Çıldırıyorum bu ev işleri yüzünden..

Garipser misiniz bilmiyorum ama ben ev nasıl dağılır hiç anlamam. Annem de böyleydi herhalde o yüzden tasavvur edemiyorum. Herseyin yeri vardır bizim evde. Nasıl anlatsam ki. Özelden bana ulaşın size evin resimlerini gönderip resimli anlatayım :KK48:

Ben de hep aynı şekilde söyleniyorum, çalışırken daha az ev işi derdi vardı ve bi düzendeydi. Çamaşır günü, süpürge günü yemek yapma günlerim vb. Şimdi ise 2 güne bir gerçekten banyoları temizliyorum, covidden dolayı devamlı renkli çamaşır, havlular birikiyor daha sık çamaşır yıkanıyor ve yine covidden dolayı eve giren her şey dezenfekte ediliyor bu bile ek bir iş oldu başıma. Süpürge desen en fazla 2. Gün açıyorum ve 10 gündür süpürmemişim gibi... yemek desen her gün kahvaltı hazırla, aksam yemek düşün valla bu covid çökertti biZi
evet katiliyorum o kadar camasir cikiyorki

marketten gelenleri havalandir yika

offf cok bunaldim

Valla oğlum asla durmuyor o varken de yokkende aynı düzene devam ediyordum ben yazayım size de . Pazartesi günü genel temizlik süpür sil toz al camların önünü sil wc temizle . Salı günü sabah dik süpürge ile evde gezerim birde spreyli mop görünen yerler salı birde yoğurt mayalarım . Çarşamba büyük süpürge ile hızla gezer vileda yaparım birde toz alırım . Perşembe dil süpürge ile cuma büyük süpürge ile süpür sil . Cuma akşamı oğlum uyuyunca hemen çamaşırları makinaya atarim gece asarım cumartesi sabaha kurumuş olur katlar ütüler kaldırırım . Akşam 18:00 de yemekten sonra bulaşık makinası çalışır bebeği uyutup gelene kadar biter çay suyu koyar makina boşaltırım çünkü oğlum ortada olunca asla yapamıyorum . Wc tek şuan banyo da büyük banyoyu duş için kullanmıyoruz yatak odamızdaki duş yeterli . Akşam uyumadan önce diş fırçalarken hemen lavaboya sprey sıkar yıkarım birde klozete domestos . Buzdolabına sebzeliği haftada bir elden geçirim . Diğer yerleri zaten elimde bez gördüğüm yeri o an silerim özellikle öyle tamamen çok nadir ayda 1 boşaltırım belki 2 ayda . Sürekli evin üzerinde elim yapacak birşey yok .
Maşallah vallah bir de çocuk var.enejinize hayran kaldım ☺

😂 o zaman benim durumum bebiş olunca daha sıkıntı olacak.senin de gebe olunca 😂 yapıdan da benim öyle ya ne yapalım spor lazım bence bize.spor yapınca insan enerjik oluyor ama sporu da kim yapacak o da ayrı bir dert
sormaa

beni covid mahvetti. kafayi yedim evde. korona olmasa cikip gezsem etrafta sevdigim mekanlara gitsem boyle olmazdim.

arkadaslarimla görüşmeyi rahatca gezip dolasmayi koronayi dusunmeden nefes almayi cok ozledim:(

ve evet biraz narinim bu yapiyla gebelik annelik nasil olcak dusunmuyor degilim

34 yasina girecem ama kucucuk cocuk gibiyim bazen :(

sormaa

beni covid mahvetti. kafayi yedim evde. korona olmasa cikip gezsem etrafta sevdigim mekanlara gitsem boyle olmazdim.

arkadaslarimla görüşmeyi rahatca gezip dolasmayi koronayi dusunmeden nefes almayi cok ozledim:KK43:

ve evet biraz narinim bu yapiyla gebelik annelik nasil olcak dusunmuyor degilim

34 yasina girecem ama kucucuk cocuk gibiyim bazen :KK43:
Kıyamam ya 😊 valla korona çoğu şeyi alt üst etti gerçekten.ben de çalıştığım zaman daha enerjik oluyodum ama gerçekten de işleyen demir paslanmıyor. Bütün gün evde otur otur insan hantallaşıyo tembelleşiyo .bir de yapı müsaitse tamamdır :)

Katılıyorum benim sıkıntım dağınıklık.. Yani aslında ev kirli değil ama bi misafir gelecek durumda da olmuyor
buzdolabı içine de sepetler kullanırsanız daha düzenli durur hem de sadece sepetleri yıkamış olursunuz dağınıklığı da gidermiş olursunuz ben öyle yapıyorum 10-15 günde bir üstten sirkeli suyla silip çıkıyorum zaten çok kirlenmediği için de temizliği pratik oluyor.
onun dışında yemek bizde mutfakta yenir 2,5 yaşında oğlum var o da mutfak dışında yemek yemez haliyle tek kirlenen yer mutfak oluyor.
misafir ağırlamalık temizlik bende de olmuyor varsın olmasın ne yapalım showroom değil sonuçta evlerimiz :)

Temizliği düzene koyarsanız önünü alırsınız. Bulaşığa dağınıklığa çözüm yok,yaşanan ev muhakkak dağılır. Aldığınızı yerine koyun,dolap,çekmece,sık kullanılan ne varsa haftalık sıraya koyum,muhakkak fazla batmadan,dağılmadan el atın,ozaman başını alıp gitmez. Fazla eşya varsa elden çıkarın. Çamaşırı kuruyunca hemen toplayın mesela. Varsa maddi durum kurutma makinesi ve robot süpürge edinin. Kurutma makinem var büyük rahatlık.
Ben misal asla bir yerin dağılıp batmasını beklemem,sıra sıra mutlaka elim üzerlerinde olur. Her hafta nevresimleri değişir,dip köşe temizlerim evi.onun dışında hergün silmem ama süpürürüm,toz alıp,banyo wcyi temizlerim. 3tane çocuk var ev 3+1. Günlük yapınca ne zaman alıyor nede yoruyor.Sıraya koyun ve günlük yapın,ozaman birikmez.
Merhaba bu dediklerinizi ben de uygulamak istiyorum ama merak ettigim konu calisiyor musunuz? Hem calisip hem bunlari yapabiliyor musuniz acaba

Selam hanımlar. Derdim bu ev işleri. Evimiz 3+1. 2 odası boş sayılır tam boş olmasa da. Biz salonu hunharca kullanıyoruz yani yemek vs herşey salonda. Sıkıntım bu ev tam anlamıyla asla temiz olmuyor. Bi de evdeyim şimdi artık moralim bozuluyor dağınıkken ev.. Buzdolabı kirleniyor habire, balkonlar var, banyo var iki tuvalet.. Sinirlerim bozuluyor artık.. Sürekli kıyafet yıkanıyor zaten sürekli çamaşır askısı dolu.. Çalışırken daha rahattım gerçekten en azından ev dağılmazdı.. Şimdi evi böyle gördükçe sinirlerim bozuluyor.. Nasıl yapıyorsunuz siz? Hergün siş süpür mü?banyo hergün mü yıkanır? Buzdolabı yıkamak hele zulüm gibi..yetişemiyorum yardım edin
biz kadinlarin isi cok temizlik yemek camasir cocuk is bitmez hergun ayni bende hergun süpürüyorm ew hanimi olmak calismaktan daha zor gercekten ben bide ewde gelinlik isliyorum 3 tanede cocuk var hic bitmiyo bitmiyo bitmiyo😟

Hergun evi supuruyorum toz aliyorum lavabolari cifliyorum.sabah mutfagi temizlerken kahvaltidan sonra butun kulpari siliyorum.buzdolabinin icini siliyorum kirlenmesine izin vermeden.ben duzenli temizlik yaptigim icin kirlenmelerine izin vermiyorum😊mesela 3 gundur derin temizlikteydim kapi pencere dolaplar perdeler koltuklar allah ne verdiyse giristim.buyuk işleri geciktirmeden ufak işleri de hergun yaparim.duzen takintim var kirli olsun ama duzenli olsun.kizim 5 yasinda o dagitir gece uyudugu zaman toplarim.

Benim de evim 3+1 naçizane kendimden örnek vereyim ,işlerim dağ olup büyümez genelde de evim hep düzenlidir .

Yaptığım alışverişi gelir gelmez yıkarım .(Yeşillikleri yıkar ,kurutur cam kaplara koyarım .Salata yapmak kolay olsun diye ) Hem dolap daha temiz ve duzenli oluyor bu şekilde .Sebzeleri de bez torbalara koyarim .Buzlukta da her zaman bisiler olur ,eğer yorgunsam ya da dışarı cikmissam yemek icin zamandan kazandırır bana .
Evi hergun supuruyorum ,iki günde bır de mopla silerim haftada bir gün de dip köşe .Tuvalet ,banyo fiks zaten .Hergun bulaşık makinesi ve çamaşır makinesi çalışır bekletmem hemen yerleştiririm.He bir de herşeyin bı yerin var .Büyük bir odamı(binada herkes salon yapmış ) kiler ve çamaşır odası olarak ikiye ayırdım paravanla .Evde ekmek ,zeytin,turşu vs yaptigimiz için galvanizli raflar aldık çoğu şeyi kutuladik ve üstlerine isimlerini yazdık .Bunlar benim bulduğum çözümler bazen benim de canım hicbirsey yapmak istemez mesela ama yine de heryer dağılmaz .Umarım işinize yarar .

Ben mutfagi, oturma odasini ve holü her gun supuruyorum ama her gun silmiyorum. Bulasigi hic bekletmeden direk makineye, camasirlar da ayni sekilde ama evde iki kucuk canavar olduğu icin daginiklik hep var. Onu da kafama takmamaya calisiyorum artik, napiyim. Topliyim desem cocuk oynamak istiyor. En azindan temiz olsun, daginiklik onemli degil.

Selam hanımlar. Derdim bu ev işleri. Evimiz 3+1. 2 odası boş sayılır tam boş olmasa da. Biz salonu hunharca kullanıyoruz yani yemek vs herşey salonda. Sıkıntım bu ev tam anlamıyla asla temiz olmuyor. Bi de evdeyim şimdi artık moralim bozuluyor dağınıkken ev.. Buzdolabı kirleniyor habire, balkonlar var, banyo var iki tuvalet.. Sinirlerim bozuluyor artık.. Sürekli kıyafet yıkanıyor zaten sürekli çamaşır askısı dolu.. Çalışırken daha rahattım gerçekten en azından ev dağılmazdı.. Şimdi evi böyle gördükçe sinirlerim bozuluyor.. Nasıl yapıyorsunuz siz? Hergün siş süpür mü?banyo hergün mü yıkanır? Buzdolabı yıkamak hele zulüm gibi..yetişemiyorum yardım edin
Biliyor musun şuan yorgunluktan tansiyonum düşmüş sekilde koltuğa uzanmış senin konunu okuyorumm...Calismak daha kolay😕

Merhaba.ben de yemekten muzdaribim.her gün ne yapsam diye düşünüyorum.yemek yapma vakti gelince moralim bozuluyor.5.5 aylık gebeyim üstüne bir de depresyondayım sanırım.ev işi yapmak içimden gelmiyor.ancak sevdiğim bir programı açıyorum onu dinlerken bi yandan iş yapıyorum.internetim falan bitse ev işi eziyet gibi geliyor
Ben buna çözüm buldum. Her pazar günü oturup eşimle gün gün ne yiyeceğimizin listesini çıkarıyoruz. Pazartesi markete gidip o hafta ne lazımsa alıyoruz. Tıkanırsam eski listelere bakıyorum ne yemişiz diye daha kolay oluyor. Market alışverişini ona göre yapınca da çöpe yemek, sebze atma olayı ortadan kalktı. Kesinlikle tavsiye ederim.

Kurutma mk modelini yazabilir misiniz? Çekme ve solma yapıyor diyorlar dogru mu?

Biz iki kişiyiz evde her gun evi supuruyorum. Haftada bir iki defa siliyorum. Buzdolabı içini ıslak bezle siliyorum yeterli oluyor. Yıkamak derken nasıl oluyor anlamadım
Çamasırlar toplandıgı gibi dolaba yerleşir
Wc de lavabo hergun yıkıyorum klozet 3-4 gunde bir camasır suyu dokuyorum yeterli oluyor. Yerlerde aynı sekilde fazla kirlenmiyor iki kişi oldgmz için.
Evdeyken işlerin hiç bitmediği dogru bende calısırken ev daha duzenli oluyordu. Evde durmadıgımız için haliyle ev kirlenmiyordu
Beni en cok yoran da yemek faslı..
Hotpoint ariston markası. Çekme solma yapmadı hiç. Evde değilim tam modeli aklımda değil malesef. Birde benimki yıka+kurut olandan siz alacaksanız tek kurutma (ayrı olan) tavsiye ederim
Merhaba bu dediklerinizi ben de uygulamak istiyorum ama merak ettigim konu calisiyor musunuz? Hem calisip hem bunlari yapabiliyor musuniz acaba
Hayır ev hanımıyım. Çalışsam muhtemelen ayda bir düzenli birini alırdım.

Ben buna çözüm buldum. Her pazar günü oturup eşimle gün gün ne yiyeceğimizin listesini çıkarıyoruz. Pazartesi markete gidip o hafta ne lazımsa alıyoruz. Tıkanırsam eski listelere bakıyorum ne yemişiz diye daha kolay oluyor. Market alışverişini ona göre yapınca da çöpe yemek, sebze atma olayı ortadan kalktı. Kesinlikle tavsiye ederim.
Ben de bekarken liste yapıyordum evet rahat oluyor 😊 düşündüm aslında bi ara ama yine düşünüp yarın bir liste yapayım iyi hatırlattınız 😊

Evet bizde de aynen öyle oluyor haftalık menü yapıyorum sebze meyve siparişi veriyorum çok büyük rahatlık oluyor bana

Maşallah vallah bir de çocuk var.enejinize hayran kaldım ☺
Teşekkür ediyorum elimden geldiğince düzenli olmaya çalışıyorum 😂 oğlum 13.5 aylık fena bir çocuk kalorifer peteklerine filan çıkıyor zorlanıyoruz bazen 🙈 eve yardımcı alayım haftada bir kez dedim olmadı öyle idare ediyorum. Oğlum da eline bez alıyor dolapların yüzlerini filan siliyor kendince 😂 bu arada canı isterse yürüyor birkaç adım daha yeni atmaya başladı . 6.5 aylıktan beri emekliyor o yüzden Prof oldu o konuda 😂 çekmece filan boşaltıyor sürekli

Teşekkür ediyorum elimden geldiğince düzenli olmaya çalışıyorum 😂 oğlum 13.5 aylık fena bir çocuk kalorifer peteklerine filan çıkıyor zorlanıyoruz bazen 🙈 eve yardımcı alayım haftada bir kez dedim olmadı öyle idare ediyorum. Oğlum da eline bez alıyor dolapların yüzlerini filan siliyor kendince 😂 bu arada canı isterse yürüyor birkaç adım daha yeni atmaya başladı . 6.5 aylıktan beri emekliyor o yüzden Prof oldu o konuda 😂 çekmece filan boşaltıyor sürekli
😊 kıyamam ya paşaya bak sen annesine yardim da ediyor 😊 vallah insanın huzuru varsa vız gelir hepsi.süpersiniz.Allah daha da güç kuvvet versin bize de nasip etsin 😅

Back
X