okurken benim bile sinirlerim ayağa kalktı...Ne demek yok ki????gün gün gezeceklerine, çalışsınlar bi zahmet görümceleriniz.onu teklif ettim zaten.hatta 2/4 sini biz ödeyelim ama onlarda ödesin bişeyler.kendimi kullanılıyor gibi hissdiyorum dedim.ama bana verdiği cevap; yokki,nerden odesinler !!!!!
Tamam şuan çekemiyosun ama Şimdiki krediniz bitip kocanız kredi çekeceği zaman sen ondan erken davran git Çek kredi al arabanı!! Görsün o zaman kredi çekip borç ödemek neymiş. Vallahi sinir küpü oldum ben burda. O kadar maaşın var ve sana tek kuruş kalmıyo yok yaaaa çokk akıllıymışlar deli oldum ya!!!hepiniz çok saolun,cok güzel fikirler vermişsiniz.ama en güzelide ''sen iyisinde iyiler,sen suyun gözünü keste gör'' diyen arkadasın yorumu.haklısınız,ben iyiyimde iyi hepsi.tırnaklarımı cıkardığım anda eminim hepsi aslan kesilir.bu arada işi bırak evde otur diyen arkadaşım,devlet güzvencesinde 3500 lira maaşla çalışıyorum.kıçıkuruk iki görümceye kızıpta işimi bırakamam ben.kredi çekip araba alma konusuna gelince,zaten şuanda ayda 3000 lira kredi ödüyoruz.eşimin maaşından 300-500 ya kalıyo ya kalmıyo.benim maaşımada kredi çekersek aç kalırız.işin kötü tarafı bu ödenecek olan para içinde nakitimiz yok zaten,ekimde bitiyo eşimin kredisi,işte o borç için tekrar kredi çekecekmiişş paşam!!! ömrüm kredi odemekle geçiyo.bundan öncede görümcenin kredisini ödedik.ondan once düğün kerdisi.biz genelde kısa vadede cekeriz kredileri.3000 lira falan oderiz ayda bıter kısa vadede.bende araba ıçın kredi çekersem açız yani.benim maaşım anca yetiyo bize.öğlen konuştum,dedimki;eğer o borç ıcın kredi çekeceksen uzun vadede cek,cunkü evide geçindireceksin,benım maaşımı unut,bende aileme yollicam dedim.
aynı dertten muzdaribiz. 1 senedir illallah ettim. her ay maaşa bağladık. eşim az gönderiyor parası olmadığı için fakat eline ne zaman toplu para geçse hepsini veriyor bende sinirden köpürüp duruyorum. her ay aynı terane her ay kavga fakat değişen birşey yok. bakmış mış büyütmüş müş lütufta bulundular sanki bir ailenin yapması gerekeni yapmışlar fakat lütuf görülüyor demekki. eşin nereli çok merak ettim. bir tahminim var ama:)
Vallahi her yerden bu tipler çıkar. Ben erzurumluyum tanıdığım erkelerin büyük çoğunluğu öyle. Daha bugün bi arkadaşıma gittim arkadaşımın kocası kız kardeşine 45 bine araba almış. Ee dedim madem parası var sana niye almıyo? Sus dedi yaramı deşme yuvam yıkılmasın diye susuyorum. Vallahi bu erkekler çok salaklar artık başka bi kelime bulamıyorum
45 bine araba alacak gerekirse o yuva yıkılsın. asalaklara bak ya.
Vallahi bak. Bi kardeşi araba almış diğer abi de ev almış kardeşine. Ne eltisi ne de kendisi seslerini çıkarmamışlar. Senin eşin nereli? Gerçi eminim Türkiye de her yerde çoktur böyle adamlar
eşimle aram madem bu kadar iyi, ben güzelce söylerdim eşime
''bak hayatım, ben daha iyi şartlarda yaşayalım, bebeğimize daha güzel bi gelecek hazırlayalım vs vs gibi sebeplerle çalışıyorum, bunun için bi çok şeyden fedakarlık ediyorum, yoruluyorum yıpranıyorum, her şeyden önemlisi minicik bebeğimizi başkasına bırakıyorum onu anne şevkatiyle büyütemiyorum, ailenin zor günü olursa tabiki destek olalım ama bu gibi sürekli bişeyleri de bizim üstümüze yıkmalarına izin vermemeliyiz çift maaşız diye, damatlar tutsun bi ucundan, kredi yeniden planlandırılsın ve ödensin, ben onların borcu için mi çalışıyorum? ben bebeğimi bunun için mi başkasına bırakıyorum?'' gibi şeyler derdim
tabi bu konuşma sizin özel durumunuza göre biraz değişebilir, sekillenebilir
yok eşim daha da kabul etmiyorsa, ben işten çıkacağımı söylerdim ve çıkardım da
kadının calışması üretmesi kariyeri çok çok önemli ama ben baskasının borcu için calışıp bebeğimden uzak kalmak istemezdm herseyden önemlisi.
benimki konyalı kardeşim:) hoş benim babamda aynıydı annemin ömrünü söktü senelerce kardeşleri ailesi vs. vs. vs. ama ben hiç susmadım ne babama karşı nede eşime karşı ama sonuç koca bir sıfır. ne zaman anlayacak biliyormusun kendisinin birşeye ihtiyacı olduğunda açıkta kalırsa o zaman anlarda ben görmem o günleri o günde sırf laf söyletmemek için normalleştirir durumu. aklıma geldikçe sinir basıyor bana:)))
Ay zaten erzurumlularla konyalıların bi çok şeyi çok benziyo. Tutuculukları hayata bakışları siyasi tercihleri.... Al bide ailelerine bağımlı olmalarıda çıktı.
her ayın 15 i stres basıyor bana:) gelsin istemiyorum artık:)))
Annesinin, babasının borcu olsa ödemesini bi nebze normal karşılarım ama görümceler, damatlar var işin içinde..
Çok sinir bozucu..
Madem kayınbabanın bir sürü malı mülkü var, siz borcu ödeyince onlardan birini sizin üzerinize yapsın. En azından bir karşılığı olmuş olur verdiğiniz paranın..Bu ne böyle ya, siz bir kere dinen eve para getirmek zorunda dahi değilken, eşinizin ailesinin borçlarını ödüyorsunuz.. Bakalım öbür dünyada bunun hesabını nasıl verecekler..En başta da eşiniz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?