Çıtırlar,anne olacağız diyoruz, başka bir şey demiyoruz.Sorular,sıkıntılar,sevinçler

ceylanım prensesine de geçmiş olsun

bizde bugün tam 2aylık olduk doktora gittik kontrole 42 günlükken gitmiştik en son 5kiloydu 12 günde 600 gr almıştı şimdide 5300 çıktı yani 18 günde 300 gr almış doktor Rüyanın kilo alma hızına göre az buldu meme emmiyomu, sütün mü az, yada yemenden mi kıstın dedi. son şık doğru dedim yememden kıstım düzenli yiyemiyorum ve ilk zamanlar gibi iyi beslenmiyorum 2 haftadır kilo almaya başladığımı farkettim çünkü. bide adam anladı çayı da bırakmıştım anne çayını. ona da başla o da farkeder dedi alıcaz yeniden. mama vermek istemiyosam yememe dikkat etmem lazımmış bidahaki ay bakıcak tekrar duruma göre boyumuzu da 59 cm ölçtü ama bence 61-62 var kıyafetlkerden öyle anlıyom

neeeeeeeeyyyyyyyyyyyyyy
dah gırmedımı duzene..
alışkanlık yapmıs meme emmek senın oğlunda...
oyyy...ınşallah bızm oglan senın oğluna cekmez...

bırsen kız krdesımın bebegı 2 aylık oldu...gce 12 de yatıyor..sabh 6 da kardesım zorla emzırmye kalkıyor..emzıremıyor...yatıp uyuyor yenıden..
bende sasııyoum...bızımkı de gece çok kakan bebeklerden...
elıfff...cıcılernız kuçuldumu..
bızımde kuçuldu...bırde hedıye gelenler oldu..yıne ortalık doldu taştı...alma daha cıcı ruya ya...bırseylerın eksıklıgını hıssedersen o zaman alısverıs yaparsın canımmm..

dılay gecmıs olsun caım....

ceylan senın kız da hasta mı oldu..geçmıs olsn....

Son düzenleme:
canım yemene dıkkat et..
bend kılo aldım 2 kılo falan...
ama napayım..yaza verırım...
doktorlar bbeklrın dizleri acımasın dıye çok bastırmıyorlar dızlerne..o zamada 1-2 cm kısa olçuyorlar...bızım oglanın aşısı 15 gun sonra...

aşı huysuzluk yada ates yaptımı elifciğimm..nasıl gectı gecenızz...

perşembe günü olucak aşımız verem savaşa ve sağlık ocağına gidicez doktor aşı yapmadı gitmeden fitil yada şurup vereyimmi diye sordum kesinlikle hayır dedi yeni bi bilgiymiş bu gitmeden verilen ilaçların aşıların etkinliğini önemli ölçüde azaltıyomuş o nedenler artık aşıdan önce ilaç verilmemesi gerekiyomuş başka topiklerde de okumuştum zaten doktorlar öyle diyomuş artık bizimkinden de duyunca emin oldum. aşı olduktan sonra ateşi 38 i bulursa fitil vericekmişim sürekli ateşini takip edicekmişim bakalım inşallah bişey olmadan atlatırız. bugüne kadar Rüya bisürü ağır iğne yedi, geçen ay da aşı oldu hiç ateş yada huysuzluğu olmadı maşallah bunu da hasarsız atlatırız umarım

kiloya gelince sen inceciksin dilek yaa hiç iki çocuk doğurmuş bi fiziğin yok o fizik bende de olsa takmam kiloları da ben zaten tombikim face de fotolardan da göreceğin üzere :)) bide daha fazla kilo almak istemiyorum ama doktor da 2 hafta öncesine kadar nasıl besleniyosam öyle devam etmemi söyledi bakalım faydalı ve kalorili şeyler yiycem mecburen bide haziranda sevgili kaynım evleniyo o nedenle de kilo almak istemiyorum herkes ay kilo mu aldın dedikçe yolasım geliyo

0-3 aylık olan tulumlar 1 aylıktan beri olmuyo düşün neyseki pijamaları daha bol almışım onlar alt-üst olduğu için henüz oluyolar ama kimisi üst kısmı küçülmeye başladı ewde giydiriyorum onları, gezmeye giderken daha rahat olanları giydiriyorum ki malum gezmemiz bitmiyo. istanbula giderken 1 güne 1takın kıyafet alıyorum bide yedek alıyorum bazen hiç kirletmiyo bazen de günde 3 kıyafet değiştirdiğimiz oluyo o nedenle artık bol bol alıyorum yanıma bebek bu sağı solu belli olmuyo
hepsi küçülmeden bişey almayı düşünmüyorum zaten dediğin gibi ne zaman artık giydirmeye olan bişey bulamazsam o zaman alırım

benim kuzum dün falan çok iyiydi bu sabah yine ateşle uyandık anlamadım neden böyle aynı ilk günkü gibi oldu keyfide yok çok suratsız bugün geçengünde hastaydı ama suratsız değildi umarım çabucak iyileşir oğlum o öyle oldukça içim parçalanıyo

haberim yok demedim ki sadece son durumunu merak ettiğim için ordan takip ediyorum dedim cnm..bu aya göre olan topıcler çok guzl ayrıca ben hamileliğimdede dogumdan sonrada ekim annelerinden çok yararlandım..hayırlısıyla vaktıyle gelsın prenses ınşallah...allah annelerımızı basımızdan eksık etmesın...
ne tesadüff benee kırkdan 1 hafta sonra adet oldum artık eskısı kaar yogun olmuyorum bu çok can sıkıcı içim tam temızlenmıyormuş gibi gelıyo
ben 40 dan sonra oldum cnm..ama eskısı kadar yogun degıl dedıgım gıbı...bırde gunlerime aştı her ay bır hafta öne geliyo....senin telaş etmene gerek yok çok guvenme ama süt 1 yıla kadar koruyabılıyomuş herkezde degişiyo tabi...bak net en için rahat etsın cnm...
saol cnm..rabbım hastalıkdan korusun bebişlerimizi...uggg kırmızı alarm çokk dıkkatı ol cnm yoksa bır senede 2 dogum yapabılırsın:)
allahım eymenın uykusu kıme çekmış cnm yaaa....benım kız çok uykucu tıpkı ben....12de yatıp 6 da kalkanlardan maşallah
saol cnm atlattık şükür....hatta gezmeye bıle gittik bugun...
maşallah kuzuyaa 2 ayı devırdıı....maşallah kılosuda çok iyi neden dr öle demişki ikra su da 5.400 dü 2. ayında ve dr gayet iyi hatta fazla demişti...ama sen sütünün azaldıgını hissediyosan ve iyi beslenmedigini düünüyosan hemen ataga geç cnm.....mamaya verecegin parayı kendın ye süt olsun cnm....biz mcburen mama verıyoruz artk hatta bebe bisküvisine bile başladım gunde bı kez verıyorum benım sütü yetmıyo artık 6 ayı bıtırelım bırakmak isterse hiç zorlamıcam....

evet cnm bAbadan grıp kapmıştık ama toparladık hemen şükür...
ohooooo dur daha biz ikra su hanım la biyere gidecegimiz zaman resmen valizle çıkıyoruz evden salyası kusması bir trlü bitmiyo dişten dolayı gunde hiç degiştirmiyosak 5 kez kesın iç dış degişiyoruz.....çamaşır yetiştiricem diye yırtınıyorum valla...şikayetçimiyim? hayırr her işi ayrı bi zevk bu cimcimeninn....
ceylan nasıl oldu meleğin?atlattı mı?
çok şükür tatlım....aktar süper bi karışım yaptı papatya çatı ıhlamur falan ıkı içimlik bile yettı kuzuma..biraz burun tıkanıklıgı oluyo uyandıgında onuda denız suyuyla halledıyoruz...

canımm yaaaa gerçekden çocuklar hasta olunca insan perişan oluyoo...ateş düşürücü vermişti sanırım dr calpol ...iyi gelir paşamıza ınallah yaa...uff bebeklerın hastalanmasına hiç dayanamam bende...rabbim korusun butun meleklerı

Son düzenleme:
elif bugun ikea ya gittik forum ıstanbuluda zıyaret ettık..hayatımda bu kadar rezıl bı paqzar yaşamadım nasıl bır kalabalık allahım://////////////////////
bide ikra su da yanımızda düşünnnn...bir daha tövbe dedim evin dibindekı koçtaş neyıme yetmıyo yaaaa

canımmm..kalabalıgı özledım benn :26:
evden cıkmak ısterımmm....

oylemı canımmm...bende kız kardesımı arıyacam bugun..aşi oldumu merak ettım.ateş oldmu dıye..
saglık ocagıda bızı uyardı..aşı oncesı surup verme dıye..
zaten vermdım ben emıre...
ne zamn ateslenırse o zaman verdım..
1.aylık ası bızdede ates yapmadı..am 2.aylık asılar bıraz fazla..özellıkle verem asısı ateş yapıyor htırladıgım kadarıyla..emır 2.ayılık asısını oldu..o akşamda 10 kışı geldı mısafır...akşama kadr bas bas bagırdı..ateşlerndı..soydum ustunu..oylece rahtladı atesı dusmustu..
akşam bır seyı kalmamıstı..mısafırlarle oturduydu...
aagunduz ıkramlık yapmaya yetısemedım..komsum geldıydıde..o emırı kucakladıydı..bende bırseyler hazırlamiştım..o gunu hiç unutmam...ter içinde bır gun geçırmıstım heee...
canım bende bır kılo sutten muhallebı yapıyorum..yarısını oglen yarısını akşam yatmadan once yıyorum..gece kalktıkcada su ıçıyorum 3-4 yudum...gce boyu 1lt su ıçıyorum...süt gecelerıde oluyor o zamn..ama anladım kı yatmadan yedıgım koca tabakmuhallebi bana sut yapıyor gece boyu....
gundzde yumurta kırıyorum..kuuru kayısı yıyorum

bol bol da su..çay.vs..
bunlar bnde bol sut yapıyyor
bırde elma yıyorum çok...peynırle bırlıkte çok sevıyorum...2-3 kıbrıt kutusu peynır...2 elma bır oturusta yıyorum..bunu gunde 2 kez tekrarlıyorum..buda sut yapıyor...
ekmek az yıyorum...
ama cıkolata almıs kociş 5-6 tane..kocamn...
ay gıdıp gıdıp yıyorum..almadıyorum ..am dınleyen kım...ben yıyorum evde tekk

haftasonu gidilirmi kız oraya hele de pazar demiştim ya daha önce otoparkında bile trafik oluyo bi kere girmeyi bizde denedik vazgeçtik haftaiçi güzel oluyo orası sakin oluyo hele çocukla hsonu gidilmez millet manyak gibi akın ediyo

ceylan ıkra su ne kaadar guzel uyuyor gecelerı maşallahhh
bızım oglanı sızın kızın yanına yatıralım azıcık..oğrensın ıkra su dan nsıl uyunurrr..

süt miktarında sıkıntım yok canım emip doyduktan sonra bile sıkınca geliyo var şükür ki ama vitaminli şeyleri kesmiştim canım yani sütü daha faydalı yapan şeyleri onlara devam edicem bakalım zaten az kilo almış değil sadece bidahaki aya tedbir
bakalım aşı günü yalnız olmak istemiyorum eşime dedim işe geç git beraber gidelim diye işleri uygun olursa geç gidicek anneme söyledim ilk gel diye doktor randevusu varmış o gün gelemezmiş kaynanam da istanbulda ona söylemek istemiyorum bacağı kötü zor yürüyo şu sıralar

bızım oglanı sızın kızın yanına yatıralım azıcık..oğrensın ıkra su dan nsıl uyunurrr..

Rüyanın da maşallahı var o da gece bi yatıyo sabah 4-5 gibi kalkıyo emip tekrar uyuyo bidaha 7buçuk gibi babası giderken uyanıyo sonra yine emip 9-10a kadar uyuyoruz biraz da yatak keyfi uyanınca ooh deymeyin keyfimize

ellif bende akın etmek istiyooom

canımmm..kalabalıgı özledım benn :26:
evden cıkmak ısterımmm....
dilekcim emın olkı o kalabalıga gırmek ıstemezsın düşün o kadar bunaldım kı kalablık ve havasızlıkdan alışveriş hak getireeee....sadece öylesine bakınıp kaçtık tabırı caizse ve eve geldıgımızde eşimde bende baş agrısından mafolduk....pişman oldumm yani...hava soguk olunca çoçukla da anca avm lere gidilıyo malesef ama töbe bi daha bıze yakın olan avm ler bu denlı havasız ve bunaltıcı deıl yaa....dilekkkk sana hep sorucam unutuyorumm senn kaynana sana bakmaya gelmedimi hiç...önce baban sonra annen geldı ama ondan hiç bahsetmedin...biraz bebişi onlara bırakıp kaçsann hanii

[/QUOTE]

otoparkı hatırlatma
bi araba çıkıyo 3 araba o yere göz dikiyo..komediydi ve sıkıcı...egzos kokusu hak getire...ikra su için baya bi değişiklik oldu....yavrum zaten o kalabalıga öle şeşkın şaşkın bakıyokı kalabalıkda onaa ayy hatırladım bunaldım yıne valla...

olur valla büyüyünce de böle olursa bu kız iim var amaa..anne 5 dakka dahaaaaaaaaaaaa
Rüyanın da maşallahı var o da gece bi yatıyo sabah 4-5 gibi kalkıyo emip tekrar uyuyo bidaha 7buçuk gibi babası giderken uyanıyo sonra yine emip 9-10a kadar uyuyoruz biraz da yatak keyfi uyanınca ooh deymeyin keyfimize
kızlar uykucu desenee .....topıc ın erkeklerı uyuyun bakemmm anneleri dinlendirin birazz:93:

dilek ceylanın da dediği gibi kışın heleki buralarda bebekle avm dışında biyere gidemiyosun bende açık yerleri özledim deniz kenarında yürümek, ormanlık alanlarda bulunmak istiyorum ctesi akşamı eşim tutturdu edirneye götüreyim seni hava alalım diye ama vazgeçirdim istemeyerek de olsa Rüyayı üşütürsek çok üzülürüm hem edirnede de gezilecek yerler zaten açık alan ve soğuk olur bu zamanlar görümcemle de konuştuk yaz bi gelse hsonları kaçamak planları yapıyoruz kızım da huy değiştirmez inşallah böyle uslu bi bebek olmaya devam eder de rahat rahat onu da bırakmak zorunda kalmadan beraber gezeriz ayvalık da çok istiyorum gelmek şöyle bi tekne turu yapmak yakın nasıl olsa ama bakalım maddi manevi imkan olucakmı

bu arada ben sanırım hastalandım dün kahverengi pıhtı şeklinde akıntım vardı bu sabah kanamaya çevirdi normal adet gibi çok miktarda değil ama geliyo adettir heralde tam iki ayım bitti geldi

bu arada ben sanırım hastalandım dün kahverengi pıhtı şeklinde akıntım vardı bu sabah kanamaya çevirdi normal adet gibi çok miktarda değil ama geliyo adettir heralde tam iki ayım bitti geldi
gözün ayın dıyım...çünkü olamamK korunma açısından tereddüte bırakıyo ınsanı...tedbirini daha iyi alabılırsın bu şekılde...
dilay nasıl oldu bebişin?

bende merak ediyom d,lay girmedide....iyidir kuzu inşallah...

bu arada elif bugun ikranın gelişim toblosu elıme geçti de kılosu 2. ayda 6.200 müş yanlış yazmışım ben birinci ay kılosuymuş o....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…