2 günlük dünya,yarına sağ çıkacağımın garantisi yok.Seviyorsam sevdiğim adamla cinselliği yaşarım.Evleniriz,evlenmeyiz o ayrı ben pişman olmam.
belki mantık olarak düşünüyorsunuz ancak işin bide dini yönü var. görmezden gelinmemeli bi konu bence. cinselliği bile çok kolay şekilde elde eden erkekler bana göre doyumsuz oluyorlar.
Kolay elde edeceğini kim söyledi,ilişkim yerine oturmadan o insanı en az 1 sene tanımadan zaten birliktelik yaşamam.Dini açıdan düşünürsek de peygamber efendimiz Hatice'yle evlendiğinde o da bakire değildi,dul bir kadındı.Dinimiz bakire olmayan kadınlarla evlenilmez gibi bir şey söylemiyor bence.Tabi bu da benim fikrim...
ruhuma feministlik aşılamış olmalıyım belkide. erkekler benim gözümde kurnaz,güven aşılama konusunda son derece kendine güvenen,cinselliği kendi aralarında alaylı olarak konuşabilen. ciddiyetsiz varlıklar. hatta bi erkek benim yanımda cinsellikle ilgili konuşsa direk buz gibi soğurum çünkü dengi değilim. gelelim diğer cümleye. evli insanlar bile 7 sene geçtiği halde birbirlerini tanıyamadıklarından dem vururken. bu durumun istatisliğide fazlayken sıcak bakmıyorum evlilik öncesi cinselliğe. bi insan sevgilisinden ayrıldığında çok büyük çöküntüler yaşıyor. bunun içinde bi noktada cinsellikte yaşanmışsa daha üzücü bi durum olabilir. ayrıldığında aynı olayı belki başka bi kızla yaşayacak olma düşüncesi bile insanı kötü etkiler. sonuçta erkek bu istediği kadar cinsellik yaşasın hiç bir zaman pişmanlık duymaz kadınlar gibi. dini anlamda ki cümlenize gelincede zaman ve şartlarda göz önüne alınmalı . sonuçta yaradılma söz konusu bi şekilde insan sayısı çoğalmalı olarak görüyorum.belki o dönemde nikah farklı bi şekildeydi.ya da dul kadınlar kötü gözle görülyordu sahiplenmek amaçlıydı. gibi..gibii tabi başka mantıklı bi nedenide vardır. birde şunu anlamıyorum düşünce eleştirisinde bulunulan bi insan neden o öyle yapmış türünden cümleler kullanır ki. ya da düşüncesini sağlamlaştırmak adına büyük örnekler vermeye çalışır? bu şekilde hak verme mantıklı bulma durumuda sıfıra iniyor. bi insan iyi ya da kötü bişi yaptı diye. diğerleride aynı şeyi yapmıyorlar.
insan birde sunu dusunuyor kadın gelmiş 30 una 35 ine evlenmemiş henuz simdi bu kadın evlilik oncesi cinsel birliktelik yasadıgı icin suclanabilirmi erkek 18 yasında yapıyor bu işi ve adına ihtiyac deniliyor kadınında bu tarz ihtiyacları yokmu cinsel durtuleri yokmu yahu biz ot muyuz evlenincemi baslıyor cinselligimiz olayın dini boyutu cok ayrı o herkesin kendi bilecegi iş biri cinsellik yasamaz gunah diye gider baska sey yapar gunah işler digeri ilişkiye girer ama o digerinin isledigi gunahı işlemez vs vs..yani dini boyutuna bence girilmemeli bile ne gunah ne degil bunlar baska genel olarak olaya baktıgınız da erkekler cinselligi daha rahat yasarken kadınlar yasadıgı zaman adı birseye cıkıyor sacmalık
Ben o öyle yapmış,ben de yapayım anlamında yazmadım.Siz dini açıdan günahtır demişsiniz ben o yüzden bu örneği verdim.
Ben erkeklere,kadınlara güvendiğimden daha çok güveniyorum.Benim büyüdüğüm mahallede hep erkek çocuklar vardı onlarla büyüdüm,lisede en yakın arkadaşlarım hep erkeklerdi,en büyük kazıkları da kız arkadaşlarımdan yedim belki ondandır.
Söylediklerin doğru şeyler,evet bir çok insan ülkemizde evlilik öncesi cinsellik yaşayıp yıkılıyor.Kendisini toparlayamıyor.Ama ben öyle bir insan değilim,aile yapım da zaten daha farklı,arkadaş gibiyim annem babamla.Kısıtlanarak yetiştirilmedim.Ondan evlilik öncesi cinsellik yaşayıp ayrılmak beni yıkmaz.Fakat dediğim gibi sırf zevk almak için değil sevdiğim insanla daha derin bir bağ yaşamak için ben bu duruma sıcak bakıyorum.Güvenmediğim beni ,sevdiğinden emin olmadığım bir erkekle asla yaşamam zaten.Vücudum değersiz değil çünkü.
Ama siz kendi açınızdan haklısınız,ben kendi açımdan.Herkes hayata farklı açılardan bakıyor çünkü.
yetiştirilme tarzından olsa gerek :/ çiviyle işlenmiş sanki bilinçaltımıza.
uzak durduğum bi konu olduğu için yorumlarımda kısıtlı oluyor.kalıplaşmış cümlelerde kuruyor olabilirim.bazen evlilik öncesi cinselliği normal kabul eden biri öyle bi cümle yazıyor ki. evet diyorum haklı olabilir.belkide ayıplanmaktan kaçıyoruz. ya da ben gece gece saçmalıyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?