Çıldırıyorum bu ev işleri yüzünden..

Ben evde şöyle yapıyorum. Bir gün yerleri silip süpürüp toz alıyorum. Ertesi gün banyo tuvalet, fırının içi, buzdolabı temizliği sonra da camları hallediyorum. Bizim evde büyük 3+1 bir günde asla tek başıma bitiremem. Haftada bir silme süpürme yapıyorum. Buzdolabı aşırı kirlenmiyor arada kakao dökülüyor veya sebzelik bölümü kirleniyor o zaman da sadece o bölümü hallediyorum. Dışarıdan paketli alınan yiyecekleri deterjanlı bezle silip koymaya çalışıyorum.

Selam hanımlar. Derdim bu ev işleri. Evimiz 3+1. 2 odası boş sayılır tam boş olmasa da. Biz salonu hunharca kullanıyoruz yani yemek vs herşey salonda. Sıkıntım bu ev tam anlamıyla asla temiz olmuyor. Bi de evdeyim şimdi artık moralim bozuluyor dağınıkken ev.. Buzdolabı kirleniyor habire, balkonlar var, banyo var iki tuvalet.. Sinirlerim bozuluyor artık.. Sürekli kıyafet yıkanıyor zaten sürekli çamaşır askısı dolu.. Çalışırken daha rahattım gerçekten en azından ev dağılmazdı.. Şimdi evi böyle gördükçe sinirlerim bozuluyor.. Nasıl yapıyorsunuz siz? Hergün siş süpür mü?banyo hergün mü yıkanır? Buzdolabı yıkamak hele zulüm gibi..yetişemiyorum yardım edin
Düzen işi dikkat gerektiriyor bence. Bir şeyin üstüne bir kere basıp geçince o orda kalıyor hemen ve her şey anında yapılırsa ev olduğu gibi kalıyor. Tuvalete işemeye gidiyorum kendimi lavabo musluk temizlerken buluyorum hadi ev işine koyulayım diye girişmiyorum eve o benim psikolojimi yıpratıyor mutfağa giriyorum dur ya su ocagi temizleyeyim bari diyorum yatak odasına gidiyorum aa çamaşır varmış katalayip yerine koyayım diyorum evde çocuk var zaten oturmuyorum ordan oraya bi gezinti halindeyiz o aralarda yapıyorum işimi valla arkadaşım ev pisken basmayı çok arzuladı ama başarılı olamadı henüz 😂

Buzdolabini niye yikiyoruz ki? Yani ayagima takip sokaga cikmiyorsam buzdolabi yikamama gerek yok bence ashahshahgsja
Sakasi bir yana,ben evi her gun supurur silerim. Tuvaleti de her gun cifle fircalariz. Banyoyu kim kullandiysa kurulayip cikar boylece kirec küf tutmaz. O da her gun yapilirsa ev temiz kalir.
Yıkamaktan kastım yani içini silmek :)

Kesinlikle her gün düşündüğüm şey... Şimdi bir de çocuk var. Artık alt komşu rldaha az rahatsız olsun diye evi süpürurken süpürgeyi elimde taşıyorum belki daha az ses gider diye çünkü bazen günde iki kez süpürmek gerekiyor. Onu süpürüyorum bitti derken utulenmeyi bekleyen çamaşırlarla göz göze geliyorum. O da tamam derken makine dolmuş oluyor. Makine yıkanırken toz almadir banyo silmektir derken ha bitti diye sevinemeden makine ötüyor. Çamaşır aşmaya çıktığımda daha dün yikadigim balkonu bir bakıyorum yine pok götürüyor. Sıra yemek faslında geliyor hallediyorum bulaşık vs derken bakıyorum dolaplara su vs sıçramış. Onu sileyim derken bakıyorum yerler kırıntı olmuş sgdhajakshsgs eşim işten gelince de diyor ki neden agresifsin bugün bebişim. Ölüğün göründen agresifim bebişim.

Süpürge + silme olayını haftasonlari eşimle yapıyoruz Tuvalet banyo çok sık yıkanıyor zaten mecbur Çamaşır ve bulaşık makinesi her gün çalışıyor Doldurmaya da boşaltmaya da eşim hep el atar
Ve bizim evde hemen hemen her gün süpürge bir kez çalışıyor çünkü küçük kızım var sürekli elinde yiyeceklerle dolaşıyor Dağınıklık desen kızımın oyuncakları her yerde dağınıklık olayını takmıyorum sonuçta çocuklu ev her an düzenli olamaz 🤷

Kızlar bir de benim ocakta bi yemek piştiyse her yer yağ oluyor yapış yapış. Aspiratör, çaycı, fırının dış yüzeyi bile yağ oluyor. Mutfakta mı bi sorun var malzeme mi kalitesiz anlamadım ya. Hadi ocak kirlenir anlarım da fırının dış yüzeyi nasıl yağ olur ocaktaki yemek sebebiyle🙈

Kızlar bir de benim ocakta bi yemek piştiyse her yer yağ oluyor yapış yapış. Aspiratör, çaycı, fırının dış yüzeyi bile yağ oluyor. Mutfakta mı bi sorun var malzeme mi kalitesiz anlamadım ya. Hadi ocak kirlenir anlarım da fırının dış yüzeyi nasıl yağ olur ocaktaki yemek sebebiyle🙈
Bu bizde de oluyor. Millete bakıyorum instada yemek yapıyor fırın tencere gıcır. Ben makarna yapıyorum her yere salça bulaşıyor. Ya bizde sıkıntı ya da mutfak bilemedim

Bu bizde de oluyor. Millete bakıyorum instada yemek yapıyor fırın tencere gıcır. Ben makarna yapıyorum her yere salça bulaşıyor. Ya bizde sıkıntı ya da mutfak bilemedim
Sırf bu yüzden taşınmayı düşünüyorum ya ne yaparsam yapayım bir yemek piştiyse mutfak hep leş gibi. Belki biz beceriksizizdir tabi🤣

Hanımlar çok teşekkür ederim ayrı ayrı yazamadım gözlemlediğim aslında mesele düzende gizli sanırım ben düzeni oturtamıyorum. Yoksa foşur foşur temizlik yaparım ama dağınığıklık ve tam istediğim anlamda temizlik olmuyor.. Sürerlilik sağlayamıyorum..

Mutfak tezgahı ocak her gün yemek sonrası silinir, çöpler düzenli çıkarılır, çamaşır bulaşık biriktikçe makinede yıkanır kuruyan kaldırılır, ütü işi bizde bireysel çocuğun kıyafetlere gerek olmuyor bizde günlük ütü yapıyoruz öyle nevresim havlu vs. ütüleme.
Camlar kapılar 3 4 ayda bir silinir.
Sil süpür toz al haftada 1 yaparım.
Wc banyo aynı şekilde sadece lavabo ve wcler hafta içi de bir kez yıkanır.
Yemek desen bazen yapmam kahvaltı yaparız ya da dışarıdan söyleriz bazen 2 gün idare eder yaptığım evde çok yemek yiyen yok zaten sebze seçer bizimkiler yaptığım yemekler kısır döngüse gider genelde..
Ama insan zamanla sıkılıyor ben sıkıldım Valla yap yap hep aynı artık eskisi kadar sallamıyorum evim her daim düzenlidir ama her gün sil süpür yapmam vaktim de yok.
Bu ara evdeyim idari izin nedeniyle ama tek yaptığım günlük olarak yemek kitap okuyorum bol bol kendime bakımlar yapıyorum ev işi rutini ek sadece artı 1 gün süpürge eklendi o kadar o da evde olunca ev daha çok kirleniyor diye...
Evde 3+1 ve 3 kişiyiz..

Şöyle bir tavsiye vereyim
İlk evlendiğim yıllarda aşırı titiz davrandım hatta küçük çocuklarım olduğu halde evi hep misafir gelecekmiş gibi tuttum.Cidden çok pişmanım.Annem de çok titiz bir kadındı benim gözümü o açtı.Kızım yapma ben yaptım da noldu yıllarım temizlikle geçti diye.Başta kabullenmek istemedim ve devam ettim hem de çalışırken.Pandemiden sonra inanın aydınlandım ve frene bastım ben napıyormuşum dedim.
Şimdiye gelince
Haftada bir evi süpür banyo tuvalet dip köşe temizlik yapıyorum.Buzdolabı içi de aynı gün her hafta temizliyorum ama ıslak mendille hep tertemiz gözükür.
Haftanın geri kalan günleri sedece ortalığı derli toplu tut ve yemek yap.Başka da bir şey yaptığım yok inanın.Çamaşırlar birikince yıka kuruyunca hemen topla.Bir de tavsiyem mutfak topluysa evin yarısı toplu gibi oluyor.Eski ben olsam asla tatmin olmazdım ama böyle çok daha doğru.Ev ahalisi zaten takmıyor hepsi erkek.Ben kendimi yiyip bitirmişim yıllarca.
Ha yerlerde çer çöp oluyor ama tek gözümü kapıyorum :halay: Bu işleri yapıp kimseden madalya filan aldığım yoksonuçta.
Bir de bi odadan diğerine geçerken oraya gidecek bir şey varsa al götür illa iş yapacağım diye ayaklanıp strese girme.Evin içinde gezerken getir götür yap elin boş geçme odalardan.Tabii bi de şu var çok düzenliyimdir her şeyin yeri bellidir o yüzden ortada bir şey kalmaz yerlerine kaldırılır hemen.O yüzden bir düzen kurup onu devam ettirmeye bakın.
İnsan yeni evliyken o işlerin içinde boğuluyor ama zamanla geçen vakte acıyorsunuz.
Son bir şey daha gece yatmadan bulaşık mak doldurup, ortalıktaki fazlalıkları kaldırırsanız yeni güne demoralize kalkmazsınız.Her gün sil süpür yapmayın yıllar sonra benim gibi pişman olursunuz

Ayyy yemeğin altını çok fazla mı açıyorsunuz acaba kavururken filan sıçrıyor 🤔 bizim evde davlumbaz denen o alet yok 😣 çünkü delik bile yok 😝 benim anlattığın gibi yağ olmuyor dikkatli yapıyorum acaba ondan mı

Ayyy yemeğin altını çok fazla mı açıyorsunuz acaba kavururken filan sıçrıyor 🤔 bizim evde davlunmaz denen o alet yok 😣 çünkü delik bile yok 😝 benim anlattığın gibi yağ olmuyor dikkatli yapıyorum acaba ondan mı
Kisik ateste bi deneyim olcak mi bakalim. 😅Su salca falan sicrayinca anliyorum o an goruyorum ama yağ sıçraması tuhaf gerçekten o an göremediğim sonra oluşan bi yağ tabakası oluyo 🤢🤮

ben eğer ağır yağlı şeyler yapacaksam ocağın kullanmadığım gözlerine alüminyum folyo seriyorum 🤭

Back
X