Çıkmazdayım, ne yapacağım????

Ya bizdi gittik ailemizden uzak universite okuduk fakat kimseyle gizli sözde ve gecersiz nikahlanmadik.
Bu nasil bir cehalettir?
Genelde yorumlarimi empati kurarak yaparim fakat suan kendime engel olamiyorum.
Kimse evladini gidip bi adamin kolesi olsun, dayak yiyip, sovulmesi icin okumaya yollamiyor.
Bu kandirilan ana babalara uzuluyorum en cok.
Senin nikahin yok kac kurtar kendini. 1 ay sonraki sinavi kazancagina inancim yok seneye hazirlan.

Bir su pastane sözlerine hastayım, bir de kendi aralarında gizlice kıyılan imam nikahlarina

Evlilik öncesi fragman olmuş işte. Korku ve şiddet içeriyor, ben olsam bu filme girmezdim.
Yaşıtız, ama hiç biriyle ailemden gizle İMAM nikahı ile evlenmek aklıma bile gelmedi. Biri bana bunu sorsa, ne münasebet derdim. Madem dini bütünsün, el kızına bakıp beğenmek gözüne kestirmek de nesi? Bir de nikah kıyıyor kafasına göre, anlaşamadın boşadın ne olacak peki? Dini bütün adam bu hareketi zaten yapmaz.
Öff ne gereksiz işler bunlar, herkes salak bir bu akıllı sanki.
Ve sen de hala kararsızsın ya konu sahibi, sana diyecek laf yok.

Rahat gezip tozmak için dini kullanıp güya günah işlemeden ellesmek niyetindeler , bu fikirlerde ıslami kendine göre yorumlayan böyle sozde inançlı uckuru gevşek adamdan çıkar.

Karisini döven erkekten ahirette ben davaciyim diyen peygamberin ümmeti değil o adam, nikahı da kafasına göre yorumlamış zaten

3 yıl + 6 aydır yeni mi günah oluyor hem günah olacak ne yaptınız ki

Ya senin ağzın yok mu sen boşa! Ona buna soruyor daha bir de, geçerli mi geçersiz mi diye. Olsa ne olur olmasa ne olur, dövmüş işte daha ötesi var mı?

imam nikahının ne olduğundan haberi yok ki .. imam nikahı yapıldığında adam bunu boşayana kadar kölesi olarak kalıcam sanıyor.. insan kendini soktuğu durumu bir araştırmaz mı nedir ne değildir diye..

Adamın seni dövmesine bırakacaktın da, nikah mı engel oldu.

Ne dinmiş arkadaş, her pisliğe alet edilmiş. Önce beyin var beyinn..

ne yapayım şimdi

imam nikahının ne olduğundan haberi yok ki .. imam nikahı yapıldığında adam bunu boşayana kadar kölesi olarak kalıcam sanıyor.. insan kendini soktuğu durumu bir araştırmaz mı nedir ne değildir diye..
peki siz söyleyin lütfen bana yardım edin nedir ne değildir şu aşamada ne yapılması gerekir tam olarak

İşin aslı böyle bir durumda olsam birtakım ritüelleri düşünecek lüksüm olmazdı şahsen. Yok nikah geçerli mi, 3 defa talak ile boşadı mı yok baştan mı geçersizdi üüff! Aynı evde yaşadın mı? Donunu yıkadın mı? Beraber oldun mu? 2 ekmek alıp akşam eve geldi mi? Yok! Öyleyse evlilik de yok, bu ne ya herkes ne sanıyorsa evliliği artık. 2 evcilik oynanıyor, sonra kocacım karıcım mıç mıç. Dövmüş, sokağa çıkarmamış, kısıtlamış ya hemen kocası oluvermiş! Şu koca kavramını yanlış biliyoruz vesselam.
Ee artık ortada evliliğin olmadığı konusunda anlaştıysak eğer, boşanma durumunu da konuşmaya gerek yok aslında. Ama konu sahibi deli gibi didikliyor, bari 3 kere boş ol desin de rahatlasın diye yazmıştım o mesajı da.

peki siz söyleyin lütfen bana yardım edin nedir ne değildir şu aşamada ne yapılması gerekir tam olarak

arkadaşım kırk kişi yazdı ya , zaten nikah yok ortada .. Allah aşkına net elinizin altında açın imam nikahı ile ilgili sureleri ayetleri okuyun madem ikna olmuyorsunuz.. o da olmadı gidin bir camiye imama sorun..

sizi kandırmışlar nikahın şartlarından biri ilan etmektir sizin ananızın babanızın bilmediği nikah mı olur..

hayır yani bu ülkede kocası istemediği halde boşanan bir dünya kadın var ee imam nikahları devam mı etmiş oluyor ..

Yanlış mı biliyorum bilmiyorum ama diyanet işlerinin ''resmi nikah olmadan yapılan imam nikahlarının artık geçersiz olmasıyla'' alakalı bir açıklaması var. İstersen bi araştır en azından çok inançlı(!) birine karşı diyanet işlerinin açıklamalarını kullanabilir başka bişeye gerek kalmadan bu durumdan kurtulabilirsin.

benim boşama hakkım mı var nasıl boşayayım
Kızım sen köle misin ya? 21. yüzyılda yaşıyoruz, yaşadığın yüzyıldan utan valla. Peki imam nikahı şartlarından birisi olan, mehir verilmesi şartını yerine getirdi mi peki o?
Ve sorunun yanıtı evet boşanabilirsin, madem dini ritüellere meraklısın aç oku o halde!

Bence konuyu bize değil bir hocaya sorun. Ayrıca ailenizin haberi olmadan nikah Nasıl oluyor yaşınız uygun mu bunun için. Şakayla dese bile boşamış olur diye biliyorum. Yani öfkeyle söylediği de geçerli bence sizin nikahınız çoktan düşmüş

dinen nikahiniz ailenin haberi olmadigi icin zaten gecersiz, ne bekliyorsun kurtul su adamdan!

Annenden babandan gizli yaptığın nikah nikah değildir.

Ayrıca o nikah geçerli olsa bile yapman gerekeni söylüyorum. Ayrılmak istiyorum ister boşa ister boşama. Şuandan itibaren hiçbir şeyim değilsin istemiyorum seni. Arama beni. Ararsan şikayetçi olacağım senden. Hemen arkasından onun ailesini ara oglunuzdan dayak yemeye devam etmeyeceğim bitti. Beni ararsa kendisinden şikayetçi olacağım bilginiz olsun sahip çıkın.

Bu kadar basit..

Kaç kurtar kendini. Ne olmalı ne yapacağım nikah geçerli mi bunların hepsini kenara it ve düşünme bile.

Öyle bir açıklama yoktur sanıyorum çünkü artık resmi nikah olmadan dini nikah kıymak hukuka aykırı değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…