki. eşin nereli çok merak ettim. bir tahminim var ama:)
 

Vallahi her yerden bu tipler çıkar. Ben erzurumluyum tanıdığım erkelerin büyük çoğunluğu öyle. Daha bugün bi arkadaşıma gittim arkadaşımın kocası kız kardeşine 45 bine araba almış. Ee dedim madem parası var sana niye almıyo? Sus dedi yaramı deşme yuvam yıkılmasın diye susuyorum. Vallahi bu erkekler çok salaklar artık başka bi kelime bulamıyorum
 

45 bine araba alacak gerekirse o yuva yıkılsın. asalaklara bak ya.
 
45 bine araba alacak gerekirse o yuva yıkılsın. asalaklara bak ya.

Vallahi bak. Bi kardeşi araba almış diğer abi de ev almış kardeşine. Ne eltisi ne de kendisi seslerini çıkarmamışlar. Senin eşin nereli? Gerçi eminim Türkiye de her yerde çoktur böyle adamlar
 
Son düzenleme:
vallahi sabrınıza hayran kaldım. ben olsam çoktan aramıştım eşimin ailesini. bence güzellikle konuşun ailesiyle ya da borçlu olan kimse onu arayın söyleyin. durum böyleyken böyle, ben çocuğumun rızkını böyle sarf etmek istemiyorum, bu durumlar evimin huzurunu kaçırıyor diyebilirsiniz. madem kocanızla bu iş çözülmüyor bunu deneyin bence. hatta neden denemediğinize de şaşırdım doğrusu.
 
Son düzenleme:
eşimle aram madem bu kadar iyi, ben güzelce söylerdim eşime
''bak hayatım, ben daha iyi şartlarda yaşayalım, bebeğimize daha güzel bi gelecek hazırlayalım vs vs gibi sebeplerle çalışıyorum, bunun için bi çok şeyden fedakarlık ediyorum, yoruluyorum yıpranıyorum, her şeyden önemlisi minicik bebeğimizi başkasına bırakıyorum onu anne şevkatiyle büyütemiyorum, ailenin zor günü olursa tabiki destek olalım ama bu gibi sürekli bişeyleri de bizim üstümüze yıkmalarına izin vermemeliyiz çift maaşız diye, damatlar tutsun bi ucundan, kredi yeniden planlandırılsın ve ödensin, ben onların borcu için mi çalışıyorum? ben bebeğimi bunun için mi başkasına bırakıyorum?'' gibi şeyler derdim
tabi bu konuşma sizin özel durumunuza göre biraz değişebilir, sekillenebilir
yok eşim daha da kabul etmiyorsa, ben işten çıkacağımı söylerdim ve çıkardım da
kadının calışması üretmesi kariyeri çok çok önemli ama ben baskasının borcu için calışıp bebeğimden uzak kalmak istemezdm herseyden önemlisi.
 
Vallahi bak. Bi kardeşi araba almış diğer abi de ev almış kardeşine. Ne eltisi ne de kendisi seslerini çıkarmamışlar. Senin eşin nereli? Gerçi eminim Türkiye de her yerde çoktur böyle adamlar

benimki konyalı kardeşim:) hoş benim babamda aynıydı annemin ömrünü söktü senelerce kardeşleri ailesi vs. vs. vs. ama ben hiç susmadım ne babama karşı nede eşime karşı ama sonuç koca bir sıfır. ne zaman anlayacak biliyormusun kendisinin birşeye ihtiyacı olduğunda açıkta kalırsa o zaman anlarda ben görmem o günleri o günde sırf laf söyletmemek için normalleştirir durumu. aklıma geldikçe sinir basıyor bana:)))
 

Bunları söylemektense bence mektup yaz güzelce. Belki bazı şeyleri okuyunca daha iyi anlar oturup düşünür. Konuşurken hemen savunma moduna geçeceği için sizi haksız görebilir söylediklerinizi düşünmeye ve anlamaya fırsatı olmayabilir. Az ve öz tek bi sayfa etkili ama suçlamadan bi mektup yaz ver eşine.
 
Son düzenleme:

Ay zaten erzurumlularla konyalıların bi çok şeyi çok benziyo. Tutuculukları hayata bakışları siyasi tercihleri.... Al bide ailelerine bağımlı olmalarıda çıktı.
 
Ay zaten erzurumlularla konyalıların bi çok şeyi çok benziyo. Tutuculukları hayata bakışları siyasi tercihleri.... Al bide ailelerine bağımlı olmalarıda çıktı.

her ayın 15 i stres basıyor bana:) gelsin istemiyorum artık:)))
 
her ayın 15 i stres basıyor bana:) gelsin istemiyorum artık:)))

Vallahi billahi anlamıyorum. Düşünüyorum empati yapmaya çalışıyorum ama olmuyo. Benim ailem canımın içi bana da kardeşimede emsalsiz fedakarlıklar yaptılar isteyipte alamadığım hiçbir şey olmadı herşeyin en iyisini aldılar özel okullarda okuttular ama ben evlendikten sonra ailem beni büyüttü böyle böyle fedakarlıklar yaptı diye çocuğumun rızkını aileme veremem. Ha ihtiyaçları o olur o ayrı ama her ay maaşa bağlamakta ne demek? Enişteden kalan borcu ödemek ne alaka!! Sadece erkek aileleri mi okuyup büyütüyorlar sanki ya kızlarda ne kadar Nazlı ve binbir emekle büyüyo.
 
Annesinin, babasının borcu olsa ödemesini bi nebze normal karşılarım ama görümceler, damatlar var işin içinde..

Çok sinir bozucu..

Madem kayınbabanın bir sürü malı mülkü var, siz borcu ödeyince onlardan birini sizin üzerinize yapsın. En azından bir karşılığı olmuş olur verdiğiniz paranın..Bu ne böyle ya, siz bir kere dinen eve para getirmek zorunda dahi değilken, eşinizin ailesinin borçlarını ödüyorsunuz.. Bakalım öbür dünyada bunun hesabını nasıl verecekler..En başta da eşiniz..
 

işin dini boyutunu bilseler zaten bu şekilde davranmazlar. insanlarda biraz vicdan ve Allah korkusu olmalı. bende Allah korusun sağlık problemi olsa veya elzem birşey olsa asla sesimi çıkarmam ama bakıyorum eften püften sebepler insanın sinirleri bozuluyor. birde kendi ailenin ne kadar verici karşı tarafın ne kadar sömürücü olduğunu görünce insan nefret ediyor. bana karşı çok iyilerdir severler fakat çıkara binaen olduğunu düşündüğümden samimi gelmiyor açıkçası.
 
çok sinir bozucu bir durum asla kabul etme.etmediğini de anne babasına da belli et.o kadar iyi insanlarsa sizi de düşünselerdi o zaman.iyilikleri sen ödemek istemeyip de kötü olunca belli olur.ben de iyi olurdum susup her borcumu ödeyenlere.eğer senin tepkine rağmen ödenmeye kalkılırsa o borçlar,sakın tavırsız kalma.maaşını artık asla verme,eşin kendi parasıyla halletsin kendi ailesinin borçlarını,sen onlar için çalışmak zorunda değilsin.hepsine de ilişkilerinde artık mesafeli ol
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…