Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

Bugünkü menüm
Sabah AC karnına her zamanki gibi kahve
1 haşlanmış yumurta 2 zeytin 1 dilim ekmek 4 çatal kaşar peyniri 3 fincan çay
Ara 2 eticin küçük olanlaedan bitki çayı
Öğle gezmedeydim 1 platiferol yarım pohaca küçük kasede mantı
Ara bitki çayı 1 avuç uzum
Akşam 18:00 2 yemek k. Pirpnc pilavi uüstü barbunya ekmek yemeyin diye birbirine karıştırdım :)
Misafir vardı 2 bardak çay yarım avuç kadar fıstık yedim o kadar
Spor 1 saat kadar yürüyüş
Su 1 litre

merhaba kızlar ben daha tam oturtamadım o yüzden yazmayayım menüyü zaten bu gün çok yedim, kesin o bir kilo geri gelmiştir

ebruli1820 canım bende sizleri özledim
hadeka canım diyete başlanılan ilk zaman fazla gidiyor ya ondandır bu arada en kilolunuz benim ama toparlanmam lazım
wisdom01 , areser , banusultan , hadeka hepinizi tebrik ederim

yarın arkadaşa davetliyiz , sanırım kaçıracam çünkü o çok güzel pastalar yapıyor (
birazda stres var kızlar ufaklığı memeden kesmeye hazırlanıyorum, yani 3 gündür gündüz emmelerini azattım ama çok ağladı bu gün uyutamadım en son hıçkıra hıçkıra uyudu yawrum, ama birden kessem de daha mı kötü olur bilemiyorum uzmanlar azaltarak kesin diyor

Nasılsınız kızlar.Uykusuzluga devam Akşam kv bahçeye ugradık herkes ordaydı çayla cıs tırtıkladım.Yoksa menüm güzeldi.Ama cıs olan menüleri yazmıycam kötü örnek olmasın diye cam perde kapı mutfak dolabı yaparım hafta sonu arife günüde sil süpür yaparım diye düşünüyorum.Bayram temilzigi beni bekler akşamada nişan var gitmeye çalışıcam.Çıkışta kuaföre ugramam lazım.Bayram alışverişi vs çok işim var.9 gün olsaydı bunları yapmama gerek olmayacaktı küçük bir kaçamak yapıcaktık eşimle.Kısmet degilmiş.

Canım menün çok güzel ve baya yürüyüş yapmışsın hemde temizlik.
Bence güzel cnaım menün ama kola bozmuş.Ama bende balıkla kola içmessem migdem bulanıyor
Menüm

Sabah yok

Öğle 2 dilim kepek ekmeğiyle hafif bir kahvaltı

Ara meyve yedim

Akşam yeşil mercimek+ıspanak salatası
1 bardak acılı şalgam

Kıyamam Ben eski usul annem kv öyle dedi birden kestim.Dr gittigimde gögüslerim patlıycak gibi taş kesili o sıcakta üst üste yelek giydim ısıtmalandım tam 4 gece acıdan uyuyamadımAnne olmak ne zor bir dikiş acım birde memeden kesmedeki acımı unutamıyorumAnne olmak ne zor o kadar acının içinde onun aglayışı senden uzaklaşması vs onu düşünüyor acını bile yaşayamıyorsun dimi Dr kızmıştı misal bana yavaş yavaş önce gündüz sonra gece azalta azalta olsaydı gögüslerin bu kadar dolmaz canın yanmazdı demişti.Allah kolaylık versin canım

Ebrum simdi sen nisandasindir. Iyieglenceler.
Dun kola icmeme ragmen bu sabah + gormedim.
Bugunku menu
Sbh ac 2.5 s b su
1 dilim irmikli sutlu tatli

Kahvalti pate kizartmasi ama firinda az yag ile. 5_6 dlm
3 zeytin 1.5 dlm cavdar ekmegi
1 kk koy peyniri domates salatalik

Ogle kumru (peynir domates biber simitin icinde)

Aksam bamya kizartmasi uzerine sarimsakli yogurt cay

Cok sistim. Yatsiyi bekliyorum. Kilip yuruyus yapacagim. Gerci bugun bayagi yuruduk. Kaynimi dershaneye yazdirdik. Kpss hazirlaniyor. Gitmisken de bayagi gezdik.

Merhaba kızlar
Cuma günü 64.2 çıktım. Bu rakamı başlangıç sayıyorum.
3 haftadır spora ara vermiştim. Dün leslie 3 mil ile başladım. Şimdi de leslie radio remix yapacağım.

Yuruyus yaptim dus aldim. Simdi uzaniyorum. Film keyfi yapacagiz ama ben uyuyacagim sanirim izlerken. Iyi geceler citirlar. Papatyam cabuk toparlarsin bence sen.

slm kızlar ben geldim. biraz ara verdim(2 ay kadar) ve 16 kg aldım :) neyse artık takmıyorum fazla. ev teslim olacaktı güya bu ay aralığa sarktı. eşime diyorum yetişemiyorum birini tut diye. ev eski yenisine geçelim bi diyor. sonra arada evi kiraya vermekten bahsediyor. deli edecek beni yakında. onun dışında iyi sayılırım yiyorum sürekli :) neyse yakında geçer inşallah. derdime çare bulamadılar. psikiyatrist ilaç veremem psikoloğa git dedi. psikolog çözemedi daha ama sanırım ortak karar çalışmam yönünde. bu arada yeni bişey öğrendim kadının statüsü genel müdürlüğü varmış. eşim benim için erkeklerin olmadığı bir çalışma ortamı ararken bulmuş :) kpss a grubu çalışmayı düşünüyorum şimdi de... of bi karar veremedim. pastacılık, psikoloji, şimdi de kpss. Rabbim hayırlısını versin inşallah.
M maviduvar1 canım senin işin ne oldu merak ettim beklediğin şey oldu mu
hadeka canım konunu okumuştum ama her zaman görüşüm faizin/kredinin bereketi alıp götürdüğü yönünde. verecek bi tavsiyem olmadığından yazmadım. sonra kendimi düşündüm 5 çocuk, tek maaş, kira ve toki ödemesi. sadece toki 2400. yine de dara düşmememizin tek nedeni faizin olmaması diye düşünüyorum. bu arada sana yazanların yorumlarını okudukça bu kadar abur cuburun sadece kilo almama değil, aynı zamanda ev ekonomisine de zararı olduğunu farkettim. eşim bana hiç karışmadığından dikkatimi çekmemişti. yani hep tutumlu olmaya çalışırım. makine dolmadan çalıştırmam, ışığı açık bırakamam hep indirimden ya da bimden alırım, dışarda ucuz yerleri tercih ederim ama markete her gittiğimde (ki 2-3 günde bi gidiyorum) 30-40 bazen 50-60 lirayı abur cubura verip en fazla iki günde bitiriyorum. ne kadar yanlış yaptığımı farkettim. şimdi her gitmek istediğimde almak istediklerimin fiyatını yazıp sanki yedim deyip biriktirmeyi düşünüyorum. yazık günah gerçekten.
bunların dışında içim sıkılıyor. eşimin babasına bu ay öderiz diye söylediğimiz yüklü bir miktar var. ama ülkenin bu durumundan dolayı parayı nakit e çeviremiyoruz. çok ama çok mahcup durumdayım artık yok fiyatına satıp borcu ödeyeceğiz sanırım.
herkes diyete başlamış. hepinize kocaman tebrikler. ben dün başlamaya çalıştım, akşama yiyince bugün geri vazgeçtim. sizi okuyunca gaza geldim yine :)

88li hosgeldin.
Neden 16 kg aldin. Psikolojik bir rahatsizligin mi olustu. Ben hic oyle bir durum hatirlamiyorum.

Faize girmemek gerek haklisin.
Bizim ailelerden maddi manevi destegimiz hic olmadi. Herseyi kendimiz yaptik. Ve yapmay a dadevam ediyoruz.
Sıkıstık kaldik.
Hicbir zaman abur cubur alisverisi yapmam. Ayda 1 markete giderim. Gitmeden liste yaparim. Listeyi de son dk yapmam. Bitenleri ve bitmeye yakinlari surekli listeyeeklerim.
Cocuklarima cok kiyafet oyuncak esya almam.
Ihtiyacsa alinir. Haftada 1 pazar ve sut gunluk ekmek masrafim var. Aslinda tasarruflu oldugumu dusunuyorum. Ama kkartina olan taksitler var. Onlar da bizi zorluyor sanirim.
Allah bir cikis yolu gosterir elbette.

Arkadasimla bebek gormeye gidecektik gelemedi bir turlu. Bajceye gitmislerdi. Isi uzadi sanirim. Beklerken kek ve kısır yaptim. Aksama yemek yapmayacagim. Esim cayla bunlari ysriz dedi. Bayiliyorum bu anlayisina.

Ben beklerken yuruyusumu yapayim kizlar
Girusuruz sonra.

88li hoşgeldin.
Yok canım malesef olmadı henüz. Beklemedeyim. Insanı deli eden bi bekleme sürecindeyim.
Biz de eve Abur cubur almıyoruz. Ben de markete mutlaka liste ile giderim. Ay için de evde bitmeye yakın Olanları listelerim. Marketten sadece onları alır çıkarım.
Çok kilo almışsın canım. Neden?

Bugunku menu
Sbh yarim litre su

Kahvalti 2 zeytin 4 dilim hamur kizartma dilimler kucuktu.
Peynir domates salatalik roka maydanoz dereotu

Ara turk kahvesi az sekerli

Ara arkadasin evinde 1 bardak meyve suyu

Aksam 1 kase kisir 1 dilim kek.

30 dk yuruyus 2. 5 lt su
Yesil cay bitmis almali.

Bugün
Sabah

Akşam
5 yk Ogluştan kalan kesme yedim
Ara: tarçınlı Türk kahvem,2 bisküvi

Spor :2 saat gündüz yürüdüm
Akşamda leslie 2 mil yaptım

Aslında çok degil ama sabah hafifte olsa sütlü tatlı ile başlamışısn.Öglen kumru ve sonrası kızartma Sebze yemegi yada balık tavuk yemiyoruz.Hatamız burda aslında 1 dl ekmekle sebze ayda et ürünü ile salata yesek gayet güzel doyucaz.Yemkelerd eyogurt olsa yagları erir.Daha saglıklı menüler çıkarmalıyız arkadaşımYürüyüş yapman iyi olmuş
Merhaba kızlar
Cuma günü 64.2 çıktım. Bu rakamı başlangıç sayıyorum.
3 haftadır spora ara vermiştim. Dün leslie 3 mil ile başladım. Şimdi de leslie radio remix yapacağım.
Hadi eskisi gibi sporu bırakma papatyam bzide yapalım kızlar
yürüyüş ama menü yine sabah kızatma ile başlanmış o meyve suyu ne kadar şekerli biliyon mu hadekamakşam mecburşyet vs oluyor hepimizde yemek yapamadıgımız misafir vs yiyiyourz.AMa şuan yorum yaptıgım için akşamıda kalorisi yüksek kapatmışsın

Günaydın kızlar.Beslenme çantamı ve meyvelerimi getirdim.Cumaya göre artıyım.Sabah dayanamayıp tartıldım.H sonu aldıklarımı vermeye çalışıyorum 35-45 dk akşam spora yani kenime ayırıcam bol bol terleyip duş alığ uyumak gibisi yok Cuma günü artı çıkabiliriz bayram maul kırmamak adına her gittigimiz yerden çiko tatlı ikramlar

88limm Faiz haram ama haram olan o kadar şey varki.Şuan ülkemiz hayat şartları kredisiz bişi yapamıyor insanlar mecbur kalıyor.Ona kalana kadar kul hakkından tut bir sürü günah var daha agır olan bence!!!!Keşke hiçbir harama el sürmesek 16 kilo 2 ayda Kız ben hamileligimde 9 ayda 18 aldım ben tek çocukla çalışmakta zorlanıyorum.Seni düşünemiyrou bile.Köreltmek hevesini kırmak istemem ama bence çocuklarını güzel egitmek onları yetiştimekte bir iş.Çalışınca eve gelicen çocuklar onca ev işi yemek vs çok zorlanırsın Anladım bunaldın sıkıntıdasın ama çocuklarıda düşün derim. Yada biraz daha sabredip büyümelerini beklesen 2-3 sene.Psikolog 1*2 gitmede olmaz uzun sürede olan bir tadavi bu canım.Kısa sürede çözmek istersen psikaytr gidip ilaç içmen gerek diye biliyorum.

Tutumluluktan bahsedilmiş.Ben tutumlu eşim ise elim çok boldur.Cebinde kurt vardır 20 tl geçse hadi çay içemeye gidelim hadi bunu yşyelim der Bazen zulayı çıkartınca ne ara yaptın diye şaşırır Çocugumuz için sonuçta bişiler yapıp damlaya damlaya göl olur derler.Ona kalsa bunu kenara atsak nolur diye küçümser ben öyle degilim.O büyük yatırımları birikim olarak görür.

bi filmde farketmiştim abd de bağımlılık tedavilerinde yeme bağımlılığı vardı. bende araştırdım. beni tarif ediyor. ben de psikoloğa gitmeye başladım. çocuk bakmak temizlik yapmak benim için işten sayılmıyor çok sıkılıyorum. mesela eğer izlediğim film altyazılı değilse aynı anda bulmaca ya da matematik soruları çözerim, altyazılıysa yemek yer çocuk emziririm ya da bakmadan yapabileceğim ne varsa. ne biliyim böyle işte. tek bi yemekle uğraşamam bir şey yapıyorsam bir kaç sn boş vaktim varsa değerlendirmeye çalışırım. şimdi de yapılacak pek bir şey olmayınca kıtlıktan çıkış gibi yemeye başladım. hayatımdaki boşluğu doldurmaya çalışıyormuşum. ebrum eve yardımcı konusu var gündemimizde. çalışmaya başlamadan haftada 3 gün, eğer çalışırsam da her gün düşünüyorum. zaten çocukların okulu kursu falan oluyor. memuriyette 5-6 gibi evde oluyorsun zaten. yapılacak ev işi de olmazsa daha ne isteyim. çocuklarla da kısa ama verimli zaman geçiririm diye düşünüyorum. onların bütün tatili benim de tatilim. bu bana kendimi daha iyi, daha değerli hissettirir. eşim bile 3 gündür evde. kendimi çok hantal, işe yaramaz hissediyorum diyor. halbuki çok yoğun bi işi var. bi de beni düşün dedim. hadekam hayrına vermedi parayı ortak ev almıştık. bize de hiç yardım eden olmadı. kısa süreli borçlar dışında. onları da durumumuz kötüyken değil, iyiyken verdiler zaten. ebrum faiz öylesine bi haram değil, sadece çok yaygın olduğu için artık önemsememeye başladık. evet kul hakkı da haram, insan öldürmekte. ama bunların oluyor olması da faizi mübah kılmaz.

Efendimiz buyuruyor.
´Faiz yetmis uc cesittir.
En basiti,kisinin anasiyla zina etmesi gibidir.´

2:275 - Riba (faiz) yiyen kimseler, şeytan çarpan kimse nasıl kalkarsa ancak öyle kalkarlar. Bu ceza onlara, "alışveriş de faiz gibidir" demeleri yüzündendir. Oysa Allah, alışverişi helal, faizi de haram kılmıştır. Bundan böyle her kim, Rabbinden kendisine gelen bir öğüt üzerine faizciliğe son verirse, geçmişte olanlar kendisine ve hakkındaki hüküm de Allah'a kalmıştır. Her kim de yeniden faize dönerse işte onlar cehennem ehlidirler ve orada süresiz kalacaklardır.

2:276 - Allah faizi mahveder, oysa sadakaları bereketlendirir. Allah günahta ve inkârda direnen hiç kimseyi sevmez.

2:278 - Ey iman edenler! Allah'tan korkun ve artık faizin peşini bırakın, eğer gerçekten müminler iseniz.

2:279 - Eğer böyle yapmazsanız, o zaman Allah ve Resulü tarafından size savaş açılmış olduğunu bilin. Eğer tevbe ederseniz, sermayeleriniz sizindir. Haksızlık etmezsiniz, haksızlığa da uğramazsınız.

3:130 - Ey iman edenler! Kat kat artırılmış olarak faiz yemeyin. Allah'tan sakının ki kurtuluşa eresiniz.

4:161 - Yahudilerin zulmetmeleri ve birçok kimseleri Allah yolundan alıkoymaları, yasaklandıkları halde faiz almaları ve insanların mallarını haksız yere yemeleri sebebiyle daha önce kendilerine helâl kılınan temiz şeyleri haram kıldık. Onlardan kâfir olanlara can yakıcı bir azap hazırladık.

30:39 - İnsanların malları içinde artsın diye verdiğiniz faiz, Allah yanında artmaz. Allah'ın rızasını dileyerek verdiğiniz zekata gelince, işte onlar, malları kat kat artmış olanlardır.

bunlar ayet canım. kesin bir dille haram kılınmış. hiç bir mazeret ya da gereklilik bunu helal kılmaz. bundan önce kullanmış olabilirsiniz, ama sonrası için bırakmanız daha iyi derim. sizi sevdiğim için söylüyorum, hepiniz çok değerlisiniz benim için. bu dünya içi de ahiret için de yaptıklarımızın boşuna gitmesini istemeyiz hiç biriimiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…