çift maaş olmaktan nefret ediyorum !!!!

Her ailede bu tarz biri vardır
Her suçu bedeli ödeyen
Senin de maalesef eşin böyle
Artık görevi haline gelmiş

Tepkileriniz de haklısınız.
Ama bu saatten sonra da üzgünüm ama değişmez..

eşimle güzel güzel konuştuum...bağırarak konuştum...mektup yaz demiş bi arkadaş,mektup yazdım anlattıımm :)) ama nafile ! adamın cevabı hazır,''iyide biz o parayı babama borç veriyoruz,ev satıp odeyecek bize'' diyor ! ama ev mev satıldığı yok.sadece bunu oyalıyorlar,buda inanıyor.yani kızlar anlicağınız ben bu parayı seve seve ödicem :)) damatlara bugüne kadar kayınpederin verdiklerinin,çektiği kredilerin hesabı yok.ama 2 yıllık evliyim benim evimde tek bir çöpü,üzerimde tek bir çeyrek altını yoktur.benim için yaptıkları tek güzel sey,evlerini bırakıp yanıma geldiler çocuğuma bakmak için.yanımda kalıyolar.ve benim çocuğuma cok iyi bakıyolar.cocugum cok mutlu onlarla.beni tek susturan şey çocucğumun çıkarları.burda bakıcı sıkıntısı var çünkü malesef.bu arada benim bekarken aldığım bir ev vardı,abim ev almayı düşünüyo ama serbest çalıştığı için kredi falan alamıyo.toplu parasıda yok.bende dün gece aradım onu,ev senin,nezaman eline geçerse o zaman ödersin dedim :))) git otur dedim.zaten ev memlekette.eşimede dedimki;madem alıştık malımızı mülkümüzü peşkeş çekmeye,birazda benim ailem nemalansın,evi aileme verdim dedim.''ee parası?'' dedi,eline geçerse verecek,birazda benim ailemde alacağımız olsun dedim :)) abimle konuştuk,bugüne kadar ödediğim birikmiş paramı verecek,geri kalan kredisinide kendi odeyecek evin.ama ben para aldığımı söylemicem eşime.koyucam bir kenara.o abimde alacağımız var sansın,çatlasın hırsından ve anlasın istiyorum nasıl bir duygu olduğunu

süpersin, kesinlikle söyleme parayı aldığını. böyle bir kaç şey varsa , yapmaya devam et. ama inatlaşa söyleme . şey de, işte rica etti, eli rahatlayınca verecek gibi.

Ya canım arkadasım gelip kocanın beynine bu fikri yerleştirmek istiyorum Suan yaa nasıl anlamaz ben burda deli oldum! Git deki madem baban ev satıp bize olan borcunu ödeyebilir o zaman evi satıp banka borcunu ödesin! Vallaha seni tanımıyorum ama bence melek gibi bi insansın helal olsun sana ama aptal degilsin asla iyi yapmissin evi abine vermekle. Ama ben senin yerinde olsam kayınpederimle konuşurdum son care olarak.

Bu ne yaaa...hazir kendi borcunu odedin,rahatladin derken...
valla cekilir gibi degil,herkes calissin.nasil sen kv.kp cocugunu birakiyorsun calismak icin gorumceler de calissin baksin basinin caresine.Sana tek tavsiyem bundan sonra sende kaliteli yasa,hic biseyden kisma.Kendi maasini ve esininkini citir citir ye...................yoksa baskalari yer

bu ne ya darphane misiniz siz?
miktarlar da hiç azımsanacak kadar değil.
böyle erkeklere var ya çıkacaksın işten borca sokacaksın al önce kendi evinin üstesinden gel diyeceksin. yoksa akıllanmaz böyleleri cidden bak. işi bırak demiyorum elbette ama evini yenile.. kendin için bir şeyler yap, para kalmasın ortada verecek.. konuşmak gerçekten çözüm değil böylelerine.

böyle erkeklere ne desen anlamazlar canım eğer şanslıysan belki zamanla biraz akıllanırlar ama o da çok zor bir ihtimal.sen en güzeli eşini bir borca sok ev alın yada arsa araba da olabilir herkese çok sıkışığız borç ödüyoruz deyin bunu özellikle görümcelerine ve damatlara sık sık söyle belki bu şekilde sizden para istemezler yada isteselerde eşin durum olmadığı için veremez

iyi yapmışsın gerçekten.çocuğuna bakıyorlar diye kendini onlara mecbur hissetme.sıkıysa bakmasınlar nasıl çalışacaksın o zaman sen.senin parana da muhtaçlar bu durumda.valla ben bu olaya çok sinirlendim.eşine de çok kızdım.bu arada kayınvaldenlere de mutlaka belli et boşver çekinme.senin de herşeye razı olduğunu sanmasınlar.

hatta kardeşine abine ablana varsa bol bol para gönder ama çaktırmadan gözüne sokmadan, borç istedi abim bu ay 500 lira oan vercem gibi her ay 2 ayda bi yolla, ya da yollıcam de yollama.ihtiyacı varmış, borç istedi de falan........
ev meselesi için tebrik ederm seni aferin sana.

ne kadar sinir bozucu bir durum ya bu ne böyle 1 kere yardım edersin 2 kere edersin ama sizinkiler biraz abartmış...sanki onlar için çalışıyorsunuz..onlar için sabahın köründe işe gidiyorsunuz o yorgunluklar onlar içinmi..ay burdan beri nasıl sinirlendim..sen tepini koymakla iyi yapmışsın inşallah eşin dinler seni

çok haklısın ben olsam bende senin gösterdigin tepkiyi gösterirdim ohhh millet batırsın yıksın borçları gelsinler siz ödeyin çift maaşlısınız olurmu canım bedava mı kazanılıyo para.

bende 1.5 yıllık evliyim.bizde çalışıyoruz diye eşimin ailesi bir çöp almadı.herşeyimizi kendimiz aldık.düğünü yaptılar sadece onda da takıları aldılar.takılardan da bir kuruş vermedikleri gibi.kına gecesinde nişanda bütün masrafları benım aılem karşıladı.bekarlıktan birikmiş param vardı biraz ailemden gizliyordum dar zamanımızda veririm diye.aptal kafam eşime nişanlıyken bahsetmiştim.düğün alışverişinden sonra o paranın birazını geri eşimin babasına verdik.birazınıda mobilya için peşinat verdik.tabi benım ailemin hiçbirinden haberi yok.sözde düğün alışverişi oldu.gelinliğimi bile kendım almış oldum.biz bayanlar çok safız şimdi eşşekler gibi pişmanım ama ailemin yanında mahçup olmasınlar istemiştim.sanki kıymet bildiler
düğünde abim takı niyetıne 750 tl para verdi.onuda gittim eşime verdım.düğünde cebınde bulunsun diye.düğünün ertesı günü eşim gitti kardeşinin bilgisayarı nı yaptırdı.o parada çar çur oldu.
şimdi borç batağındayız.annesigili düşünüyor.harçlık gönderemıyorum şunu yapamıyorum dıye.annesigilin interneti telefonu eşimin üzerine.onlar ödemıyor.eşime birikmiş fatura gelince mecbur biz ödüyoruz.
daha da ailesi 2 kişisiniz 2 maaş nasıl borcunuz oluyor diye konuşuyorlar.
haa ben bunlar için eşimle tartışmam normalde.ama bir defasında kardeşime lens aldım diye eşim bir ton laf etmişti.bende o zaman patladım.tabi yine suçlu ben oldum.ailesine kimse toz kondurmak istemıyoru.bunları anlatmamdakı sebep bu tarz şeyler herkezde var.sen ne yaparsan yap onlar bildiğini okur.

Evladinizin rizkini kimsenin yemeye hakki yok siz calisiyosaniz sabah yavrunuzu birakip gidiyosunuz ne icin gorumcenin keyfi icinmi calisip odesinler sonucta sizinde cocugunuza bi gelecek hazirlamaniz gerekecek bu ne yaaa sinir oldum esinizi karsiniza alin konussun babasiyla siz onlarin borcu icin mi yasayacaksiniz

Allah kardeşi kardeş yaratmış, kesesini ayrı yaratmış diye bir deyim vardır bizde.Senin eşinde bunu öğrensin artık sen sonuna kadar haklısın.Anne babasıda tamam isteyebilir ama bir yere kadar sizi bu kadar kullanmya hakları yok.O zaman sende ailene gönder bakalım nasıl oluyormuş.Eşine karşı tavrını bozma inşallah o da kullanıldığını anlar artık

nefret ederim böyle asalak insanlardan ya
sen akşama kadar çocuğunu bırakıp işe git
bide onların ödemedikleri borcunu öde
yok yaaaa
boğasım geldi görümcelerini ve kocalarını valla

İnanın bütün erkeklerde bir aileye ve kardeşlere para yardımı yapma söz konusu var babam yıllarca hem ailesine hem kız kardeşine gizli gizli hep para yardımı yaptı hatırlıyorum halamın kocası işsizin teki orda burda bir kaç ay çalışır gene borcu ödemek bize kalırmış... Ama babama sorsak hayatta para yollamıyorum derdi ama halam herkesin içinde annemi sinir etmek için Abi'm sağolsun derdi... Sonra evlendim güya eşim ailenin son çoçuğu son erkeği çift maaşlıyız ya bizde düğünü birlikte yaptık eşimin birikintisi vardı takı almaya gittiğimizde istediğini al dediler paranın bizden çıktığını bildiğim için çok şey almadım neye yaradı ailem yardım olsun diye takı paralarını bize verdi eşimde borçlarımıza yatıracağına gitmiş abisi yeni ev aldı ona ver sonra ödeyecekmiş hayatta inanmam sonra bana dinden bahsediyorlar... Anlayacağın madem ilerde evi sakınca verecekmiş güya üzerinde tarlası varmış kayınpederinin eşinle konuş tarlanın bir kısmını üzerine aldırtmaya çalış anladığım kadarıyla bu görümceler daha başına çok çorap örerler kayınvaliden bence kayınpederini kızlarının evliliği kötüye gitmesin diye gazlıyordur. Bence iş kayınvalidende bitiyor paranı ilerde aileme yolluyorum diye bir köşeye biriktir zaten sağlık özelleşecek hayat sigortası yaptır hem kendine hem çocuğuna... Bir avukat ablam demiştide anlamamıştım evlenince anladım ne olursa olsun hep gizli paran olacak ailene bile söyleme kocana hiç söyleme derdi...benim evliliğime gelince başka sebeplerden dolayı bitmek üzere boşanmak lafta çok kolay ama icrata geçirmek zormuş madem sevgi dolu yuvanız var boşanma ile tehdit etme eşini

Çift maaşım diye neden bir başkasının borcunu ödeyeyim ya olur mu öyle şey. Bu enayi yerine koymaya çalışmaktır. Neden hayır demediniz şu ana kadar siz ya da eşiniz. Tamam zor zamanda yardım edilir de bu ne şimdi. Onu öde bunu öde. Herkes ayağını yorganına göre uzatmalı. Borcu yapan ödesin. Siz haklısınız. Şimdiye iyi dayanmışsınız.

Yürü arkadaşım kim tutar seni aynı senin durumundaydım , daha fazla dayan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…