Çıldırıyorum bu ev işleri yüzünden..

nevresim asla ütülemem bu olmasa da olur bulaşığını makineye koy çamaşırını katla tozu hallet ev kalkmış gidiyorken nevresim üütülümek
Bide bulaşık makinesinin içini mi sileceksin 6 yıldır Bulaşık Makinesi kullanıyorum içi zaten bulaşıkla pırıl pırıl yıkanıyor bu işte bi terslik var
Ya geçen bir yerde okudum ne biliyim kireç mi koku mı oluyormuş, üst kısımlarına bakınca toz fln görüyorum kapağının oralarda.. Nevresim çok buruşuk ama yani ütü şart gibi. Bugün hiçbirşey yapmadım yarın buradaki fikirleri harmanlıycam güzelce

Tesekkur ederim cevabiniz icin🙏 ben vileda kullaniyorum ama hem dediginiz gibi tozu ve kalan saci surukluyor hem ayni kovaya sokup cikariyorum temiz gelmiyor hem de bitmiyor silme isi ayni yeri 2 kez silmeden yapamiyorum.
rica ederim ne demek ben mopla duvar ve cam da siliyorum gerçekten tavsiye ederim biraz pahalı ama bi tane olsun o da mop olsun bence 🧚🏻‍♀️

İki kişiyken nasıl yetişemiyorsunuz ki? 2 oğlum var düzene oturtunca gayet düzenli ilerliyor işler. Arada çok yoruluyorum veya halsiz oluyorum yapamıyorum hemen birikmeye başlıyor işler. Hele şu boğaz derdinden yıldım habire pişir taşır yıka. Bazen imdaatt diye bağırasım gelmiyor değil, hele diyette yulaf kereviz kemirip dururken sarma dolma börek yapıp seyretmek gıcık ediyor beni 🤭

Ya geçen bir yerde okudum ne biliyim kireç mi koku mı oluyormuş, üst kısımlarına bakınca toz fln görüyorum kapağının oralarda.. Nevresim çok buruşuk ama yani ütü şart gibi. Bugün hiçbirşey yapmadım yarın buradaki fikirleri harmanlıycam güzelce
Bulaşık makinesi temizliği yapmakla doğru yapıyorsunuz bende bikaç ayda bir karbonat limon tuzu ve sirkeyle bi gğzel temizliyorum ikisini de. Özellikle lastik kısmı ıslak nemli kaldığı için orda üreyen mantarlar zararlı olabiliyormuş. Bi de ben organik deterjanlar kullandığım için haliyle daha sık temizlemem gerekiyor.

Yılda bir kez mi ya ciddi misiniz:110: bizim buzdolabı niyeyse kirleniyor. Böyle buhar fln olıyor yani hiç temiz görünmüyor habire yıkıyorum o ağır camları fln
Tabi,yilda bir anca gerek duyulur. Aldiginiz her sebze meyvenin posetini degistirin,yikayip oyle koyun,paketliler de dahil olmak uzere. O zaman kirlenmez dolap.

Çocuksuz ev kirlenmiyor 2 kişi ne kadar kirlenebilir her gün silmeye süpürmeye gerek yok. Haftada bir siliyoruz. Ben bazen elle de siliyorum mutfakta ocak çevresini dolabı vs sık sık siliyroum yağ birikmesin diye. Buzdolabının sebzelik bölümünü siliyorum bazen oyle hepsini çıkarıp silmyorum. Klozeti deterjanlı bırakıp sonra sifonu çekiyorum diğer tuvaleti eşim temizliyor. Haftada iki mak çamaşır atıyorum yetiyor bize. Kuruyanları hemen kaldoiyroim ütü yok denecek kadar az. Evdeyiz çünkü. Yemek 2 günde bir yapınca iyi oluyor. Her gün uğraşmak yoruyor. Asiri titiz takıntılı degilim o yüzden ev işi çok sorun olmuyor.

Selam hanımlar. Derdim bu ev işleri. Evimiz 3+1. 2 odası boş sayılır tam boş olmasa da. Biz salonu hunharca kullanıyoruz yani yemek vs herşey salonda. Sıkıntım bu ev tam anlamıyla asla temiz olmuyor. Bi de evdeyim şimdi artık moralim bozuluyor dağınıkken ev.. Buzdolabı kirleniyor habire, balkonlar var, banyo var iki tuvalet.. Sinirlerim bozuluyor artık.. Sürekli kıyafet yıkanıyor zaten sürekli çamaşır askısı dolu.. Çalışırken daha rahattım gerçekten en azından ev dağılmazdı.. Şimdi evi böyle gördükçe sinirlerim bozuluyor.. Nasıl yapıyorsunuz siz? Hergün siş süpür mü?banyo hergün mü yıkanır? Buzdolabı yıkamak hele zulüm gibi..yetişemiyorum yardım edin
Her güne ayrı bir iş koyun. Her şeyi aynı gün yapmaya çalışmayın. Banyo haftada iki kez domestosla yıkansa yeter.
Mesela buzdolabına kaldırırken kahvaltılıkların vb. altını el beziyle silerek kaldırın.
Her gece yatarken bulaşık makinesini boş bırakmayı alışkanlık haline getirin. Yani o günün bulaşığı yıkansın, kalksın. Sonraki gün bir şey yer yemez bulaşığını makineye koyun.
Ama dediğiniz gibi günlük yemek, bulaşık çamaşır bile günü dolduruyor. Genel temizlik için haftada bir temizlikçi lazım

Yazmayı unutmuşum. Bir yıldan fazladır kızartma türü asla tüketmiyoruz genelde fırında veya çok az zeytinyağlı tencere yemeği yapıyorum. Yumurtayı bile kapaklı sahanda yapın. O kadar farkediyor ki dolaplarda asla yağ olmuyor. El izi oluyor illaki ama silinip geçiyor. Buzdolabına yıkamadan hiçbirşey koymam. Sezbeleri tupperlerde koyuyorum yıkayıp kurutup. Kahvaltılıkları direk sofraya koymuyorum bu yüzden epey farkediyor temizlikte. Düzenli olmak şart.

Selam hanımlar. Derdim bu ev işleri. Evimiz 3+1. 2 odası boş sayılır tam boş olmasa da. Biz salonu hunharca kullanıyoruz yani yemek vs herşey salonda. Sıkıntım bu ev tam anlamıyla asla temiz olmuyor. Bi de evdeyim şimdi artık moralim bozuluyor dağınıkken ev.. Buzdolabı kirleniyor habire, balkonlar var, banyo var iki tuvalet.. Sinirlerim bozuluyor artık.. Sürekli kıyafet yıkanıyor zaten sürekli çamaşır askısı dolu.. Çalışırken daha rahattım gerçekten en azından ev dağılmazdı.. Şimdi evi böyle gördükçe sinirlerim bozuluyor.. Nasıl yapıyorsunuz siz? Hergün siş süpür mü?banyo hergün mü yıkanır? Buzdolabı yıkamak hele zulüm gibi..yetişemiyorum yardım edin
Ev durdukça gözünüze batmaya başlamış anlaşılan

Bende iki kucuk cocuk var, pandemi nedeni ile vaktimizin cogunu evde geciriyoruz, havalarin sogukluguda biraz mecbur birakti bizi. Tum gun kosturuyorlar, dagitiyorlar, oyuncaklar her yerde, gormeniz lazim her gun saatlerce temizlik yapiyorum asgari duzeyde evin temiz kalmasi icin. Mesela bugun resim yapmalari icin boya vermistim,once guzel guzel yapiyorlardi bende aldanip odalari topluyordum. Salona geldigimde baktim parkeler, dolaplar, masa hepsini cizmisler :)

Bulasik makinam yok ve eskide bir evde yasiyorum, bazen cildiracak gibi oluyorum temizlikten.
Cocuksuz bir evin sikayet edilecek sekilde kirlendigini kafamda canlandiramadim bile :)
Ev isi hic bitmez, hele mukemmelliyet ariyorsaniz.
Ama haftalik bir rutin oturtursaniz, evinizi derli toplu tutabilirsiniz diye dusunuyorum.
Motive olmak icin tlc de yayinlanan temizlik programini izleyebilirsiniz ( ingiliz yapimi olan )
Caniniz istemediginde de bosverin gercekten, stress degmez bu kadar.

Tüm kadınlar gibi bende sabah uyanıp akşam uyuyana kadar doğru düzgün oturmayanlardanim malesef.
2 kızım var evim 3+1 çok çok büyük değil ama yinede işi hiç bitmez .ne yapalım iyikide temiz insanlarız hani desen ya süper temizim o kadar olmasada elimden geldiği kadar .Bide benim kizlar küçük daha zaten kimse gelip gitmiyorda kendi işimiz pisligimiz. Mesela benim bi düzenim var kahvaltı masasında fazla oturmam toplarim temizler makinaya koyarım mutfağımi temizlerim masamıda düzeltirim altını temizlerim. Çayımı alır otururum akşam makinaya vururum çok geç olmadan 5 gibi oda akşam yemeğini yaptıktan sonra daha rahat ve temiz oluyor. Yani düzenli bi rutunim var bundan keyif alıyorum .

Mesela banyoyu hergün temizlerim ardından biri dus alsa yinede toplarim temizlerim üstten ki yarın rahat olsun temiz kalsın. Evin tozunu hergün alırım çok eşyalı evleri sevmem rahat şık bir kaç eşya olması yeterli. Ben orta sehpa kullanmam sonuçta kizlarim küçük evde o kadar büyük değil onların daha rahat etmesi için almadım 3 lü sehpa aldım daha rahat çay yemek abur cubur masada yenilir sonra altı temizlenirki basıp diğer odalara gitmeyelim mutfaktada öyleyim anında yemek pişerken temizlerim öyle çıkarım yani hiç bir şeyi aman sonra demem zaten benim düzen hastalığım var RABBİM bunuda kimseye vermesin biraz biraz aştim çok şükür

Yazmayı unutmuşum. Bir yıldan fazladır kızartma türü asla tüketmiyoruz genelde fırında veya çok az zeytinyağlı tencere yemeği yapıyorum. Yumurtayı bile kapaklı sahanda yapın. O kadar farkediyor ki dolaplarda asla yağ olmuyor. El izi oluyor illaki ama silinip geçiyor. Buzdolabına yıkamadan hiçbirşey koymam. Sezbeleri tupperlerde koyuyorum yıkayıp kurutup. Kahvaltılıkları direk sofraya koymuyorum bu yüzden epey farkediyor temizlikte. Düzenli olmak şart.
Katılıyorum size mutfak dolapları yemrk pişen bölümü özellikle insan elinde silse çok rahat ben kizartmalarda karton kullanıyorum yağı buharı çekiyor çok rahat oluyor

Dağınıklık gerçekten sinir bozucu olabiliyor. Benim duruma göre 2-3 haftada yardımcı geliyor, karı-koca olarak 2 kişiler, her yer mis gibi oluyor. Yemek vs mutfakta zaten, ben de salonda oturuyorum, tek yaptığım dagitmamak. İki yada üç günde bir süpürge açarım, süpürge olmayan gün toz alırım. Buzdolabı genelde hergun boşlukları silerim, kirlenmeden kolayca temizlerim. Kalkınca hemen yatağı toplayıp, klozet vs hallederim. Balkonlar da her gün fırçayla supurup, haftada bir yıkarım. Tek zorlandığım, banyoda saç kuruturken her yere uçuşan saçlar. Ona da pratik bir çözüm bulamadim.

Küçük bir kaç öneri. Salonda oturuyorsanız kullanmadığınız odalarda fazladan eşya dahil bir şey bırakmayın. Buzdolabını ayda bir silseniz yeterli, yemek koyduğunuz zaman kabı temiz olsun, sebzeleri yıkayıp koyun, yumurtalar kendi kabında kalsın, sürekli silmenize gerek kalmaz. Kışın balkonda oturulmuyor, sürekli yıkamaya gerek yok bence. Kıyafetler içinse mutlaka kurutma makinesi alın. As, topla, silkele derdi yok, hatta bazı kıyafetler kurutma makinesinden çıkınca ütü istemiyor. Bana çok zaman kazandırdı mesela. Artı kurutma makinesi tozları da aldığı için katlarken yerleştirirken olan toz artık olmuyor. Yatak odamda bariz farketti. İki tuvaletten birini kapatın, mesela ben yeni taşındığım evde alaturka tuvaleti ıvır zıvır dolabı yaptım, içine de raflar koydurdum. Temizlik malzemeleri, vileda kovası, süpürge, sürekli lazım olmayacak alet edevat ne varsa topladı. Halılarımı zamanla anti alerjiklerle değiştirdim. Hem fazla toz toplamıyor hem de süpürürken tek harekette kırıntılar kayboluyor. Duşakabini özel duşakabin spreyiyle siliyorum su yüzeyine tutunamadığı için kirlenmesi gecikiyor. Lavabo da aynı şekilde. Mutfak dolaplarını da sildikten sonra silikonlu camsil sıkıyorum hem parlıyor hem de kirlenmesi gecikiyor.

Aklıma gelenler bunlar 🙄

Kral buzdolabını da yıkamayıver ne var .d
Demek ki siz işteyken dağılmıyorsa ev dağınıklığın ana sebebi sensin.
Aslında saydığın şeyler her evde olabilecek şeyler. Sen sadece çalışma hayatından ev hayatına geçince zorlanmışsın. Çalışmayı bırakıp eve odaklanmak bayağı zaman alıyor.
kendine bir temizlik rutini belirlersen zamanla tempoya ayak uydurursun.

Back
X