Cimri Koca !!!

Kendi annesi canım benim annem değil kendi annesine borç veren bir insan ve anneler gününde hediye falan da almıyor hoş özel günlerin hiçbirine önem vermez ya çiçek alır ya yemeğe götürür ya da pasta alır bana da hediye falan almaz. Hani Türk erkekleri olur ya annesini eşinde üstün tutar falan benimki bana yapıyor yine bişeler ama canımı da okuyor. Hakaret gibi geliyor şu herşeyin yarısını istemek kiranın yarısını istemiyor ona duacıyım

Avrupali hep boyle degil hanimlar, bizim gibiler onlarda, bizde de eger kadin calisiyosa evin bazi masraflarina katilir, kira, faturalar vs, ama eve alinan supurgenin yari parasini istemesi her kulturde ayiptir, borcun su kadar filan ne demektir ya, yuh!
benim arkadasimin esi ingiliz esine ek kart cikartti ki kiz istemeye cekinmesin ihtiyaci olunca harcasin diye, ayrica cocuklari kreslerde buyur psikolojileri bozulur diye esinin calismasini istemiyo, kendisi iki is yapiyo
Yani konu sahibi kizmakta haklisin, ama yapicak bisey yok adamin karakteri buymus, annesine arkadasiina da boyleymis, seviyosan katlanicaksin artik

Anladım
Sevgiliyken fark etmişmiydiniz bu durumu ? Benim eşim İspanyol
Evlendikten sonra kendi banka hesabını ortak hesaba çevirdi ikimizde aynı hesabı kullanıyoruz
İsterseniz konuşun açık açık
Durumun sizi rahatsız ettiğini vs.
Sizi rahatsız eden her şeyi söyleyin
Ama içinize atmayın
Yoksa halledemezsiniz
Bizim Türkler olsa imadan kırılmadan anlarlarda Avrupalıyla açık açık konuşmak gerek

Kozmetik alışverişine ikinci. Sana güzel görünmek için 200 liralık makyaj malzemesi aldım 100 liraya parfüm aldım borcun 150 lira deyin bakalım ne diyecek

Evet haklısın canım. Evlenmeden önce böyle değildi. Ben bir kere konuştum bir daha konuşmam gerekecek gibi duruyor. Hep ben Türk değilimin arkasına sığınıyor ama o bahanesi. Bir çok hollandalı tanıyorum evine bakan eşine durumu iyi olmadığı halde bile destek olan. Ben şanssızım demekki. Bu şekilde denicem tartışıcam napim ya o değişcek ya da ben ayrılıcam. Çocuk yapmamakla akıllılık ettiğimi birkere daha gördüm. Onu seviyorum herşey güzel ama bu sorun beni yiyip bitiriyor.

Canını sıkma
Uygun yolla aşılabilir ama sen dürüst ol
Evlendiyseniz böyle basit bir şey yüzünden biteceğini sanmam
Senin durumun kişi ile ilgili
Sen dene bakalım olmazsa düzelmezse tabiki yaşanmaz böyle

özellikle kuzey avrupa erkekleri böyledir.Bende cok tanıyorum bir türkle bir alman evliliği.Cık ne yaparsan yap yürümüyor.Bırakın yabancı , türkü.Neredeyse hergün markette kasa sırasında yaşlı başlı çiftlerle karşılaşıyorum.Evliler ve 2 yoğurtu bir elmayı ayrı ödüyorlar.Kimse bana yok binde bir böyle şey denk gelir demesin.Yabancı türk evliliği %10 tutar.Size gelince bunu ya çekeceksiniz ya ayrılacaksınız.Çünkü bu onun yetişme,yaşam biçimi ve kültürü .Zaten demiş adam ben türk değilim, öyle davramam diye.Burdan kim size akıl verse konuş diye,laflar havada kalır.En iyisi çok geç olmadan ,çoluk çocuk yokken ayrılmak.Çünkü hep bi tarafınız eksik kalacakmış gibi geliyor.

Canim benim esimde cimri hic sahiplenildigimi hissedemedim hep para mevzularindan tartistik ayriliyoruz simdi sen de bu duruma ne kadar sabredersin bilemem ama boyle bi esle mutlu bi evlilik olmuyor malesef

Ben herzaman dürüstüm canım. Bu sorunu aşmaya çalışacağım. Öyle bir sorunki aslında ufak gözüküyor ama herşeyi etkiliyor. Benim eşimde bir huy var olmaz olsun ki kendi birşey yapıyorsa karşıdaki de yapacak, o yoruldu ben de yorulcam. O çalışıyor ben de çalışcam ve o su kadar ödüyor ben de ödicem. Mesela ben bu sene para biriktirmek istiyorum kendim için değil geleceğimiz için ilerde bebeğimiz olursa diye yada kötü günler için her neyse kazandığımın bir kısmını koymak istedim kendimden kısıp. ve bana dediki napacaksın biriktirip, ben harcıyorum sen de benim gibi harcayacaksın yok öle bana ödetip sen biriktir. Bu da çok zoruma gitmişti mesela. Ben kendim için biriktirmiyorumki ben ileriyi düşündüğüm için biriktiriyorum. Kendide muhakkak biriktiriyordur ama bana söylemiyor diye düşünüyorum.

Canım ailesinden kimse böyle değil babası hariç dedesi dayısı hep evine eşine bakan insanlar ki eşlerine birşey ödetmiyorlar. Ne bileyim zamanında sıkıntı çekmiş olması mı babasız büyümesimi bilemiyorum sebep.

Sizin kodlariniz farklı, rek başınıza bu sorunu çözmeniz çok zor. Iyi bir psikoloğa gitmelisiniz, önce sizin batı yaşam tarzını iyi anlamış olmanız gerekir. Daha sonra esinizle birlikte birbirinize adım atmalisiniz. Tek başınıza çok zor çünkü mesele evlilik ile ilgili dehil genel olarak farklı yaşam tarzları ile ilgili. Mesela siz hiç oturup Türk kültürünü ve Türk aile yapısını anlatmayi,beklentilerinizi anlatmayi denediniz mi?

Ama bence sorun bizim kavramı algısında adam ortak mal harcaması da ortak diyor boşanırsanız da bölüşürsünüz malları ya da alan yarı parasını diğerine öder

Ben dolabı ben kullanacağım bölümüne de takıldım

Bizim evde giysilerim bornoz dil fırçası gibi şeyler dışında hiçbir şeyi ben kullanacağım o kullanacak diye ayıramam mesela

Şanpuanımız ayrıdır onunki bitmiş benimkini kullanmış yani

Ya da çocuğun sütünün yarı parasını istemek de beni bozar

Tek çözüm ortak bütçe herkes ordan alır harcar

Evet evlenmeden önce anlattım, onunla beraber olamayacağımı evlenmemiz gerektiğini de söyledim. Kendisi evliliğe inanmayan biri olarak evlenme teklif etti bana çünkü başka türlü benimle olamayacaktı. Kültürünün dışına çıktı ve tr de nişan yapıldı sonra nikah düğün evlendik. Türk erkeklerinin hemen hemen herşeyi karşıladığını ve kadınlardan da hizmet beklediğini biliyor tabi kadın ev hanımı ise. Eğer çalışıosa yine erkeklerin kadınlardan daha çok ödediğini de biliyor en başta bunlara ok demişti ama şimdi evlendik ok dediği şeye şuan yan çiziyor tek bahanesi de ben Türk değilim kusura bakma diyor. Ben de diyorum ki kusura bakma ben de senin ev arkadaşın değilim. Ve uslubu da okadar kötü ki. Bizde vardır ya hani karı tarafın ödemesini bekleriz bunda o yok direk söylüyor. Bu da beni çok üzüyor. İş arkadaşları var onların durumları iyi tamam ama onlar da eşlerının herşeyini yapıyorlar birtanesi var eşi zaten çalışmıyor mıymıntı biri çocuğu oldu yeni eşine araba alacak eşi onsuz markete bile gitmiyor çocuk gibi kadın onsuz adım atmıyor adam herşeyine koşturuyor artı donuna kadar ödüyor kuaförü falan temizlikçileri var vs. Benim istediğim bu değil, hiçbirzaman da böyle aciz bir kadın olmadım ben kazanır kendi masrafımı çıkarırım zaten, benim istediğim kocam dediğimde o hissi yakalayabileyim işte bu benim erkeğim desteğim evimin direği diyeyim, aile gibi hissedebileyim istiyorum ama böyle olunca olmuyor bu hisler. Evimizin eksiği gediği neyse alsa benden kuruş istemese ben zaten katkıda bulunuyorum o şekilde devam etsem arada sırada da beni yemeğe falan çıkarsa başka sorun kalmıcak ama gurbette tek başınıza evin içinde birde böle bi sorun olunca insan kötü hissediyor hele ki bu adamı severken

Eşinin kültürü farklı bi de yokluk içinde büyümüş sanırım böyle kendini düşünmesi rahatsız edici ama anormal değil. Kendi ülkelerinde nasillar bilmem ama Turkiye'ye gelen yabancı turistler genelde cimri oluyor yani avrupalının normali bu sanırım. Biz Türkler yedirmeyi icirmeyi severiz ama yabancılar 18 yaşına geldi mi evden gönderilir çalışır kendi hayatını kazanmayı öğrenir. Bak David Beckham bile oğluna garsonluk yaptırıyor paranın nasıl kazanıldığını anlasın diye.
Bunlari da göz önünde bulundur ve eşinle tartışma yavaş yavaş sabırla kendi fikirlerini anlat o da alışır. Şimdi sen kavga çıkarıp onu mutsuz ettikçe o da niye evlendim kendi ulkemden biriyle istediğim gibi yaşardım diye düşünecek ve zamanla soguyacak senden.

Can çıkar huy çıkmaz. Değişeceğini pek sanmıyorum. Ama yine de tartışmadan karşınıza alıp konuşun. Kendinizi bu şekilde eşi degil de ev arkadaşı olarak gördüğünüzü söyleyin.

Hayır canım sütün parasını da istemez okadar değilde dolap olayı söyle idi. Evimiz eşyalı taşındık yerleştik fakat bazı benim kıyafetlerim dışarda kaldı onlar için bir dolaba ihtiyacım var ve bu yuzden aldık dolayısıyla ben odedim. Ödese tabiki hosuma giderdi ama ödemedi zaten sonra da vermedi hiçbişe. Ama mesela kendi gitti 3d smart tv aldı kocaman bi dunya para verdi yine benden istedi ama bu sefer yarısını değil bi miktar katkı olsun ver dedi vermemiştim. Ama tvyi beraber izlioruz ama vermedim. Neden vereyim ki ben demedim değiştir diye kendi değiştirdi. Kendi bilg oyununa 120 lira veren bir adam ama neden bize gelince böle

Yani ben daha ne yapabilirim ki herşeyin yarısını ödeyeceksem niye evlendim ki. erkek varlığı kalmıyor ozaman evde evlilik aile kavramı olmuyor.
Yalnız bu çok saçma olmuş. Erkeğin varlığı sadece ekonomk midir. Parası yoksa niye evleneyime dönüyor bu iş. Bizim toplumumuzda böyle olması doğru olduğu anlamına mı geliyor. Süpürge olayında söylediği çok yanış borcun şu kadar falan ben de kırılırdım. Ama bizde de bazı kadınlar erkeği yolunacak kaz olarak görüyor. Evlenmeden daha sevgilisinden bütün hesapları ödemesini isteyen kızlar var ayıp ya

cimri insanla arkadaş bile olamıyorum siz evlenmişsiniz . o gün dolabın yanında aldıklarınızın yarısını isteseydiniz o Zaman . çok çirkin muhabbetler arkadaşım ya . ben ünide ev arkadaşımdan bile istemezdim böyle . çok Hakkım geçmiştir helal olsun hepsi . onun da bana çok Hakkı oldu . siz bir de evlisiniz . düşünemiyorum yani . yarın çocuk yapsanız taşıyacak mı 4,5 ayı. herşey müşterek olamaz ki her Zaman . evlenmeyecekti öyleyse . siz öncesinde hiç mi hissetmediniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…