cinsellik ve evlilik öncesi birliktelik hakkında ne düşünüyorsunuz?

Dar görüşlüsünüz diyemem tanımıyorum sizi çünkü:) Ve üniversite mezunu,pek çok yabancı ülke görmüş gezmiş insanlar bile böyle düşünebiliyor.Bu biraz da tercih meselesi zaten.Ama kız meslek lisesinde gerçekten erkekleri tanımak zor olabilir.Ondan belki güvenemiyorsundur erkeklere.

ben de bu konuda acık görüşlüyüm. olablr die düşünüyorum. toplum baskısından ziyade işin dini boyutu düşünülmeli

bunun tıbbi olarak onemi oldugunu biliyorum..
Kız çocukları doğduğu zaman, vajinanın uzunluğu 1 buçuk 2 santimi geçmez. İçeride rahim de 1 santim kadardır. Döllenme boruları ise 2-3 santimdir. Yani dış dünyanın mikroplarının karın içindeki steril dokulara ulaşması için en fazla 5-6 santimlik bir mesafe vardır. Eğer kızlık zarı olmasaydı, çişini kakasını altına yapan ya da farkında olmadan parmağını vajinasına sokan bir çocuğun vajinasından giren mikroplar karın zarına kolayca ulaşır ve peritonitten bütün kız çocukları daha ergenlik çağına bile gelmeden, çocuk yaşta ölürlerdi. Kızlık zarı kadınları koruyan mekanik bir engeldir. Ancak birçok toplumda, geçmişten bu yana ataerkil düzenin erkek egemenliğinin bir sonucu olarak, kadınların namusunu simgeleyen bir işaret gibi kabul edilmiştir.

buda internetten bir alıntı..

Yanlış mı biliyorum, bilmiyorum da vücutta kendini yenilemeyen tek şey kızlık zarı değil zaten.Örneğin görme dokusu da bozulduktan sonra kendisini yenileyemez,kulak zarı da yırtıldıktan sonra kendini yenileyemez diye biliyorum.Kopan uzuvlar da zaten kendiliğinden geri gelmez.Bu bakımdan kızlık zarı da kendisini yenileyemiyor.

Zaten kızlık zarı dediğimiz şeyde doğuştan küçük bir delik bulunmaktadır.Görevi de aslında vajina erkeklerinki gibi bir organ değil,mikropların girişinin çok daha kolay olduğu bir organ.Küçük yaştaki bir kız çocuğunun idrarı,dışkısı çok rahat şekilde vajinadan içeri girebilir.Çünkü küçük çocuklar kendi tuvaletlerini kendileri yapamazlar.Bu zar olmasaydı bir çok bebek küçük yaşta enfeksiyondan dolayı hayatını kaybederdi..

Bu arada benim içinde çelişkili olan şey çok nadir de olsa bazı kişilerde doğuştan bu zar bulunmuyor.Madem bu kadar önemli bir zar neden tüm kadınlarda olmuyor?

Son düzenleme:
kimi kadın esnek kızlık zarına sahip bazı insanlar Allah guvenmiyor kadınlara kızlık zarı vermiş diyor demekki bazılarına kıyak gecilmiş esnek verilmiş yırtılmıyor ne sacma seyler ya bunlar vallahi kızlık zarı kalıpda herseyi yasayan kadınlarda var mecbur bırakılıyor yeterki bakire olsun dusuncesi oyle işlenmişki

Son düzenleme:

belkide bebegin gelişiminde o zar tamamlanmıyor bazen yada genetik dogustan kalbi delik olanlar oluyor mesela bence genetik faktorlerle alakalı bunlar bir suru sey etkiliyordur bebegin gelişimini

Bende evlilik öncesinde yaşanmasına karşıyım.Dini inanışıma göre yaşanmamalı.Tabi ki herkesin kendi fikri.. Ben yaşamadım evlenmeden önce....

Son düzenleme:

Mecburiyet değil uyanıklık o dediğin kızlığım evliliğe kalsın diyenler yapar onu. Kişi kendini bilir aile ve çevresini dikkate alarak yaşar ise ve bir başkasının sözleri onu etkilemiyor ise işte o güçlü kadındır ve bu kadınlar artıkça bu düşünce çürüyecektir. Kadınlar daha çok önem veriyor erkeklerden şuan üniversite bitince diktirmeye koşan koşana. Cinsellik bireyin özgür iradesi ile alınacak karardır sizin bahsettiğiniz ve diğerleri işgüzar iki yüzlü sahtekarlardır genelde toplum ve erkeği suçlarlar işleri bitince.

kişi yaşadığı şeyden pişmanlık duymayacaksa, sorumluluk alabilecekse ve karşılıklı hazır olup yaşamak istiyorlarsa yaşasınlar
kim nasıl mutlu olacaksa öyle yaşasın ne diyim..

Bende evlilik öncesi birlikteliğe pek olumlu bakmıyorum. Ama herkesin kendi hayatı,kim nasıl mutlu olacaksa onu yapmakta özgür tabi ki..

böyle bir konu var arkadaşlar...

konuyu açan arkadaşın yerinde kimse olmak istemez sanıyorum.. erkek arkadaşı kızın hamileliğini sonlandırmak için kırk takla atıyor..kızsa aldırmamak için uğraşıyor.. hakikaten zor işi Allah yardımcısı olsun..

bende karşıyım bu arada.. ama yapanlarıda kınamıyorum..yadırgamıyorumda herkesin hayatı ve o sorumluluğu alabiliyorsa ne diyeyimki ben.

kızlar; bi erkeğin daha önceki bi kızı/sevgilisini gerçekten sevip sevmediğiyle ilgilenirken erkekler bir kızın yada sevgililerinin önceden biriyle yatıp kalkmış mı yakınlaşmış mı bununla ilgilenir..bu cümleden sanıyorum ki çoğu şey anlaşılacaktır..evet aşk çok güzel 10yıl da biriyle hayatını paylaşsan hiçbişi garanti değil ne demişler gelin ata binmiş ya nasip demiş..bu yanlış anlaşılmasın ben bööle bişi sölerken kendi ilişkime de bitecek gözüyle bakmıyorum ama bizim 2sn sonramız bile garanti dğil..zaten karşıdaki adam seni seviyorsa o tüm bu ayrıntıları düşünüyor nasıl kıyarımdan başlayıp ya ben bigün ölürsem bu kızın hali ne olacağa kadar gider bu..o yüzden Allahım herkesi temiz kalpli insanlarla karşılaştırsın..ha bu demek değil ki bunu isteyen ya da yapan insan tü kaka asla değil burda da herkesin kendi değerleri inanışları ve aslında özgüveni ortaya çıkıyor dilerim ki her güvenen ve güvenerek bööle bişi yaşayan insanlar bu işin sonunu evliliğe erdirebilsinler..

yasanmasi gerek diye dusunuyorum. evlenmeden once seks yapilmali. tabii ulke kosullari dusunuldugunde, eger hayati tehlike olusturmayacaksa yapilmali. sen kendi vucudunu, neyi istedigini, hangi hareketlerden ve vucutlardan hoslandigini bilmezsen, evlendikten sonra anlamaya calisirsan, is isten gecmis olur, gider seks basligi altinda 'ya orgazm gercekten var mi' diye baslik acarsin :\ evlendikten sonra bahtina sana uyacak, seni seks konusunda dinleyecek adam cikmasi piyango ondan sonra. halbuki o imzalari atmadan bunlar ortaya ciksaydi, adam yatakta tam bir ayiysa birakip giderdin. ama iste, bizim ulkede kadinin uzerinden ego tatmini saglamak icin kadin kisitlanir, baskaldirirsa oldurulebilir bile, o yuzden durumuna gore hareket etmen gerekiyor. baksana, diger kadinlar bile seni kisitlamaya calisiyor, komedi.
cok baskici bir ailedeysen, en onemli sey hayatta kalman. obur turlu, yasinin buyumesi(+18 olman) ve korunman yeterli. o zaman secimlerini dogru yapabilirsin diye dusunuyorum, cunku bir yetiskinsin artik.

Evliliğin %80 ninin cinsellik olduğunu kabul edersek cinsel anlamda mutlu olmayan kadın evliliğinde de mutlu olmaz evlendikten sonra bu farkındalığa ulaşırsan iki çözümü var aldatmak ya da boşanmak evlenmeden önce tecrübe edilmeli tabii her önüne gelenle yaşanmalı demiyorum.

yaptıktan sonra pişmanlık duymayacaksan , bu günü güzel ve iyi anılarla hatırlayacaksan yapmalısın bence..önce insan kendine sormalı ; bunu gerçekten istiyor muyum? bu benim aile değerlerime sığar mı? bu olaydan sonra utanıp pişmanlık duyacak mıyım? vs..yoksa yaşadığımız çağda evlilik öncesi ilişki gerçekten yaygın..ve normal olarak karşılanıyor.Tabii ki her önümüze gelenle değil..gerçekten sevdiğimiz ve istediğimiz insanla.

Bende evlenmeden önce birliktelik yaşayanlardanım ve bunun sonuçunda hem üzüldüm hemde çok mutluluk yaşadım..

üzüldüm çünkü yaşadıgım birliktelik sonrasında hamile kaldım ama engeller çok vardı ve anneme karşı direnemedim bebegimi aldırmak zorunda kaldım bebegimi kaybettim ve suanda bebeklerım durmuyor düşüyor eşimle hep kendimizi şuçluyoruz bebegimizi yaşatamadıgımız için. ama beni asıl yıkan bebegimin babasının yani eşimin bana evlendıkten çok sonra sordugu soruydu O BEBEK BENDEN MIYDI? yıktı beni bazen hala aklıma gelır ölümden beter gelir bana o laf sonradan çok pişman olsada söyledigi için bikere söyledi işte duydu kulaklarım o kelimeleri....

mutlu etti çünkü yaşadıgımız cinsellik bizi en başından beri bizi birbirimize bagladı benım için canını vermege razı olan adamla ayrılmamı engelledi yaşadıklarımız çünkü hamile oldugumu ögrendigimde ayrılmak için buluşmustuk ama şimdi bebegimiz yanımızda olmasada bana hergün daha aşık olarak uykusundan uyanan adamla aynı yatakta uyanmamı sagladı..

bence cinsellik kumar gibi başına ne gelcegı kiminle karsılascagın bellı olmaz önemli olan gerçekten emin olduktan sonra cinsellik yaşanması gerekıyor bence

ben ozamanki birlikteliklerinim tadını şimdi alamıyorum ozaman işin içinde yasak vardı ve çok daha çekiçi geliyordu:)

Eşinizin ilki değilse sorması normaldir ki aklının köşesinde hep olmuştur bu düşünceler yalnız yine de kızdım eşinize madem kabul ettin evlendin bu soru bu şüphe nedir ?

Eşinizin ilki değilse sorması normaldir ki aklının köşesinde hep olmuştur bu düşünceler yalnız yine de kızdım eşinize madem kabul ettin evlendin bu soru bu şüphe nedir ?

eşimin ilki olmama ragmen o dönemde ayrılık yaşadık birbirimizden uzaklaştıgımız dönemdi haklı degil tabikide ayrılık yaşadık diye hemen başkasıyla olcak degildim..
sorması nekadar canımı acıtsada enazından kafasında büyütmemesi bana sorması ve konuyu halletmemiz bence daha iyi oldu..

Anladım daha net eşinizi erkek milleti işte bakire değilsen üstüne kurmuştur da kurmuştur kabul etmesi güzel ama laf etmesi kötü maalesef. Haklıda görüyorum ama bazen onları her gün biri ile takılan kadınlar var sevgi felan önemli değil maksat muhabbet siz yasaktı felan demiştiniz öylemiydiniz bilemem ama bu kadınlar ile yata yata herkesi bir görüyorlar.

Son düzenleme:

eşimle ilk birlikte oldugum kişiydi aslında tek olarakta kaldı ama malesef kafasında kurmuş ozamanlar ki bana öyle bir soru sormuştu haklısınız çogu kişi var asla birkaç günlük ilişkide cinselliği onaylamıyorum benım olabilir gözüyle baktıgım uzun süreli ve içinde güven olan ilişkiler yoksa her iki tarafda çogunlukla kadınlar magdur olabiliryor.. benımkinin yasak olmasının sebebı ailemın istememesi ve gizli olarak sevgililik yaşamam yoksa başka türlü yasak aşk falan yok ortada:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…