cocuga yansıtmamak?

yesilgri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2017
492
297
53
merhaba hanımlar,
bıraz once farkettıgım uzere kızım esımle tartısmlarıızdan cok fazla etkılenıyo yada bana oyle gelıyo bılemıyorum
sabah sabah yıne bı suru bagırıp cagırıp gıttı esım bende her zaman oldugu gıbı cocuk vaar dıye tepkı vermedım ona ama halıyle yuzum dustu cok uzuldum ıcıme kapandım sonra baktımkı kızımda hıc bısey yapmadan oturuyo normalde hareketlıdır gezer konusur kendı kendıne sesler cıkarır hıc bısey yapmıyo acaba benım yzumden mı dedım ben uzuldum dıye mı oda uzgun duruyo yoksa kavgadan mı etkılendı bunu dusununce daha cok uzuldum napıcam bılıyorum bana akıl verır mısınızz daha cok kucuk anlıyomudur kı tartıstıgımızı

Koskoca insanlarla kavgadan etkileniyor. Çocuk nasıl etkilenmesin? Eşiniz neden bağırıyor anlamadım? Derdi ne?

Ne sebeple olursa olsun yanında kavga etmeyin, anlar tabi..
her defasında uyarıyorum esımı cocuk var bagırma dıye umrunda olmuyo bende dıkkat etmeye calısıyorum ama hepte sessız kalamıyorum bazen bende bagırıyorum yada sesımı yukseltmeden kızıyorum ama surat ıfademe bakıp kalıyo bu defa da kızım

Karnınızdayken bile anlıyolar. Bende yürüyorum o yollardan. Oğlum beni üzgün görünce dayanamayıp ağlıyo. Ertesi güne iyice hırçınlaşıyo. En fena yanıysa babaya çok düşkün ama beni üzdüğünü görünce babasının karşısına dikilip kavga ediyo. Öğretemedim bu başımızdaki öküze çocuğun yanında çemkirmemeyi. Allah yardımcımız olsun inşallah..

Karnınızdayken bile anlıyolar. Bende yürüyorum o yollardan. Oğlum beni üzgün görünce dayanamayıp ağlıyo. Ertesi güne iyice hırçınlaşıyo. En fena yanıysa babaya çok düşkün ama beni üzdüğünü görünce babasının karşısına dikilip kavga ediyo. Öğretemedim bu başımızdaki öküze çocuğun yanında çemkirmemeyi. Allah yardımcımız olsun inşallah..
benım kızım da babasına cok duskun henuz ona tepkı gostermıyo ama farkettım kı artık kızımda bısey ıstedıgınde bagırarak ıfade edıyo cok uzuluyorum :KK43: amın allah yardımcımız olsun

bugunkı bagırması uyandıgında kahvaltı masasının hazır olmayısıydı
Şaka gibi. Oturun düzgünce konuşun. Sürekli bağırarak çocuğun psikolojisinin ne olacağını konuşun. Ya bu hakkı kendinde nasıl görüyor? Neden böyle alıştırıyorsunuz?

Valla ben bu kavga ortamlarında büyümüş biri olarak diyorum ki çocuğunuzu resmen harcıyorsunuz. Bütün hayatını geleceğinizi mahvediyorsunuz . Yorumum sert gelebilir belki size ama önemini fark etmeniz acısından soyluyorum bu aile içinde yaşanan bütün sorunların ceremesini hayatımın her alanında sonuna kadar yaşıyorum . Lütfen çözüm bulun . Eğer eşinizle durumunuz cok kötüyse boşanın . Inanın çocuğunuz boşanmış bir aileyi yıkık dökük sorunlu bir psikolojiye tercih eder . Yaşadım biliyorum . Hem kendinize hem çocuğunuza yazık etmeyin cunku hayat çok güzel .

Şaka gibi. Oturun düzgünce konuşun. Sürekli bağırarak çocuğun psikolojisinin ne olacağını konuşun. Ya bu hakkı kendinde nasıl görüyor? Neden böyle alıştırıyorsunuz?
alıstırmadım hıc ama o benı ısrarla sındırmeye calısıyo o yuzden hherseyı bagırarak yaptırmaya ugrasıyo bende bagırarak soyledıgı ıcın yapmıyorum daha cok bagırıyo kısır dongu anlıyacagınız

Valla ben bu kavga ortamlarında büyümüş biri olarak diyorum ki çocuğunuzu resmen harcıyorsunuz. Bütün hayatını geleceğinizi mahvediyorsunuz . Yorumum sert gelebilir belki size ama önemini fark etmeniz acısından soyluyorum bu aile içinde yaşanan bütün sorunların ceremesini hayatımın her alanında sonuna kadar yaşıyorum . Lütfen çözüm bulun . Eğer eşinizle durumunuz cok kötüyse boşanın . Inanın çocuğunuz boşanmış bir aileyi yıkık dökük sorunlu bir psikolojiye tercih eder . Yaşadım biliyorum . Hem kendinize hem çocuğunuza yazık etmeyin cunku hayat çok güzel .
cok haklısınız bunu defalarca anlatıyorum esıme anlamayan o ısrarla ve nasıl anlatıcagımı bılmıyorum

Karnınızdayken bile hissediyoken şuan o ortamda ne olduğunu bilmese de bazı şeyler bebeğe işliyo malesef. Çocuğa yansıtmamak çok önemli

hamileyken bile etkilenir bebek stresten
neden bagiriyorsunuz birbirinize?
normal degil ki surekli bagris cagris
o cocugun huzura ihtiyaci var
benim de 10 aylik bebegim var , disaridan alisik olmadigi yukseklikte sez gelince bile korkup bagirmaya basliyo
cocugunuzun ihtiyaci olan sey huzurly bir hayat

Back
X