Ya senin ağzın yok mu sen boşa! Ona buna soruyor daha bir de, geçerli mi geçersiz mi diye. Olsa ne olur olmasa ne olur, dövmüş işte daha ötesi var mı?ailemin haberi olmayınca kesin geçersiz oluyor mu
Ya senin ağzın yok mu sen boşa! Ona buna soruyor daha bir de, geçerli mi geçersiz mi diye. Olsa ne olur olmasa ne olur, dövmüş işte daha ötesi var mı?
ne yapayım şimdiYa bizdi gittik ailemizden uzak universite okuduk fakat kimseyle gizli sözde ve gecersiz nikahlanmadik.
Bu nasil bir cehalettir?
Genelde yorumlarimi empati kurarak yaparim fakat suan kendime engel olamiyorum.
Kimse evladini gidip bi adamin kolesi olsun, dayak yiyip, sovulmesi icin okumaya yollamiyor.
Bu kandirilan ana babalara uzuluyorum en cok.
Senin nikahin yok kac kurtar kendini. 1 ay sonraki sinavi kazancagina inancim yok seneye hazirlan.
benim boşama hakkım mı var nasıl boşayayımYa senin ağzın yok mu sen boşa! Ona buna soruyor daha bir de, geçerli mi geçersiz mi diye. Olsa ne olur olmasa ne olur, dövmüş işte daha ötesi var mı?
peki siz söyleyin lütfen bana yardım edin nedir ne değildir şu aşamada ne yapılması gerekir tam olarakimam nikahının ne olduğundan haberi yok ki .. imam nikahı yapıldığında adam bunu boşayana kadar kölesi olarak kalıcam sanıyor.. insan kendini soktuğu durumu bir araştırmaz mı nedir ne değildir diye..
İşin aslı böyle bir durumda olsam birtakım ritüelleri düşünecek lüksüm olmazdı şahsen. Yok nikah geçerli mi, 3 defa talak ile boşadı mı yok baştan mı geçersizdi üüff! Aynı evde yaşadın mı? Donunu yıkadın mı? Beraber oldun mu? 2 ekmek alıp akşam eve geldi mi? Yok! Öyleyse evlilik de yok, bu ne ya herkes ne sanıyorsa evliliği artık. 2 evcilik oynanıyor, sonra kocacım karıcım mıç mıç. Dövmüş, sokağa çıkarmamış, kısıtlamış ya hemen kocası oluvermiş! Şu koca kavramını yanlış biliyoruz vesselam.imam nikahının ne olduğundan haberi yok ki .. imam nikahı yapıldığında adam bunu boşayana kadar kölesi olarak kalıcam sanıyor.. insan kendini soktuğu durumu bir araştırmaz mı nedir ne değildir diye..
peki siz söyleyin lütfen bana yardım edin nedir ne değildir şu aşamada ne yapılması gerekir tam olarak
Kızım sen köle misin ya? 21. yüzyılda yaşıyoruz, yaşadığın yüzyıldan utan valla. Peki imam nikahı şartlarından birisi olan, mehir verilmesi şartını yerine getirdi mi peki o?benim boşama hakkım mı var nasıl boşayayım
Bence konuyu bize değil bir hocaya sorun. Ayrıca ailenizin haberi olmadan nikah Nasıl oluyor yaşınız uygun mu bunun için. Şakayla dese bile boşamış olur diye biliyorum. Yani öfkeyle söylediği de geçerli bence sizin nikahınız çoktan düşmüşMerhaba iyi akşamlar herkese. Ben 23 yaşındayım 3 buçuk yıldır bir erkek arkadaşım var ve kendisi 'sözde' çok inançlıdır bu yüzden bu şekilde birlikteliğimizin doğru olmadığını düşündüğünden ilk yılımız dolduğunda imam nikahı yaptık. Kendisi çok sinirli, küfürbaz, dediği her şey olsun isteyen, asla hata kabul etmeyen, kadınları aşağılayan, annesine babasına bile saygısı olmayan, egosu çok yüksek psikopat biri. Bana defalarca şiddet uyguladı evde ve dışarıda. Ben çok pişmanım ailemin haberi yok. Görüştüğümüzden haberleri var fakat imam nikahından haberleri yok. Sevgilimin ailesinin haberi var onların yardımıyla yaptık bu nikahı. Birliktelik yaşamadık. Nikahlı olarak 2 yıl içinde defalarca büyük tartışmalar yaşadık defalarca şiddet uyguladı. Ne olduysa oldu ve tekrar tekrar barıştık şu anda ona karşı hissettiğim tek şey acıma duygusu ile alışkanlık. Basit tartışmalar büyüdü büyüdü ve iki kez farklı zamanlarda boş ol dedi ve son hakkını da geçen ay çok büyük bir tartışma sırasında beni döverken söyledi. Ben bir yerlerde okudum boşama öfkeyle söylenince olmuyor diye ve de şahit gerekiyor diye. Bunu söyledim ve tekrar bir şekilde bir araya geldik. Ben ne yapacağımı bilmiyorum şu anda. Bizim başta ailemin haberi olmadan yaptığımız nikah da geçerli miydi bilmem. Şimdi 3 kez boşadığı da geçerli mi bilmiyorum. Her şeyden önemlisi bu açtığım konu dini bir konu değil o yüzden kapatmayın gerçekten zor durumdayım ve asıl danışmak istediğim şey ben bundan sonra ne yapacağım lütfen yardım edin yol gösterin. Ailemin bunlardan haberleri yok ama benim için çok endişeliler. Okulum ve geleceğim konusunda çok endişeliler. 1 ay sonra önemli bir sınavım var ve odaklanamıyorum çalışmaya. Kendimi çok yaşlı yalnız yorgun hissediyorum. Lütfen yardım edin.
Öyle bir açıklama yoktur sanıyorum çünkü artık resmi nikah olmadan dini nikah kıymak hukuka aykırı değil.Yanlış mı biliyorum bilmiyorum ama diyanet işlerinin ''resmi nikah olmadan yapılan imam nikahlarının artık geçersiz olmasıyla'' alakalı bir açıklaması var. İstersen bi araştır en azından çok inançlı(!) birine karşı diyanet işlerinin açıklamalarını kullanabilir başka bişeye gerek kalmadan bu durumdan kurtulabilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?