Çocuğa böyle mi bakılır?

Normal değil

Bakıcı olacaksa senin evinde bakacak, kendi evinde olursa yemeğini temizliğini yapar misafir ağırlar. Çocuğun böyle sefil olur. Yazık yaa. Çocukla oturup oyun oynuyor mu eğitici bir şey yapıyor mu? Yok çocuk kısır gününe gidiyor Allahım sen aklıma mukayyet ol! Orda kadınlar lak lak yaparken bu çocuğa bir zarar gelse başka çocuklardan ya da çay filan dökülse Allah korusun. Niye baştan konuşmadın her işin bir çalışma saati var bu saatler içinde kim kafasına göre gezmeye gidebilir? Bir memur nasıl ki işini bırakıp kısır yemeye gitmiyorsa o kadının da işi çocukla ilgilenmek. O sürede sadece çocukla ilgilenmeli. Çocuğu çanta gibi gezdirmek nedir?

çocuk maalesef çok kötü şartlara maruz kalmış..
karda kışta her gün neden sıcak evinden en az 2 kere (sabah evden ve bakıcının çocuğunu okula götürmek için) çıkmak zorunda olsun ki küçücük yavrucak..
bir de günlerde gezecek..
çok yanlış bence 2 ay beklemeyin, bakıcı değiştiremiyorsanız ya kendiniz bakın ya da kreşe şimdiden verin..
bu kadını bırakın kesin bence.

Çok uzuluyorum böyle şartlarda büyüyen çocuklara
En el bebek gül bebek olması gereken zamanlarda, bakıcı da olabilir ama, boyle bakan bir bakıcı da.. yazık ya..
Şartlarınizi bilemeyiz ama ben olsam 2 ay neymiş, 2 saat bile bırakmazdım.
Eşiniz ne diyor bu duruma, baba olarak, yani onun da çocuğu, hiç mi birşey demiyor..
Şaşırdım..

Bugun konustum. Bana alindigini darildigini vs soyledi. Uyarmayacakmisim seneye krese vereceksem verecekmisim. Bir de akil veriyor.
2 ay daha idare etmek zorundayim
2 ay erken gitsin kreşe, ben bu kadının afrasını tafrasını 1 gün bile çekmem.

Bakan kisi nasil sorumluluk aliyor gezmeye götürüyor hayret bisey, bizimde oldu çocuğumuzun uyku saati uyuttamadigmiz zamanlar uykusundan kaldırıp götürmek zorunda kaldimiz yerler ama bu hep değildi ben başkasının evinde bakılmasına karşıyım. Evde baska cocukta olmamali hayrlisi olsun bence güvenilir kreş dahs iyidir su durumda

19 aylik oglum. Seneye 2 yasini doldurunca krese verecegim. Iyi bir kres buldum.
Bu kadindan baska bakici bulamadim o donem. Iyi guzel bakiyor ama cocuk uysal ben yumusak yuzlu olunca suistimal etmeye basladi
3 yaşından küçüklere uygun kreş bulmak bildiğim kadarıyla zor. Çoğu kreş 3 yaş üstü. Gittiğiniz kresin 3 ay altına izni olup olmadığını ilce milli eğitimi arayarak sorun.

Benim merak ettiğim en basta niye kendi evinde bakmasini kabul ettiniz. Daha ucuz mu?

2 ay daha baksin eylulde krese verecegim. 2 ay icin bakici degistirmek mantikli mi?
Tatlım sen krese tam gün nasıl alistiracaksin birden bire. Bir de çocuk kreş ortamına girince sık sık hasta olacak. Sen alternatif bir bakici bak mutlaka şu ara kreş işi planladığın gibi gitmeyebilir.

Ailelerden biri gelemez mi ya yazık çocuğa, sanırım öğretmensiniz tatile kadar bakacak hiç mi kimseniz yok.

Yasadigim yerde herkes kendi evinde bakmak istiyor. Kendi evime gelecek kisi bulamadim. Fiyatla alakasi yok yani
Siz hep çocuklu kadınları mi aradınız bakici diye. Normal bakici yok mu? İlan açın sahibinden com da sartlarinizi yazın ararlar sizi.

Bir de öğretmenmissiniz. Yaz tatilinde bakiciyi gönderdiğiniz için size böyle kendi evinde bakmak isteyen bakicilar denk geliyor olabilir. Çocuğunuz için 2 ay bakici maliyetine fazladan katlanın bence yazın da gelsin yaninizdayken baksın oyunlar oynasın parka götürsün uyutsun yedirin içisin hem çocuk ona alışır hem de siz nasıl bir bakım istediğinizi net bir şekilde ortaya koyarsiniz.

Konuşmalısın.. bu böyle olmadı diye çocuğum beni uyut diye ağladı de.. her gün her gün gezme mi olurmuş.. Bu duruma uygun bi atasözü vardı lakin şimdi hatırlamayadım ☺
Tabi başka şikayetin yoksa.

Çocuğumu bakıcı ile büyüttüm. Ilk bıraktığımda 6 aylıktı. Yarım gün bırakmama rağmen madde madde kurallarımı yazdım ve bunlara uyması karşılığında onunla çalışacağımı söyledim. Evet ara ara bakicisiyla gezmeye de gitti bazen uyku saati de şaştı ama BAZEN. Bunu asla hayat standarti haline getirmesine izin vermedim. Imkaniniz varsa ilk fırsatta izne ayrılıp ya kendiniz bakın ya da başka birini bulun derim. Kusura bakmayın emanet ettiğiniz evin kedisi değil minicik yavrunuz. Belki ki bakiciniz hem gezeyim hem para kazanayım derdinde. O zaman salın kendi haline gezsin dursun çocuğunuz da emin ellerde olsun

Devlette çalışıyorsanız lütfen izin ya da rapor alın. O çocuk günlerde büyümesin. Gitti evlerde çocuk var mi, evin güvenliği nasıl bunu bilemezsiniz ki. Pencere mi açık, çaylar sehpa üstünde mi falan. Ben en çok buna takılırım. En başta vicdan yazmış kesinlikle katılıyorum. Parasını alıyorsa hiç alınıp gücenmeyecek.

Bunları düşünmek için geç kalmadınızmı. Kaç aydır bu şekilde gitmiş şimdi mi takıldınız, ilginç gerçekten. 2 ay daha dayanabilecektiniz konuyu niye açtınız? Bu şekilde çocuk bakılmıcağını biliyorsunuz, burdaki insanlar ne demesini bekliyorsunuz. Kreşe ver, yok eylülde başlıcak. İzin al, yok 2 ay kaldı alamam, başkasını bulun, yok 2 ay için olmaz, büyüklerden biri baksa, onada hayır. Eeee???

O cocuk oralarda itilip kakildi mi? Laklak pesindeki teyze gormeden dustu kafasini vurdu mu? Ben pimpirikli bir anne olarak isin bir de bu boyutunu dusundum. Bir annenin cocugunu bir yabancinin evine birakip ekmek parasi icin gitmesi gerektigi sisteme lanet olsun. Bende 3 aylikken bebegimi anneme birakip ise donmek zorunda kaldim. Annem baktigi halde aklimi evde birakip gittim ise. Sizin neler hissettiginizi tahmin edebiliyorum. En kisa zamanda uygun bir cozum bulursunuz insallah.

Cocuklarin 3 yasina kadar kendi ortaminda buyumesini uzmanlar tavsiye ediyorlar ama, ilgili bir bakimveren bulunursa... cocugun uykusunu yemegini boyle gecistirebilecek, belki cocugu tv karsisinda uyusturana kadar cizgifilm izletecek, altin gunlerinde kosturacaj bakicilarla 3 yasina kadar ev ortaminda buyuse nolur buyumese nolur...

Kresleri kesinlikle dusunun en kisa surede. Cocuklar cocuklarla olmaya bayiliyor. Hicbirsey yapilmasa bile kreste en azindan yasitlariyla vakit gecirir sosyallesir.

Gelmezler. Ehliyet icin direksiyon derslerinr gidecegim onu bile dusunuyorum. Cocugu kime birakacagimi. 2 ay icin de ucretsiz izin vermezler

Verılır istediginiz kadar ucretsiz ızın. Ben gecen donem 3 ay aldım mesela.

NEn ailem şehir dışında kısıtlı görebilmeme rağmen oğlum rahat etmiyorsa geri dönüyorum iyi göz yummuşsunuz ben olsam asla kabul etmezdim evinizde bakacak bir bakıcı ben kamera sistemi en güvenilir ben sağlıklısı olur sonuçta canımız söz konusu olan değil mi

Getirin ben hayrına bakayım diyesim geldi.
Yazık cidden. Ama bunu en baştan konusacaktiniz. Ben ev hanımı olmama rağmen bir haftada iki kere arkadaşlarla toplansam çocuğum isyan ediyor hiç evde durmuyoruz diye. Tamam başka alternatif olmayabilir ama kalem kalem yazacaktiniz sartlarinizi.

19 aylık çocuğu güne götürmek nedir ya..
34 aylık oğlumu daha bir kere günü geçtim, yaşıtı olmayan, sohbete dahil olamayacağı bir arkadaş ortamıma götürmüş değilim.
Gideceğim yerleri ona göre secerim.
Bakıcı maşallah keyif yapıp üstüne para alıyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…