Çıtır Annelerin Diyet Günlüğü

8 88li bayramdan sonra kredi çekecektim. Yazdıklarından sonra kafam karıştı. Kredi çekmeden halledebileceğim bi şey değil.
Paramı hiç faize yatırmıyorum. Buna dikkat ediyorum ama krediyi ev araba alırken kullandık malesef.

Slm kizlar ben de bugun tartida arti gordum.

Sbh 1.5 kepekli galeta 1 kucuk elma

Ogle 1 kase domates corbasi yarim dilim kepek ekmegi

Aksam ceyrek doner ekmek ayran
6 km yuruyus

2.5 lt su.
Simdi namaz ve 100 mekik cekecegim.
Bugun ogluslara bayramlik aldik. Cok gezdim. Hayat pahali mi ne

Ben de minik birikimler yapiyorum ebrum. Zor gunler de olsa kumbaraya para atiyorum. Esim bilse belki kizar. 3 kurusa ihtiyacim var sen eline geceni atiyorsun der. Ama ben yine de atiyorum. Elimde kalsa harcarim cunku. Yaza kadar acmayacagim kumvarayi.

Ebrum elestirilerin konusunda cok haklisin. Hele senin guzel fotolu menulerin yaninda venimkilerden utaniyorum

Kızlar ne güzel gidiyor menüleriniz bense sabah iyi başlayıp aksama kötü gidiyorum bugunde cıs yedim o yüzden menü paylaşmıyorum su okullar açılsın yürüşe başlayacağım menülerime de dikkat edeceğimm

papatyacım canım bu dünya hayatı öylesine kısa, öylesine gelip geçici ki, yapacağımız hiç bir şey zaten hayatımızı mükemmel yapmayacak. sen de biliyorsun bunu. yani arkadaşlar kirada mutsuzuz ama krediyle ev alınca herşey mükemmel mi oluyor?
arabamız yok diye üzülüyoruz, araba alınca üzüntüler de mi bitiyor? (biliyorsunuz bizim arabamız yok. ve şehir dışı denilebilecek bi yerde yaşıyorum. kimi zaman akşam 9da otobüsler bitmiş oluyor. çoluk çocukla son otobüse yetişmek için nasıl koşturuyoruz bazen. kimi zaman insanlar acır gözlerle bakıyorlar, ya da madem durumun yok ne diye doğuruyorsun diye söylenenler çıkıyor. ne kadar gurur kırıcı bi bilseniz. ya da bi keresinde eşimle benim istediğim bi avm ye gidecekken, bariyerlerin üstünden atlıyorduk bebek arabasıyla... hamileliğim çok zor geçmesine rağmen, otobüse yetişebilmek için az koşmamıştım.)
evet ihtiyaçlar var ama olmazsa da ölmüyoruz. ev için her zaman düşündüğüm de şu oldu: kirada oturabileceğimiz bir ev bulabiliyorsak, kirada oturmaya gücümüz yetiyorsa, ev bizim için zaruri değildir. eğer kiralık bi ev bulamıyorsak, ve kredi çekmeden imkansızsa, o zaman bulabildiğin en düşük fiyatlı evi alırsın. çünkü barınak zaruri ihtiyaçlardan. hadi araba da zaruri, 2-3 bine arabalar var, motoru yaptırıp biniyorsun. geliyor sana 5bine... ama olmaz herkes alabildiğinin en lüksünü istiyor.
insanlar şimdi öyle bi hal almış ki; 20 bini olan 50binlik, 50 bini olan 100 binlik, 400 bini olan bile 1 milyonluk evde oturuyor. sonrada barınmak için faizin çekilebileceğini söylüyorlar.
kızlar bu hayatta ne yapıyor olursak olalım, eğer bize işin gerçeği gösterildiyse, günaha devam etmeyelim. bu takdirde bile bile günaha devam etmiş oluruz
Kur’an muttakiler hakkında şöyle buyuruyor: Onlar, kötü bir iş işlediler mi, yahut nefislerine bir zulümde bulundular mı Allah'ı anıp suçlarının bağışlanmasını dileyenlerdir ve Allah'tan başka kimdir günahları bağışlayan? Onlar, işledikleri suçta, bile bile ısrar da etmezler.
kızlar bi de Allah cc. bizim bütün rızkımızı anne karnında yazmış. aldığınız veya almadığınız şeyler onu değiştirmez. ayrıca alacağınız şeyi yazdıysa, dünya bi araya gelse engelleyemez. ayrıca bunun sizin için hayırlı olup olmayacağını da bilemezsiniz. ben kredisiz olmaz diye şeytanın fikirlerimize girdiğini düşünüyorum. eğer kredi seçeneğini çıkartırsak eminim çok daha güzel, kolay ve helal seçenekler çıkacaktır.

biz ev aldığımızda iki taksit senet halindeydi. ilkinin tarihi çok yaklaşmıştı ve ev alırken hep borçlandığımızdan, taksitler için borç isteyeceğimiz kimse kalmamıştı. eşim inanılmaz stres altındaydı. evin değeri 80bin civarı artmış ve taksidi ödeyemezsek elimizden alacaklar. bize sadece ödediğimizi vereceklerdi. gece gündüz bunu düşünüyor, uykuları kaçıyor. hayatım dedim, gökten zembille de inse o para gelecek. inanıyorum çünkü biz ALLAH yolunda bi işe kalkıştık. krediyle tek başımıza rahatça hatta daha büyüğünü alabilecekken, ortakla küçük eve girdik. eminim Rabbim yüzüstü bırakmayacak bizi.

aynı günlerde başka bi ev projesi çıktı. eşimin arkadaşına kuradan çıkmış, almayacakmış. zaten almak için bile vakti yoktu, unutmuştum bu projeyi dedi. ertesi gün parayı ödemediği takdirde zaten hakkı yanıyordu. benim eşim ben alırım dedi ama hiç paramız yok. aynı gün bi adam aradı ve sana ev çıktı mı satar mısın falan diye sordu. ertesi gün eşim arkadaşından vekaletname aldı diğer adama evi sattı. bizim cebimizden hiç para çıkmadı, adam bize 20 bin verdi. borç ödendi. aslında bu kadar da değil daha bir sürü kapı açıldı bize. evlenirken 500tl miz vardı eşimle :) eşya vs hiç almadık. eşim öğrenciydi. şimdi okul bitti, iyi bi işe yerleşti,istediğimiz evi arabayı nakit alabilecek duruma getirdi Rabbim bizi. 9 yıl ve 4 yılı okulla geçti. ilk işe girdiğinde yaklaşık yarısıydı maaşı. mucize gibi görünüyor yaşadıklarımız. bunları pek anlatmam ben belki olur da biriniz vazgeçersiniz diye yazdım.

kafa şişirdiysem ya da rahatsız edici bir şey yazdıysam özür dilerim kızlar

88li yerden göğe kadar haklısın. Ama malesef günümüz böyle. Herkes senin gibi değil ki aza kanaat edeyim demiyor. Ülkenin %90 ı kredi ödüyor. Krediyle birşey sahibi oluuor. Devletin kurumları paramızı zamanında verse herşey daha iyi olur. Eşim hala Temmuz ayının ders ücretini alamadı. Ben yaptığım bi işten 10 bi. Alacaktım. Eylül demişlerdi. Şimdi Ocak diyorlar. Aslında biz hundan sıkıştık. Geleeck paralarımız etmediği içşn. Tabi tüm bunlar faiz yemeyi geçerli kılmaz.
Çok teşekkür ederim.

Bismillahirrahmanirrahim.
1. Ayet : Vel'asr.

Anlamı : Asra andolsun
2. Ayet : İnnel'insâne lefî husr.
Anlamı : Gerçekten insan, ziyandadır.
3. Ayet : İllellezîne âmenû ve amilûssâlihâti vetevâ savbilhakkı vetevâ savbissabr.
Anlamı : Ancak iman edip salih amellerde bulunanlar, birbirlerine hakkı tavsiye edenler ve birbirlerine sabrı tavsiye edenler başka( inşallah Rabbim bunlardan olmamızı nasip eder)

DiyanetVakfı 6:116 Yeryüzünde bulunanların çoğuna uyacak olursan, seni Allah'ın yolundan saptırırlar. Onlar zandan başka bir şeye tâbi olmaz, yalandan başka söz de söylemezler.(%90 dedin diye :))

8 88li çok teşekkür ederim. Demek istediğim malesef ülkemizde ekonomi böyle. Insanlar krediyle ev araba sahibi oluyor. Para biriktirerek ev sahibi olmak neredeyse imkansız. Çünkü herşey güderek artıyor. Ben evimi 7 yıl önce 120 bine aldım. Şu anda satmak istesem 350 bin fiyat koyarım.
Kredi ve faiz konusunda yazdıklarına sonuna dek Katılıyorum.

Hadekam sağol canım.Senin menünü begendimYürüyüş ve mekikte yapmışsın
Araser nerde eski halin o az sade güzel fotoların
88 li dogurudur canım kşke kullanmak zorunda kalmasak

Bugun cok yogun bir gungecirdim.
Gunu guzel kapattim. Yogurt ve yarim tabak taze fasulye. Ustune kahve.

Cok yorgunum yazmaya useniyorum. Hem temizlik hem disarida isler vardi. Bittim. Yarin da cok yogun.

kızlar menüleriniz çok güzel ya maşallah. benim de bayramdan sonra düzene girer belki. hamileliğimdeki gibi görünüyorum aynı. en son 82ydim. belki daha da artmışımdır neyse geçecek inşallah.

merhaba arkadaşlar
bu hafta pek yazamadım, ama hiç dikkat etmedim aksine yedim durdum artık bayramdan sonra yeni bir başlangıç olacak, zaten iş ev çocuklar derken koşturmaca da başlıyacak, kızımı artık gündüz emzirmiyorum biraz zor oldu ama başardık

bende temizlik yapmıştım ama yağmur bir yağdı halılarım geri ıslandı , camlarım leş gibi oldu yağmurda durmadı kaç gündür of off

Selam kızlar iyi bayramlar cuma günü bildirimim
Yeni Başlangıç : 61.400
Gecen hafta : 61.600
Bu hafta : 61.00
Giden : -600
Hedef : 58,5

Sanırım regli sonrası gitti bu 600 gr yoksa hiç dikkat edememiştim menülerime bayramdan sonra daha dikkatli Olacağım olacağız.....

kızlar merhaba umarım herkes iyi bir bayram geçirmişitr
ben çok yedim artık bayram sonrasına bıraktım diyeti halada yiyorum gecenin bu saatinde,
artık pazartesi iş diyet hepsi birden başlayacak bakalım nasıl olacak, 1,5 yıldan sonra iş zor gelecek

günaydın kızlar
nihayet birisi bana kilo almışsın dedi. ya şimdi bununla sevinilir mi demeyin. yıllardır kilo alıyorum, veriyorum bi ALLAH ın kulu farketmiyor. yok canım sen mi kilo aldın, boyun var göstermiyorsun falan. kendimi kötü hissettiriyordu bu. bayramda biriyle sarılırken, hamile misin diye sorunca, üzüldüğüm kadar sevindim de :) sonradan yok abla çanta gelmiş, belli olmuyor zaten diye kıvırmaya çalıştı ama. neyse dedim kilo aldım. evet bebek ağırlığını çıkarsak 9 aylık hamile kilomdayım. ilk defa bu halde olduğumu da itiraf edeyim. doğum yok hamilelik yok ben olmuşum 82 kilo. sorun yok yine de 3 aylık işi var bende. madem iki ayda aldım, sıkı bi diyetle üç ayda da gider ama... aması var işte... bir anda öyle bi kilo aldım ki şimdi tekrar diyet deyince sanki lüzumsuzmuş, tekrar geri alçakmışım gibi geliyor. aslında bugün başlamak için çok uygun bi gün. çocukların 4ü de okula başlıyor. bebişle başbaşayım ve sınırsız yürüyüş yapabilirim.
geçenlerde kendi başıma yürüyüşe çıkmak istediğimde eşim istemediğini söyledi. ben de yine sinirimi yemekten çıkardım. sonra da internetten büyük beden ferace sipariş etmek siteyi açtım. eşim yanımdaydı. 42 mi alsam 44 mü derken en iyisi 50 beden alayım lazım olur bu gidişle dedim( normalde 38, şimdi 40 giyiyorum) eşimin tabi ödü koptu. dedim napıyım yürüyüşe izin vermiyorsun, yürüyüşe başlamadan motive olamıyorum. tamam dedi istediğin kadar yürü yeni ferace de alma, zayıfla, yazın aldıklarını giy. böylece zafer benimdir kızlar alıp kızımı çıkarım, tüm yollar benim...

sizden hiç ses yok neler yapıyorsunuz...

merhaba kızlar
bu gün ha gayret deyip başladım, çok kilo almışım ya of of sporu da bırakınca aylardır, bu gidişle zor başlarım spora

sabah 1 haşlanmış yumurta , 1 kk peynir 6 zeytin, 1 dilim çavdar
öğlen 1 tabak menemen, 2 sevis kaşığı bulgur köftesi haşlanmış
ara 1 elma, 4-5 çubuk kraker
akşam 1 kae ezogelin, 3 s.k etli patlıcan yemeği, bolca salata
ara 2 incir 2 avuç beyez leblebi
2,5 lt su spor yok
sınıfımı temizledim cam silip paspas yaptım spordan sayılırsa :)

8 88li hadi bakalım sende başla bir gayret spor helede yürüyüş gerçekten insana çok iyi geliyor, keşke zamanım olsa da bende yapsam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…