- 15 Haziran 2019
- 1.619
- 597
- 123
- Konu Sahibi gunesligunlerimiistiyorum
-
Hic boyle seyler aklıma gelmedi ki. Babaanne deil mi sonucta? Kasıtlı zarar vermez ve korur diye düşündümBu kadar kaçırılma olayları varken böyle sorunlu tiplere çocuğumu asla emanet etmem.
Ben çocuğumu bir yaşındayken babannesine dedesine tek bırakmıyordum illa eşimde duruyordu yanlarında. Atma tutma, çingene beşiği gibi tehlikeli oyunları vardı çünkü. Bu çocuğa babanne napıyor bilmiyorsunuz. Çocuk daha konuşamıyor. İstismar edikse haberiniz olmaz. Delirdiniz mi siz?
Asla olmaz.
Görmek isteyen gelir sizin gözetiminizde sever. Yok sizi görmek istemiyorsa da keyifleri bilir.
Çocuk derdini anlatacak, başına geleni anlatacak yaşa gelene kadar kimseye güvenmeyin. Lütfen güvenmeyin. Bize emanetler. Canları, ruhları, güven duyguları.Hic boyle seyler aklıma gelmedi ki. Babaanne deil mi sonucta? Kasıtlı zarar vermez ve korur diye düşündüm
Biz bunu istersek gelmezler. Bu durumda iki tarafı ayırmış olmayız değil mi? Cunku basta babaya koruma kararı vardı. Babaanneye dedeye yoktu. Ona rağmen gormediler ilgilenmediler. Sonra da bizi yavrumuzdan mahrum ettin dediler. Yukledikleri vicdani sorumluluğu anlatabiliyor muyum bilmiyorumÇocuk derdini anlatacak, başına geleni anlatacak yaşa gelene kadar kimseye güvenmeyin. Lütfen güvenmeyin. Bize emanetler. Canları, ruhları, güven duyguları.
Ben bana derdini anlatana kadar kimseye asla bırakmadım. İyilik diye ağzına bal koyar alerji olud çocuk,hoplatır kafasını vurur, ağlar susturmak için öcü geliyor der korkutur.Bilemezsiniz.
Sevecek olan o yal grubunda annesinin gözünün önünde sevsin.
Ya kusura bakmada, sizde nasil tuhaf bir ailesiniz. Bebegi, onun ile bag olmayan biri ile öylesine veriyorsunuz!!! Bu durumda babaanneye vermek bile tuhafken, bir "araci" ile veriyorsunuz. Sanki söz konusu bir insan, bir can degil de, bir objemis gibi.
Ve burda kanunu bile bilmiyorsunuz. Bu sorulari avukat sormaliydiniz. Sorumsuzluk diz boyu.
Neyse konudan çikiyorum, sinirlerim zipladi yemin ile.
Kayınvalidemin evi merdivenli. Bir gün çocuğu battaniyeye koydular bir uçta dede bir uçta babanne aşağı indiriyorlar. Güya çocuk gülüyor diye. Çocuk eğlendiriyorlar. Nasıl koştum çocuğu battaniyeden aldım bilemedim. Ellerinden kayabilirdi, kafasını merdiven köşesine vurabilirdi. Battaniye yırtılabilirdi.Biz bunu istersek gelmezler. Bu durumda iki tarafı ayırmış olmayız değil mi? Cunku basta babaya koruma kararı vardı. Babaanneye dedeye yoktu. Ona rağmen gormediler ilgilenmediler. Sonra da bizi yavrumuzdan mahrum ettin dediler. Yukledikleri vicdani sorumluluğu anlatabiliyor muyum bilmiyorum
asla göstermezdim, babası görmek istemiyor onlar kim ya ???Merhaba fikirlerinizi paylasırsanız seviniriz. Ablam hamileyken bosandı. Eşi evliyken direkt dövmese de hırpalarmış. ( sac cekme, boğazı tutma, tokat- tekme atmaya yeltenme vs). Hamileyken de bir tartısmada “eve bir sey almam seni aç bırakırım, öldürürüm” gibi sacma sapan tehditleri üzerine ayrıldı koruma kararları filan kötü bir bosanma süreci yasandı. Ablam doğum yaptığında karsı taraf gelmedi, eşe koruma kararı vardı ama aileden kimse de gelmedi, bir seye ihtiyacınız var mı diye sorulmadı. Nafakalar ödenmedi. Cocuk doğdu 1 yasına geldi. 2 aydır nafaka gonderiliyor. Mahkeme 15 gunde bir kere 2 saat olmak üzere karsı tarafa cocukla iletişim için hak vermiş. cocugun babası “ cocuga karsı bir sey hissetmiyorum ve velayet sende oldugu sürece onu görmeyeceğim” dedi. Arada bir babaanne alıp götürüyor ama baba görüyor mu bilgimiz yok. Mahkemenin verdiği gün dışında istiyorlar bazen. Hicbir emekleri olmadıgı icin de vermek istemiyoruz. Sorum şu ki; hakimin verdiği gün dısında vermesek bebege ve karsı tarafa haksızlık etmiş olur muyuz.Siz olsanız nasıl bir tutum sergilerdiniz fikirlerinizi paylasırsanız seviniriz
Ek olarak buraya yazmak istedim. Babaanne binanın önünde bekleyip, cocugu bir aracı ile alıyor. Aracıyı yıllardır tanıyoruz. O sebeple guvensizlik sorunu olmadan verdik
Biz bunu istersek gelmezler. Bu durumda iki tarafı ayırmış olmayız değil mi? Cunku basta babaya koruma kararı vardı. Babaanneye dedeye yoktu. Ona rağmen gormediler ilgilenmediler. Sonra da bizi yavrumuzdan mahrum ettin dediler. Yukledikleri vicdani sorumluluğu anlatabiliyor muyum bilmiyorum
Evet cok cok yuksek ihtimal suclayacaklardır. Cunku babası dedi ki “ cocuk en ufak eksikliğimi hissederse suçlusu sensin”. Şimdiden psikolojik baskıyı yukledi gitti. Ablam da cok uzgun ve kafası karısık. Yazılanları beraber okuyoruz biraz iyi hissetti. Ayrılık kötü bile olsa babanın cocuga oyle bir tutum sergilememesi lazım değil miArtı ablanıza karşı doldurmaya da kalkabilir. İyi bir boşanma olmamış. Oğlundan dolayı gelinine bilenmiş. Sizi annen ayırdı. Ah annen babandan ayrılmasaydı gibi cümleler. Biz seni daha çok seviyoruz asıl kan bağı bizim gibi şeyler de söyleyebilir. Doldurmaya kalkma ihtimali de emin olun çok yüksek.
İki dk yüzünü görmek istemediği gelini mutlaka çekiştiriyordur yanında.
Dediklerinde haklısın ama ablam cok üzüldü. Sanki bütün bu yasananların sorumlusu oymuş, bir de üstüne onları mahrum bırakmıs, bir de üstüne cocugu babasız bırakmıs gibi yüklendiler. Babası “ evladımı babasız ettin” yazmış. Boyle bir sey olabilir mi. Ölmedin ki sağlıklı adamsın cocugun niye babasız olsun. Gormeni engelleyen de yok. Gercekten ikna olduk artık babaanneye vermeyecegiz isterse gelip evde sevsinYahu birine karsi vicdan sorumlulugunuz var ise, o bebege karsi var. Kadin bebege bal pekmez yedirirse mesela ne yapacaksiniz? Yada o yasta biskuvi gibi abur cubur seyler? Buda olabilceklerin en basiti.
Kadin gelip kendisi bile torununa almiyor. Baska birini yolluyor. Sanki siz vebali düsmansiniz gibi. El ne der diye o küçük çoçugu kurban oldu. Insan iletisimi olmadigi birine çoçugunu asla emanet etmez!! Ister 1 saat olsun, ister 1 dakika. O çoçuk orda ne yapti ne etti? Agladimi? Ne yedi ne içti? Hiçbirini bilmiyorsunuz.
Hep yazmayim diyorum ama içim öyle ciz ediyor ki o çoçuga. Etrafa iyi gelin görünecem diye... Yani gerçekten bende bir anneyim ve öyle asiri derece pimpirikli degilim. Kizimi annemlerede hafta sonu birakiyorum. Ancak ne yaptigi ettigi belli oldugu için. Sürekli iletisimde oldugum için.
Lütfen artik o çoçugu oraya yollamayan. Torunu çok isterse sizin evinde sevebilir. Gelmiyorsa, o kadarda torunu sevmiyordur demek. Ikinizde el için rol yapiyorsunuz. Onlar aslinda torun derdinde degiller fakat el için rol yapip sizden aliyorlar. Sizde el için rol yapip veriyorsunuz.
Yazik ya.
Yani hamileyken ev terk edilir mi? Ortada bir şiddet bir bezdirmişlik var. Hala kuyrugu dik tutuyorlar, aracıyla aldırıyorlar cocugu. Keyfimizden mahkemelik oldukkatılıyorum, çocuk aklı selim hale gelene kadar görüşmeyin, görüştürmeyin.. sonsuza kadar evladını kaybedebilirsin.. ne söylerler neler derler vs.. çok küçük daha sübyan.. ne verilirse onu alır.. olabildiğince uazk tutun lütfen.. yazık onca çekmişliği onca emeği var.. ah yaa.. kahrolsun evini yuvasını ailesini sevgi ve şefkattan mahrum bırakan sevgisiyle sahip çıkamayan bütüüün erkekler inşaallah
Dediklerinde haklısın ama ablam cok üzüldü. Sanki bütün bu yasananların sorumlusu oymuş, bir de üstüne onları mahrum bırakmıs, bir de üstüne cocugu babasız bırakmıs gibi yüklendiler. Babası “ evladımı babasız ettin” yazmış. Boyle bir sey olabilir mi. Ölmedin ki sağlıklı adamsın cocugun niye babasız olsun. Gormeni engelleyen de yok. Gercekten ikna olduk artık babaanneye vermeyecegiz isterse gelip evde sevsin
Evet cok cok yuksek ihtimal suclayacaklardır. Cunku babası dedi ki “ cocuk en ufak eksikliğimi hissederse suçlusu sensin”. Şimdiden psikolojik baskıyı yukledi gitti. Ablam da cok uzgun ve kafası karısık. Yazılanları beraber okuyoruz biraz iyi hissetti. Ayrılık kötü bile olsa babanın cocuga oyle bir tutum sergilememesi lazım değil mi
İste boyle adamlar kadınları psikolojik olarak sömürüyorlar sonra cocuga bile yeterli olunamıyorAdam koca değil
Adam baba değil
Adam adam değil. Ablanız niye üzülüyor böyle bir manyağin sözlerine.
Bunların hepsini okuduk konuştuk haklısın, isterlerse eve cagırcaz. Baba isterse de 2 saat sonra geri getirmek şartıyla vercezAblan esinden bosandi. O çoçuk babasindan bosanmadi. O sahis baba olmak istiyorsa, bu "armut agzima pis" seklinde olmaz. Mücadele edecek. Ablani sevmesede bile onun ile çoçugu için anlasacak. Sik sik çoçugu görmek isteyecek.
Adam çoçugun pesinde bile degil, sonra "babasiz hisi olursa senin suçun" diyor ablana. Adam ukala, vicdansiz, tipki ailesi gibide. Ablan niye buna kaniyor? Yani kusura bakma hakaret degil ama cidden akli beyni yokmu? Adam birsey söylüyor diye dogrumu oluyor?
Böyle bir adam, böyle bir aile çoçuga ne babalik, ne babaannelik yapabilir? O çoçuk onlardan ne alabilir? Doguma bile gelmeyen insanlar. Vicdandan yoksun. Torunlarini bile kendi elleri ile almiyorlar. Yani aklinizi basiniza toplayin ya. Cici gelin rolunu birakin. Ablan bir anne ise, sonuna kadar SADECE çoçugunu düsünmeli. Kimseye bir açiklama yapmak zorunda degil. Cocugun psikolojik ve fiziksel sagligi herseyden daha önemli.
Ablanız tek mi? Anneniz babanız destek olmuyor mu? Eminim zor günler geçiriyor. Ama anne olarak zor zamanlar da ayakta durmak zorundayiz. Allah yardımcı olsun. Hayatınin merkezinde bebeği olsun. Babası babalık yapmazsa dedesi yapsın dayısı yapsın. Ama kendini ezdirmesin.İste boyle adamlar kadınları psikolojik olarak sömürüyorlar sonra cocuga bile yeterli olunamıyor
Bunların hepsini okuduk konuştuk haklısın, isterlerse eve cagırcaz. Baba isterse de 2 saat sonra geri getirmek şartıyla vercez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?