cinsellik ve evlilik öncesi birliktelik hakkında ne düşünüyorsunuz?

cinsel iliskiden ibaret demedim ben evlilik.
benim icin bekar biri sevgilisiyle ayni evde kalip her birseyi yapiyorsa evlenmesinede gerek yok.cünkü evli bir cift gibi yasiyor oluyorlar anlatabiliyormuyum? ozaman hic evlenmesinler bosanmada olmaz.

Evlilik öncesi cinsel ilişkiyi isteyen kadından önce erkekten şüphe edilmesi gerekiyor. Bir de bu açıdan bakın..

O ayrı bırsey farklı bır konu.

Bence insanın bedenine saygı duyması onu kısıtlaması değil doğru kullanmasıdır.... Eşimle tanıştığımda 19 yaşımdaydım ondan önce içime sinen kimse olmamıştı ve birşey yaşamadım..ama eşimle ilişkimizin 2. yılından sonra kendimi pek kısıtlamadım :26:

bence cinsellik insanın kendini tanıma süreclerinden bir tanesidir...Ten uyumu önemlidir...Aşkın sevginin yanında İnsan ömrünün sonuna kadar cinsellik yaşayacagı insanı da bilinçli secmelidir...Ki evlendikten sonra heyecan biraz gidiyor ve bence bunu telafi etmenin yollarından biride iyi bir cinsel hayattan geciyor.

Katılıyorum.Insan sevmedıgı bırıyle evlensın o zaman onla cınsel bırlıktelıgı olsun bu saygı mı oluyor sımdı? Tabıkı hayır.Saygı vucudun olgunlastıgı zaman kendıne ve karsındakıne guvendıgın zaman bılınclı bır sekılde bu işi yaptın mı olur.Her bulduguyla yasaması tabıkı saygısızlık bu ayrı bırsey.Ama evlenmeden once ıcıne sınen bırıyle bunu yasaman bana gore saygısızlık değildir.Saygı oyle olmaz.

Bir de olayı günümüz sartlarında degerlendrmek lazım..Eskiden üniversiteler bu kadar ulaşaılabilir değildi,toplum akademik eğitime bu kadar önem vermiyordu.Kızlarımız lise biter bitmez evleniyordu..O yaşlar da nerde kimle ne yaşıcak zaten...Ama şimdi üniiversite oku,iş hayatını yoluna sok,evlenmek için maddi durumu toparla derken 26-27 yaşlarda evleniliyor ve buna paralel de ilişkilerin süresi artıyor.E kaç sene beklencek bu iş için???

Ayrıca toplum değişti,Diziler cinsellikk üstüne,şarkılar cinellik imalarıyla oldu..O türkan şoraylar yok artık...Benimde anlamadığım bu; hem herkes agzı acık o dizileri izliyor,magazinleri takip ediyor sonra tutturuyorlar bir muhafazakarlık...Hanımlar biz ayıla bayıla izlediğimiz için o diziler o filmler öyle yapılıyor...Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu diye düşünüyorum bazen.

Erkeklerimiz de ayrı bir konu.Sevgilim versin eşim bakire olsun..Nefret ediyorum bu konudaki toplumca iki yüzlülüğümüzden.

evlilik öncesi cinsellik......
binbirtürlü bahanelerle basitleştirilmiştir malesef
..............
ama
yaşanılası en özel duyguardan birisi ve bu sadece evlilikte yaşanmalı bence...
kim ne derse desin cinsellik evliliğin en önemli şeyleri arasında....
eğer eşim evlilik öncesi cinellik yaşamış olsaydı asla evlenmezdim onunla...
cinsellik bi ilişkinin son noltasıdır..
bu noktaya evlilik haricinde gelinmemeli ...
gelenler ne kadar mutluyum tablosu çizsede
onlarda çok iyi biliyorlar evliliğe özel olması gerektiğini...

Artık yaşını başını almış olgun ilişkilerde önlemini alarak olabilir,herkese saygı duyarım ama ben yapmazdım.Bence de evlilikte yaşanması gereken özel bi durum bu....Artık insanlar bugünlede hızla her şeyi yaşayıp ilişkilerini tüketiyorlar sonra da gelsin ayrılıklar..

Ekleyecek sözüm yok. Altına imzamı atıyorum.

Bizlerin adına konuşmasanız daha iyi olmaz mı,

Cinselliğin bedenime özel olduğunu düşünüyorum, saklayıp kocama götüreceğim bir çeyiz değil

Mutluluk tablomuz ; kendi bedenini tanımadan ömrünün yarısını geçiren insanlardan iyidir

Saygıyla, seviye ile istenerek yaşanmışsa mutlulukta vermiştir, inanın.

Cinsellik aşkla beraber olmalıdır.Cinsellik,duyguların ve düşüncelerin yoğunlaşmasıyla birlikte aşkta sevenleri birbirlerine yakınlaştırır.Özel olmalıdır ve birçok kişiyle yaşanmaz.O yüzden çoğu kadın bunu eşiyle yaşamayı tercih eder.Eğer evlilik öncesi cinsel ilişki yaşanıyorsa uzun süreli bir ilişki olmalı zaten bu bahsettiklerim de sonrasında evlenen çiftlerdir.Ben evlilik öncesi cinsel ilişkiye karşı değilim fakat anlattıklarım doğrultusunda bunu tek bir kişiyle paylaşmak daha bir anlamlı kıldığını gösteriyor.Anlatmak istediğim evlilik öncesi de olacaksa da bu sırf zevk için olmamalı arada aşk olmalı ve ilişkiden sonra bile devam edecek birliktelik olmalı ki kendini kullanılmış hissetmeyeceksin.Her şeyden önce karşındaki sana saygı duymalı ve özel bişeyi de yine senin için özel biriyle paylaşmalısın.

Son düzenleme:
İnsan gerçekten sevdiği ve gerçekten sevildiğine emin olduğu biriyle yaşamalıdır cinselliği evli olmuş olmamışlar fark etmez.Sonunda pişmanlık duyulmayacaksa olmalıdır cinsellik.Yoksa evlisin imzan var görücü usulü hiç tanımadığın sevmediğin birisiyle evlenmişsin zorunluluktan cinsellik yaşamışsın ne anlamı var??

Cinsellik bireyin kendini hazır hissettiğini anda yaşanabilir tabi arkasında durabilecekse sonra ailemi düşünüyorum diktiricem toplum böyle erkek şöyle yok kandırıldım gibi yalanlara sığınıp iş güzarlığa girilmemeli korkarak yapmamalı kişi cinselliği yada aman boş ver evlenince kandırırım dememeli. Toplumda kadınların ezilmesine biraz da sebep bu iki yüzlüler.

kişilerin tercihidir... ister evlenmeden önce yaparlar,ister sonra.. bunun tartışılması mantıksız,hatta böyle bir konu acılması mantıksız

konuya verilen en mantıklı cevap kesinlikle katılıyorum...

bu toplumdaki beyni iki bacak arasında çalişan, örümcek ağlarıyla dolu, bana mübah kadına yasak zihniyetine hakim erkeklerle evlilik öncesi cinsellik ? harbi çoğu hak etmiyor.. bunlar yüzünden biz de en ilkel ihtiyacımızı erteliyoruz..

ben yurt disinda dogdum büyüdüm ve tam anlamiyla 2kültür arasinda skismis biriyim..

bir yanim su sekilde bakiyor cinsellige: seviyorsam seviliyorsam neyi bekleyeyim?? cok dogal birsey cinsellik ve hatta evlilikten sonra olmasi cok sacma, evlilik dedigin 2imza..

ama bir yanimda diyorki: ailenin yüzünü yere egmekten baska bisey degil evlilik öncesi birliktelik.. utanc verici birsey evlilik öncesi cinsellik.. ileride basima kakilacak bir durum bu..

haa ben evlenene kdar mümkünse erkek eline elimi degirmeyeyim ama evlenicem kisinin gecmisi gecmistir gitmistir öylemi?? yok yaa!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…