Çıldırıyorum bu ev işleri yüzünden..

Selam hanımlar. Derdim bu ev işleri. Evimiz 3+1. 2 odası boş sayılır tam boş olmasa da. Biz salonu hunharca kullanıyoruz yani yemek vs herşey salonda. Sıkıntım bu ev tam anlamıyla asla temiz olmuyor. Bi de evdeyim şimdi artık moralim bozuluyor dağınıkken ev.. Buzdolabı kirleniyor habire, balkonlar var, banyo var iki tuvalet.. Sinirlerim bozuluyor artık.. Sürekli kıyafet yıkanıyor zaten sürekli çamaşır askısı dolu.. Çalışırken daha rahattım gerçekten en azından ev dağılmazdı.. Şimdi evi böyle gördükçe sinirlerim bozuluyor.. Nasıl yapıyorsunuz siz? Hergün siş süpür mü?banyo hergün mü yıkanır? Buzdolabı yıkamak hele zulüm gibi..yetişemiyorum yardım edin
Kendimi okudum sanki😁 ev 4+1 eşim ben 2 çocuk her oda aktif kullanımda. Banyo ve mutfak yol geçen hanı olmuş durumda. Hergün yemek yapmaya başlamadan önce bir sürü bulaşık topluyorum. Çıkan çamaşırı söylemiyorum bile. İki haftada bir yardımcı geliyor. Geri kalanı da olduğu kadar diyorum artık. Dağınıklığı filan görmemeye çalışıyorum çünkü psikolojim kaldırmayacak daha fazla

Selam hanımlar. Derdim bu ev işleri. Evimiz 3+1. 2 odası boş sayılır tam boş olmasa da. Biz salonu hunharca kullanıyoruz yani yemek vs herşey salonda. Sıkıntım bu ev tam anlamıyla asla temiz olmuyor. Bi de evdeyim şimdi artık moralim bozuluyor dağınıkken ev.. Buzdolabı kirleniyor habire, balkonlar var, banyo var iki tuvalet.. Sinirlerim bozuluyor artık.. Sürekli kıyafet yıkanıyor zaten sürekli çamaşır askısı dolu.. Çalışırken daha rahattım gerçekten en azından ev dağılmazdı.. Şimdi evi böyle gördükçe sinirlerim bozuluyor.. Nasıl yapıyorsunuz siz? Hergün siş süpür mü?banyo hergün mü yıkanır? Buzdolabı yıkamak hele zulüm gibi..yetişemiyorum yardım edin
Her gün evi süpürürsün banyoyu tuvaleti haftada bir yıkarsın takıntılımısın temizlik konusunda biraz

Ev nasil dagiliyor benim de aklim bunu almiyor. Kullandiktan sonra esyalari aldigim yere koyarim. Yemek yaptiktan sonra mutfagi topatlarim. Elimde bulasik cok yikamam, kirleneni makineye atarim. Camasir yikandiktan sonra kurutma makinesine atarim. Kurutma makinesinden cikanlari katlayip yerine koyarim. Ortalikta hic daginiklik olmaz. Ancak bu bir kisinin toplamasiyla olmaz. Esiniz de esyalarini yerine koymali.
Bir yerden baslamak lazim. Oncelikle fazlaliklardan kurtulmaniz gerekiyor.

Valla oğlum asla durmuyor o varken de yokkende aynı düzene devam ediyordum ben yazayım size de . Pazartesi günü genel temizlik süpür sil toz al camların önünü sil wc temizle . Salı günü sabah dik süpürge ile evde gezerim birde spreyli mop görünen yerler salı birde yoğurt mayalarım . Çarşamba büyük süpürge ile hızla gezer vileda yaparım birde toz alırım . Perşembe dil süpürge ile cuma büyük süpürge ile süpür sil . Cuma akşamı oğlum uyuyunca hemen çamaşırları makinaya atarim gece asarım cumartesi sabaha kurumuş olur katlar ütüler kaldırırım . Akşam 18:00 de yemekten sonra bulaşık makinası çalışır bebeği uyutup gelene kadar biter çay suyu koyar makina boşaltırım çünkü oğlum ortada olunca asla yapamıyorum . Wc tek şuan banyo da büyük banyoyu duş için kullanmıyoruz yatak odamızdaki duş yeterli . Akşam uyumadan önce diş fırçalarken hemen lavaboya sprey sıkar yıkarım birde klozete domestos . Buzdolabına sebzeliği haftada bir elden geçirim . Diğer yerleri zaten elimde bez gördüğüm yeri o an silerim özellikle öyle tamamen çok nadir ayda 1 boşaltırım belki 2 ayda . Sürekli evin üzerinde elim yapacak birşey yok .
Hey maşallah 🧿

Bu basliktan ilham aldim dun camlari sildim bugun banyoya giristim yarin da Allah izin verirse mutfagi adam edecegim

ama kamyon tepmis gibiyim :/
Elinize saglik 🤗 birsey sorabilir miyim? Camlari nasil siliyorsunuz? Ben yuksek oldugu icin( bana gore yuksek) evim cam silemiyorum..Var mi bildiginiz bir aparat vs ise yarayan? Camin disina cikmayacagim ama??

evi günlük süpürürüm hem toz oluyor hem de karınca sorunu var kırıntı olunca toplaşıyorlar hemen. onun dışında 10 günde bir silerim silva mop kullanın inanılmaz güzel temizliyor temizliği de 10 gün gidiyor. (günlük süpürülürse tabi)
her gün tuvalet banyo yıkamıyorum sonuçta kamu binası değil kullanan ben ve eşim.
aldığınızı yerine koyarsanız dolap içlerine organizer kullanırsanız düzeninizi korursunuz aslında evi pis gibi gösteren dağınıklık bence.
Merhaba.
Silva mop kullaniyorum demissiniz ıslak nasil kullaniyorsunuz mesela bir odayi yaptiniz gidip yikayip tekrar takip devam mi ediyorsunuz?
Mop hic kullanmadim da merak ettim mesela parke.temizleyici filan kullaniyor musunuz?

Elinize saglik 🤗 birsey sorabilir miyim? Camlari nasil siliyorsunuz? Ben yuksek oldugu icin( bana gore yuksek) evim cam silemiyorum..Var mi bildiginiz bir aparat vs ise yarayan? Camin disina cikmayacagim ama??
Benimde aynı durumda nette gördüm
Uzun saplı silecekler ama yorumlarında kimse memnun kalmamis diye alamadim
Varsa tavsiyeler bende bekliyorumm

fransizbalkon tum camlarim. iceri acilan kisim kolay, disarisi icin birmilyoncu tarzi biryerden basit bi cam aparati aldim bezi ucuna sarip siliyorum cam beziyle

sürekli çamaşır yıkayıp suları tüketmeyin gerek yok o kadar

fransizbalkon tum camlarim. iceri acilan kisim kolay, disarisi icin birmilyoncu tarzi biryerden basit bi cam aparati aldim bezi ucuna sarip siliyorum cam beziyle
Su miknatisli cift tarafli siliciler nasildir acaba? Alip koseye atmak istemiyorum..sizin yontemle temiz oluyor mu bari lekeli cam hic sevmiyorum

Tam tersi olmalı bunun bence. Evi niye her gün süpürüyoruz? Ama tuvalet lavabo her gün temizlenmezse hijyenik olmaz.
Ben size konu ile dolaylı birşey soracağım .Daha önce özelden organik ürünlerle ilgili konuşmuştuk oradan aklımda kalmış .Evlendim evleneli kimyasal kullaniyorum ( 1 yıl oldu ) Eskiden organik sertifikalı temizlik ürünler kullanmaya çalışıyordum .Tekrar temiz iceriklere donmem lazım kimyasaldan arınmak istiyorum aslinda .Just green,moms green,green clean markalarını az çok biliyorum daha önce de kullandım .Farklı denediğiniz ya da çamaşır deterjanında şu marka çamaşır suyunda şu marka dediğiniz ürünler var mı? Just greenden çamaşır suyu aldım mesela su gbi birşey içeriklerinden de çok anlayamadım .

Birgun ara ile ev dip kose temizlenir.
Lanet tozlar asla bitmiyor...
Calisirken evvettttt cok daha kolaydi..
Evde daha cok yoruluyor insan:(
Hani esime sorsan "evdesin ne var" der ben de calisirken oyle derdim "evde olayim da hallederim herseyi" ama oyle degilmis....
Hani kendimi tutmasam her gun is cikar o derece..
Her gun bulasik, camasir fiks zate bizde.
Mutfak tezgahi masasi takintim bir adet bardak dahi kalmamali..
Hersey yerli yerinde belli bi duzende olmali cunku evim ufak oyle bi dagiliriz ki goren patlama oldu sanar:D
Her gun supururum, o da olmadi hali ortu mutlaka sirkelerim yoksa icim almaz.
Tuvalet lavabo her gun camasir suyu ile yikanir.
Arada mesela belli gunlerim olur.
Bu gun dip kose mutfak gunu..
Dipkose salon gunu gibi...
Bazen de cengaver gibi tum evi elden gecireyim derken kendime gecirmis olurum pertim cikar:D
Ev isi nankor!
Ama ben cok titiz ve takintiliyim..
Ve su kahrolasi korona yuzunden alisveris de eziyet oldu..
Getirdigini yika kurula diz..
Ambalajlarimi imha et vs..
Of...

Temizlik konusunda takıntılı olmadım. Hatta bir ara pis bile sayılırdım sadece şuan biraz daha dikkat ediyorum ama o da önceliklerime bakarak. Bazen çok temizik yapayım her yer muhteşem olsun diyorum o düşünce geçiyor sonra. Haftada 3 kez süpürge yaparım. 1 kez dip bucak silerim. Haftada 3 kez banyo wc hallederim. Haftada 2 gün çamaşır yıkadım kurutma makinesi ile kurutup hemen toplar kaldırırım o kadar artık. Önceliklerim kızlarım, derslerim ve kendim. Ev işi diye yıpratmayın kendinizi evde yaşanmışlık olmalı

Biraaz titizsiniz gibi geldi. Şartlarımız aynı. 3+1 ve 2 kişi. Ama ev her gün toz pislik olmaaz sanki. Bu kadar sıkmayın kendinizi. Bırakın bazen dağnık kalsın. Haaftaada 1-2 süpürün. Misafir ağrlamiyoruz.

Ben size konu ile dolaylı birşey soracağım .Daha önce özelden organik ürünlerle ilgili konuşmuştuk oradan aklımda kalmış .Evlendim evleneli kimyasal kullaniyorum ( 1 yıl oldu ) Eskiden organik sertifikalı temizlik ürünler kullanmaya çalışıyordum .Tekrar temiz iceriklere donmem lazım kimyasaldan arınmak istiyorum aslinda .Just green,moms green,green clean markalarını az çok biliyorum daha önce de kullandım .Farklı denediğiniz ya da çamaşır deterjanında şu marka çamaşır suyunda şu marka dediğiniz ürünler var mı? Just greenden çamaşır suyu aldım mesela su gbi birşey içeriklerinden de çok anlayamadım .
Normal şartlarda eve kimyasal sokmuyorum ama pandemi yüzünden domestos kullanıyorum son bir senedir. Başka bir şeyle içim rahat etmiyor virüs konusunda. Organik çamaşır suyu kullanmadım hiç, o konuda fikrim yok.

Green clean kullanıyorum genelde çamaşır bulaşıkta. viking’in toksik kimyasal içermeyen mutfak banyo spreyleri var onları seviyorum bu aralar. sirkelim diye bir sprey kullanıyorum tezgah üstü ve ocak için. Bir de sabun cevizi diye bir şey keşfettim ama henüz deneme fırsatım olmadı.

Normal şartlarda eve kimyasal sokmuyorum ama pandemi yüzünden domestos kullanıyorum son bir senedir. Başka bir şeyle içim rahat etmiyor virüs konusunda. Organik çamaşır suyu kullanmadım hiç, o konuda fikrim yok.

Green clean kullanıyorum genelde çamaşır bulaşıkta. viking’in toksik kimyasal içermeyen mutfak banyo spreyleri var onları seviyorum bu aralar. sirkelim diye bir sprey kullanıyorum tezgah üstü ve ocak için. Bir de sabun cevizi diye bir şey keşfettim ama henüz deneme fırsatım olmadı.
Çok tşk ediyorum öneriler için maalesef bende domestoscuyum.Kurtulmak istiyorum inşallah 🙈Sabun cevizini kullananlari Instagram'da görmüştüm bende ama nerde bulunur,nerden alınır hiç bir fikrim yok .

Merhaba.
Silva mop kullaniyorum demissiniz ıslak nasil kullaniyorsunuz mesela bir odayi yaptiniz gidip yikayip tekrar takip devam mi ediyorsunuz?
Mop hic kullanmadim da merak ettim mesela parke.temizleyici filan kullaniyor musunuz?
merhaba,
bezin kirlilik durumuna göre kullanıyorum ama genelde kovayla yapıyorum yoksa diğer türlü su israfı çok oluyor. ama 1 kova suyla max. 2 oda siliyorum sonrasında değiştiriyorum çünkü kirleniyor. diğer muadillerle bir kova suyla tüm evi silseniz su yine tertemiz görünüyor çünkü onlar temiz silmiyor. sadece oradan oraya yapıştırıyor.
akan suyun altında yıkayacaksam beyaz sabunla yıkıyorum kovada yapacaksam sıvı arap sabunu kullanıyorum.

Back
X