cimri miyim ben ya?

ailedostu1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2016
733
685
103
36
Merhabalar,
Ya bana son zamanlarda bir şeyler oldu.1 liranın bile hesabını yapar oldum.evlenmeden önce çok harcayan biriydim. Nisanlilik döneminde de elimden geldiğince maasimi hep ceyiz yatirdim.ama şu an is bulamiyorm.bu yüzden tek maasiz.çok sukur bu gunumuze tabi.Ama benimki tutumlulugu geçti diye dusunuyorm.Ya yakında para gidecek diye yemeden icmeden kesilecem diye korkmaya basladm.
Kızlar gerçekten durum ciddi.Ne yapacam ben ya.?Eşim bir şey alacak oluyor alma sakin para gidecek demeye basladm. O da şaşırıyor bu durumuna.
Bir tavsiyede bulunun bana lütfen ya

Cimri değil de tek maaşa kaldığınız için yetememe korkusu sarmış sizi. O yüzden korkuyorsunuz sadece. Cimriler genelde kendine yetecek, hatta artacak parayı harcamaktan çekinirler. Sizinkisi biraz farklı ama en az cimrilik kadar büyük bir sorun. Birileriyle konuşun, çözmeye çalışın derim.

Eşinizin maaşı yetmiyor mu peki?
Benim bir eltim var dünya kadar parası evi her şeyi var ama hiçbir şey almaz, ben bazı çocukları bayram vs alışverişine gotururken kendi çocuklarını da gönderir ki onlara da bir şey alayım o para harcamasın. Taksi parasını başkasına kakalar, yemek parasını başkasına kakalar. İşte o cimri. Sizde böyle şeyler yoksa siz cimri değilsinizdir.

Eşimin maaşı şu an yetiyor.hatta çok şükür kenara bile koyuyoruz.ama ben mutfak için bırakılan parayi bile harcamaya elim gitmiyor

Aaah ah bız cıft maasla zor gecınıyruz kısısel ıhtıyaclarımızı luks dıye ertelıyruz borc odemekten canımız cıktı sız ıssız kalmıssınız nrmaldır tabı hersey ates pahası para maas gunu dagılıyor elde kalanla gecım yapılıyor... bır tek bogazdan kısılmıyor aksı halde koleden ne farkımız kalır... Insallah en kısa surede ıs bulursunuz bence cımrı degılsınız en dgrusunu yapıyrsunuz

Eşimin maaşı şu an yetiyor.hatta çok şükür kenara bile koyuyoruz.ama ben mutfak için bırakılan parayi bile harcamaya elim gitmiyor

Yemekten içmekten kısmayın asla. O zaman eşinizin çalışmasının en anlamı var istediğini yiyemeyecekse? Böyle düşünün. Sonuçta kefenin cebi de yok. Allah korusun belki yarın olmayacaksınız, ben bu mantıkla hep hareket ederim. Rızkı veren Allah'tır, rızık için endişelenmeyin.

keske bende siz gibi olsam hep harcıyorum bişeler almayı çok seviyorum baskalrına genelde yemeği fazla yapıyorum gozum doymuyor motive olayım diye ekonomi sayfalarınıda okudum bi kaç aydır faydası yoksonra pişman oluyorum ama iş işten geçiyor tabi

Yok hayır yetirememe telaşı diyecektim ki bu mesajını gördüm.
Evet cimrilik başlamış sizde...ve iyi bişey değil.

Yapmayın gerçekten şu anki aklım olsa nisanliyken biriktirmeye başlardim.çok gezdim yedim içtim ben de .evli misiniz bilmiyorm da evlilik bambaşka

bence yaptığınız gayet iyi ama birikim yapmayı da denyın

Yuh bu ne???

maaşınızın belli bir miktarını yiyecek içeceğe ayırın. sonra onu planlayın şu kadarı ete bu kadarı su sebze meyve vs gibi. o zaman rahat edersiniz kafanızda

her ay bi miktarı artıyorsa yatırım yapın bi miktarı da acil ihtiyaç için saklayın tamirat acil ilaç vs amaçlı

Canim kusura bakma ama dunya cimrisi kv ve kp geldi aklima senin konunu okurken:) onlarda yemeyip icmeyip kenara para koyma derdinde, 10 litrelik yag tenekesi bilmem hangi markette 10 kurus daha ucuz diye 2 saat yuruyup ordaki markete gidip alirlar, esimin demesine gore oksijen parayla satilan birdey olsa tasaruf edelim der nefrs almazlar:)

Bak ama bu yuzden herkes yaka silkiyor onlardan, esim dahil.... bugun silkelesek bir ev paralari vardir kenarda, ama hayatlarinda bir kere bir yere gidip bir yemek yemislikleri yoktur... ona verecegim parayla birikim yaparim kafasindalar, ama yapilan birikimleri harcamadiktan sonra daglar kadar paran olsa ne anlami var ki?

İnsan rahat yasamak kaliteli yasamak icin kazanir, kazandigiyla kaliteli yasayamiyorsa yaptigi birikimin hic bir anlami kalmaz...

Yoklukta öyle oluyor. Eşim işsiz kaldığında benzer bir bir ruh hali icine girmiştim ve ben normalde tutumlu bile olmayan biriyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…