Çikolata kisti için karbonat

Yumurtlama takibi nasıl Yapılıyor? Adetin kaçıncı günü gidiliyor Dr a. Bende birdahaki gitmemde yumurtlama takibi yaptırıcam. Hala hamile kalamadım

Yumurtlama takibi nasıl Yapılıyor? Adetin kaçıncı günü gidiliyor Dr a. Bende birdahaki gitmemde yumurtlama takibi yaptırıcam. Hala hamile kalamadım
Canim jinekolojik muayene için en uygun gün adetin 3. Ve 4. Günleriymis yumurta takibini de sana söyler zaten. Adetliyken daha net gorunuyormus

adetinin 3.günü gidiyorsun normal muayene yapıyor 3-4 gün sonra tekrar çağırıyor ve akabinde adetinin 14.gününe yani yumurtlama gününe kadar (28 günde bir adet oluyorsan tabi 14.gün yumurtlama oluyor) 2 gün arayla yumurta takibi yapıyor sürekli yumurtaların büyüyüp büyümediğine bakıyor boyutunu ölçüyor.

nasıl içiyorsunuz karbonatlı suyu? bir bardağa kac kasık koyorsunuz?

nasıl içiyorsunuz karbonatlı suyu? bir bardağa kac kasık koyorsunuz?
Canim ben sabah akşam bir su bardağına silme bir çay kaşığı atıyorum aç karnına içiyorum. Ama bazen akşamları yemekten sonra da içtiğim oluyor akşam yemeğini erken yemek zorunda kaldığımızda. Ama aç karnına içilirse daha iyi olduğunu düşünüyorum kana karışması bakımından. Yalnız günlük içtiğin şu miktarını artıran gerek çünkü karbonati böbreklerin süzmesi gerekiyor. Böbreklerin yorma ben aklıma geldikçe saat başı bi bardak su içiyorum aslında daha da fazla içmem gerekiyor

sende ne sıkıntı var? bende 3 cm kist var bu ay tüp bebeğe başlayacaktık doktor erteledı ılac ta vermedı soğan suyu içiyorum işte kist erisin diye karbonata da baslayım normal evde kullandığımız karbonat mı?

Bende de kist var canım 5cm di. Bana da doğal yollardan gebelik önerdi 1 yıl. Ben de karbonatla eritmeye çalışıyorum bi çok kişi faydasını görmüş inşallah bize de yarar allahın izniyle

Eczaneden alıyorum canım ben ingiliz karbonati deyince veriyorlar. Zaten 3 4 lira bişey. Bi de ben beta glukan ve Omega te kullanıyorum. Bu hastalığı çok araştırdım hep bağışıklıkla ilgili diyor. Buradaki diğer arkadaşlar da bu ucunu birlikte kullandı. Kist olmasa bile bunların kullanılması faydaliymis özellikle de kış aylarında

Bende 3 cm yumurtalik kisti var canm kuzenim 10 yildir anne olamiyor onun icin sordum asil. Ama ben de sogan suyum bitsin kullanicam tup bebege basliycam kismetse cunku

Karbonat kullanip işe yaradığını gören varsa yazsn lütfen. Bende denicem yeni duydm 5.5 ve 6 cm çikolata kistlerim var nasıl kullandığını yazarsanz sevinirim

Karbonat kullanip işe yaradığını gören varsa yazsn lütfen. Bende denicem yeni duydm 5.5 ve 6 cm çikolata kistlerim var nasıl kullandığını yazarsanz sevinirim
Ben kullanmaya başladım dün sabah ve aksam aç karnına bır su bardağı suya bir cay kaşığı katıyorum.aynı Zaman'da soğan suyunada başladım insallah özellikle karbonat ıle durumu yazarım.bende de 5cm kıst var

Bende dün aldm cnm basladm inşallah faydasni görürüz

Kizlar immuflex diye bi ilac var, d3 ve beta glukan diyo ondan alsam olurmu sizce?

Anne-baba olmak isteyenler dikkat! TAKVİM'in yeni yazı dizisi evlat hasreti çekenleri mutlu sona ulaştıracak. Kendilerine 'doğurganlık ekibi' diyen ABD'li 4 uzman Hethir Rodriguez, Dalene Barton- Schuster, Elizabeth Willett ve Anna Marija Helt bebek sahibi olmaya karar verdikten 3 ay önce doğru beslenmenin şart olduğunu savunuyor. Bugüne kadar binlerce çifti bebek sahibi yapan uzmanlara göre, doğal yollardan masaj gibi tekniklere başvurarak da annebaba olma şansınız yüzde 65 artıyor. Temizlik döneminde uzun süreli kullanılan doğum kontrol hapları, sigara, şok diyetler, alkol ve ilaçların vücutta oluşturduğu tahribat en aza indirilerek doğurganlığın arttırılması hedefleniyor. Karaciğeri yormamak için aşırı miktarda kırmızı et tüketiminden ve yağlı gıdalardan uzak durmak gerekiyor.

1 AYLIK PROGRAM
3 aylık beslenme planına başlamadan önce karaciğer ve rahmi temizlemek olmazsa olmaz. ABD'li 4 uzman, yaklaşık 21 gün ile 1 ay arası sürecek olan bu temizlik aşamasında Mısırlılar, Japonlar ve Kızılderililer'in uzun yıllardır uyguladığı geleneksel yöntemleri öneriyor. Bu yöntemler arasından en çok işe yarayanları bir araya getirip 'temizlik' planlaması yapan Hethir Rodriguez, Dalene Barton- Schuster, Elizabeth Willett ve Anna Marija Helt'in önerileri şöyle...

Karaciğer temizleyen otlar:
Dulavrat otu, devedikeni tohumu, karahindiba kökü, sarı kantaron çayı, meyan kökü, zencefilden en az birini her gün düzenli olarak tüketmeniz şart.

Rahim temizleyen bitkilerden vazgeçmeyin:
Altın mühür, damiana yaprakları, Çin melek otu bitkisi, şakayık kökü, ahududu yaprağını da günde en az 1 kez çay olarak ya da yemeklere ilave
ederek tüketmelisiniz.

Temizlik aşamasının 5 kuralı:

Her gün bir tabak ıspanak ve pazı gibi koyu yeşil yapraklı sebzelerden yapacağınız yemek tüketin.
Güne yaklaşık yarım litre suyun içerisine sıkacağınız bir adet limonun suyu ile başlayın. Tüm gün boyunca da en az 2 litre su için.
Her gün doğurganlık arttırıcı bitkiler ve sebzelerden hazırlayacağınız bir adet içecek tüketin.
Her gün 1 büyük porsiyon yeşil yapraklı sebzelerden yapacağınız salata yiyin.
Her gün bir adet 'green juice' yani 'yeşil meyve suyu' olarak adlandırılan içeceklerden için.

Doğurganlığı artıran içecekler:
Çilek ve böğürtlen gibi meyvelerden iki kase
Yarım litre organik süt ya da badem sütü
1 çay kaşığı soya yağı
1 çorba kaşığı buğday çimi tohumu
1 çorba kaşığı acai ya da kurt üzümü (goji berry)
1 çay kaşığı arı poleni
1 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı Bütün malzemeleri blenderda karıştırıp için.

Örnek 'green juice' tarifi:
6 yaprak kara lahana (ıspanak ya da brokoli de olabilir)
4 dal kereviz
1 salatalık
1 başparmak kadar zencefil
1 limon
1 yeşil elma Bu sebzeleri katı meyve sıkacağında sıkıp için.

YARIN: Hamileliğin önündeki en büyük engellerden olan yumurtalık kistlerini doğru beslenme ile önleyebilirsiniz...

ÖZGE GÜRCAN

Hamileliğin önündeki en büyük engellerden biri kuşkusuz yumurtalık kistleridir. Birçok kadında rastlanan yumurtalık kistleri hormonal bozukluktan sigara tüketimine kadar birçok sebepten dolayı oluşabiliyor. Kendilerine 'doğurganlık timi' adını veren ABD'li 4 uzmana göre yumurtalık kistlerini oluşumunu engellemenin yollarından biri aşırı soya tüketiminden kaçınmak ve organik gıdalar tüketmek. Aynı zamanda beslenmeprogramınıza dikkat ederek de hem yumurtalık kisti oluşumunu engelleyebilir hem de var olan kistlerinizi yok edebilirsiniz.

KİMYASALLAR ZEHİRLİYOR
Birçok insan gibi siz de suyunuzu plastik olan pet şişelerden içiyorsanız yumurtalık kisti riskiyle karşı karşıyasınız. ABD'li uzmanlara göre cam şişe yerine pet şişeden su içen kadınlarda yumurtalık kisti görülme oranı yüzde 30 artıyor. Bunun yanı sıra yemeklerimikrodalga fırınlarda pişirmek de yumurtalık kistini tetikliyor. Yumurtalık kistini tetikleyen çevresel faktörler bununla da sınırlı değil... Kimyasal madde içeren deterjanlar yerine doğal ürünleri tercih etmek, cilt kremi kullanırken içerisinde paraben olan ürünlerden uzak durmak da yumurtalık kistine karşı koruma sağlıyor. Aynı şekilde makyaj malzemesi seçerken de kimyasal olmayanları, organik ürünleri tercih etmeniz yumurtalık kistiyle karşılaşma ihtimalinizi düşürüyor.

LEZZETLİ SAĞLIK...
Yüksek enzim içeren besinler tüketmek de var olan yumurtalık kistini yok eder ve kist oluşumunu engeller. Fermente edilmiş gıdaların yüksek enzim içerdiği bilinmektedir. Türk damak tadına uygun birçok besinde bulunan yüksek enzim, sadece yumurtalık kisti değil çok sayıda kadın hastalığıyla savaşır. Yüksek enzim içeren şu besinler sayesinde kistle savaşabilirsiniz: Kefir, yoğurt, ananas, kivi, muz, hurma, üzüm, sızma zeytinyağı, lahana ve salatalık turşusu, elma sirkesi, boza, şalgam ve şalgam suyu...

SAKIN HAPI YUTMAYIN!
Uzun süreli doğum kontrol hapı kullanımı da hamilelik önündeki en büyük etkenlerden... Kullandığınız hapların vücudunuzdaki zararını en aza indirmek için beslenmenize takviye yapmanız şart. Doğum kontrol hapları folik asit, B2, B6, B12, E ve C vitamini ile çinko seviyenizi bozar. Bunun için 6 aydan fazla doğum kontrolü hapı kullananlar, bu maddeleri dengeleyen besinlerle hapların etkisinden kurtulabilir. Probiyotik gıdalar tüketilmesini isteyen uzmanlar, doğum kontrol haplarının etkilerini azaltan besinleri şöyle sıraladı:

BU GIDALARI KORKMADAN YİYİN
Kuruyemiş, az miktarda kırmızı et, mercimek, havuç, sarımsak, kereviz, kuşkonmaz, incir, brokoli, ay çekirdeği, yumurta, domates suyu, mantar, zencefil, susam, ıspanak, bezelye.

AKTARLARDA ŞİFA VAR
Doğa ananın sunduğu mucize bitkiler, yüzyıllardır şifa veriyor. Siz de aktarlarda bulacağınız otları çay olarak tüketerek kistlerden kurtulup hamilelik şansınızı arttırabilirsiniz...

CİVANPERÇEMİ:
Uzmanların, "Kadınlar arada bir civanperçemi çayı içmiş olsalar, pek çok problemle karşılaşmazlardı" dediği bu bitkiyi düzenli tüketerek yumurtalık kistlerini önleyebilirsiniz.

MACA KÖKÜ:
Dayanıklılığı arttırma, hormonları düzenleme ve libido artışı bu bitkinin faydaları arasındadır.

SİYAH YILAN KÖKÜ:
Yüzyıllardır kadın hastalıklarının tedavisinde kullanılan siyah yılan kökünü, bitkisel çay ve bitkisel su şeklinde tüketebilirsiniz.

MELEK OTU:
Maydanozgiller familyasından olan bitki, Çin, Kore ve Japonya'da yetişiyor. Aktarlarda bulabileceğiniz bu bitkiden 30 gramı 1 litre kaynamış suda demlendirip günde 2 fincan kadar içebilirsiniz.

DEVE DİKENİ TOHUMU:
Aktarlarda satılan bu bitki, aynı zamanda karın yağlarını da yakmada etkilidir.

DEMİR DİKENİ:
Çay olarak tüketeceğiniz bu bitki, yumurtalık kistinin yanı sıra birçok cinsel soruna iyi geliyor. Yapılan araştırmalar 2-3 ay düzenli olarak demir dikeni çayı içen kadınların yumurtalık kistinin yüzde 67 oranında azaldığını ortaya koymuştur.

HAYIT OTU:
Mine çiçeğigiller familyasından tıbbi bir bitki türü olan hayıt otu, hormon salgısını etkileyerek, adet öncesi rahatsızlıkları, iltihapları, kısırlık, sinirsel rahatsızlıkları önler. Hayıt tohumu kullanan kadınların kistlerinin azaldığı ve hamile kalma oranlarının arttığıbilimsel olarak kanıtlanmıştır.

YAMS KÖKÜ:
Aztekler ve Amerika yerlileri tarafından ağrı kesici olarak ve doğum sancılarını dindirmek için kullanılan bu bitkiyi çay olarak tüketin. Göğüs büyütme etkisi de olan yams kökünden 1-2 çay kaşığı demlendirmeniz yeterli...

Yumurtalık kisti ve doğum kontrol hapının etkilerine karşı düzenli olarak tüketmeniz gereken içecek:
* 4 elma
* 2 pancar
* 1 santim zencefil
* 4 havuç
* 4 kereviz sapı
* 1 çay kaşığı badem içi
* Civanperçemi ya da demir dikeni kullanarak hazırladığınız çaydan 2 fincan (soğuk olacak)
* Havuç, elma ve pancarı katı meyve sıkacağından geçirin. Daha sonra çay, kereviz sapı, zencefil ve bademi de ekleyip hepsini blenderda karıştırıp için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…