Çocuğa böyle mi bakılır?

Köylü cinine bak..yazık çocuğunuza içim sizladi yemin ederim.baska birini arayın bence
Bilmediğiniz evlere girip çıkmamalı çocuğunuz ve onun evine gelen giden kim siz ne bileceksiniz?
Okula kendi çocuğunu bırakırken çanta gibi taşımak da ne ? Uyardiniz mi daha önce?

Niye onun evine goturuyorsunuz??? Cocuk kendi evinde olmali bence. Kadinin evine giren cikan sapik mi tacizci mi nereden bileceksiniz? Cocuk oradan oraya suruklenir mi? Bu nasil cocuk bakmak!! Baska bakici bulun ve mutlaka evinizde bakilsin.

Uyarmadim uyarmam gerekirdi. Bende de hata var. Simdi ne yapayim ben 2 ay idare edin seneye kreşe verecegim dedim tamam dedi.
Bastan her seyi kalem kalem konusmak lazimdi dedigim gibi yumusak yuzluluk...

Bu konularda baştan konuşmak çok iyi oluyor. Hep bakıcının evine götürdüm. 2 aylıktan beri bakiyor kızıma, su anda 21 aylik ve hala bana sormadan hicbir yere çıkmazlar. Cok cok nadir kv.sine götürür. Gidebilir miyiz diye arar. Hava güzelse öğle arasi okula yanıma getirir. Bir buçuk yaş döneminde kızim eve misafir istemiyormus, oyuncaklarini paylasmak istemiyormus, agliyormus. O zaman eve kimseyi kabul etmeyeceksin dedim. Dönemsel ve gecici bir durum. Bu donem gecene kadar boyle yapalim dedim. 20ayliktan itibaren oyuncaklarini da paylaşiyor, gelene de tepki vermiyor. Tatli sert olmali. Yoksa bu defa her seyi gizler. O dengeyi iyi ayarlamali. Kizimin bakicisi yemegini yediyse yedi der, yemediyse yemedi. Bugun sadece kek ve börek yemiş, yetirememiş. Okula giden iki cocugu var. Oglen 12de yemege geldikleri icin onlar gittikten sonra uyutur. Bir saatten bir sey olmaz derim. Tv konusunda arada bir acabilirsin diyorum. Sadece yemek hazirlarken actigini soyluyor. Onun disinda birlikte kitap okurlar, sarki soylerler, oyun oynarlar. Ben hicbir zaman kitap oku demedim. Kadinin icinden geliyor. Biraz da icinden gelecek. Bir de benim şansım genç olması.
Bakicim benden kücuk:) 28yasindaydi sanirim. Tekrardan bakıcı bulacaksanız bu konulara dikkat edin. Kreşe alışma süreci de ayri bir zor. Arkadaş bakicisindan memnun olmadigi icin kreşe verdi. Krese birakirken surekli ağladığı icin pedagogla görüşmeye başladılar. Ben de mecbur kalmadıkça kreşe erken vermeyi düsünmüyorum.

Kreş için erken olabilir ama hiç degilse cocugum akranlariyla oynar, bir seyler ogrenir.
Ne ben ne de cocugum kendimizi bakiciya gore ayarlamak zorunda kalmayiz.
Insanlara yumusak davranmaya gelmiyormus bunu anladim. Herkes cok uyanik bir ben safim galiba.

Bakıcı ve temizliğe gelen kadınların çoğu böyle.

Kendisinin de küçük çocuğu olan bir kadına, onun evinde bakılsın diye çocuk verilirse hiç de şaşılmaması gereken bir sonuç. Okula bırakılma meselesinde yapacak şey yok. Ne sizinki uyuyacak diye o çocuk okulundan olsun, ne de o çocuk için sizinki uykusundan olsun. E kadın da ikiye bölünemeyeceğine göre mecbur bir şeyler sakat gidecek.

Bence en baştan oluru olmayan bir iş yapmışsınız. Sanırım ucuza bakıyor. Siz de herkes gibi evinize gelip giden bir bakıcı bulun bence.

Şartları siz belirlemelisiniz. Kendi evinizde bakilmasini isteyebilirsiniz.

Kendi evinde baktığında misafirlerde geliyor . Ben uygun bulmuyorum. Kim geliyor kim gidiyor belki değil. Misafirlikte başına bir şey gelse bilmeyeceksiniz bile.

Kabul etmeyeceksiniz hepsi bu.

Şöyle ki; bebek bakan komşularım var. Haftada bir pazara vs götürürler. Ama kendi çocuğundan iyi bakarlar. Yemesi, oyunu, uykusu vs şaşmaz. Yani neticede buda bir iş. Sen bankada çalışırken nasıl kasayı alıp dışarı gezmeye tozmaya gidemezsen o bebekle de kafana estiği yere gidemezsin.

Bence uyarın. Hatta bunu akıl edemeyen insana emanet etmeyin mümkünse...

Kadının kendi evinde çocuğunuza bakması baştan yanlış zaten, kadın evdeyken de evinin işini yapıyordur muhtemelen. Bakıcı değiştirin ve çocuğunuza kendi evinizde baksın.

Son düzenleme:
Gelmezler. Ehliyet icin direksiyon derslerinr gidecegim onu bile dusunuyorum. Cocugu kime birakacagimi. 2 ay icin de ucretsiz izin vermezler
Çocuğunuz 24 aylık olana kadar istediğiniz zaman ücretsiz izne ayrılabilirsiniz. Yasal hakkınız bu, verilmemesi gibi bir durum söz konusu değil.
Alın o kadının elinden çocuğu. Ben kendi çocuğumun yanında çay içmeye korkuyorum tutup bardağı çekerse diye, kadın ev gezmelerinden çıkmıyor.
2 aylık maaşınız feda olsun yavrunuza, ayrılın kendiniz bakın lütfen.

Çok güzel ornek

Birkez daha bakicimin eve gelmesini isteyerek ne kadar dogru karar verdigimi anladim konumuzu okuyunca.
cocugunuzda bi birey.
hergün tüm düzeni bozulup baskasinin evine gidiyor.
bi aekadasimda evine gelmesini istemesigi icin hergun bakiciya goturuyor.
valla yazik.
eve gelebilecek bi bakici bulmanizi oneririm.
ben 7 aydir boyle yapiyorum cok memnunum

Gezmeye giden kadin cpcuga bakmiyor net.
Bir hanim abla vardı gezmeye bize geldi baktigi cocukta kafasini petege çarptı ben çabalıyorum bişey oldu mu diye abla elinde örgüsü bisiyyyyy olmaz gezmesin oralarda dedi çocuk aglayamadi bile ta benim içim ciz etmişti o zaman anladim anneden baska kimse bakmaz kendi çocuğuna diye

Çocuğu, çocuklu birinin "kendi evine" bakması için yolluyorsunuz ne bekliyordunuz ki zaten bunu yaparken. Hala böyle mi bakılıyor diye soruyorsunuz.

kres konusunda da sartlamayin kendinizi. zorunlu durumlar olur elbette krese verilir o zaman. ama inanin 3 yasina kadar kendi evinde kendi düzeninde kendi oyuncaklariyla olmasi daha iyi. bu konuyu arastirin isterseniz. ben 2,5 yas doneminde verecektim arastirdigimda vazgectim.

2 ay sabredilebilir bir sure degil. bakiciyi degistirin. eve kamera alin. memnun kalirsaniz devam edersiniz 3-4 yasa kadar. memnun kalmazsaniz krese verirsiniz.

tek bir kisinin cocukla ilgilenmesi daha iyi. daha bu kadar sosyallik arayacak yasta degiller. ustelik kreste cok hasta da olur. zorunda degilseniz bu secenegi en son düşünün bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…