Şöyle bir tavsiye vereyim
İlk evlendiğim yıllarda aşırı titiz davrandım hatta küçük çocuklarım olduğu halde evi hep misafir gelecekmiş gibi tuttum.Cidden çok pişmanım.Annem de çok titiz bir kadındı benim gözümü o açtı.Kızım yapma ben yaptım da noldu yıllarım temizlikle geçti diye.Başta kabullenmek istemedim ve devam ettim hem de çalışırken.Pandemiden sonra inanın aydınlandım ve frene bastım ben napıyormuşum dedim.
Şimdiye gelince
Haftada bir evi süpür banyo tuvalet dip köşe temizlik yapıyorum.Buzdolabı içi de aynı gün her hafta temizliyorum ama ıslak mendille hep tertemiz gözükür.
Haftanın geri kalan günleri sedece ortalığı derli toplu tut ve yemek yap.Başka da bir şey yaptığım yok inanın.Çamaşırlar birikince yıka kuruyunca hemen topla.Bir de tavsiyem mutfak topluysa evin yarısı toplu gibi oluyor.Eski ben olsam asla tatmin olmazdım ama böyle çok daha doğru.Ev ahalisi zaten takmıyor hepsi erkek.Ben kendimi yiyip bitirmişim yıllarca.
Ha yerlerde çer çöp oluyor ama tek gözümü kapıyorum

Bu işleri yapıp kimseden madalya filan aldığım yoksonuçta.
Bir de bi odadan diğerine geçerken oraya gidecek bir şey varsa al götür illa iş yapacağım diye ayaklanıp strese girme.Evin içinde gezerken getir götür yap elin boş geçme odalardan.Tabii bi de şu var çok düzenliyimdir her şeyin yeri bellidir o yüzden ortada bir şey kalmaz yerlerine kaldırılır hemen.O yüzden bir düzen kurup onu devam ettirmeye bakın.
İnsan yeni evliyken o işlerin içinde boğuluyor ama zamanla geçen vakte acıyorsunuz.
Son bir şey daha gece yatmadan bulaşık mak doldurup, ortalıktaki fazlalıkları kaldırırsanız yeni güne demoralize kalkmazsınız.Her gün sil süpür yapmayın yıllar sonra benim gibi pişman olursunuz