Cinsellik olmazsa..

Beklentisine cevap verebilecek birisiyle beraber olacak o zaman. Kesinlikle buna mecbur değilsin. Ve cinsellik olmadan gayet de ilişki yürür. Bu çok önemli bir konu ve iki taraf aynı fikirde değilse yürümez, bu şekilde yürütmeye çalışırsan da belki aldatacak ruhun bile duymadan

Öncelikle herkese hayırlı aksamlar diliyorum..

1 senelik bir ilişkim var,internetten tanıstık uzak mesafeden dolayı ve coronadan dolayı 3-4 aydır görüşmüyoruz
1 sene içinde hiç cinsel konusu açılmadı ki son 1 aydır sürekli..
Kendisi 1 sene doldurduğumuzu ciddi düşündüğümüzü ve (birleşme olmadan) cinsel bir ilişki yaşayacağımızı söyledi
Bende ben istemiyorum cinsel ilişki dedim
Öpüşüyoruz küçük dokunmalar oluyodu ama bu kadar düşünmüyordum
Geçen gün sordu hani oldu dedi bi anda ben yakınlaştım durdururmusun diye evet dedim çünkü istemiyorum cinsel ilişki yaşamak
O da bunun ortak noktasını bulalım dedi.
Hiç bir ilişki cinsellik olmadan yürümezmiş🤦🏻‍♀️
Bende duvarlarımı yıkamam hep böyle düşündüm dedim
Ben böyle bi ilişki istemiyorum dedi ama ayrılmak istemiyor ayrılalım diye konuşuyoruz ama çok sevdiğim ve bağlandığım için ayrılamıyorum diyor
Bi kaç gündür arkadaş gibi konuşuyoruz aşkım,hayatım gibi sözcükler havada kaldı. Kısa kısa konuşup iyi geceler diyoruz
Kendisi cinsellik olmadan yürütemeyeceğini söyledi..
Siz nasıl düşünürdünüz?
Canım sen cok doğru bir karar vermissin.Cinsel ilişki olmadan ilişki yürür o senin bedenine değil kalbine aşık olsun kuzum.Hic çizgini bozma senn gönlün rahat olsun

Tam da demek istediğim bu. Kızın daha ekonımik özgürlüğü yok Ayrıca ailesinden biri öğrensr ne olur hiç düşündünüz mü? Tabi siz ailenizin karşına geçip ben istedim demişssinizdir ozguvenle(!)
O faktör de var. Ben cocuk istemedim hicbir zaman ama ola ki cocugum oldu belli bir yastan sonra cinsel hayatina karismam,karisamam. Bizim jenerasyonumuzun da böyle olacağını düşünüyorum. Ama bizden önceki jenerasyon öyle değil sevgilisi var diye kızlar öldürülüyor. Yani 19 yasindaki birini pekala ailene söylerim diye tehdit edebilirler. Ki benim ev arkadaslarim sevgilinle fotoğraflarini ailene atariz diye tehdit edip para istemislerdi (fotograflarda normal cafede cekilmis sarilirken olanlar). Benim sevgilim artniyetli biri olsa kimbilir nelerle tehdit ederdi beni. Türkiye de cinsellik icin evlilik sartini cağdışı buluyorum ama genede bazı sartlarin olgunlaşması gerekiyor :
1-)@KudrAlobar 'ın dediği gibi reşit olmalı ki bence 19 bile küçük bunun icin en az 21 olmalı
2-)Ekonomik özgürlüğü ya da bunu sorun etmeyecek bir ailesi olmalı.
3-)Özgüveni yüksek olmalı ben bununla cinsellik yasadim hayatim bitti dememeli. Tehdit ederse dimdik durabilmeli.

Kadının en büyük düşmanı gerçekten gene kadındır. Netten tanıştığı adama hak vereni okudum ya az önce
Bu platformda zaten bir taraf her şeyi kabul ediyor diğer taraf her şeye karşı çıkıyor. Bir kişi en başta ne derse diğerleri de genelde ona göre yorum yazıyor. Her şey mantıklı kabul edilir oluyorsa dar kafalılık olmuyormuşş. Hangimiz kız kardeşimize veya kızımıza İnternette tanıştığın adamla birlikte olabilirsin diye öğüt veriyoruz. Hangimiz çocuğumuza kardeşimize cinsellik olmazsa ilişki olmaz geri kafalı olma diyoruz. Burda elalemin 20 yaşında gencecik kızına netten tanıştığı adamla birlikte olma fikrini empoze etmek kolay tabi. Bu kız hamile kalsa, terk edilse vs herkes diyecek ki akıllı olsaydın, sonuçlarına katlanamazsan yapmassydın erkeklere güvenilmez... 👏

Bu platformda zaten bir taraf her şeyi kabul ediyor diğer taraf her şeye karşı çıkıyor. Bir kişi en başta ne derse diğerleri de genelde ona göre yorum yazıyor. Her şey mantıklı kabul edilir oluyorsa dar kafalılık olmuyormuşş. Hangimiz kız kardeşimize veya kızımıza İnternette tanıştığın adamla birlikte olabilirsin diye öğüt veriyoruz. Hangimiz çocuğumuza kardeşimize cinsellik olmazsa ilişki olmaz geri kafalı olma diyoruz. Burda elalemin 20 yaşında gencecik kızına netten tanıştığı adamla birlikte olma fikrini empoze etmek kolay tabi. Bu kız hamile kalsa, terk edilse vs herkes diyecek ki akıllı olsaydın, sonuçlarına katlanamazsan yapmassydın erkeklere güvenilmez... 👏
Çoğunu okumadım cevapların ama kim konu sahibine internetten tanıştığın adamla birlikte ol diye öğüt vermiş? Alıntılayın verelim ağzının payını.

Işte bende bunu diyorum👏 harikasin😍

Kendi kızları da tabimkızım netten tanıştığın biriyle ilşki yaşayabilirsin buyur diyecekler sırf dar kafalı olmamak için.

Prensiplerin yokmu? Gercekten istemiyorsan, arkasinda dur ve gerekirse ayril. Isteklerin bizim dediklerimize göre mi değişecek?

Bana göre evlilik öncesi seks gayet normal, senin icin degilse ayrilacaksin. Seksin orta yolu yoktur. Ya yaparsin, ya yapmazsin. Lütfen sürtünüp sonra burda "acaba hamilemiyim" diyede konu acma. Cinsellik yasamak istiyorsan, bu konularda önce bilgi edin.

Hanımefendi öneri yazdığınız kız “20” yaşında genç kız daha çocuk sayılır o yaşta kimse doğru düşünemez hele bu günümğzde hiç. 30 yaşında genç bir kadın olsa tamam kimseye laf düşmez.hangimiz 20 yaşında doğru insanla birlikte olabildik? 20 yaş eğitim yaşıdır kız kendisini daha garantiye alamamış aklı fikri kendi parasını kazanmakta olmalı. 20 yaşında bir kızın daha ne olduğunu bile bilmediği “netten tanıştığı” biriyle ilişki yaşamamasını “dar kafalılık” olarak adlandırıyorsanız iyiki dar kafalıyız.
Birincisi ben size dar kafalı demedim, okuduğunu anlamak güzel bir meziyet. Siz bol keseden laf ederken biri kalkıp size böyle dese doğru mu dedim, hayır bence doğru değil.

İkincisi genişlik vs konularını bu konu özelinde yazmadınız, genel olarak bu görüş için yazdınız gayet de farkındayız. Şimdi bu konu için yazmışsınız da biz kıza git seviş demişiz gibi algı yaratmaya çalışmayın.

Bakın konu özelinde ne yazmışım, kıza git seviş mi demişim? Bazı düşünceler sizin tekelinizde değil.

Ben de bir kadın olarak cinsellik olmayan bir sevgililik ilişkisi istemem. Ama bu benim düşüncem, benim ilişki anlayışım. Bu şekilde düşünmeme rağmen sevgilim bu konuda baskı yapsa kabul etmem.

Sevgiliniz de ilişkisinin bir parçası olarak cinselliği görüyor olabilir ama siz evlenmeden cinsellik yaşamak istemiyorsanız bu da sizin en doğal hakkınız, sonuçta bu da sizin ilişkiye bakış açınız.

Sevgililik ilişkisinden beklentilerinizin, bakış açılarınızın farklı olması ikinizi de iyi veya kötü yapmaz, sadece farklı yapar. Ve istemediğiniz hiçbir şeyi yapmak zorunda değilsiniz. Eğer uyuşamıyorsanız, ayrılırsınız. Sevgilinizin baskısıyla, talebiyle cinsellik yaşamanız gerekmiyor, istemediğiniz hiçbir şeyi yapmayın.

Noldu, ben sizin tabirinizle geniş yorum mu yapmışım konu sahibine? Bilakis sizinle aynı şeyi söylemişim.

Benim size yazdığım şey çok basitti, neden kendi fikrinizde olmayan insanlara hakaret etmeden yorum yazamıyorsunuz idi. Güzel zemin kaydırıyorsunuz.

1 senelik bir ilişkim var,internetten tanıstık uzak mesafeden dolayı ve coronadan dolayı 3-4 aydır görüşmüyoruz
Kendisi 1 sene doldurduğumuzu ciddi düşündüğümüzü ve (birleşme olmadan) cinsel bir ilişki yaşayacağımızı söyledi
Geçen gün sordu hani oldu dedi bi anda ben yakınlaştım durdururmusun diye evet dedim çünkü istemiyorum cinsel ilişki yaşamak
Ben böyle bi ilişki istemiyorum dedi ama ayrılmak istemiyor ayrılalım diye konuşuyoruz ama çok sevdiğim ve bağlandığım için ayrılamıyorum diyor
Bi kaç gündür arkadaş gibi konuşuyoruz aşkım,hayatım gibi sözcükler havada kaldı. Kısa kısa konuşup iyi geceler diyoruz
Siz nasıl düşünürdünüz?

Sizde inandiniz mi....işine öyle geliyor beyefendinin...evlilikte evet cinsellik olmadan yürümez...ama sevgiliyken insanlar birbirini tanımaya çalışır ortak yönleri zıt yönleri bulmaya çalışır birlikte vakit geçirir..birbirlerinin ihtiyaçlarını gidermezler...kanmayin

sen evlilik öncesi birliktelige karsiysan krali gelsin cevabi hayir olmali, yol ver gitsin
bu senin secimin, zamanla degistirirsen de bu kimsenin baskisiyla olmamali
düsün hadi baskilara dayanamadin, cok sevdin hak verdin yaptin
pisman olacak olan sen olacaksin, o ise yeni iliskilere yelken aciyor olacak
istemedigin birseyi asla kabul etme
haspam ya, cinsellik olmazsa olmazmis bak sen
ben de esimle ne kadar yakinlasirsam yakinlasayim öncesinde böyle birseye cesaret edemedim
ben istesem o kabul etmezdi bu arada, kötü hissedecegimi bildigi icin kendi hayir derdi
buna dayanabilen erkekler de var yani
seni üzecegini bile bile bunu senden istememeli, eger seni gercekten seviyorsa

O faktör de var. Ben cocuk istemedim hicbir zaman ama ola ki cocugum oldu belli bir yastan sonra cinsel hayatina karismam,karisamam. Bizim jenerasyonumuzun da böyle olacağını düşünüyorum. Ama bizden önceki jenerasyon öyle değil sevgilisi var diye kızlar öldürülüyor. Yani 19 yasindaki birini pekala ailene söylerim diye tehdit edebilirler. Ki benim ev arkadaslarim sevgilinle fotoğraflarini ailene atariz diye tehdit edip para istemislerdi (fotograflarda normal cafede cekilmis sarilirken olanlar). Benim sevgilim artniyetli biri olsa kimbilir nelerle tehdit ederdi beni. Türkiye de cinsellik icin evlilik sartini cağdışı buluyorum ama genede bazı sartlarin olgunlaşması gerekiyor :
1-)@KudrAlobar 'ın dediği gibi reşit olmalı ki bence 19 bile küçük bunun icin en az 21 olmalı
2-)Ekonomik özgürlüğü ya da bunu sorun etmeyecek bir ailesi olmalı.
3-)Özgüveni yüksek olmalı ben bununla cinsellik yasadim hayatim bitti dememeli. Tehdit ederse dimdik durabilmeli.
Benim de kızım var. Ben de belli bir yaştan sonra onun cinsel hayatına karışmayı asla düşünmem. Söyleyeceğim tek şey kızım dikkatli ol olur fakat maalesef bizim jenerasyonda da bacak arasındaki saçma sapan bir zarı çok önemli görenler var ama çok şükür ki azaldı. Umarım daha da azalır da bizim çocuklarımız insanın gerçekten insan olarak değerli olduğunu, namus olgusunun çok daha farklı bir durum olduğunu kavrarlar.

Işte bende bunu diyorum👏 harikasin😍
Kendi kızları da tabimkızım netten tanıştığın biriyle ilşki yaşayabilirsin buyur diyecekler sırf dar kafalı olmamak için.
Burayı uzun zamandır takip ediyorum ve insanlar sürekli ay biri beni dışlamasın linçlemesin diye mantıklı mantıksız her şeye geri kafalı olma, bunlar olabilir istediğini yap tarzından şeyler söylüyor. Ben asla olamaz demiyorum ama kimsenin aile yapısını, ekonomik durumunu, sosyal durumunu bilmiyoruz. Belki bu kızın ailesi tutucu ve namus meselesinden yarın bir gün kızı öldürecekler. Bu kız daha yolun başında saf iyi niyetli biridir herkesin sözlerinden etkilenebilir. Keşke herkes biraz gerçekçi ve sağ duyulu şekilde cevaplar verse..

Burayı uzun zamandır takip ediyorum ve insanlar sürekli ay biri beni dışlamasın linçlemesin diye mantıklı mantıksız her şeye geri kafalı olma, bunlar olabilir istediğini yap tarzından şeyler söylüyor. Ben asla olamaz demiyorum ama kimsenin aile yapısını, ekonomik durumunu, sosyal durumunu bilmiyoruz. Belki bu kızın ailesi tutucu ve namus meselesinden yarın bir gün kızı öldürecekler. Bu kız daha yolun başında saf iyi niyetli biridir herkesin sözlerinden etkilenebilir. Keşke herkes biraz gerçekçi ve sağ duyulu şekilde cevaplar verse..
Öyle şeyler yazmışlar ki gören de Amerikadayız zannedicek. Türk aile yapsını baskısını elalalem ne der algısı sanki yok burda.kusura bakmayın hanımlar her aile anlayışlı sizin istediğiniz anlamda modern değil ne cinayetler işeniyor sırf namus(!) uğruna. Malesef ben de tasvip etmiyorum altını çiziyorum siz es geçiyorsunuz sürekli . Ama bu böyle burda küçük kızlara akıl verirken ablalık yapın yaşadığımız yerin zihniyetini unutmadan tani. Birde akıl verirken kendi kızınız yerine koyun.

Benim de kızım var. Ben de belli bir yaştan sonra onun cinsel hayatına karışmayı asla düşünmem. Söyleyeceğim tek şey kızım dikkatli ol olur fakat maalesef bizim jenerasyonda da bacak arasındaki saçma sapan bir zarı çok önemli görenler var ama çok şükür ki azaldı. Umarım daha da azalır da bizim çocuklarımız insanın gerçekten insan olarak değerli olduğunu, namus olgusunun çok daha farklı bir durum olduğunu kavrarlar.
Bence 2-3 jenerasyon sonra cok daha yasanılabilir bir ülkemiz olacak. Sizin dediğiniz gibi namus bacak arasinda değildir ahlak sadece kadınlarda aranmaz. Erkeklere de geçmisinde kimlerle olmuş,neler yaşamış, aldatmayi marifet sayiyor mu,eskilerin arkasindan kötü konusuyor mu diye sorulmalı. Evlenmeden önce ayni evde kalmayıp,cinsellik yasamayip evlenince sürpriz yumurtadan çıkar gibi huyları çıkıyor. Bir de evlenmek nedense insana psikolojik sorumluluk yüklüyor. Değişen hicbir sey olmasa bile ya evlendik bir kere bosanmak nasil olur ki deniyor. Ama sevgiliyken anlasamazsan ayriliyorsun olup bitiyor.

Ben boyle dusundugum icin simdi dar kafa oldum ya, siz genis genis yasayin. Mutluluklar dilerim.
Her şey mantıklı kabul edilir oluyorsa dar kafalılık olmuyormuşş.

Dar kafalı diyen olmadı, keşke düzgün okusanız.

1. Sözkonusu üye kendisiyle aynı fikri paylaşmayan insanlara geniş vb. ithamlarda bulundu.
2. Ben dedim ki "siz millete geniş derken size dar kafalı dense ayaklanırsınız ve haklı olursunuz"
3. Bu demek değildir ki siz dar kafalısınız dendi. Bilakis "siz millete istediğinizi söylerken başkaları da size istediğini söylese olur mu, olmaz" demek.
4. Esas olarak "aynı görüşte olmadığınız için kimseye hakaret etme hakkınız yok" postu idi.

Konu nasıl çevrildiyse buralara geldi ama bir kez daha ilgili mesajı koyuyorum aşağı.

Bir şey soracağım. Niçin fikrinizi, sizinle aynı fikir ve yaşam tarzında olmayanlara hakaret etmeden belirtemiyorsunuz?

Ben şimdi "bu kadar dar kafalılığa lüzum yok" desem mesela ayaklanırsınız ki haklı olursunuz, çünkü durup dururken niye hakaret edeyim? Siz bu hakkı kendinizde nasıl buluyorsunuz?
(Geniş-dar zıtlığı bakımından o lafı kullandım)
Sizinle aynı şekilde yaşamıyor olmamız bize istediğinizi söyleyebileceğiniz anlamına gelmiyor bilmem farkında mısınız?

Türkiye de 19-20 yaslarinda cogu kisinin mantikli düsünebildigini sanmıyorum ben. Yani artniyetli biri olsa 19 yasindaki birini pekala kendi cikarlari doğrultusunda kullanabilir. Sonra o kisi kendini ömür boyu suclu hisseder,cinsellikten soğur kötü bir śey gibi görür. Türkiye de cinsellik icin belli şartlarin oturmus olmasi gerek. Ekonomik özgürlük,özgüven gibi

kesinlikle, aslinda bu büyümeyle de cok alakali
esim avrupada büyümüs, kafa yapisi buraya göre de sekillenmis mesela
kizimiz var olur da ileride böyle birsey yasarsa tek düsündügü iliskisi bir gün sonlandiginda üzülmesi olacaktir
o yastaki hallerimizi hatirlayalim, simdiki aklimin yarisi bile yoktu bende
19, 20 yaslarda gercekten hala oturmamis karakter olabiliyor
bircok iliski de bitiyor zaten, bittiginde erkek degil de kizlar büyük bir üzüntü yasiyorlar eger cinsellik yasamamislarsa
dogru kisiyi bulsalar ne ala, ama cogunlukla yanlis insanlarla tanisiyoruz o yaslarda
genelleme yapiyorum
yanlis bir insanla cinsellik yasayip üzülmesine el vermiyor yüregim

Dar kafalı diyen olmadı, keşke düzgün okusanız.

1. Sözkonusu üye kendisiyle aynı fikri paylaşmayan insanlara geniş vb. ithamlarda bulundu.
2. Ben dedim ki "siz millete geniş derken size dar kafalı dense ayaklanırsınız ve haklı olursunuz"
3. Bu demek değildir ki siz dar kafalısınız dendi. Bilakis "siz millete istediğinizi söylerken başkaları da size istediğini söylese olur mu, olmaz" demek.
4. Esas olarak "aynı görüşte olmadığınız için kimseye hakaret etme hakkınız yok" postu idi.

Konu nasıl çevrildiyse buralara geldi ama bir kez daha ilgili mesajı koyuyorum aşağı.
Bu kadar genişliğe luzum yok demişim. Bunu kendinize hakaret olarak algışadıysanız ki sadece siz üzerine hakaret olaak almışsınız sizden başka yazan olmadı, bu sizin algı probleminiz.

Siz nasıl düşünürdünüz?
daha ne desin Allah aşkına adam niyetini belli etmiş

Back
X