Çıldırıyorum bu ev işleri yüzünden..

Merhaba.ben de yemekten muzdaribim.her gün ne yapsam diye düşünüyorum.yemek yapma vakti gelince moralim bozuluyor.5.5 aylık gebeyim üstüne bir de depresyondayım sanırım.ev işi yapmak içimden gelmiyor.ancak sevdiğim bir programı açıyorum onu dinlerken bi yandan iş yapıyorum.internetim falan bitse ev işi eziyet gibi geliyor
Ben yemek yapmıyorum hergün Allahtan bi yemek yapsam ortalık kendinden geçiyor zaten.. Valla çok zor.. Bi de o dağınıklığı kafama da takıyorum yani sinirlerim bozuluyor bir yer kirli olunca. Çok düzenli vs değilim ama..

Calisiyorken insanin gozune batmiyor bence yine kirleniyor tozlaniyor ama vakit yok o yuzden de insan gormuyor. Evdeyken surekli birsey cikiyor cunku bir gun biryeri yapsan diger gun obur taraf kirleniyor vs. Dagitmasan bile toz cok oluyor, keza camasir da oyle. Evde camasir kurutuyorum ben mesela o yuzden ev hep toz 1 gun supurmesem diger gun supurmem lazim. Banyo tuvalet zaten artik yildim. Bazen saliyorum gercekten bıkıp

Ben yemek yapmıyorum hergün Allahtan bi yemek yapsam ortalık kendinden geçiyor zaten.. Valla çok zor.. Bi de o dağınıklığı kafama da takıyorum yani sinirlerim bozuluyor bir yer kirli olunca. Çok düzenli vs değilim ama..
Valla al benden de o kadar.yemegi ne yapıyorsun peki dışardan mi söylüyorsunuz.ya ben hergün farklı yemek yapmaktan bunaldim artık.ot gibiyim kalk ortalığı topla bulaşıkları yıka çamaşır vs.tam oturuyorum bi bakıyorum yemek saati yaklaşmış.ah diyorum bekarlık...

Temizliği düzene koyarsanız önünü alırsınız. Bulaşığa dağınıklığa çözüm yok,yaşanan ev muhakkak dağılır. Aldığınızı yerine koyun,dolap,çekmece,sık kullanılan ne varsa haftalık sıraya koyum,muhakkak fazla batmadan,dağılmadan el atın,ozaman başını alıp gitmez. Fazla eşya varsa elden çıkarın. Çamaşırı kuruyunca hemen toplayın mesela. Varsa maddi durum kurutma makinesi ve robot süpürge edinin. Kurutma makinem var büyük rahatlık.
Ben misal asla bir yerin dağılıp batmasını beklemem,sıra sıra mutlaka elim üzerlerinde olur. Her hafta nevresimleri değişir,dip köşe temizlerim evi.onun dışında hergün silmem ama süpürürüm,toz alıp,banyo wcyi temizlerim. 3tane çocuk var ev 3+1. Günlük yapınca ne zaman alıyor nede yoruyor.Sıraya koyun ve günlük yapın,ozaman birikmez.

evi günlük süpürürüm hem toz oluyor hem de karınca sorunu var kırıntı olunca toplaşıyorlar hemen. onun dışında 10 günde bir silerim silva mop kullanın inanılmaz güzel temizliyor temizliği de 10 gün gidiyor. (günlük süpürülürse tabi)
her gün tuvalet banyo yıkamıyorum sonuçta kamu binası değil kullanan ben ve eşim.
aldığınızı yerine koyarsanız dolap içlerine organizer kullanırsanız düzeninizi korursunuz aslında evi pis gibi gösteren dağınıklık bence.

Sürekli evde olunca ev daha çok dağılıp kirleniyor bu normal.
Bu kadar kafaya takacak bir durum değil bence. Hayattayız, sağlıklıyız, derler toplarız.
Buzdolabını her akşam yemeğinden sonra düzenleyip siliyorum ben.

Her gün süpür toz al banyo tuvalet toparla temizle yapmak zorunda kalıyorum. Malum pandemi nedeniyle cocuklar da evde olunca yemek camasir desen zaten yetismek na mümkün.Eskiden işli işine okullu okuluna gidiyordu. Ben de ona göre isimi gücümü biliyordum.Şimdi evi toparlayip dısarı cıkayim desem aksam olmus oluyor.Yıldım gercekten ben de.İstemeyerekte olsa yapiyorum her gün bunlari.🤦🏻‍♀️

Selam hanımlar. Derdim bu ev işleri. Evimiz 3+1. 2 odası boş sayılır tam boş olmasa da. Biz salonu hunharca kullanıyoruz yani yemek vs herşey salonda. Sıkıntım bu ev tam anlamıyla asla temiz olmuyor. Bi de evdeyim şimdi artık moralim bozuluyor dağınıkken ev.. Buzdolabı kirleniyor habire, balkonlar var, banyo var iki tuvalet.. Sinirlerim bozuluyor artık.. Sürekli kıyafet yıkanıyor zaten sürekli çamaşır askısı dolu.. Çalışırken daha rahattım gerçekten en azından ev dağılmazdı.. Şimdi evi böyle gördükçe sinirlerim bozuluyor.. Nasıl yapıyorsunuz siz? Hergün siş süpür mü?banyo hergün mü yıkanır? Buzdolabı yıkamak hele zulüm gibi..yetişemiyorum yardım edin
Aslinda calisirken de kirleniyor ev ama yogunluktan biz takmıyorduk yani benim icin oyle..Mesela bugun uzunca aradan sonra spor salonuna gittim iki saat gecirdim..Yoruldum kafam dagildi.Eve gelince sadece mutfagi toplayip atistirmalik birseyler yaptim..Ve ev gozume hic kirli gelmedi..Tum gun evde oldugumda mutfagi topla sonra halilar yerler tuvalet banyo camasirlar derken hep bir is oluyor..Kafamixi dagitacak birseyler bulmak iyi geliyor..Aslında su pandemide keske elimden orgu gibi biseyler gelseydi.Hem oyalanirdim hem satardim diye düşünüyorum..Bosluktan ev işiyle kafayi bozuyoruz

sanirim pratik ve duzenli degilsiniz. ilk kural yeterince dolabin olacak.. yoksa her sey ortalarda ve ust uste oluyor. ikincisi aldigini yerine koyacaksin. ucuncusu toplarken oyalanmayacaksin hizli olacaksin. esiniziden dagitmamasini rica edeceksiniz bu arada..
Evet açıkçası pratik değilim yani çok fena temizlik yaparım ama dağınığımda o dengeyi kuramadım

Valla al benden de o kadar.yemegi ne yapıyorsun peki dışardan mi söylüyorsunuz.ya ben hergün farklı yemek yapmaktan bunaldim artık.ot gibiyim kalk ortalığı topla bulaşıkları yıka çamaşır vs.tam oturuyorum bi bakıyorum yemek saati yaklaşmış.ah diyorum bekarlık...
Ya kendim yiyorum sadece ya o yüzden kasmıyorum.. Bazen kahvaltılık, bazen bi yemeği iki gün fln.

evi günlük süpürürüm hem toz oluyor hem de karınca sorunu var kırıntı olunca toplaşıyorlar hemen. onun dışında 10 günde bir silerim silva mop kullanın inanılmaz güzel temizliyor temizliği de 10 gün gidiyor. (günlük süpürülürse tabi)
her gün tuvalet banyo yıkamıyorum sonuçta kamu binası değil kullanan ben ve eşim.
aldığınızı yerine koyarsanız dolap içlerine organizer kullanırsanız düzeninizi korursunuz aslında evi pis gibi gösteren dağınıklık bence.
Katılıyorum benim sıkıntım dağınıklık.. Yani aslında ev kirli değil ama bi misafir gelecek durumda da olmuyor

Bence ne kadar yaparsanız o kadar gözünüze batıyor işler.
çalışırken bu yüzden fark etmiyor insan
Belli günler belirleyin ve sadece o günlerde o günlere ait işleri yapın.
Ben öyle yapıyorum
Haftada 1 gün çamaşır günüm.
Sadece o gün çamaşır yıkarım kuruyanları direkt kaldırırım
Haftada 1 gün dip köşe temizlik günüm
Her yanı temizlerim.
Bütün ev temizlenince zaten hafta boyunca pek toz olmaz sadece arada ev süpürürüm.
2 günde bir yemek yaparım.
Her gün tuvaleti çamaşır suyu ile temizlemem
Bence gerek yok dikkatli ve temiz kullanıldığı sürece.
Duşa giren çıkarken temizler çıkar.
Bunların dışına çıkmam.

Temizliği düzene koyarsanız önünü alırsınız. Bulaşığa dağınıklığa çözüm yok,yaşanan ev muhakkak dağılır. Aldığınızı yerine koyun,dolap,çekmece,sık kullanılan ne varsa haftalık sıraya koyum,muhakkak fazla batmadan,dağılmadan el atın,ozaman başını alıp gitmez. Fazla eşya varsa elden çıkarın. Çamaşırı kuruyunca hemen toplayın mesela. Varsa maddi durum kurutma makinesi ve robot süpürge edinin. Kurutma makinem var büyük rahatlık.
Ben misal asla bir yerin dağılıp batmasını beklemem,sıra sıra mutlaka elim üzerlerinde olur. Her hafta nevresimleri değişir,dip köşe temizlerim evi.onun dışında hergün silmem ama süpürürüm,toz alıp,banyo wcyi temizlerim. 3tane çocuk var ev 3+1. Günlük yapınca ne zaman alıyor nede yoruyor.Sıraya koyun ve günlük yapın,ozaman birikmez.
Kurutma mk modelini yazabilir misiniz? Çekme ve solma yapıyor diyorlar dogru mu?

Biz iki kişiyiz evde her gun evi supuruyorum. Haftada bir iki defa siliyorum. Buzdolabı içini ıslak bezle siliyorum yeterli oluyor. Yıkamak derken nasıl oluyor anlamadım
Çamasırlar toplandıgı gibi dolaba yerleşir
Wc de lavabo hergun yıkıyorum klozet 3-4 gunde bir camasır suyu dokuyorum yeterli oluyor. Yerlerde aynı sekilde fazla kirlenmiyor iki kişi oldgmz için.
Evdeyken işlerin hiç bitmediği dogru bende calısırken ev daha duzenli oluyordu. Evde durmadıgımız için haliyle ev kirlenmiyordu
Beni en cok yoran da yemek faslı..

Valla oğlum asla durmuyor o varken de yokkende aynı düzene devam ediyordum ben yazayım size de . Pazartesi günü genel temizlik süpür sil toz al camların önünü sil wc temizle . Salı günü sabah dik süpürge ile evde gezerim birde spreyli mop görünen yerler salı birde yoğurt mayalarım . Çarşamba büyük süpürge ile hızla gezer vileda yaparım birde toz alırım . Perşembe dil süpürge ile cuma büyük süpürge ile süpür sil . Cuma akşamı oğlum uyuyunca hemen çamaşırları makinaya atarim gece asarım cumartesi sabaha kurumuş olur katlar ütüler kaldırırım . Akşam 18:00 de yemekten sonra bulaşık makinası çalışır bebeği uyutup gelene kadar biter çay suyu koyar makina boşaltırım çünkü oğlum ortada olunca asla yapamıyorum . Wc tek şuan banyo da büyük banyoyu duş için kullanmıyoruz yatak odamızdaki duş yeterli . Akşam uyumadan önce diş fırçalarken hemen lavaboya sprey sıkar yıkarım birde klozete domestos . Buzdolabına sebzeliği haftada bir elden geçirim . Diğer yerleri zaten elimde bez gördüğüm yeri o an silerim özellikle öyle tamamen çok nadir ayda 1 boşaltırım belki 2 ayda . Sürekli evin üzerinde elim yapacak birşey yok .

Robot ciddi kolaylik sagliyor cok pahali bi alet de degil bence robot edinmelisin. Benim ev buyuk sarjı 1 güne yetmiyor 2 gunde tum evi supuruyor. Haftada iki uc kez yapiyorum bunu. Silme islemi de yapiyor ama kendi karışımımı kullandigim icin viledayla hallediyorum.
Bana gore asıl sorun camlar. Camlar icin de icime sinecek bi robot bulursam cok mutlu olucam :)

Merhaba.ben de yemekten muzdaribim.her gün ne yapsam diye düşünüyorum.yemek yapma vakti gelince moralim bozuluyor.5.5 aylık gebeyim üstüne bir de depresyondayım sanırım.ev işi yapmak içimden gelmiyor.ancak sevdiğim bir programı açıyorum onu dinlerken bi yandan iş yapıyorum.internetim falan bitse ev işi eziyet gibi geliyor
ben gebe degilim ama aynen boyleyim

Selam hanımlar. Derdim bu ev işleri. Evimiz 3+1. 2 odası boş sayılır tam boş olmasa da. Biz salonu hunharca kullanıyoruz yani yemek vs herşey salonda. Sıkıntım bu ev tam anlamıyla asla temiz olmuyor. Bi de evdeyim şimdi artık moralim bozuluyor dağınıkken ev.. Buzdolabı kirleniyor habire, balkonlar var, banyo var iki tuvalet.. Sinirlerim bozuluyor artık.. Sürekli kıyafet yıkanıyor zaten sürekli çamaşır askısı dolu.. Çalışırken daha rahattım gerçekten en azından ev dağılmazdı.. Şimdi evi böyle gördükçe sinirlerim bozuluyor.. Nasıl yapıyorsunuz siz? Hergün siş süpür mü?banyo hergün mü yıkanır? Buzdolabı yıkamak hele zulüm gibi..yetişemiyorum yardım edin
Ben de hep aynı şekilde söyleniyorum, çalışırken daha az ev işi derdi vardı ve bi düzendeydi. Çamaşır günü, süpürge günü yemek yapma günlerim vb. Şimdi ise 2 güne bir gerçekten banyoları temizliyorum, covidden dolayı devamlı renkli çamaşır, havlular birikiyor daha sık çamaşır yıkanıyor ve yine covidden dolayı eve giren her şey dezenfekte ediliyor bu bile ek bir iş oldu başıma. Süpürge desen en fazla 2. Gün açıyorum ve 10 gündür süpürmemişim gibi... yemek desen her gün kahvaltı hazırla, aksam yemek düşün valla bu covid çökertti biZi

Back
X