- 26 Ekim 2015
- 8.467
- 20.457
- 348
Basta soylediklerinize katiliyorum ancak 10 yasinda bir cocuk hic bir yere yalniz gitmemeli etraf sapik kayniyorOlay paranın az çok oluşu değil.Çocuğunuz paranın nasıl kullanıldığını bile tam bilmiyor,hangi ürün ne kadardır farkında değil.Tek bir yere gitmiyor demişsiniz de sizinle bir markete gitse bile ''hadi kendi çikolatanı kasiyerde sen öde'' deyip cesaretlendirebilirsiniz.10 yaşındaki çocuk yalnız bir yerlere de gitmeli ( market,fırın ).Yapmayın lütfen,ben o yaşta tek dershaneye gidip geliyordum,tek başına nasıl bir yere gitmiyor bu çocuk ?
Paranın değerini bilmeyen çocukları aileler eskiden tatillerde işe verirdi. Ama zaman değişti şimdi kimse yapmaz
Basta soylediklerinize katiliyorum ancak 10 yasinda bir cocuk hic bir yere yalniz gitmemeli etraf sapik kayniyor
Tamam siz salin cocugunuzu o cocuklarin kayboldugu yerde birakin. Allah korusun basina birsey gelirse Muge Anliya cikip aglarsiniz olmadi cocugumun katiline, tecavuzcusune muebbet hapis cezasi verilsin diye adliyenin onunde nobet tutarsiniz.Nasıl hiçbir yere yalnız gitmemeli ? Fırına da mı annesiyle gitsin ? 10 yaşındaki çocuk küçük değildir artık,1 2 sene sonra ergenliğe girecek,resmen çocuklara kafes hayatı yaşatıyor bu toplum.Gözünüz üstünde olsun tamam da boğmaya gerek yok.Markete bile gitmemiş çocuk tek başına.Sonra okul çağı çocuğu teneffüs arasında hala annem nerede diye ağlıyor.Çocuğun suçu yok ki,bu kadar ebeveyn odaklı hayat olmamalı bana göre.Etrafın sapık kaynadığını ben de biliyorum hatta oturduğum çevrede kaybolan çocuklar bile var.Ama bu ailelere 7/24 çocuğun dibinde olma hakkı vermiyor bana kalırsa,biraz da çocuğa özel sınır tanımak gerek.Parasını gitsin markette istediği çikolataya versin mesela,bir iki gider çekinerek sonra alışır.
Şu zamanda 2 liraya anca meyva suyu alınır simit bile 1.5aylık vermeyin günlük verin bence ben hatırlıyorum günde 2 liraya neler alıyordum nelero yaşta bir çocuğa 300 değil 100 tl bile vermek sakıncalı bence haftalık ya da günlük verin derim
ben zaten kendi zamanımdan bahsettim. o zaman ikiyse şimdi 5 verilsin sıkıntı orada değil kiŞu zamanda 2 liraya anca meyva suyu alınır simit bile 1.5
Ama işte bu normal değil ki matematik değil diyorsunuz kızınızım az çok kavramı yok ve herşeyi alabileceğini sanıyor Allah korusun durumunuz kötüleşse onun için çok zor olur az çok var yok kavramımı acil öğrenmeliTam olarak ifade edemedim bence
Kızımın derdi matematik değil
Parayı kullanmayı bilmiyor sorun o
Yani onun için 5000 liralık saat çok ucuz
Veya ipad o gün hemen alınabilir birşey üstünde düşünülmesi gerek birşey değil
Bana geçen diyorki anne telefonunu değişsene, neden dedim daha yeni zaten.
İşte sen kırmızı seviyorsun ya işte kırmızı çıkmış alabilirsin. Yani renk için 10000 lik telefon alınabilir onun mantığı ile
Hepinizin haklı olduğu konular var.
Teşekkür ederim fikirleriniz için.
Kızlarım konusunda hassasım biraz. O yüzden bukadar korumacı davranıyorum. Kızımda bazen markete gider gelirim bisikletle diyor ama ben yollayamiyorum. Araba çarpardan-sana birşey yaparlara kadar aklımdan 50 senaryo geçiyor 10 sn de
Biraz serbest bırakmalıyım.
Harçlık konusunda eşimlede konuşup haftalık 50lira belirledim kafamda. Yeterde artar diye düşünüyorum. Bakalım, görecez.
Bu bayram harçlık konusundada karışmayayım bakalım ne yapacak.
Nereye harcamak isteyecek veya neye kullanacak.
Merak içindeyim.
Tekrar yorumlar için teşekkür ederim herkese.
Vereceğiniz 50 hayatinin hangi bölümünü kapsayacak? Sadece kantin icinse bencede yeterli...
Özel ihtiyaçları icinde bir bütçe belirleyin. Eline vermenize gerek yok. Sadece bilsin bütçesini ve sizde kalem kalem yazin giderlerini. Kiziniz bu konuda baya bilincsiz. Bilinçlendirmek amacli her pazar günü oturun ve bütçesi hakkinda konuşun ve asla belirlediğiniz bütçe dışına cikmayin
Kızımın okadar umutsuz vaka olduğunu düşünmüyorum.Ama işte bu normal değil ki matematik değil diyorsunuz kızınızım az çok kavramı yok ve herşeyi alabileceğini sanıyor Allah korusun durumunuz kötüleşse onun için çok zor olur az çok var yok kavramımı acil öğrenmeli
8 yaşımdan bu yana aylık harçlık alıyorum ben. o zamana göre nasıldı hatırlayamıyorum ama şimdiye göre herhalde 8 yaşımda aylık 200 lira civarıydı. ilkokulda yemekhaneye gidiyordum ortaokulda babam kartım para yüklüyordu okulun içindeki kafelerde yiyordum.
ama diyelim ki ben o ay bir kitap almak istediysem o harçlığın içinden alırdım. yani harçlık bana sadece okul için verilmiyordu. hala da öyle mesela 2019un başında babam ülkedeki enflasyonu falan katıp yine harçlığımı belirledi
ben de bir yere kadar paranın değerini bilmiyordum, 5.sınıfta kredi kartım vardı mesela onunla kendime prefabrik havuz alıp evi su bastırmıştım. babamın da kızdığını hatırlamıyorum. sadece birkaç ay boyunca harçlığımı eksik almıştım bir nevi ceza. sonra bir daha yapmadım zaten ve harçlığım az olunca ne kadar sıkıntı çektiğimi de gördüm.
maddi olarak imkan varsa çocuğu sıkıp illa az harcayacaksın diye diretmenin anlamı yok bence. herkes kendi kesesine göre yetiştirmeli çocuğunu. şu durumda bence aylık 300 çok değil onun için.
Ay havuz olayina baya güldüm ve kendimi baya yaşlı ve farkir ruhlu hissetdim :) ben o yaşlarda leğen dolduruyordum :) gecen sene ilk VISA kartimi cikartdim. Oda prepaid :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?