- 6 Mayıs 2017
- 6.441
- 7.742
- 198
- Konu Sahibi guneshergundogar
-
Hazır çorba, kızartma ve soba yakmak mı?Kendimden örnek vereyim beni 9 yaşında bırakmaya başladılar sobayı yakardım aperatif yemek hazırlardım hazır çorba kızartma gibi, evi toplardım yaramaz bir çocuk değildim ama kendi çocuğum olursa bırakamam mesela bu yüzden aileme kızgınım o yaşta ne kadar sorumluluk yüklemişler bana.
ben de 9 yaşında 3 tane küçük kardeşle, sobalı evde yapardım bunları, zaten yapamayacak olsam mesela sağolsun komşu teyzeler "yazık bebeler ne yaptı bi yoklayalım" filan diyecek, yemek filan getirecek olsalar babaannem bizi tefe koyardı "evde kadın (ben oluyorum o ) var konu komşu yoklamaya geliyor diye". ama ben 9-10 yaşında pazara gidip faturaları da ödüyordum. o zamanlar otomatik ödeme yoktu. tek bildiğim örnek de ben değilim.Kendimden örnek vereyim beni 9 yaşında bırakmaya başladılar sobayı yakardım aperatif yemek hazırlardım hazır çorba kızartma gibi, evi toplardım yaramaz bir çocuk değildim ama kendi çocuğum olursa bırakamam mesela bu yüzden aileme kızgınım o yaşta ne kadar sorumluluk yüklemişler bana.
mesela ne yapacaksınız ilk okuldan itibaren hep etüde mi yollayacaksınız yoksa eve bakıcı mı alacaksınız işten gelene kadar? çocuğu karşılasın yemeğini versin, gibi.İlkokul bire giderken annem çalışıyordu ve ikinci sınıfa giden abimle evde hep yalnızdık..Ama şimdi düşünüyorum kendi çocuğumu 12/13yaşına gelmeden bırakamam heralde..
Daha doğurmadım bilemesela ne yapacaksınız ilk okuldan itibaren hep etüde mi yollayacaksınız yoksa eve bakıcı mı alacaksınız işten gelene kadar? çocuğu karşılasın yemeğini versin, gibi.
nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz?
öğretmenler için sorun yok zaten...Daha doğurmadım bileAma eşimle ikimiz de öğretmeniz, çocukla birlikte en azından birimiz okuldan çıkarız diye düşünüyoruz. Ya da en kötü ders saatlerimizi birimiz evde olucak şekilde dönüşümlü ayarlamaya çalışırız..Şimdilik planımız bu zaman ne gösterir bilemiyorum
Bilemiyorum, daha erken yalnız bırakılabilir belki,ben kendi açımdan 12/13dedim..Belki de ben annem hep çalıştığı için ilkokul birden beri yalnız çocukluk geçirdiğim için daha duygusal bakıyorum duruma..Çalışma saatleri uzun olan insanlar için çok zor bu durum ne diyim Allah yardımcıları olsun..öğretmenler için sorun yok zaten...
ama kuzenim gibi bankada çalışan 7den önce çıkmayan, ailesinden yardım da alamayan kadınlar mesela, ne yapacak, 13 sene bakıcı parası nasıl verecek? nasıl çözüyorlar bunu 13-14 yaşına kadar bırakmam diyen, çalışan, öğretmen olmayan kadınlar merak ettim.
öğretmenler için sorun yok zaten...
ama kuzenim gibi bankada çalışan 7den önce çıkmayan, ailesinden yardım da alamayan kadınlar mesela, ne yapacak, 13 sene bakıcı parası nasıl verecek? nasıl çözüyorlar bunu 13-14 yaşına kadar bırakmam diyen, çalışan, öğretmen olmayan kadınlar merak ettim.
Bir cocuk okul yurume mesafesindeyse kac yasında yalnız evde bırakılıp işe gidilir?
Kapıyı accak kitlicek okula kendi yurucek geri eve kendi yurucek kapıyı kitleyip tek basına oturcak hazır yemegi tabagına koyup yicek ben işten gelene kadar beni beklicek
Bu kac yasında mumkun olur?
Siz cocugunuz kac yasındayken yaptınız bunu?
evet biliyorum, özel okullar, okulda etüde kalmalar genelde bu yüzden var.Geneli özel okula bu sebeple gönderiyor zaten. Çoğu velim bankacıydı. Akşam 7'ye kadar etüt olurdu başında da nöbetçi öğretmen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?