Cocugu evde yalnız bırakma derdi

Ay ne kadar yüzsüzmüş ya.
Şu an bizim bakıcımız iyi merhametli bir insan akrabamız. O yönden güveniyorum ama bebek olduğı için endişelerim var. Benim istediğim gibi bakamayacak bakmayacak. Kendi bildiğini yapacak.
Kafasının dikine gitmeye çalışıyor. Emziğini bala batırmaya çalışma, muhallebisine şeker atma, çorbasına tuz atma, un kavurma, gibi şeyler var mesela. Sebzeleri ez ver yiyor o. Yok yemez blenderdan geçiririm ben çok güzel yer. Çok güzel yemesi değil alışması önemli mesela
Annem de bi sal çocuğu naparsa yapsın diyor. Bal şeker vermesin ama ya.

bana da harika insanlar denk gelmedi malesef bakıcı olarak .
mecburen idare ettim . 6 bakıcı değişti bizim de.
toplamda 6 yılda. arada annem geldi idare ettik . arada ben ücretsiz izin aldım . annelerin özel durumlarından dolayı onlara çalışma saatlerinde iyileştirme getirilmeli.

Anladim, ben eve kendim bırakıyorum, evim ise yakın, istediğimde çıkıp eve gidebiliyorum. Şimdilik çok elzem değil o halde bana.
evet o zaman değil .
çok şanslısınız . ev yakın olunca .
benim eve 8 km işim .
araç aldım son 1 buçuk yıldır .
uzaktan çalıştığımız dönemler iyiydi de . tam mesaiye geçince . okullar da açık olmayınca . yaz tatili de araya girince öğle arası eve gidip yoklamak durumunda kalıyordum . ama geç kalıyorum diye 6 ayda 5 kırmızı işik cezası yemişim . sarıda geçtim sanırken .
abileri var evde bizimkilerin . o yüzden okul olmadığında hep birlikte kalabiliyorlar .
15 yaş . 11 yaş ve 6 yaş şimdi yaşları.

Dusunduklerini sanmiyorum.
Annem ben 6 yasinda iken 1 ve 3 yasindaki kardeslerimin basinda birakirdi simdi inanamiyor,nasil yaptim diye.

Eskiden kimse çocuğa, çocuk gözü ile bakmiyordu ki. Onlar yetişkindi, sadece daha küçük. Evet şartlarda ağirdi ancak bir miktarda sorumsuzluk vardi. Ondan dolayi birçok yaşli bizim çocuklarimiz ile zorluklari anlamiyorlar.

Onlar çok daha kolay başlarindan saviyorlardu. Dinlemeyen çocuğuada terlik vardi. Bu şekilde kaybolan, başina birşey gelen çocuklardan bahsetmiyorum bile.

Evet nostalji, evet bazi şeylerde güzeldi. Ancak çok korkunçta hatalarda yapildi.

Çok iyi. Hiç aklınız kalmasın.simdi çocuklar bizden bilincliler emin olun.

Memnun kalacağımı pek sanmıyorum çok takıntılıyım belki de bilmiyorum ama hoşuma gitmedi bakıcı. Sadece güvenilir biri uzak akrabamız. Güven konusunda rahatım. Başka da bir rahtlığım yok. Sürekli elim üstnde olmalı onu yedir bunu yedir uyut kaldır.
O yüzden bir an önce kreş

Çok iyi. Hiç aklınız kalmasın.simdi çocuklar bizden bilincliler emin olun.
çok şükür .
insan yıpranıyor.
düşün düşün ...
anne olmak zor .
biraz fazla düşününce. bizim zamanımızın anneleri de fazla endişeliyiz . sonra cocuklar patron oluyor biz çalışanı.
evde üstünlük kuruluyor . nasıl böyle işler tersine döndü anlamadım

sizde de var mı.

hayırlısı o zaman . zaman hızlı . 15 aylık olmaya ne kaldı.
endişe etme . sağlığı yerinde olsun , iyi olsun . şükür .

ben 7 yaşında okulun ilk gününden itibaren kendim gider gelirdim ama annem evdeydi, yalnız kalmazdım. fakat şimdiki ortama bence de pek güven olmuyor. haliyle bu döneme göre çocuklar mecburi olarak daha özgüvensiz yetiştiriliyor. o yüzden eğer evde yalnız kalacaksa bence 10 yaşından küçük olmamalı. çocuğun yapısı da çevresel faktörler de önemli tabii. yeterince kendi işini kendi görüyorsa, korkmuyorsa, okulu yakınsa ya da servis varsa gibi gibi durumlara göre öne de çekilebilir sonraya da atılabilir.. öyle okula götürüp öğle arasına kadar velilerle bahçede oturanlar da var. 14-15 yaşında çocuğu okuldan eve gelecek diye dış kapıda karşılayan tanıdıklarım da var. onları biraz abartı buluyorum.

Aynı sorunlar bizde de var. Hiç sorumluluk verilmeyen, şımartılmış, hala yemek bile yiyemeyen, kendi kendine ders çalışmayan, formalarını giyemeyen iki çocuk. Biliyorum suç bende. Şimdi sorumluluk vermek istiyorum ama geç kalmışım. Ben kendimden geçtim.

aman zor , yaşları kaç.
yıprandık yahu.

ödevleri de neredeyse yalvaracağım . hadi yapalım . hadi test çöz oğlum. hadi hadi.
bi yalvarmadığımız kalıyor .

benim öyle en azından

çok da zekiler
büyük fen lisesinde
ortanca da maşallah o yolda. deneme sınavlarında ilk 5 de . 5. sınıf
en küçük 1. sınıf. o umutsuz vaka zaten . bilmem nolcak . okumayı söksün de . onu da ele alacağım bi. şimdilik babaya pasladım onun çoğu ödev sorumluluğunu.

aman zor , yaşları kaç.
yıprandık yahu.

ödevleri de neredeyse yalvaracağım . hadi yapalım . hadi test çöz oğlum. hadi hadi.
bi yalvarmadığımız kalıyor .

benim öyle en azından
Biri 7 diğeri 9,5. ben yalvarıyorum, devamlı yanında oturuyorum, başka hayatım yok. Ödev başına oturana kadar evde terör estiriyor, ödev yaparkende öyle. Normal bir çocuk olsa yapmazsa yapmasin, yemezse yemesin diyeceğim ama öyle bir şansım da yok maalesef.

12 yaş.. büyük kızım o yaştan itibaren okuldan gelince evde tek kalmaya başladı
kendi kendine okula 14 yaşında yani 8. sınıfta gitti

çocuktan çocuğa değişiyor bu

özel durumu mu var çocuğun.
Allah kolaylık versin size ve hepimize.

Ben 2. 3. Sınıftan beri evde yalnızdım kardeşim de yoktu. Bu dediklerinizin hepsini kendim yapıyordum. Okuluma gidip geliyor, gelince ödevlerimi yapıyor, sabah kahvaltımı kendim hazırlayıp öğle yemeklerinde buzdolabındakileri yiyordum (mikrodalga fırın çok iş görüyor bu konuda) Ama ben sakin bir çocuktum öyle sokağa falan çıkıp saatlerce oynamazdım bir de hırslıydım baya okulumu ciddiye alıyordum. E tabi 20 sene öncesinden bahsediyoruz o zamanlar çevre daha güvenliydi, konu komşuyla da daha samimiydik. Şimdiki şartları düşünüp ona göre sizin karar vermeniz lazım. Güvenli görüyorsanız çevreyi e tabi çocuğunuz da laftan anlayan sakin bir çocuksa 4. 5. Sınıftan sonra hayli hayli olur bence. Hatta çok daha iyi olur kendi kendine yaşamayı öğrenir daha güçlü bir birey olur şahsi görüşüm. Ama ben anne baba ilgisine çok aç büyüdüm siz lütfen çocuğunuza bolca vakit ayırın naçizane tavsiyem :)

Dusunduklerini sanmiyorum.
Annem ben 6 yasinda iken 1 ve 3 yasindaki kardeslerimin basinda birakirdi simdi inanamiyor,nasil yaptim diye.
Biz aynıydık. Şimdi benimde çocuğum var yalnız düşünemiyorum. Konu sahibi çocuğa telefon verecek. Komşu apartman görevlisi filan kimseye emanet etmeyin. En az 10 yaşında olmalı gibi.

Bu dedikerikizi ben 10 yaşındayken yapıyordum. Annem olmuyordu evde öğlen eve gelip yemek yiyip okuka geri gidiyodum biz köyde yaşıyorduk yanı herkes birbirini tanır evimizin üst katında amcamlar vardı..balkondaki oturagin altına koyuyorduk anahtarı..kapı da tahta kapıydı itelesen açılacak gibi..
Okul 5 dklik köydeki çocuklarla birlikte giderdik. O günler geldi aklıma ya ne güzeldi o zmnlar şimdi ne o köy eski köy ne ben küçük cocugum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…