Çıldırıyorum bu ev işleri yüzünden..

Ay hanımlar gülürek okudum bazı yorumları. Şipşipi kınamıyorum gerçekten insan bazen gerçekten bıkıyor ev işlerinden.. Mesela şuan benim bulaşık makinesi içini bi kere silmem lazım, tabaklar dağıldı dolaplara düzgün yerleştirmek lazım, nevresim ütülemem lazım, daha kendi çamaşırlarımı katlamadım.. Mesela hangisinden başlayım cidden.. Bi odayı bitirmeden diğeri başlıyor ya
Daha once de bu sekilde oneriler gelmis ama ben de soyleyeyim her hafta rutin yapilmasi gereken seylere gun belirleyip siraya koyun. Ama dolap yerlestirme gibi her zaman yapilmayacak isler icin de daha genis zamanli ornegin aylik ya da birkac aylik bir cizelge yapin onemli olan sizin kafanizda is planini oturtmaniz. Boylece otomatikman ne gun ne yapacaginizi bilirsiniz😊 bu arada sipsipi kinamiyorum ya cok alem kizdi valla yorumlari falan o hiiic is yapmiyordu ama hep yatmak istiyorum diyordu🤣

Ben çalışıyorum, evim 2+1 ona rağmen sürekli uyguladığım planlarım vardır.
İşi gününde yapmak.
Cumartesi günü haftalık sil süpür, tuvalet banyo yıka.
Onun dışında hafta içine yemekler yapılır, işten gelince yanına sadece makarna pilav salata neyse o yapılır.
Çamaşırım birikmez, yıkanır, katlanır, ütüsü yapılır kaldırılır.
Bulaşık asla biriktirmem akşam yatarken mutfak hep temizdir.
Fırını 3-4 kullanımda bir temizlerim.
Ocak kirlenme sıklığında temizlerim.
Ev akşam yatarken bile dağınık kalmaz, ertesi gün gelince toplamayla vakit kaybım olmaz.
Hafta içi daha çok düzenli olmakta mesele ama her gün tuvalet banyo yıkamam, evde olsam da yıkamam.
2 kişiyiz ne kadar kirlenebilir ki.
Çöpler her gün işe giderken atılır :D (Araba da çöple geziyoruz :D )
Yemekler daha alınırken planlarım şu şuna bu buna diye.
Çalıştığım halde bile sabah yatak toplarım, yatak odasını da düzenli bırakırım.
Evet çalışırken de zor evdeyken de zor ama ben eşimden yana şanslıyım bana her işimde çok yardımcı olur.
O yüzden birlikte yaparız ana hakimiyet bende.
Size tavsiyem plan belirleyip ona uyun.
Öyle her gün silip süpürmeyin sonucunda kirleniyor :D

Yorumlardan gözüm korktu
İşimden ayrılınca yan gelip evde yatarım diye hayalle kurarken neler okudum bu konuda
Şuan çalışıyorum haftada bir gün eşimle dip köşe temizlik hafta içi her akşam oturma odası ve mutfak süpürülür.2 çocuk var evde
Çamaşırım birikmez kuruma makinem var katlar yerleştiririm.
Mutfağımı yemekten sonra temizlerim tezgahın üstü bomboş olur
Tezgahımda bir cam sil birde bezim var kirlenen yeri anında silerim yağ lekesi değilse

Buzdolabında gereğinden fazla şey olursa hem görüntü kirliliği hemde pis oluyor. O yüzden haftalık alırım haftasonları buzdolabının içini güzelce silerim mis gibi olur.
Normalde çok eşya ve kalabalık sevmeyen biri olduğum için, toz alınacak minik eşyalar da yoktur.

Bende evi abimle paylaşıyorum. 3+1 bizim evde her ctesi komple siler süpürürüz. Öğleden sonra ve pazar günü bize kalıyor. Haftaiçi yine 2 günde bi makineyi açarım toz, saç, kıl eksik olmuyor. Banyo ve wcyi gün aşırı çamaşır suyu dökerim.
Çamaşırları cuma akşamları yıkıyorum, Ctesi çamaşırlarıda kaldırıyoruz. Herkes kendi kıyafetlerini katlar. :)
Mutfakta dağınıklık beni inanılmaz rahatsız eder. Yemek yaparken tezgahım temiz olmalı. Yemekleri masaya götürürken ocağı silmiş olurum. Kuruyunca çıkarmak daha zor ve uğraştırıcı. Yemekten hemen sonra da bulaşıklar makineye. Akşamdan yıkarım bulaşıkları da. Bitince de kaldırırım.

Ne kadar çok işi ötelerseniz o kadar işler birikir ve dağ gibi olup yorucu olur maalesef.

Yorumlardan gözüm korktu
İşimden ayrılınca yan gelip evde yatarım diye hayalle kurarken neler okudum bu konuda
Şuan çalışıyorum haftada bir gün eşimle dip köşe temizlik hafta içi her akşam oturma odası ve mutfak süpürülür.2 çocuk var evde
Çamaşırım birikmez kuruma makinem var katlar yerleştiririm.
Mutfağımı yemekten sonra temizlerim tezgahın üstü bomboş olur
Tezgahımda bir cam sil birde bezim var kirlenen yeri anında silerim yağ lekesi değilse
İşten ayrılınca çok fena olacak 😏 birde çocuklar var onlarla siz işteyken kim ilgileniyor

bende çildiriyorum ne olacak iş..
çalışıyorum ama hergün ama hergün. mutfak tezgahi temiz tutuyorum..
buzdolabimi ayda bi kere temizliyorum.. yiyecekleri azalirsa markete giderken anca....
wc ye gidince hemen temizliyorum. çamaşir suyum orda:D
oyuncaklar mi hep daginiktir kızıma toplatirim hep.
yatmadan süpürüyorum..
ne yapalım anca olduğu kadar..
3+1 mi birini spor salonu yap :D
birini kütüphanelik yap oldu tamam :D

Yani ben çalışıyorum eşimden 1 saat önce eve geliyorum yemek hazırla sofrayı kur bulaşıkları makineye diz fln mutfak toplu duruyor bırakmıyorum toplamadan sabah işe giderken yorganı örtüyorum tamam eğer çamaşır var ise yatmadan kirliğe atıyorum. Banyo değişiyor eğer baktım çok pis hemen çamaşır suyu döküyorum fırça cifle de etrafını temizliyorum hoop bitti :) yani 10 dk almıyor klozet ve lavobayı temizlemek böylelikle pis görünmüyor hafta sonu da komple temizlik yapıyorum. Aldıklarını yerlerine koyunca pek dağılmıyor aslında siz acaba yarın yaparım dursun dediğiniz için olabilir mi nasılsa çalışmıyorum diyerekten..

Ben çalışıyorum, evim 2+1 ona rağmen sürekli uyguladığım planlarım vardır.
İşi gününde yapmak.
Cumartesi günü haftalık sil süpür, tuvalet banyo yıka.
Onun dışında hafta içine yemekler yapılır, işten gelince yanına sadece makarna pilav salata neyse o yapılır.
Çamaşırım birikmez, yıkanır, katlanır, ütüsü yapılır kaldırılır.
Bulaşık asla biriktirmem akşam yatarken mutfak hep temizdir.
Fırını 3-4 kullanımda bir temizlerim.
Ocak kirlenme sıklığında temizlerim.
Ev akşam yatarken bile dağınık kalmaz, ertesi gün gelince toplamayla vakit kaybım olmaz.
Hafta içi daha çok düzenli olmakta mesele ama her gün tuvalet banyo yıkamam, evde olsam da yıkamam.
2 kişiyiz ne kadar kirlenebilir ki.
Çöpler her gün işe giderken atılır :KK70: (Araba da çöple geziyoruz :KK70: )
Yemekler daha alınırken planlarım şu şuna bu buna diye.
Çalıştığım halde bile sabah yatak toplarım, yatak odasını da düzenli bırakırım.
Evet çalışırken de zor evdeyken de zor ama ben eşimden yana şanslıyım bana her işimde çok yardımcı olur.
O yüzden birlikte yaparız ana hakimiyet bende.
Size tavsiyem plan belirleyip ona uyun.
Öyle her gün silip süpürmeyin sonucunda kirleniyor :KK70:
merhaba hafta sonundan hafta içine yemek yaptığınızı yazmışsınız, ne tür yemekler yapıyorsunuz tadında bir değişiklik olmuyor mu ?

merhaba hafta sonundan hafta içine yemek yaptığınızı yazmışsınız, ne tür yemekler yapıyorsunuz tadında bir değişiklik olmuyor mu ?

Genellikle sebze yemekleri pişirip soğuyunca saklama kabına alıp dolaba atıyorum hiç bir şey olmuyor.
Ağzı açılmadığı yada ısıtılıp bekletilmediği sürece bayatlamıyor da.
Eğer fırın yemeği yapıyorsam alt katmanını hazırlıyorum fırın kısmını ertesi gün pişirip yiyoruz.
Salata malzemelerini alıp yıkayıp, kesip saklama kaplarına kaldırıyorum işten gelince yağ tuz limon oda hazır.

Hergun evi supuruyorum toz aliyorum lavabolari cifliyorum.sabah mutfagi temizlerken kahvaltidan sonra butun kulpari siliyorum.buzdolabinin icini siliyorum kirlenmesine izin vermeden.ben duzenli temizlik yaptigim icin kirlenmelerine izin vermiyorum😊mesela 3 gundur derin temizlikteydim kapi pencere dolaplar perdeler koltuklar allah ne verdiyse giristim.buyuk işleri geciktirmeden ufak işleri de hergun yaparim.duzen takintim var kirli olsun ama duzenli olsun.kizim 5 yasinda o dagitir gece uyudugu zaman toplarim.
5 yaşında cocukla bunlari yapabiliyor musunuz gerçekten?siz bunlari yaparken cocuk ne yapiyor

Bende önce öyleydim amaaan boşver biraz da tozlu kalsın. Taktikca takıyorsun bi de her geçen gün daha çok rahatsız ediyor temizledikce kirli gibi geliyor. Ben de artık haftats bir vileda atıyorum her süpürdümde silmiyorum mesela toparlayıp geçiyorum hele o an canım hiç istemiyorsa dağınıklığı toplayıp oturuyorum başka bişey yapmıyorum.

5 yaşında cocukla bunlari yapabiliyor musunuz gerçekten?siz bunlari yaparken cocuk ne yapiyor
Hergun yaptigim icin elim pratik maksimum bir saatimi aliyor.kizimla beraber yapiyoruz ona bez veriyorum odasini silmeye calisiyor onada eglence oluyor.temiz kaldigi icin derinlemesine yapmiyorum mesela buzdolabini ustten kirli kisimlari siliyorum.ben oglak burcuyum asiri planliyim temizligi bile plan sirasina gore yaparim.o yuzden cabuk biter.

insan çalışmazken öyle gözüne batıyor herşey evdeyken belli bir rutine oturtmanız lazım herşeyi
cumartesi pazar pek iş yapmazdım eşim kızardı zaman geçirelim film izleyelim falan ama yine tabi çamaşırları yıkar toplardım hafta sonu
pazartesi genel dip köşe temizlik günümdü.
salı günü mutfak dolapları yüzünü mutlaka silerdim içini düzenli kullandıkça ve ara makinedeki bulaşıkları yerleştirirken bez vurduğumdan çok kirlenmezdi.yine salı günü buzdolanımıda herşeyi silerek koyduğum için kirlenmezdi ama bazen baharattır vs bezle alırım ama ayda bir tamamen boşaltım yıkardım camlarınız vs.
çarşamba ütü çamaşırları düzenleme.
perş.cuma. : kafama göre bir iş bulurdum mutlaka yapıcak hatta işim olmazsa bile spor olsun diye yapardım.(cam silme-koltuk silme vs vs.)
1.kural sabah kalkar kalmaz yataklarınızı silkeleip düzelticeksiniz.ve yatak odasında tek kıyafet kalmayacak şekilde toplanacak.
2.kural akşam salonda oturulduysa ve birşey yendiyse salon toplanıp mutfaktakiler yıkanıcak yoksa ertesini güne biniyor.
3.kural 2 güne bir banyo tuvalet mutlakka yıkanmalı benim en hassas olduğum konu bu
4.kural bizde evdeyken televizyon önünde yemek yemeye bayılırdık o yüzden her yemekte kocaman bir sofra bezi atın ki etraf mahfolmasın.
Şimdi çalışıyorum ve yatak odasını toplamadan işe gidiyorum ama eşim sağolsun yapıyor.İşler yarım yamalak ama şimdi devam ettiğim tek alışkanlık banyo heralde.Bu arada yine salonu ve mutfağı toplamdan yatmam asla 2 günde birde eşim evi süpürür cumartesileri detaylı temizlik yaparız pazarda çamaşırlar derken yazarken nefes nefese kaldım (:

demem o ki belli bir rutine oturttursanız çok yorulmazsınız.

Hergun yaptigim icin elim pratik maksimum bir saatimi aliyor.kizimla beraber yapiyoruz ona bez veriyorum odasini silmeye calisiyor onada eglence oluyor.temiz kaldigi icin derinlemesine yapmiyorum mesela buzdolabini ustten kirli kisimlari siliyorum.ben oglak burcuyum asiri planliyim temizligi bile plan sirasina gore yaparim.o yuzden cabuk biter.
Cocuk da size katilabiliyorsa ne güzel. Ben de oglagim planliyimdir ama her gün bu kadar temizlik yapmıyorum açıkçası.
Siz 1 saatte bitirebikiyorsaniz maşallah çok pratikmissiniz benim elim yavas galiba

Off tam benlik bir konu kısa bir süredir çalışıyorum ama çalışmadan önce de yetişemiyordum bizim evde 6 yaşında bir Tazmanya canavarı var:)3 aydirda haftanın 6 günü evden calisiyorum molalarda bile tezgahın ustunu fln toparliyorum b.makinasini boşaltıyorum yapabildiğim kadar pazar gunleride büyük temizlik yapıyorum akşama kadar gün bitmiş oluyor dıhandim:)

Valla çalışırken gormuyordum ama ücretsiz iznimde gördüm ki ev acayip çabuk kirleniyor, hep evde yediğimiz için sürekli mutfagi toplama modundayim.

Ben de eve sinen sigara kokusundan muzdaribim hanımlar.

eve girince sigara kokusu alıyorum, her gün saatlerce havalandırsam da. İçtiği zaman zaten hep camımız açık.

eşime zorla balkonda içme şartı koyacağım. Bütün evini duvarlarını dolaplarını sileceğim. İnternetten odalara kömür koyun, mum yakın tarzı şeyler buldum ama var mı bu sigara kokusunu evinden çıkarabilen? Lütfen yardım 🙏

Back
X