Cocugu gostermeli miyiz? (Bosanma sonrası)

Olan olmuş biten bitmiş.kim.ne derse desin aracıyla babanneye göndermek ne.bence en çok bu konusulur

Olmazsınız. Ayrıca kesinlikle güvenmeyin. Babasına bile güvenmeyin. Belki kaçırmaya yeltenir. Babaanneye göstermek zorunda değilsiniz zaten

Madem bu kadar mükemmel bırakın bundan sonra babaanne baksın siz haftada 2 saat görün. Tövbe tövbe. Evde ne yaptıklarını ilahi bakış açısı ile anlatmışsınız ama nerden biliyorsunuz öyle olduğunu. 1 yaşındaki çocuk dile gelip anlatamayacağına göre. Ya aracının arabasına kaza vs yaşansa. İyi cesaret sizinki ne diyelim

Bu konuya son kez yazicam, çünkü beni üzmeye başladı artık..
Size gene kendimden örnek vereyim.Herkesin mükemmel titiz ve iyi gördüğü babaannem çocukken yanına gittiğimde yemek hazırlardı bana.Son kez gittiğimde tavada yumurta kırıp içine de 2 tane İLAÇ attı..O zamanlar tek bildiğim çocukların ilaç içmemesi gerektiğiydi ,dedem bu konuda uyarmıştı beni. Ama ağlaya sızlaya zorla o yumurta yedirildi bana .Ve ben eve dönünce 2 gün yeşil yeşil kustum.Annemlere ilaç olayını söyleyemedim çocuk aklımla..Ki ben 3-4 yaşında derdimi anlatabilecek bi yaştaydım.Sizin bebeğiniz ise daha konuşamıyor bile..Babaanneye sonsuz güvenle yazmışsınız da ondan bu iğrenç anımı paylaşayım dedim.Hiçkimseye anlatmadığım bi şeyi burda yazıorum ama o bile aydınlatmaz eminim sizi.Ben sizin babaanne de böyle yapacak demek istemiyorum.Ama daha derdini bile anlatamayan bi bebeği nasıl sonsuz bi güvenle teslim edebiliosunuz başkasına,aklım havsalam almıyor.
Zorla çocuğunuzu sevdirmeye çalışıyorsunuz gibi.Yeter ki elalem kötü bişey demesin die 40 kat yabancıya sonsuz güven duyuyosunuz..Kendi çocuğuma bişi hissetmiyorum diyen adamı yetiştiren anne çok mu iyidir..Ben artık sizi de suçlu buldum.O bebeği sevdiğinizden de emin değilim.Allah yardımcısı olsun.Siz de elalem bişi demesin die elaleme de babaanneye de güvenmeye devam edin.Ama ilerde çocuk ben daha konuşamazken bile beni vermeye hiç mi korkmadın anne diyeceğinden uygun yanıtı da şimdiden düşünmeye başlayın. Hoşçakalın.

Terk edilmeyi gururuna yediremedi. Kendince cezalandırıyor. Ama öfkeli bile olsa cocugu icin boyle konusmamalı değil mi

Ne olursa olsun kendi canı kanı ya eşinden boşanirsin ama çocuğundan asla ayrilamazsin.demek ki hiç vicdan merhamet de yokmuş. Siz bebeği kesinlikle babaanneye vermeyin.Ayrıca burda birisi yazmış babaannenin de görme hakkı var dava açtığı takdirde görebiliyor diye yanlış bilgi veriyor.Ancak baba ölürse babaanne ve dedenin çocuğu görmek için dava açma hakkı var onda da hakimin takdir yetkisine kalmış.

Annenizin kayınvalide problemi var mıydı? Varsa bu canice olan ilaç koyma meselesi ile örtüşür. Kadın zaten kötü biridir ve guvenilmemesi gerekir. Bizim meselemizde evlilik birliği içinde birbirlerine bir kez bile yan bakmamış gelin- kayınvalide ilişkisi var. Bir bosanma ile anında düşmana dönüştürebilir miyiz kadını? Bu samimiyetsiz olur. Bizim açımızdan durum boyleyken, babaannenin; oğlu aleyhinde açılan boşanma davası- tedbir vs sonrası birden bire geline tavır alması, doğuma bile gelmeyip toruna ilgisiz kalması. Son birkaç aydır torunu gormeye calısıyor. Ayrılık sonrası babaanne boyle davranmasına rağmen onu dusman ilan etmeyen, anlamaya calisan, insanlığımızı kaybetmeyen biz, nasıl cocugumuzu sevmeyiz? İthamlarınız ağır ve yersiz.

Mahkeme kararının dışına çıkmak zorunda değilsiniz. Tabi mahkeme kararına uymak zorunluluğu var ama hukuken bilmiyorum babası dışında başka birine gösterme zorunluluğunuz yok sanırım.Bu ara corona falan da var. evden çıkmasını istemiyorum da diyebilirsiniz.

Cidden
Nasıl rahatlık
Allah korusun Müge Anlıya nasıl akrabalar çıkıyor çocuklar bir kayboluyor herkes ondan ona suçu atıyor
Hanımefendi hala yok babaanne öyle iyi yok tanıdık yok elalem diyor
İyi bari toptan alsın babaanne bir gün yanlarından daha çok göz kulak olur çocuğa

Merhaba, herkes göstermezdim etmezdim demiş ama bence aradaki en büyük sorun iletişimsizlik. Baba görmek istemeyebilir ama babaanne dede görmek istiyorsa, vermeme hakkına sahip olunsa bile ben göstermeyi tercih ederdim. Tabii ki çocuğumun güvenliğinden eminsem. Bir yaşındaki çocuk kolay kolay anneden kopup babaannede falan kalmaz. En azından benim ki kalmaz, muhakkak ağlar vs. Babaanneden döndüğünde çocuk mutlu mu? Önemli olan bu. Çok daha önemli olan bir şey var; bu konu hakkında uzman görüşü alınmalı. İyi bir çocuk psikoloğuna danışılmalı, gerekirse pedagog karşı aile ile de görüşmeli. Allah yardımcınız olsun ama en çok o çocuğun. Baba figürünü de üstlenmek ailedeki diğer erkekelere düşüyor.

Müge anlı seyretmiyoruz. oraya çıkan; hiçbir seyi sorgulamayan, eğitimsiz, gün içinde tek derdi eltim ne giymiş olan insanlardan değiliz. Dolayısıyla kim cocugumuza zarar verir, kim özen gösterir biliriz.

Müge anlı seyretmiyoruz. oraya çıkan; hiçbir seyi sorgulamayan, eğitimsiz, gün içinde tek derdi eltim ne giymiş olan insanlardan değiliz. Dolayısıyla kim cocugumuza zarar verir, kim özen gösterir biliriz.
Tabiki bu yüzden bir yaşında kendini ifade edemeyen çocuğu nereye gittikleri belli olmadığı bir yere babaannesiyle beraber yolluyorsunuz
Çok bilinçli olduğunuz için
Ayrıca Müge Anlı ve orada olanlar bizzat bu toplumun içinden çıkıyor
Milleti eğitimsiz diye yaftalayacağınıza dönün kendi halinize bakın
Elalem bir şeyler demesin diye çocuğu doğumdan itibaren görmek istemeyen babaya babaanneye zorla video gönderiyorsunuz

Babaannede kalmak derken gece yatmaktan bahsediyorsanız oyle bir durum yok, talepleri de olmadı. 2 saat sonra cocugu getiriyorlar. Biz sadece “ acaba hak ediyor mu” diye düşündük. Sonra da kişisel hırslarımız için cocuk ile bağ kurmalarına engel olmasak mı dedik. Karar veremedik. Cünkü ne doğuma geldiler, ne sonrasında arayıp sordular, ne de maddi olarak destek oldular. Son birkaç aydır görme girişimleri başladı. Nafaka gönderilmeye de yeni başlandı. Oğluyla alakalı açılan bosanma davasında gururları zedelendi ama oğulları da oyle davranmasaydı o zaman, değil mi? Bunun bebek ile ne ilgisi olabilir

Babaanne alıp evden başka nereye götürür? Nasıl bir hayal dünyanız var? Kafanızın içinde felaket senaryoları mı geziyor. Zaten müge anlı izleyen kimle karşılaştıysam her durumdan bu tarz ornekler çıkarıyorlar. Sanırsın her an felaket olacak “ müge anlıda şöyle şöyle oldu aman sakın yapma”. Kime güvenip güvenmeyeceğimizi, kimden zarar gelmeyeceğini biliriz. Onların bu kadar sorumsuzluğuna rağmen, cocuk henuz bebekken aile ile kişisel iletişim kurmasını sağlamak isteyecek kadar cocugumuzu ve karsı tarafı da düşünecek insanlığımıza sahibiz

Sürekli izleyenleri gömüp duruyorsunuz bir gün oraya çıkmak çocuk aramak durumunda kalmazsınız inşallah
Size anlatılmak istenen en yakınlardan bile zarar gelebileceği çocuğun başına gelenleri anlatamayacak kadar küçük olması

Oysa siz sürekli savunmadısınız
Yaptığınızda bu kadar eminseniz konuyu açma sebebiniz ne cidden merak ettim

Ondan hiç emin olmayın.
Kendi çocuğuna ''sadakam olsun'' diyen bir baba var ortada,siz karşı taraftan nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz ki ? Hala savunuyorsunuz yaptığınız şeyi,çocuğu alıp götürseler ruhunuz duymaz yarın bir gün.Biraz uyanık olun,aile dostu falan filan boş şeyler yahu,kendinizi düşünmüyorsanız o miniği düşünün,herkese böyle güvenmeyin.

Uyanık olmama ve kolay guvenme konusundaki elestirilerinizi kabul ediyorum, dikkate alacağım. Diğer arkadaslar cocugu sevmemekle, önem vermemekle, guvenliğini sağlamamakla itham ettikleri icin onları kabul edemem zira boyle bir sey mümkün olamaz ve üzüldüm yorumlara. Cevabınız icin tesekkurler

Bu kadar kaçırılma olayları varken böyle sorunlu tiplere çocuğumu asla emanet etmem.
Ben çocuğumu bir yaşındayken babannesine dedesine tek bırakmıyordum illa eşimde duruyordu yanlarında. Atma tutma, çingene beşiği gibi tehlikeli oyunları vardı çünkü. Bu çocuğa babanne napıyor bilmiyorsunuz. Çocuk daha konuşamıyor. İstismar edikse haberiniz olmaz. Delirdiniz mi siz?
Asla olmaz.
Görmek isteyen gelir sizin gözetiminizde sever. Yok sizi görmek istemiyorsa da keyifleri bilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…