İnsanlar sadece cınsel ılıskı ıcın mı evlenıyor.Ayol bu nasıl bir sığ mantık böyle şaşa kaldımEvliliği bundan ıbaret goruyorsanız ılıskıden sonra sogucaksınız o zaman evlılıkten.Lütfen boyle yazuıpta mılletı yalnıs yonlendırmeyın.
cinsel iliskiden ibaret demedim ben evlilik.
benim icin bekar biri sevgilisiyle ayni evde kalip her birseyi yapiyorsa evlenmesinede gerek yok.cünkü evli bir cift gibi yasiyor oluyorlar anlatabiliyormuyum? ozaman hic evlenmesinler bosanmada olmaz.
Bence insanın bedenine saygı duyması onu kısıtlaması değil doğru kullanmasıdır.... Eşimle tanıştığımda 19 yaşımdaydım ondan önce içime sinen kimse olmamıştı ve birşey yaşamadım..ama eşimle ilişkimizin 2. yılından sonra kendimi pek kısıtlamadım :26:
bence cinsellik insanın kendini tanıma süreclerinden bir tanesidir...Ten uyumu önemlidir...Aşkın sevginin yanında İnsan ömrünün sonuna kadar cinsellik yaşayacagı insanı da bilinçli secmelidir...Ki evlendikten sonra heyecan biraz gidiyor ve bence bunu telafi etmenin yollarından biride iyi bir cinsel hayattan geciyor.
Cinsellik insanın kendini hazır hissettiğinde yaşanması gereken bir şey. Evlilik gerektirmiyor bence. Yaşadığımız toplumun kuralları malum, bizim ülkemizde böyle bir şey yaşanacaksa, yaşayan kadın bunu taşıyabilecek güçte olmalı. Sadece kendi adıma yazıyorum ki; hiç bir insanın beni yaşadıklarımla yargılamasına izin vermem, kimseden bir şey saklamam, kimseyi kandırmam. Eğer sevmişsem, inanmışsam ve istemişsem yaşarım. Benim cinsel hayatım kimseyi ilgilendirmez. Ne evleneceğim adama ne aileme ne de bir başkasına asla hesap vermem, suç işlemişim gibi eziklik de hissetmem. Ben kadınım ve bu beden benim, bunu yanımda olan herkes kabul edecek ve gık etmeyecek. Benim konuyla ilgili görüşüm budur arkadaşlar. Tabi ki herkesin yaşamı ve doğruları farklıdır, bu yüzden bu konuya verilecek cevap herkese göre değişir. Herkesin de fikirlerine saygılıyım. Bu kadının kendisiyle ilgili bir karar, herkes içinden geldiği gibi yaşar
evlilik öncesi cinsellik......
binbirtürlü bahanelerle basitleştirilmiştir malesef
..............
ama
yaşanılası en özel duyguardan birisi ve bu sadece evlilikte yaşanmalı bence...
kim ne derse desin cinsellik evliliğin en önemli şeyleri arasında....
eğer eşim evlilik öncesi cinellik yaşamış olsaydı asla evlenmezdim onunla...
cinsellik bi ilişkinin son noltasıdır..
bu noktaya evlilik haricinde gelinmemeli ...
gelenler ne kadar mutluyum tablosu çizsede
onlarda çok iyi biliyorlar evliliğe özel olması gerektiğini...
Bir de olayı günümüz sartlarında degerlendrmek lazım..Eskiden üniversiteler bu kadar ulaşaılabilir değildi,toplum akademik eğitime bu kadar önem vermiyordu.Kızlarımız lise biter bitmez evleniyordu..O yaşlar da nerde kimle ne yaşıcak zaten...Ama şimdi üniiversite oku,iş hayatını yoluna sok,evlenmek için maddi durumu toparla derken 26-27 yaşlarda evleniliyor ve buna paralel de ilişkilerin süresi artıyor.E kaç sene beklencek bu iş için???
Ayrıca toplum değişti,Diziler cinsellikk üstüne,şarkılar cinellik imalarıyla oldu..O türkan şoraylar yok artık...Benimde anlamadığım bu; hem herkes agzı acık o dizileri izliyor,magazinleri takip ediyor sonra tutturuyorlar bir muhafazakarlık...Hanımlar biz ayıla bayıla izlediğimiz için o diziler o filmler öyle yapılıyor...Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu diye düşünüyorum bazen.
Erkeklerimiz de ayrı bir konu.Sevgilim versin eşim bakire olsun..Nefret ediyorum bu konudaki toplumca iki yüzlülüğümüzden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?