papatyacım canım bu dünya hayatı öylesine kısa, öylesine gelip geçici ki, yapacağımız hiç bir şey zaten hayatımızı mükemmel yapmayacak. sen de biliyorsun bunu. yani arkadaşlar kirada mutsuzuz ama krediyle ev alınca herşey mükemmel mi oluyor?
arabamız yok diye üzülüyoruz, araba alınca üzüntüler de mi bitiyor? (biliyorsunuz bizim arabamız yok. ve şehir dışı denilebilecek bi yerde yaşıyorum. kimi zaman akşam 9da otobüsler bitmiş oluyor. çoluk çocukla son otobüse yetişmek için nasıl koşturuyoruz bazen. kimi zaman insanlar acır gözlerle bakıyorlar, ya da madem durumun yok ne diye doğuruyorsun diye söylenenler çıkıyor. ne kadar gurur kırıcı bi bilseniz. ya da bi keresinde eşimle benim istediğim bi avm ye gidecekken, bariyerlerin üstünden atlıyorduk bebek arabasıyla... hamileliğim çok zor geçmesine rağmen, otobüse yetişebilmek için az koşmamıştım.)
evet ihtiyaçlar var ama olmazsa da ölmüyoruz. ev için her zaman düşündüğüm de şu oldu: kirada oturabileceğimiz bir ev bulabiliyorsak, kirada oturmaya gücümüz yetiyorsa, ev bizim için zaruri değildir. eğer kiralık bi ev bulamıyorsak, ve kredi çekmeden imkansızsa, o zaman bulabildiğin en düşük fiyatlı evi alırsın. çünkü barınak zaruri ihtiyaçlardan. hadi araba da zaruri, 2-3 bine arabalar var, motoru yaptırıp biniyorsun. geliyor sana 5bine... ama olmaz herkes alabildiğinin en lüksünü istiyor.
insanlar şimdi öyle bi hal almış ki; 20 bini olan 50binlik, 50 bini olan 100 binlik, 400 bini olan bile 1 milyonluk evde oturuyor. sonrada barınmak için faizin çekilebileceğini söylüyorlar.
kızlar bu hayatta ne yapıyor olursak olalım, eğer bize işin gerçeği gösterildiyse, günaha devam etmeyelim. bu takdirde bile bile günaha devam etmiş oluruz
Kur’an muttakiler hakkında şöyle buyuruyor: Onlar, kötü bir iş işlediler mi, yahut nefislerine bir zulümde bulundular mı Allah'ı anıp suçlarının bağışlanmasını dileyenlerdir ve Allah'tan başka kimdir günahları bağışlayan? Onlar, işledikleri suçta, bile bile ısrar da etmezler.
kızlar bi de Allah cc. bizim bütün rızkımızı anne karnında yazmış. aldığınız veya almadığınız şeyler onu değiştirmez. ayrıca alacağınız şeyi yazdıysa, dünya bi araya gelse engelleyemez. ayrıca bunun sizin için hayırlı olup olmayacağını da bilemezsiniz. ben kredisiz olmaz diye şeytanın fikirlerimize girdiğini düşünüyorum. eğer kredi seçeneğini çıkartırsak eminim çok daha güzel, kolay ve helal seçenekler çıkacaktır.