Çıtırlar,anne olacağız diyoruz, başka bir şey demiyoruz.Sorular,sıkıntılar,sevinçler

hayır cnm anneme bırakınca sagıyordum sadece....
işin zor valla senın cnm..5. ay bitti hala uyku düzenine alışamadıysa...ikra 12 dedınmı eger uyutma çabası içinde degilsek çok aglıyo beşige koydugumuz gibi uyuyo bu ara diş yüzünden huysuz yoksa 4-5 hatta 6 saat uyudugu bile oluyor..diyim o halde..ben çok uykucuyum uykumu alamadıgımda perişan bi görüntüm oluyo
kızlarrr...taaaaaaa 150 200 sayfa oncekı yazları okudum...çok guzellllll...ne gunler geçmıs bu topıkte...
bazen bende bakıyorum..hamılelıgımdekı endişelerımı okuyorum....zaman nasıl da çabuk geçiyomuş meger...
ah cnm yaaa inan okuyunca ikiniz içinde çok üzülüyorum...keke herkez bebişini kendi büyütebilse...kim bakıyor bebişe cnm..

ben her zaman diyorm bu bebişler içerde egitim alıp öle çıkıyolar

ceylancım evlilik yıldönümünüz kutlu olsun canım

ya bende gaz sancısı çekip huysuzluk yapan bi benimki sanıyodum özellikle akşamları zorla uyutuyoruz uykudan bayılıyo gözleri yine yok çok zor dalıyo böyle değildi ne oldu 1 haftadır anlamadım..meme veriyorum yok mama veriyorum yarısını içiyo gerisini bırakıyo hepsi gazdan sanırım ee bide kaka sorunumuz var tabi oda çok zorluyo oğlumu..meme bile almıyo aldığı zamanda damakları arasına sıkıştırıyo meme ucumu çok fena oluyo bigün koparacak diye korkuyorum :)) zaten daha tam düzelmediler çok zormuş anne olmak gerçekten helede ağlamasına bi çare bulamayınca içim gidiyo..

bizimde aşımız var perşembe günü bende yarım fitil vereyim ozaman söylediğin iyi oldu ceylancım..bana dr vermişti o fitilden yanında bulunsun ateşlenebilir belki diye..

güldeciğim gaz ilaci verıyomusun bebişinee verıyosan hangi markaa gaz ialçlarıda kabız yapabilyoda

canım veriyorum zinco damla ve debridat diye bi şurup yazmıştı dr
ama kabız değil yapamıyo sadece yapınca sulu kakası sanırım benimkide dileğinki gibi kasları tam gelişmemiş dr a gidecez cuma bakalım o nedicek

bikaç gün yapmayınca pamuk çubuğuna zaytinyağı sürüp uyarıyorum poposunu arada işe yarıyo aradada yapmıyo yine..

evett gelelim bizim hikayemize anlatmak için herkesin doğum yapmasını bekledim zapzup ta yarın doğuruyomuş..

40. haftaya kadar gelmemişti kuzucuğum 39+1 de kontrole gitmiştim ama ne ağrı ne sancı hiçbişi çıkmadı kalp atışlarıda iyi idi beklemeye devam dedi dr um pazartesi tekrar kontrole çağırdı ben normal doğumdan umidimi kesmiştim neredeyse sanki kuzucuğum hiç doğmayacak gibi gelmeye başlamıştı artık bana..yılbaşı tatili haftasonuydu gezmek için iyi bi fırsattı benim için annemde yanımdaydı zaten cumartesi pazar eşim bizi iyi bi gezdirdi hiç durmadım yerimde belki artık doğururum diye ama hala bende tık yok :))
pazar akşamı sanki kabız olmuşum gibi bi his vardı bende wc ye gidiyorum geliyorum yapamıyorum ne eşime ne anneme bişey söylemedim daha önceden duymuştum bu his doğumun yaklaştığına işaret diye ama sancı olmayınca ihtimal vermedim kabız oldum diye düşünmeye başlayarak yattım ve gece 1 30 wc ye kaltım aynı his devam ediyo..yattım 2 15 tekrar kalktım wc ye yine aynı his devam ediyo tekrar yattım tam uykuya dalmak üzereyim kasıklarımda daha önce hiç yaşamadığım bi sancı acaba dedim eğer bu doğum sancısıysa birazdan tekrar gelirdi bekledim 10 dk geçti geçmedi aynı sancıdan bidaha aman allahım galiba sancım gelmeye başlamıştı hemen kalktım oturma odasına geldim klimayı açtım ve beklemeye başladım sancı aralıklarını saydım önce 10 dk bir sonra 7 dk bire düştü ve devam etti eşim kalktı hayırdır dedi dedim sen yat sancı var ben uyuyamam sende uykusuz kalma zorda olsa yatırdım onu bende beklemeye başladım..neyse uzatmadan gideyim..öyle böyle derken sancılar 4 dk da 1 e düştüler ve artık sabah olmuştu annemi kaldırdım oda kızdı beni niye uyandırmadın diye dedim sana bol bol enerji lazım bugün :)) o yüzden uyandırmadım...derken onlara acele etmeyin kahvaltınızı yapın dedim zaten randevumuz 9 daydı erken gidip ebelere muayene olmak istemiyodum ama sancılarda iyice sıkıştırmaya başlamıştı yinede bekledim 8 15 evden çıktık 8 30 hastanedeydik neyseki dr umuz erken geldi beni gördü yüzümden anlamış zaten hemen muayeneye vee 6 cm açıklık sen 2 saate doğurursun dedi bende sevinmiştim çok beklemicem oğluma kavuşacam 2 saat sonra diye doğumhaneye yönlendirdi tabiki indik..ebeler kapıda karşıladı hemen üzerimi çıkardılar önlük giydim lavman yapıldı hayatımda hiç okadar wc de kaldığımı hatırlamıyorum neysem çıktım bana suni sancı taktılar hemen doğum hızlansın diye..aman allahım evde çektiğim sancılar bunun yanında hiçbişeymiş çok sık ve ağrılı gelmeye başlamıştı derin nefes alarak kendimi sakinleştirmeye çalıştım..bu arada ebeler sürekli kontrolde dr um geldi muayene etti 2 saat olmuştu ama hala oğlumun gelmeye niyeti yoktu beklicez dedi..tekrar çatala suyumu patlattılar canım yandı biraz ama tahmin ettiğim kadar acılı değildi asıl acılı olan ondan sonra gelen sancılar oldu..bu seferde ilk serumdaki sancıları aramaya başladım canım çok yanıyodu ama yinede sabretmeye çalışıyodum sürekli dua ettim ve derin nefes aldım...sancılar artık aman vermemeye başladı ebelerin ve dr un gözüne bakıyodum artık alın beni diye bu arada saat 1 olmuştu ve ben hala doğuramamıştım meğer oğlum geri kaçmış o yüzden doğum sürecim uzamış...
ebeler geldi hadi artık gidiyoruz dediler ama nasıl sevindim anlatamam artık kurtulup oğluma kavuşacağım diye annemin gözlerine baktım hem ağlıyo hem dua ediyodu canım annemm..
vee doğumhanee çatal karşımda yattıım dr um geldi bana telkinler vermeye başladı ıkınman gelmeden sakın ıkınma diye ve ilk ıkınma tabiki beceremedim :)) bana kalsa ıkınıyordum ama dr ıkınamadığımı söylüyodu..biraz daha bekledik ve ikinci ıkınmaa yine bebek yokk gelmiyodu oğlum bi türlü o an hiç doğuramayacağımı düşündüm..dr bebek tehlikeye giriyo geri kaçıyo bukadar çektin hadi gayret et diyerek bana moral vermeye başlamıştı..3 uncu ıkınmaa artık ebelerin 2 si karnıma baştırmaya başladı bende elimden geldiğince ıkınıyodum aniden içimden bi sıcaklığın çıktığını hissettim veee bi ağlama sesii allahımmm gelmişti sonundaaa simsiyah saçlarını gördümm dr eline aldı ve gülümsemeye başladı göbek bağını kesti ve ebelere verip oğlumu yanımdan çıkardılar...sancı mancı hiçbişey kalmamıştı öyle bi hafiflik gelmiştiki üstüme sanki dünyanın yükü kalkmıştı omuzlarımdan
bundan sonrası pek iç açıcı değil dikişler eşin gelmesi dr un kanamayı durdurma çabaları vs..bian önce doğumhaneden çıkmak istiyodum gerisini anlatmıyorum..çünkü öyle bi mutluluk ki sonu bu acıların hepsi unutuluyo..
artık doğumhaneden çıkıyorum canım annem karşımda gülen gözlerle bana bakıyo..
yatağıma geliyorum ama bebeğim yok..anne bebek nerde gelmedi daha diyoo..ebelere soruyoruz bişey mi var yok gelir endişelenmeyinn allah allah nasıl korkuyorum...bisüre sonra hemşirenin kucağında meleğim geliyo meğer pislik yutmuş midesini yıkamışlar kuzucuğumun oyüzden gelmemiş..
hemen gögsüme yapıştırdı kuzumu hemşire oda cok cok emeye başladı canım yavrum harika bi duygu gerçekten o an 2 ci kez aşık oldum canım oğluma

39 + 5
03.01.2011
13:15

rabbim olmayan tüm isteyenlere versin
hamilelerede kolay doğumlar nasip etsin inş.

Son düzenleme:
kızlar doğum hikayem ocak annelerine yazmıştım sizinlede paylaşmak istedim
biraz uzun oldu ama idare edin artık

bu arada doğum sancısı sırasında bacağıma giren kramplardanda hiç bahsetmemişim :))

canım hikayeni çok güzel anlatmışsın allah evladınla sağlıklı uzun ömürlü bi hayat nasip etsin inşallah

benim bebeğimde su gibi yapıyor arada bir nasıl yani kasları gelişmemiş bana olur sulu yapabilir dediler bak pnik oldum şimdi hangi kasları gelişmemiş oluyor anlamadım canım bi açıklarmısın

elif rüya kuzunun fotolarını gördüm facede ayy maşallahh çok tatlı yaa allah nazarlardan korusun bütün bebekleri

sağol canım hepimizin bebekerini korusun Allahım

benim bebeğimde su gibi yapıyor arada bir nasıl yani kasları gelişmemiş bana olur sulu yapabilir dediler bak pnik oldum şimdi hangi kasları gelişmemiş oluyor anlamadım canım bi açıklarmısın

su gibi yaptığından değil canım kakasını genelde yapamıyo ya onu demiş Gülşen

dilay bu arada face e yazdığını yeni gördüm doktora götürdüm apar topar bi başladı ağlamaya ne yapsam susmadı ağlaması için görünürde hiçbi sebep yok etinden et koparıyolar gibi karararak ağladı koydum arabaya düştüm yola arabada sustu uyudu neyseki eşimde işten izin aldı hastaneye yakın biyerden aldım onu da gittik doktor evirdi çevirdi hiçbişeyi yok huysuzluktan heralde

bu arada pompayı sormuşsun bende hiç sağmadım daha yeni alıcam pompa anneme kardeşime bırakabilmek için ama doktor çay kaşığıyla ver dedi biberon da alırım diyodum vazgeçtim şimdilik sen hangi pompayla denedin canım? nohutta sağıp bırakıyomuş annesine manuel elle sıkılan pompalarla problem olmuyomuş

gülşenim zor olmuş biraz ama sezeryandan iyidir canım ne güzel herkes doğurdu artık zapzupta tam 31inde kapanışı yaptı :))

canım benimki bebedorun eşim almıştı senin bebeğininkide arabada sustuğuna göre muhtemelen gaz sancısı canım benimkide krizlere girdi az önce gazını çıkardı uyuya kaldı şimdi.

canım benimki bebedorun eşim almıştı senin bebeğininkide arabada sustuğuna göre muhtemelen gaz sancısı canım benimkide krizlere girdi az önce gazını çıkardı uyuya kaldı şimdi.

bende şimdi hepsiburadadan lansinohun pompasını sipariş verdim gülşen onu denemiş memnun kalmış yorumlarını da okudum çok güzel manueller arasında en iyilerinden diyolar gerçi ocak annelerinde deneyip sağamayanlar da var ama bende bi alıp denemek istiyorum az kullanıcaam bişey için elektriklilere bi dünya para bayılmak istemiyorum

bende aynı ilaçları kullandım cnmm zinco tamamen bitkisel birkaç kere sap simpleks verdim o kabız yapıyo ondan sordum ne verıyon diye iyikide az kullanmışım sab ı haberlerde hep onu gösterıyolar çok tehlıkeli diye debrıdatı hala kullanıyorum rahatlatıyo eymeni poposunu çok uyarma erkek çocuğuyaa iiyi değilmişşş ama insan her yolu denıyoo bende kafayı yiycektimm bizimde bi ara problemimiz vardı öle ama şimdi düzene girdi

patikim debrıdatı ne için kullanıyosun ne işe yarıyor ben bilmiyorumda

elif bak bişi yokmuş demekki o gazdıı öle her ağladığında endişşe etme cnmm benimkide katlanıyodu ağlarken fenalıktan yapıyo onlar öle bi gaz ilacı al eve senn dr vermedii mi

kızlar siz süt sağınca ne kadr sütünüz çıkıyoo benim sağma makınasıda bebedorun ama ben hiç memnun değilim insanın elleri kopuyooo saçma sapan bişi hastanede gece yarısı eşim gidip almıştı eczaneden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…