haklısınız offff...Kızım hiç bişe bilmiyorsan elinin altında net var gir oku nikahın kabul şartlarını. Allah aşkına gece gece deli etme insanı onca insan sana o nikah nikah degil diyor sen hala nasıl emin olabilirim diyosun.
nikah geçerli miydi peki? ve sinirle de söylense şahitsiz de söylense boşama oluyor mu?3 defa bos ol demisse bosanma oluyor. onun disinda istemiyorsan güzel bi dille söyle,zaten bosanma da olmus.
Ara konuş ayrılmak istedigini söyle hadi bakim.haklısınız offff...
Nikah yaptin ve ailenin haberi yok. O nikah gecersiz zaten. Cocuk musunuz ya?
utanıyorum gerçekten ve vicdanım rahat değil... aileme anlatamam bu nikahı bilmemeleri gerekiyor. anlatmadan halletmem gerek.
nikah geçerli miydi peki?
ailem öğrenemez çünkü sevgilimin ailesini tanıyor. hatta sevgilimin ailesi bizi tembihledi sakın ağzınızdan kaçırmayın bu nikahı biz senin ailenle kötü olmak istemiyoruz diye. bunu kesinlikle göze alamazlar eminimArtık olay basitlikten çıkmış yanlız. Keşke baştan düşünseydin aileni de. Bence onların da haberi olmalı ve birlikte tüm ilişkini kesmelisin çocuktan ve ailesinden. İlerde ailen öğrenirsen daha kötü duruma düşebilirsin bunu da düşün
hanefiyimmezhebin neydi senin
evet 23 yaşındayım halledebilirim sanırım ailemin haberi olmadan
haklısınız. inşallah geçersizdir de ahirette de kocam diye hakkını almaya çıkmaz karşıma.Nikahiniz gecersz aileden habersiz. Bosverin ayrilin kendinizi hırpalatmaya izin vermeyin. Kimse icin degmez
hanefiyim
Bir de tanışıyolar mı yani ? O aileye de pes yani göz göre göre kandırılıyor ailen. Bence asıl şimdi haberleri olmalı. Bu karekterdeki insanları tanımalılar çünkü.ailem öğrenemez çünkü sevgilimin ailesini tanıyor. hatta sevgilimin ailesi bizi tembihledi sakın ağzınızdan kaçırmayın bu nikahı biz senin ailenle kötü olmak istemiyoruz diye. bunu kesinlikle göze alamazlar eminim
Merhaba iyi akşamlar herkese. Ben 23 yaşındayım 3 buçuk yıldır bir erkek arkadaşım var ve kendisi 'sözde' çok inançlıdır bu yüzden bu şekilde birlikteliğimizin doğru olmadığını düşündüğünden ilk yılımız dolduğunda imam nikahı yaptık. Kendisi çok sinirli, küfürbaz, dediği her şey olsun isteyen, asla hata kabul etmeyen, kadınları aşağılayan, annesine babasına bile saygısı olmayan, egosu çok yüksek psikopat biri. Bana defalarca şiddet uyguladı evde ve dışarıda. Ben çok pişmanım ailemin haberi yok. Görüştüğümüzden haberleri var fakat imam nikahından haberleri yok. Sevgilimin ailesinin haberi var onların yardımıyla yaptık bu nikahı. Birliktelik yaşamadık. Nikahlı olarak 2 yıl içinde defalarca büyük tartışmalar yaşadık defalarca şiddet uyguladı. Ne olduysa oldu ve tekrar tekrar barıştık şu anda ona karşı hissettiğim tek şey acıma duygusu ile alışkanlık. Basit tartışmalar büyüdü büyüdü ve iki kez farklı zamanlarda boş ol dedi ve son hakkını da geçen ay çok büyük bir tartışma sırasında beni döverken söyledi. Ben bir yerlerde okudum boşama öfkeyle söylenince olmuyor diye ve de şahit gerekiyor diye. Bunu söyledim ve tekrar bir şekilde bir araya geldik. Ben ne yapacağımı bilmiyorum şu anda. Bizim başta ailemin haberi olmadan yaptığımız nikah da geçerli miydi bilmem. Şimdi 3 kez boşadığı da geçerli mi bilmiyorum. Her şeyden önemlisi bu açtığım konu dini bir konu değil o yüzden kapatmayın gerçekten zor durumdayım ve asıl danışmak istediğim şey ben bundan sonra ne yapacağım lütfen yardım edin yol gösterin. Ailemin bunlardan haberleri yok ama benim için çok endişeliler. Okulum ve geleceğim konusunda çok endişeliler. 1 ay sonra önemli bir sınavım var ve odaklanamıyorum çalışmaya. Kendimi çok yaşlı yalnız yorgun hissediyorum. Lütfen yardım edin.
tamam iyi güzel söylüyorsunuz ailemin haberi zaten olmasın da, bu çocuk ve ailesi bizi nikahlı biliyor kendi kendime nikah yok by mı diyeceğim ne yapacağım onlara nasıl anlatayım23 yaşındasın ama imam nikahı nedir bilmiyorsun ama nikahlanıyorsun.. insan içine girdiği durumu bir araştırmaz mı yahu.. nasıl bodozlama dalıyorsunuz böyle..
ailenin haberi niye olsun ortada nikah yok.. ayrıl heryerden engelle bitti gitti..
iki erkek şahit vardı maddi değeri olan hiçbir şey verilmedi anlaştık ama verilmedi etrafımızdaki kişiler nikahtaki şahitler dahil 10 kişi ya biliyor ya bilmiyorNikahın 3 şartı vardır.
1 - iki tane erkek şahit olacak
2- ayrılma boşanma ölüm olduğunda kadına 6 ay yetecek kadar maddi değeri olan bişey verilecek para altın gibi
3- etraftaki herkes nikahlandiginizi bilecek..
Sizin yaptığınız nikah bu şartları sağlamıyor. Daha da emin olmak istiyorsan en yakın caminin imamina sor
tamam iyi güzel söylüyorsunuz ailemin haberi zaten olmasın da, bu çocuk ve ailesi bizi nikahlı biliyor kendi kendime nikah yok by mı diyeceğim ne yapacağım onlara nasıl anlatayım
Ya ben inanamadım insan helede güya imanına bağlı bir şahsiyet size,sevdiğine nasıl şiddet gösterebilir bu nasıl bi kalptir nasıl bi kabiliyettir aklım almıyor. Siz zaten ayrılmak istiyorsunuz o sizi boşamış hemde kavga edip döverken. Kaçıp kurtulun böyle hayat olmaz ailenizinde haberi yokmuş ama yapmışsınız bi hata şimdi düzeltmeniz gerekiyor tabi ki söyleyemezsiniz söylencek birşey değil çünkü reddeder diyorsunuz yapıcağınız o insandan kurtulmanız bir an önce ve sevmişsiniz benim her zaman sevgiye saygım vardır ama erkek arkadaşınız veya kocanız size bunu yaptıysa ilerde komalık eder kim bilir sizin yerinize koydum kendimi yıpranmışsınız sevgi yok bişi yok alışkanlık acıma diyorsunuz size acımayan birine neden acıyasınız merhamet kalmamış vicdan kalmamış adamın içinde.En kısa zamanda bitirmelisiniz başınıza bela olur mu bilemeyiz ama sizi dövecek kadar görüyorsa bi kadın olarak onun etrafında olmanız bile hata gerçekten inanamadım.bilmiyorum olabilir. ayrılmayı kabul eder mi onu da bilmiyorum offffff
iki erkek şahit vardı maddi değeri olan hiçbir şey verilmedi anlaştık ama verilmedi etrafımızdaki kişiler nikahtaki şahitler dahil 10 kişi ya biliyor ya bilmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?