- 21 Şubat 2013
- 231
- 68
- 98
- Konu Sahibi Alexandra00
-
Ne güzel bir görev dağılımı. Gerçekten şanslısınız. Benimki de kirayı o ödüyor sadece geri kalan herşeyi ortak tutuyor. Ama benim kazancım onunkinin yarısı bile değil...evet esiniz cimri..ve cimriligin avrupali olmakla alakasi yok insanin aileden gorduguyle alakasi var..
benim esimde yabanci..
ev kredisi,apartman aidati,su elektirik,alisveris,benzin hepsi onun ustunde..
ben sadece oglumuzun ihtiyaclarini aliyorum,annelik izninde oldugum icin suan sadece oglum icin devlet yardimi giriyor hesabima.
ama calisirken de ben hep kenara para attim,hep..evi alirken de o paralarin hepsini pesinata vermistik..tabi ozamanlar buyuk mutfak alisverisleri benim uzerimeydi,bide cok sIk hediye alirdim,kiyafet ayakkabi gibi butun ihtiyaclarini seve seve karsilardim..
esinizin huyu degisir mi bilmem..ama belki aranizda guven ve aile olma bilinci arttikca biraz daha yumusar..
kavga etmeyin,kirildiginizi belli edin yeter..
bide sIk sIk turkiyeye gitmeye calisin.ordakileri gordukce tepkilerinizi anlamlandirabilir..
demek ki olay kültür falan değil . İstese yapıyor . öncesinde yapmaması gerektiğini biliyor. siz bu evlilikten Böyle Mutlu olamazsınız ki . açık açık konuşun . o parayı bile çekinmeden konuşuyor siz mutsuzluğunuzu konuşun . yıpranmayın hiç . durum çok yıpratıcı çünkü .Öncesinde böyle değildi. Ayrı şehirlerdeydik benim için haftasonları yol katedip gelirdi görmek için ben bazen giderdim beni alırdı götürürdü ozamanlar ne benzin parası ne bişe istemedi yemeğe götürürdü eglenmeye giderdik biseler icerdik asla ödetmedi. evlendikten sonra bu huyu çıktı malesef. Şuan ayda yılda gidiyoruz eglenmeye o da iş arklarıyla falan asla o ve ben başbaşa biyere eglenmeye gitmedik evlendikten sonra yemege de anca yıldonumumuzde cıkarız
Hersene bir kere TR ye gidiyoruz fakat bi faydası olmazki ben Türk değilim ben buyum diyor. Bilirsiniz bizim milletimiz misafirperverdir. Benim ailem asla bir kuruş odetmedi ona, o da bunu bildiği için zaten inanırmısınız 20 gün için 200 lira nakit cekti turk lirası ve onla tatili bitirip döndü tabi kartını da kullandı ama harclık olarak 200. Tatil dediğim bizim yazlıkta kaldık. Babama ödetmiceğini bildiği için ben ödiim baba ben yapim vs diyor ama annemle biyere gittiğimizde tek erkek o olmasına ragmen eli cebine gitmedi. Ben tr de fazla kaldım o dondu ben toplamda 1200 harcadım 600 anneme verdim lazım olur diye 600 kendim harcadım hedıyeydı ona buna ki onun patronuna da aldım evıme ıvır zıvır aldım. Ne bileyim ya cok doluyum. Kocamı kotulermısım gibi oluyor ama kotulemek deil bu ne olduysa onu yazıorum.evet esiniz cimri..ve cimriligin avrupali olmakla alakasi yok insanin aileden gorduguyle alakasi var..
benim esimde yabanci..
ev kredisi,apartman aidati,su elektirik,alisveris,benzin hepsi onun ustunde..
ben sadece oglumuzun ihtiyaclarini aliyorum,annelik izninde oldugum icin suan sadece oglum icin devlet yardimi giriyor hesabima.
ama calisirken de ben hep kenara para attim,hep..evi alirken de o paralarin hepsini pesinata vermistik..tabi ozamanlar buyuk mutfak alisverisleri benim uzerimeydi,bide cok sIk hediye alirdim,kiyafet ayakkabi gibi butun ihtiyaclarini seve seve karsilardim..
esinizin huyu degisir mi bilmem..ama belki aranizda guven ve aile olma bilinci arttikca biraz daha yumusar..
kavga etmeyin,kirildiginizi belli edin yeter..
bide sIk sIk turkiyeye gitmeye calisin.ordakileri gordukce tepkilerinizi anlamlandirabilir..
Ne güzel bir görev dağılımı. Gerçekten şanslısınız. Benimki de kirayı o ödüyor sadece geri kalan herşeyi ortak tutuyor. Ama benim kazancım onunkinin yarısı bile değil...
Sizin eşiniz nereli? Benimki bayramları umursamaz bile. Ya aslında umrunda bile değil örf ve adetlerimiz öle söyliim. Ben buyum diyor ama değiştrmeye çalışıcam. TR de bir Türk gibi davranıyor babamın gözüne girmek için yada hoşuna gittiği için anlamıyorum ama burda alakası yok umrunda da değil. Çözemiyorum ya nasıl bişeye düştüm benbiz cok sIk turkiyeye gidip geldik,bizde isler nasil isliyor cok sahit oldu..bayramlarda turkiyede olmasak bile elini oper alirim parasini mesela
6 yil oldu artik evleneli,dengeler biraz daha yerine oturuyor zamanla..bizde de ilk zamanlar kultur catismasi tabiki oldu,ona sacma gelen bana mantikli geldi filan ama gercekten tartismayla cozulmuyor.
uzulmeyin ama bu durumu yonetmeye calisin..
hollanda`da sIkisip kalmayin..bilmiyorum aileniz nerde ama turkiyedelerse muhakkak ziyaretlerine gidin firsat buldukca,akraba arkadas ortamina sokun..
yukarida bi arkadas yazmis,hollanda`Da yasayan bi arkadas,buranin insani boyle diye..demek ki cogunluk boyle ama zamanla sizin cabalarinizla degisebilir.
Hersene bir kere TR ye gidiyoruz fakat bi faydası olmazki ben Türk değilim ben buyum diyor. Bilirsiniz bizim milletimiz misafirperverdir. Benim ailem asla bir kuruş odetmedi ona, o da bunu bildiği için zaten inanırmısınız 20 gün için 200 lira nakit cekti turk lirası ve onla tatili bitirip döndü tabi kartını da kullandı ama harclık olarak 200. Tatil dediğim bizim yazlıkta kaldık. Babama ödetmiceğini bildiği için ben ödiim baba ben yapim vs diyor ama annemle biyere gittiğimizde tek erkek o olmasına ragmen eli cebine gitmedi. Ben tr de fazla kaldım o dondu ben toplamda 1200 harcadım 600 anneme verdim lazım olur diye 600 kendim harcadım hedıyeydı ona buna ki onun patronuna da aldım evıme ıvır zıvır aldım. Ne bileyim ya cok doluyum. Kocamı kotulermısım gibi oluyor ama kotulemek deil bu ne olduysa onu yazıorum.
İçimi ferahlattınız vallahi çok teşekkürler yanıtladığınız destek olduğunuz için. Annesinin eli açıktır asla bir cimriliğini görmedim hatta bana hediyeler alır kendine bir ürün alırsa bana da alır yollar anneme bile burdan vitaminler yolluyor tr de yok die annemin bir rahatsızlıgı ıcın. Yani ailesinde kimsede yok bu olay varsa babasında vardır ki neredeyse babasız buyumus dıyebılırım babası sorumsuz bır ınsan o kucukken annesını aldatmıs ve ayrılmıslar aile kavramını bilmiyor aslında... Sanırım bu yuzden boyle ama cimrilik buna baglı da olmazki insanın kendinde olur ben paylasınca mutlu olurum ne bileyim ona bir hediye alırken parasını cok da dusunmem benım ıcın onemlı olan onun mutlu olmasıdır ama beni bir kurus ıcın uzuyorsa orda bır problem cıkıyoranladim..evet zor gercekten..turkiyeye gittiginizde de boyle yapiyorsa artik bu biraz insan kullanmaya giriyor bu da cok sinir bozucu tabi haklisiniz..
insallah zamanla duzelir,insallah..
uzulmeyin,senelerdir kemiklesmis huyu bianda degismez..
benim esimin annesinin eli cok acik cok,esim annesine benzemis ama cogu arkadasi utanmasa karincayi sIkip suyunu cikaracak o derece cimri olanlar var..
sizin esinizde buyuk ihtimal dede ve buyukannenin yaninda surekli kendi kendine yetebilmenin zorunlulugyla buyudu ve tabi suanda oyle davraniyor..
yavas yavas asilmayacak sorun yok,biraz zamana birakin
Sizin eşiniz nereli? Benimki bayramları umursamaz bile. Ya aslında umrunda bile değil örf ve adetlerimiz öle söyliim. Ben buyum diyor ama değiştrmeye çalışıcam. TR de bir Türk gibi davranıyor babamın gözüne girmek için yada hoşuna gittiği için anlamıyorum ama burda alakası yok umrunda da değil. Çözemiyorum ya nasıl bişeye düştüm ben
Canım aaahhh ahhh seninki doğuştan Türkmüş :) Benimki kahvaltı yapmaz sabah kahvesini içer işine gider kahvaltı hazırlarım yemez. Türk filmi benle oturup izlemez, hollywood harici izlemiyor. TR de türk kahvesi içer sureklı buraya dönünce yaparım içmez. Neden istemiyorsun derim, o orda içilmeli orda güzel diyor. Turkçe konuşmayı bilmiyor zaten ve Turkce sarkılar da dinlemez. Benden ogrendıgı cat pat turkcesı var okadar. Bir kere turk dizisine baslayalım dedim hayır dedi neymis bizimkiler soap opera tadındaymıs. Ulan dunya ızlıyor bizim dizileri be. Neyse benimki de boyle işte. sen sanslıymıssın. Benimki rakı içmez, ögghh bu ne demişti ilk tattıgında. Viski içer sadece. Kendi ırkının yaptığı seyleri de sevmezki sarkı olsun film olsun. Varsa yoksa hollywood buna. Bazen çok hissiz geliyor ne bileyim. Bana göre bizim filmlerin özellikle eskilerin tadı bambaska. bın kere ızleyıp hala gulup aglayabılıyorum eskı bır turk fılmını ızlerken. ama evlenmeden önce sevgılıyken ılk ızledıgımız fılm gora idi. Ozaman hiç ikiletmeden izleyelim demişti evlennce bişeler oluyor.benim esim cek..ama bohemia`dan degil yani pragli degil..kucuk bi cek kasabasinda dogmus buyumus..tipik cek diyemem ciddi maco hatta..dayilanir filan..bizim tarafin yemesi icmesi orfu adetine benden daha duskun..rakiyi salgam suyu olmadan icmeyen bi tip..yiginip semaver ve nargile aldi gecen yaz turkiyeden..bense cayi agzima koymam..kahve icip fal filan kapatir bakayim diye..agir orhan ve muslum gurses hayrani..
inanin abartmiyorum,kavga ettigimizde gonlumu almak icin cicek yerine durum alan insan..
ama ilk baslarda benim esimde ben degismem filan diye arada gurluyordu ama zamanla yumusadi icindeki turku ortaya cikardimsakin olun,sabirla duzelecektir.
sunu onerebilirim,ozellikle haftasonlari soyle guzel turk usulu kahvalti hazirlayin uzun uzun kahvalti ederken muhabbet edin,turk filmleri izleyin..biz ilk zamanlar cok yaptik bunu,bize faydasi oldu.
Canım aaahhh ahhh seninki doğuştan Türkmüş :) Benimki kahvaltı yapmaz sabah kahvesini içer işine gider kahvaltı hazırlarım yemez. Türk filmi benle oturup izlemez, hollywood harici izlemiyor. TR de türk kahvesi içer sureklı buraya dönünce yaparım içmez. Neden istemiyorsun derim, o orda içilmeli orda güzel diyor. Turkçe konuşmayı bilmiyor zaten ve Turkce sarkılar da dinlemez. Benden ogrendıgı cat pat turkcesı var okadar. Bir kere turk dizisine baslayalım dedim hayır dedi neymis bizimkiler soap opera tadındaymıs. Ulan dunya ızlıyor bizim dizileri be. Neyse benimki de boyle işte. sen sanslıymıssın. Benimki rakı içmez, ögghh bu ne demişti ilk tattıgında. Viski içer sadece. Kendi ırkının yaptığı seyleri de sevmezki sarkı olsun film olsun. Varsa yoksa hollywood buna. Bazen çok hissiz geliyor ne bileyim. Bana göre bizim filmlerin özellikle eskilerin tadı bambaska. bın kere ızleyıp hala gulup aglayabılıyorum eskı bır turk fılmını ızlerken. ama evlenmeden önce sevgılıyken ılk ızledıgımız fılm gora idi. Ozaman hiç ikiletmeden izleyelim demişti evlennce bişeler oluyor.
Maalesef ki tipik hollandali
sizin esiniz hollandali mi turk mu?
Benimki türk canım ama tanıdığımız hollandalı çiftlerde arkadaşın anlattığı gibi maalesefsizin esiniz hollandali mi turk mu?
neden siz süpürüyorsunuz ? kendisi neden süpürmüyor ?Tartışma anında zaten asla milliyet örf adet öne sürmem sürmedim de hem kendi sürüyor öne. Bugün mesela , bir de benden para mı istiyorsun, ben senin eşinim burası bizim evimiz ben temizlicem bununla bizim evimizi dedim. Sen benim kocamsın elbette almalısın dedim ama o da ben Türk değilim burası Türkiye değil dedi. Herşeyi ben karşılamam dedi yani kısaca. Ama zaten herşeyi de karşıladığı yok kira dışında.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?