- Konu Sahibi NohutluPilav
-
- #35.761
neeeeeeeeyyyyyyyyyyyyyysağol hayatımm ay kadın doğum dr sine gitmeye bıktım ya hiç cnm gitmek istemyo ama böle giderse gidicem galiba kız kim dedi düzene girdi diyee düzenliii değilkiii delirtiyo geceleri benii gece mama verıyom kaşık mamalrından kalkmasın diee ama nerdee inadına daha çok kalkıyo meme alışkanlığından dıyom heralde yada fenalığından bu ara 3 3,5 a kadr mum edıyo beniii sonra 2 saat çok nadir 3 saat uyuyo gene kalkıyoo imrenıyom gece 12 de yatıp sabah kalkanlaraa maşalllhhh bebişleree
elıfff...cıcılernız kuçuldumu..eylem başınız sağolsun canım geçmiş olsun çoğu gitti azı kaldı zamanında gelir inşallah bebişin o sağlıklı gelsin de alışverişlerini sonra bebekle keyifle yaparsın inşallah. ben çok şey aldım çok pişmanım şimdi herkes dedi ama dinlemedim hem boşuna para harcadım kızım çabuk büyüdü biçok şeyi giyemeden kaldı diğerleri de 2-3 kez anca giydi bide şimdi alışveriş merkezlerine gezmelere gittiğimde bisürü şey görüyorum içim gidiyo almak için ama daha bisürü kıyafeti var onlar da küçülsün sonra alırım boşa para harcamayayım diye firenliyorum kendimi
dilay maşallah çabuk atlatmış oğluşun
canım yemene dıkkat et..ceylanım prensesine de geçmiş olsun
bizde bugün tam 2aylık olduk doktora gittik kontrole 42 günlükken gitmiştik en son 5kiloydu 12 günde 600 gr almıştı şimdide 5300 çıktı yani 18 günde 300 gr almış doktor Rüyanın kilo alma hızına göre az buldu meme emmiyomu, sütün mü az, yada yemenden mi kıstın dedi. son şık doğru dedim yememden kıstım düzenli yiyemiyorum ve ilk zamanlar gibi iyi beslenmiyorum 2 haftadır kilo almaya başladığımı farkettim çünkü. bide adam anladı çayı da bırakmıştım anne çayını. ona da başla o da farkeder dedi alıcaz yeniden. mama vermek istemiyosam yememe dikkat etmem lazımmış bidahaki ay bakıcak tekrar duruma göre boyumuzu da 59 cm ölçtü ama bence 61-62 var kıyafetlkerden öyle anlıyom
canım yemene dıkkat et..
bend kılo aldım 2 kılo falan...
ama napayım..yaza verırım...
doktorlar bbeklrın dizleri acımasın dıye çok bastırmıyorlar dızlerne..o zamada 1-2 cm kısa olçuyorlar...bızım oglanın aşısı 15 gun sonra...
aşı huysuzluk yada ates yaptımı elifciğimm..nasıl gectı gecenızz...
haberim yok demedim ki sadece son durumunu merak ettiğim için ordan takip ediyorum dedim cnm..bu aya göre olan topıcler çok guzl ayrıca ben hamileliğimdede dogumdan sonrada ekim annelerinden çok yararlandım..hayırlısıyla vaktıyle gelsın prenses ınşallah...allah annelerımızı basımızdan eksık etmesın...evet canım yatarak geçiriyorum,inşallah zamanında gelir bebişim korkudan alışverişinide yapmadık 2 hafta sonra alıcak annemler kısmetse..dostlar sağolsun çok teşekkürler buarada..
senin haberin vardı aslında msn de söylemiştim bi ara diye hatırlıyorum canım..mayıs annelerine çok yazmıyorum aslında aynı haftalarda aynı sorunları yaşadığımızdan takip ediyorum yada sorularım olunca cevaplıyorlar sağolsunlar..zamanında alırım umarım kucağıma erken gelmez..eşimle idare ediyorum haftaya gelir annecim..
ne tesadüff benee kırkdan 1 hafta sonra adet oldumkızlar ben adet oldum sanırım
40 çıktı 5 gün sonra sabah 3 damla gördüm ertesi gün öğleye kadar bişi yoktu işte dün bugün hafif kanamam var eski adetlerim gibi değil az az geliyo ama sürekli var anlayamadım gitti
ben 40 dan sonra oldum cnm..ama eskısı kadar yogun degıl dedıgım gıbı...bırde gunlerime aştı her ay bır hafta öne geliyo....senin telaş etmene gerek yok çok guvenme ama süt 1 yıla kadar koruyabılıyomuş herkezde degişiyo tabi...bak net en için rahat etsın cnm...kızlar 3 4 gündür inanılmaz ellerimm parmaklarım ağrıyoo oğlumu emzıremedimm resmennn parmaklarım tutmuyo hiçç iki kolumda dirseklerimden aşağısı parmaklarıma kadr sızlıyoo dün hastanedeydimm tahlil falan yapıldı romatızma çıktı emzirdiğim için ilaçta veremıyo ayrıca ceylan sana bişi sorcam sen adet olmaya başladınmı bende daha tık yokk dr ye gitmedimm daha benn ablamlarda baskı yapıyo git bi baktır diye ben emzirdiğim için gelmemesi normal diyorum ama kafam karıştıı bilgisi olanlar aydınlatırsa sevinirim eylemmm başın sağolsun hemide geçmiş olsnn kendine çok dikkat ett hiç bi iş yapmaaa gerekirse hazır yeyinnn sonraa üzülme cnmmm prensese iii bak annesi
saol cnm..rabbım hastalıkdan korusun bebişlerimizi...uggg kırmızı alarm çokk dıkkatı ol cnm yoksa bır senede 2 dogum yapabılırsın:)paşam daha o gece kurtardı paçayı toparladı allaha şükür ceylancım ikra kuzusuda iyileşmiş sevindim canım
eylemcim geçmiş olsun allahın izniyle bişeycik olmaz allaha emanet
kızlar merak etmeyin benim hiç kesilmedi mesela adetim oluyorum ben kimisini sütü koruyomuş ama benim çok düzensiz adetlaerim mesela geçen bundan 10 gün önce oldum bitti bugün yine oldum doktorumu aradım dikkat et korun dedi rahim 2. bi gebelik arıyor dedi düzen şaşınca öyle oluyomuş valla benide bi korku telaşı aldı olmadan önce olsunlar diye yırttık kendimizi şimdide olcak diye korkuyoruz valla
allahım eymenın uykusu kıme çekmış cnm yaaa....benım kız çok uykucu tıpkı ben....12de yatıp 6 da kalkanlardan maşallahsağol hayatımm ay kadın doğum dr sine gitmeye bıktım ya hiç cnm gitmek istemyo ama böle giderse gidicem galiba kız kim dedi düzene girdi diyee düzenliii değilkiii delirtiyo geceleri benii gece mama verıyom kaşık mamalrından kalkmasın diee ama nerdee inadına daha çok kalkıyo meme alışkanlığından dıyom heralde yada fenalığından bu ara 3 3,5 a kadr mum edıyo beniii sonra 2 saat çok nadir 3 saat uyuyo gene kalkıyoo imrenıyom gece 12 de yatıp sabah kalkanlaraa maşalllhhh bebişleree
saol cnm atlattık şükür....hatta gezmeye bıle gittik bugun...ceylanım prensesine de geçmiş olsun
bizde bugün tam 2aylık olduk doktora gittik kontrole 42 günlükken gitmiştik en son 5kiloydu 12 günde 600 gr almıştı şimdide 5300 çıktı yani 18 günde 300 gr almış doktor Rüyanın kilo alma hızına göre az buldu meme emmiyomu, sütün mü az, yada yemenden mi kıstın dedi. son şık doğru dedim yememden kıstım düzenli yiyemiyorum ve ilk zamanlar gibi iyi beslenmiyorum 2 haftadır kilo almaya başladığımı farkettim çünkü. bide adam anladı çayı da bırakmıştım anne çayını. ona da başla o da farkeder dedi alıcaz yeniden. mama vermek istemiyosam yememe dikkat etmem lazımmış bidahaki ay bakıcak tekrar duruma göre boyumuzu da 59 cm ölçtü ama bence 61-62 var kıyafetlkerden öyle anlıyom
evet cnm bAbadan grıp kapmıştık ama toparladık hemen şükür...neeeeeeeeyyyyyyyyyyyyyy
dah gırmedımı duzene..
alışkanlık yapmıs meme emmek senın oğlunda...
oyyy...ınşallah bızm oglan senın oğluna cekmez...
bırsen kız krdesımın bebegı 2 aylık oldu...gce 12 de yatıyor..sabh 6 da kardesım zorla emzırmye kalkıyor..emzıremıyor...yatıp uyuyor yenıden..
bende sasııyoum...bızımkı de gece çok kakan bebeklerden...
elıfff...cıcılernız kuçuldumu..
bızımde kuçuldu...bırde hedıye gelenler oldu..yıne ortalık doldu taştı...alma daha cıcı ruya ya...bırseylerın eksıklıgını hıssedersen o zaman alısverıs yaparsın canımmm..
dılay gecmıs olsun caım....
ceylan senın kız da hasta mı oldu..geçmıs olsn....
ohooooo dur daha biz ikra su hanım la biyere gidecegimiz zaman resmen valizle çıkıyoruz evden salyası kusması bir trlü bitmiyo dişten dolayı gunde hiç degiştirmiyosak 5 kez kesın iç dış degişiyoruz.....çamaşır yetiştiricem diye yırtınıyorum valla...şikayetçimiyim? hayırr her işi ayrı bi zevk bu cimcimeninn....0-3 aylık olan tulumlar 1 aylıktan beri olmuyo düşünneyseki pijamaları daha bol almışım onlar alt-üst olduğu için henüz oluyolar ama kimisi üst kısmı küçülmeye başladı ewde giydiriyorum onları, gezmeye giderken daha rahat olanları giydiriyorum ki malum gezmemiz bitmiyo. istanbula giderken 1 güne 1takın kıyafet alıyorum bide yedek alıyorum bazen hiç kirletmiyo bazen de günde 3 kıyafet değiştirdiğimiz oluyo o nedenle artık bol bol alıyorum yanıma bebek bu sağı solu belli olmuyo
hepsi küçülmeden bişey almayı düşünmüyorum zaten dediğin gibi ne zaman artık giydirmeye olan bişey bulamazsam o zaman alırım
çok şükür tatlım....aktar süper bi karışım yaptı papatya çatı ıhlamur falan ıkı içimlik bile yettı kuzuma..biraz burun tıkanıklıgı oluyo uyandıgında onuda denız suyuyla halledıyoruz...ceylan nasıl oldu meleğin?atlattı mı?
benim kuzum dün falan çok iyiydi bu sabah yine ateşle uyandık anlamadım neden böyle aynı ilk günkü gibi oldu keyfide yok çok suratsız bugün geçengünde hastaydı ama suratsız değildi umarım çabucak iyileşir oğlum o öyle oldukça içim parçalanıyo
canımmm..kalabalıgı özledım benn :26:elif bugun ikea ya gittik forum ıstanbuluda zıyaret ettık..hayatımda bu kadar rezıl bı paqzar yaşamadım nasıl bır kalabalık allahım://////////////////////
bide ikra su da yanımızda düşünnnn...bir daha tövbe dedim evin dibindekı koçtaş neyıme yetmıyo yaaaa
oylemı canımmm...bende kız kardesımı arıyacam bugun..aşi oldumu merak ettım.ateş oldmu dıye..perşembe günü olucak aşımız verem savaşa ve sağlık ocağına gidicez doktor aşı yapmadı gitmeden fitil yada şurup vereyimmi diye sordum kesinlikle hayır dedi yeni bi bilgiymiş bu gitmeden verilen ilaçların aşıların etkinliğini önemli ölçüde azaltıyomuş o nedenler artık aşıdan önce ilaç verilmemesi gerekiyomuş başka topiklerde de okumuştum zaten doktorlar öyle diyomuş artık bizimkinden de duyunca emin oldum. aşı olduktan sonra ateşi 38 i bulursa fitil vericekmişim sürekli ateşini takip edicekmişim bakalım inşallah bişey olmadan atlatırız. bugüne kadar Rüya bisürü ağır iğne yedi, geçen ay da aşı oldu hiç ateş yada huysuzluğu olmadı maşallah bunu da hasarsız atlatırız umarım
kiloya gelince sen inceciksin dilek yaa hiç iki çocuk doğurmuş bi fiziğin yok o fizik bende de olsa takmam kiloları da ben zaten tombikim face de fotolardan da göreceğin üzere :)) bide daha fazla kilo almak istemiyorum ama doktor da 2 hafta öncesine kadar nasıl besleniyosam öyle devam etmemi söyledi bakalım faydalı ve kalorili şeyler yiycem mecburen bide haziranda sevgili kaynım evleniyo o nedenle de kilo almak istemiyorum herkes ay kilo mu aldın dedikçe yolasım geliyo
elif bugun ikea ya gittik forum ıstanbuluda zıyaret ettık..hayatımda bu kadar rezıl bı paqzar yaşamadım nasıl bır kalabalık allahım://////////////////////
bide ikra su da yanımızda düşünnnn...bir daha tövbe dedim evin dibindekı koçtaş neyıme yetmıyo yaaaa
canımmm..kalabalıgı özledım benn :26:
evden cıkmak ısterımmm....
oylemı canımmm...bende kız kardesımı arıyacam bugun..aşi oldumu merak ettım.ateş oldmu dıye..
saglık ocagıda bızı uyardı..aşı oncesı surup verme dıye..
zaten vermdım ben emıre...
ne zamn ateslenırse o zaman verdım..
1.aylık ası bızdede ates yapmadı..am 2.aylık asılar bıraz fazla..özellıkle verem asısı ateş yapıyor htırladıgım kadarıyla..emır 2.ayılık asısını oldu..o akşamda 10 kışı geldı mısafır...akşama kadr bas bas bagırdı..ateşlerndı..soydum ustunu..oylece rahtladı atesı dusmustu..
akşam bır seyı kalmamıstı..mısafırlarle oturduydu...
aagunduz ıkramlık yapmaya yetısemedım..komsum geldıydıde..o emırı kucakladıydı..bende bırseyler hazırlamiştım..o gunu hiç unutmam...ter içinde bır gun geçırmıstım heee...
canım bende bır kılo sutten muhallebı yapıyorum..yarısını oglen yarısını akşam yatmadan once yıyorum..gece kalktıkcada su ıçıyorum 3-4 yudum...gce boyu 1lt su ıçıyorum...süt gecelerıde oluyor o zamn..ama anladım kı yatmadan yedıgım koca tabakmuhallebi bana sut yapıyor gece boyu....
gundzde yumurta kırıyorum..kuuru kayısı yıyorum
bol bol da su..çay.vs..
bunlar bnde bol sut yapıyyor
bırde elma yıyorum çok...peynırle bırlıkte çok sevıyorum...2-3 kıbrıt kutusu peynır...2 elma bır oturusta yıyorum..bunu gunde 2 kez tekrarlıyorum..buda sut yapıyor...
ekmek az yıyorum...
ama cıkolata almıs kociş 5-6 tane..kocamn...
ay gıdıp gıdıp yıyorum..almadıyorum ..am dınleyen kım...ben yıyorum evde tekk
ceylan ıkra su ne kaadar guzel uyuyor gecelerı maşallahhh
bızım oglanı sızın kızın yanına yatıralım azıcık..oğrensın ıkra su dan nsıl uyunurrr..
haftasonu gidilirmi kız oraya hele de pazar demiştim ya daha önce otoparkında bile trafik oluyo bi kere girmeyi bizde denedik vazgeçtik haftaiçi güzel oluyo orası sakin oluyo hele çocukla hsonu gidilmez millet manyak gibi akın ediyo
dilekcim emın olkı o kalabalıga gırmek ıstemezsıncanımmm..kalabalıgı özledım benn :26:
evden cıkmak ısterımmm....
otoparkı hatırlatmahaftasonu gidilirmi kız oraya hele de pazar demiştim ya daha önce otoparkında bile trafik oluyo bi kere girmeyi bizde denedik vazgeçtik haftaiçi güzel oluyo orası sakin oluyo hele çocukla hsonu gidilmez millet manyak gibi akın ediyo
olur vallaceylan ıkra su ne kaadar guzel uyuyor gecelerı maşallahhh
bızım oglanı sızın kızın yanına yatıralım azıcık..oğrensın ıkra su dan nsıl uyunurrr..
kızlar uykucu desenee .....topıc ın erkeklerı uyuyun bakemmm anneleri dinlendirin birazz:93:Rüyanın da maşallahı var o da gece bi yatıyo sabah 4-5 gibi kalkıyo emip tekrar uyuyo bidaha 7buçuk gibi babası giderken uyanıyo sonra yine emip 9-10a kadar uyuyoruz biraz da yatak keyfi uyanınca ooh deymeyin keyfimize
gözün ayın dıyım...çünkü olamamK korunma açısından tereddüte bırakıyo ınsanı...tedbirini daha iyi alabılırsın bu şekılde...bu arada ben sanırım hastalandım dün kahverengi pıhtı şeklinde akıntım vardı bu sabah kanamaya çevirdi normal adet gibi çok miktarda değil ama geliyo adettir heralde tam iki ayım bitti geldi
dilay nasıl oldu bebişin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?