Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

Papatyam neden bu kadar sinirlenip tepki verdi kiBazı çocuklar ödevden sıkılıyor sadece ders dinlemek yeterli oluyor.Belki okulda bişeye canı sıkılmıştır.Konuşsan sakin sakin.Neyse önce sporunu yap rahatla stresini at üzerinden sonrada konuşun

Ebrucum yarın inşallah pedegog faydalı olur.
Özge bu iş yılan hikayesine dönmüş canım yaaaa. Inşallah yarın en güzel şekilde yaparsın etkinliği. Ben de cuma yapacağım ve ne yapsam karar veremedim. Çocukların seveceği eğlenceli bir yiyecek yapmak istiyorum.

Papatya çoğu çocuk sevmiyor ödev yapmayı. Söyylediği kelimelere de takılma derim.

Kübra başınız sağolsun. Allah sabır versin.

Ben doğum günü pastası yemeyeceğim dedim ama dayanamayıp yedim.

Bu arada tartım bozuldu sanırım. Her gün farklı bir kiloda çıkıyorum. 5 dk içinde üç kez farklı rakam veriyor. Bir kilo da oynuyor.

Menüm
Sbh sirkeli su

Uno denge liğht ekmek ile yağsız tost 4 zeytin yeşilçay

Ara süt

Öğle bir buçuk tabak makarna salatası
Yeşil çay

Akşam altıda
12 sarma yoğurt

Sekizde bir dlm pasta çay

Şimdi de yığıldım kaldım.

kızlar menüleriniz güzel. Sporlarınız da harika. Bir çikodan bişey olmaz özgecim.

Ebrucum ben yaklasik 2 haftadir hic ekmek yemiyorum zaten arada sabah yarim simit yedigim okuyor
bosver supurgeyi sonra yaparsin dinlen biraz
senin de menun guzel bu arada canim slim in6yaptin mi tamamdir bu is
Papatyacim oglan cocuklari biraz daha asabi olabilir ve sizi bile bile kirmak istemis yani bilincki yapiyi bunu bana sanki okulda bi sorun oldu da sizden cikarmis gibi geldi kendini kanitlama yaslari sakn babasi baskin cikmasin bu durumda butun ozguveni yerle bir olur sakinkesince gelip sendn ozur diler ya da pismn okdugunu belli eder
gercktn bazi cocuklara derste dinledigi yetiyor odev konusunda yuzgoz olmussunuz bi sure birak ogretmn sorsun niye yapmadin diye kndi sorumlulugu alsin bakalim
sakn kndini uzme daha ne ergenlik vakalari atlaticaz selin bike bana kizdimi kalp kirici seyler soyliyebiliyo
hadekacm tarti bozuk olabilir gercktn d.g pastasina hayir demk guctur yediysekte yakmayi bilicez ama

Kızlar çok teşekkür ederim.
Oğlum okula Başladığından beri hiç sevmedi ders çalışmayı kitap okumayı.
IQ su çok yüksek. Bazı nedenlerden dolayı ölçümü yapılmıştı.
Son zamanlarda elde ettiği derecelerden sonra Özgüven patlaması yaşıyor resmen Ödev de neymiş ben ülke de derece aldım diyor.
Öğretmenin verdiği ödevi apar topar yapıyor ve tv izlemek. Müzik aletini çalmak oyun oynamak istiyor. Dikkatsiz yapıyor. Hiç kştap okumuyor. Ben de bugün dedşm ki okuldan gelmen ve yatman arasında 6 saat var. Bunun 2 saatini ödev kitap teste ayır. Geri kalanında canın ne istiyorsa yap dedim. Yıktı evi başıma. Neymiş efendim çok baskı yapıyormuşuz çok sıkıştırıyor muşuz.
Anlatıyorum hayat hep böyle değil.
Biz çok çalışarak bu hayatı kazandık. Bak ben hala çalışıyorum diyorum. Yok olmuyor olmuyor.
Az önce bizi odadan kovdu. Ben salona geldim. Sanırım uyumuştur.

Bakalım sabah ne olacak. Bi süre birşey demeyelim diyorum ama umrunda olmuyor. Benim içim içimi yiyor. Tutamıyorum çenemi.
Keşke küçük olsaydı da gece onbin kere kalksaydı.

Merhaba kızlar ben bu günü de çok kötü geçirdim yarım kavanoz Nutella bitti onun çoğunuzda ekmekle edim akşam yemeğine kadar herşey iyiydi, ondan sonra cozuttum ay ne olacak bu halim bilmiyorum

B Btlkubra canım başın Sağolsun

osge1989 benimde yapmam Lazım olmazsa bende hafaya yapayım, sen yarın yapınca deneyimlerini anlatırsın bize

M maviduvar1 canım ödev konusunda istikrarlı olmaya çalış, bide nasihat etme çok konuşma onunyerine davranışlarınla bunu göster, yani senin kararlı OLDUĞUNU bilsin, kitap okuma konusunda, da aynı şeyi söyleyeceğim, sen zaten evde sürekli kitap okuyorsun ona katap oku demek yerine benim kitabım çok güzel, birşey istediğinde dur bak çok Heyecanlı bir yerdeyim gibi Kitabı'n hakkında Konuşa bilirsin, ben kuzenime yapmıştım ve bir ay sonra baktım o bana diyor hawar abla dur bu sayfa bitsin diye, sözlerinden çok takılmam kızım bana günde 10 kere diyor seni artık svmiyecem Küstüm diye

hawar çok teşekkür ederim.
Psikolog bu konuda şunu demişti.
Benim işim sürekli ders çalışmakla alakalı olduğu için çocukla ders ters tepki yapmış. Ben eve iş getirmem. Sadece 5 yıl önce şimdi ki unvanımı almak için sınava girmiştim. O uyanıkken çalışmıyordum ama günde 4-5 saat uyuyordum. O uyudun da çalışayım diye gözünün içine bakardım.
Öyle çok şey denedik ki olmuyor bi türlü.
Annem babam da eğitimci benim. Yine de olmuyor. Onlar da emek çekiyor.
Yarın nasıl davransak bilmiyoruz.
Bugün söylediklerime devam mı etsek yoksa tüm Sorumluluğu ona atıp ödev yap kitap oku demesek mi?
Öğretmeni de arayıp ertesi gün ödevleri konusunda ona birşeyler sormasını mı istesek.
Ne yapsak??????

M maviduvar1 canım senin oğlunun ders çalışması inan ki daha zor çünkü zeki çocuklar çabuk sıkılır, bide o başarılar gerçekten özgüven patlaması yapıyor uzun vadede de aslında çocuğun zararına oluyor, bence sen bu günkü tavrını sürdür ama öğretmeni ile de görüş, okuldaki rehber öğretmende sana yardımcı olabilir
bide ödev konusunda zaman belirtmek yerine sayfa yada soru sayısı da belirte bilirsin, ama kontrol etmek şartı ile çünkü baştan savma yapıyor diyorsun

off offf bu konular gerçekten de zorr

slim in 6 yaptım.Şimdi 15 dk karın videosu yapıcam sonra duş alıp uyuycam yine 1 olucak saat
HDEKAM pasta hariç güzel bencede başlangıç günü sayalım ve yarın daha da iyi ol ve erken ye çok canın çekerse
PAPATYAM bu iyi günlerim galiba ama büyüdükçe sorunlarda büyüyor derler ya dogru galibaeVLATTAn gelen bir söz ne kadar can yakıyor dimiBu akşam oyuncagı yeni almış kv beni tanıştırdı.Bak bu annem hem iyi ama birazda sinirli dediBen sinirlimiyim dedim.Bazzen evet bazen hayır dediYarın inş çok iyi şeyler ögrenicem dr ve ona göre davranıcam.Sende üzerine gitme büyüdükçe belki degişip kitap kurdu olucak küçkken sevmedigi yemegi büyüdügünde sevicek diyrum bende.Sende öyle düşün.Ögretmeni ve rehberlikle konuş bakalım okulda da bu özgüveni kullanıyor mu diye?

günaydınnnn
özgem ebrum teşekkürler pasta fazlaydı. kalori saymaya başladım. ve günlük 1135 kalori almam gerekiyor. pasta ile 1280 kalori olmuş

papatyam zeki çocukların düşünce tarzı daha farklıdır. bence baskı yapmayı azaltın. ben de baskı yapmadan duramıyorum.
çocuk ders çalışmaktan soğumuş da olabilir doğasında ders çalışma isteği de olmayabilir. bu konuda yardım alabilirsiniz
sınıf rehber öğretmeni ile görüşün. o sıkıştırsın. bizler aile olarak fazla yüzgöz oluyoruz çocuklarımızla. öğretmenin sözü daha etkili oluyor.
özge çok iyi iki haftadır ekmek yemeden devam etmen. maşallah sana.
hawar canım neden bir kutu nutellaya saldırıyorsun canın bişeye mi sıkıldı ya da regl öncesi mi?

günaydın kızlar
oğlumla dün gece ile ilgili hiç konuşmadık. normal bir sabahtı.
Hadeka bilemiyorum ama artık çok zorlanıyoruz.
öğretmeni de birşeyler anlatıyor. elinden geldiğince bize destek olmaya çalışıyor ama bir sonuç alamıyoruz. kesinlikle ders çalışmaktan hoşlanmıyor. kitap dediğim zaman resmen kaçacak delik arıyor. hırçınlık yapıyor konuyu değiştirmeye çalışıyor.
sıkıştırmayayım diyorum içim durmuyor.
haftaya psikologda randevum vardı. bu konuyu tekrar konuşacağım onunla...

kilo durumum çok kötü kızlar
bu sabah 64,5 ile uyandım.
reglim devam ediyor ama bu şişlik falan değil. bildiğiniz kilo.

Günaydın kızlar .. Annemler dün akşam yemeğe geldiler .. bamya corba pilav yaptm. Yedik içtik. Geçen den elmalı kurabiye hamuru kalmıştı. Onu cıkardım hemen yaptım. Çayın yanında ikram ettim. Cok begendi ler. Gece de annemle re geldik burda kaldık . Bugün pazara gidicem. Bayadır pazar a gidemiyorum. Sebze Meyve marketten alıyorduk.
Gece baya geç uyuduk. Teyzem ler Kuzenler hep beraber sohbet ettik iyi geldi ama bana.

-400 ile uyandımama hala 54üm yarın 53 görmem lazım İşlerim yeni bitti kızlar.Sabah uyuyakalmışız.Neyseki 15 dk geç kaldım.Çok dikkat çekiyorum gibime geliyorKarnımın şekli degiştikçe mutlu oluyor geçte yatsam spor yaptıgım için pişmanlık duymuyorum.Yarın akşam kv dogum günü pasta kesin yerim.Yemek hazırlar inş yemek yapar börek vs yapmaz
papatyam sıkma canını inş. geçicek bu durumda.Kızkardeşim hiç çalışmaz ilk okulda bile 2 getirirdi.Lisede okuma aşkı geldi ve şimdi ünv mezunuBelli olmuyor kimi ortaokulda kimi liede açılıyor çocukların.
winnnnn ne güzel hasret gidermişsiniz yegenler vs bekarlıktaki gibi sohbet ohh misHamuru streçleyip mi buzluga koyuyorsun

Ebruş eksi ile uyanmak heee. . Tebrikler .. ben diyetle alakali pek adapte olamıyorum. Ama evdeyken dikkat etmeye çalışıyorum. Annemdeyim malesef yiyorum. Ama uzun zamandır gitmediğim eşofmanım burdaydı. Giydim ve şok bol oldu. Ve basen popo daha bi dik len miş gibi. O yuzden mutlu oldum
Pazara gidince bol yeşillik alıcam. Inşallah.

Geçen kurabiye yapmıştım ya. Onun hamuru arttı. Bende buzdolabı poşetine koyup buzluga attım. Inan hamur bekleyince daha güzel oldu kurabiye.

Selam kızlar bende bu sabah + 300 le uyandım reglimin 5. Gunu artık şişlil falan kalmamıştır... Bugun cok dikkat etmeliyim en azından haftayı + sız kapatmalıyım diyorum kendime???dun arkadaşlarla kahvaltıya gittik orda kilo verdiğimi söylediler şımardım biraz...
B Btlkubra canım basın sagolsun Allah mekanını cennet etsin...
ebruli1820 bugun de dikkat edersen yarın 53 leri göreceksin senin de az bi zamanın kaldı iddaya bende güya 29 Nisan'da 60 olacaktım ama zor gibi 62 olsam o bile yeter.. Bu aralar ayça Kaya diyetlerine bakıyorum 1 haftada 3,5 kilo diyeti var onumu yapsam acaba sende bir ara yapıyordun galiba Ayça Kaya diyeti dimi ? Bu arada oğluşunla ne güzel şeyler yapıyosun bayılıyorum yaptığınız etkinliklere oğlun çok şanslı bir çocuk....
wisdom01 valla süper gidiyorsun sporlar falan harika
lajoba Allah korumuş canım bu yaslarda cok dikkat etmek lazım gözle Kaş arasında ne yapcakları belli olmuyor bol bol sadaka vermek lazım aslında hepimiz için kazadan beladan korunmak için...
osge1989 mmm yaaa harikasın valla ekmeksiz menülerin sporların bu haftada iyi sonuçlar bekliyorum senden...
M maviduvar1 oğlun kaçıncı sınıftadaydı? Hep mi ödev konusunda böyleydi yoksa bu aldığı başarıdan bir özgüven patlamasımı yaşıyor? Insan bu gibi sorunlarda nasıl davranacağını şaşırıyor. En güzeli bu konu hakkında destek almak... Benim kız 4. Sınıf zaman zaman onunda böyle dönemleri oluyor ama genelde sorumluluklarını bilir...
Bizim okulda bu sene bir araştırma yapıldı. Cocuklara eve gidince neler yaptıklarını yazmalarını istemişler %90 nı eve gidiyoruz yemek yiyoruz (sabah 8 de gidiyorlar aksam 17.30 geliyorla) sonra ödev yapıyoruz biraz tv izliyoruz annem elinde tablet babamın elinde de telefon hiç bizimle ilgilenmiyorlar ve yatıyoruz yazmışlar...
Neler yapmak istediklerini yazmışlar annemle babamla daha cok vakit geçirmek onlarla birlikte aktivite kutu oyunları oynamak gibi cogu aynı seyleri yazmış....
Okul olarak bizlerle daha cok vakit geçirsinler diye ödevleri kaldırdılar...bunun yerine 30 dk gunluk tekrar, 30 dk da aile ile kitap okuma okulun her yerinede ......lılar her gun 30 dk kitap okuyor diye afişler yazmışlar. Artık sınav zamanı çalışma telaşımız olmuyor çünkü her gun gunluk tekrar yapıyor bütün dersleri yapamasa bile en azından 1-2 dersi tekrar ediyor onunla ilgili bir test çözüyor....dediğin gibi büyüdükçe daha zorlaşıyor cocuklar keşke hep küçük kalsalar....
hawar o haplar senin iştahını açtı galiba nutellelar falan iştah açmayan başka bir vitamin yokmudur yaaa ya da gunluk vitamin ihtiyacını kendin alacaksın yoğurdunu, sebzeni, meyvanı belki daha iyi olur kalori hesabı tutmada iyi olmuş en azından biraz frenler seni....

araser vitamin hapı kullanan benim canım:)
ayrıca kilo verişin fark ediliyor . demek ki gidiyor kilolar. artı 300e takılma derim.
ebru eksilerdesin.
hikom annenlerde olman ne güzeldir. akraba gecesi yapmışsınız hasrt gidermişsiniz ne güzel.
eşofman değil sen kendini sporla mutlu ettin canım. emek verince oluyor :)

wisdom01 ohhh ne güzel yaaa
ben kuzenlerimi falan yılda bi kere ancak görüyorum. o da memlekette bayramlarda denk gelirsek ancak işte.
areser oğlum okula başladığından beri ders çalışmayı sevmedi hiç.
aslında dersleri iyi. zekası ile sadece öğretmeni dinleyerek hallettiği için extradan çalışmaya gerek duymadı hiç
ayrıca test kitapları aldım. günde 2 farklı dersten test çözdük falan ama zorla yaptı hep.
fakat bu başarılarından sonra sanki daha da söz dinlemez oldu. düşününce bazen hak veriyorum da...
pek çok yerde ismi çıktı. internet sitelerinde falan. hırçınlaştı sanki.
evde mümkün olduğunca telefonu elime almıyorum.
hep yanında olmaya çalışıyorum ama bi yerde hata yapıyoruz. fakat nerede bilmiyorum.

ebrucum inşallah dediğin gibi olur. sonradan açılır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…