- 11 Aralık 2018
- 41.953
- 260.698
- 598
Her çocuk özeldir, farklıdır. Tabi ki çocuğunuzun ihtiyaçlarını en iyi siz bilirsiniz. Ben biraz geyik yaptım konu sahibini stresli psikolojiden çıkarmak için. Dediğim gibi insanlar konuşur, ağızları torba olmadığı için büzüp kapatamıyoruz. Ama dışarıya tamamen kulağı kapamak, en iyisini ben bilirim moduna geçmek de doğru değil. Bazı insanlar da iyi niyetle doğru şeyler söylerler.Aslında çocuğu olmayan değil, keşke kimse yorum yapmasa. Çocuğu olanlar bile anlamıyor ki bazen. Misal benim çocuğumun dersler konusunda ciddi anlamda sıkıntıları var, ilaç kullanmasını gerektirecek, sınıf tekrarı yapacak, ailecek bizi dibe çekecek kadar. Bunu bilen çok yakın arkadaşım bana aman boşver deyip, ders çalıştırmamla dalga geçip, kendi kızı sınavda az net çıkarınca telefonda hüngür hüngür ağlıyor, aman öldüm, aman bittim triplarine girip hastanelik oluyor. Ki o sınavların s sine bile sokamiyorum ben kızımı.
Bakın bunu bende yapıyorum. Sonra kimse tavsiye vermemeye başladı. Bilmeden taktik uygulamışız gibi.Ben kim ne dese ona inanırım kesin :d anne olarak doğmadık biz de sonuçta onlar diyene kadar ben sorarım hatta ince mi oldu üstü acaba falan diyebundan da gocunmam ya ha bana uymayan bir şey der he der geçerim
Psikoloji başka ama yok babası bakmasın yok üstü ince yok dötü kalın... Bunlarla ilgili yorum yapmak gerçekten hadsizlik boyutuna giriyor .Dün geceden beri çocuk psikolojisi hakkında yorum yapıyorum bi konuda. İşalla dava açmazlar
Bana da diyolar süre bu daha iyi günlerin saol ya kürekle vurasim geliyo agizlarinaMerhaba,
Bu ara canım epey sıkıldı. Bazı insanlar ne zaman beni görse hemen başlıyorlar aman bebeği çok ince giydirmişsin üşür. bebek sızlanırken yemek yiyemiyorum onunla ilgileniyorum, hemen diyorlar ki ne var ağlamıyor bile çok abartıyorsun.
Geceleri uyuyamıyorum biraz da babası baksın diyorum, babası zaten ilgileniyor sen çok şey istiyorsun diyorlar. Babasının yaptığı gündüz bazen kucakta gezdirmek ve bebek arabasını sürmek .
Bunlar iyi günlerin ayaklanıp yürüyünce peşinde koşturacaksın diyorlar.
İşin garibi bunu diyenler de çocuğu olmayan sağdan soldan yeğenlerinden gördükleri ile konuşanlar.
Patlamamak için kendimi tutuyorum..
Ben öğretirimşaka bir tarafa rahatsız oluyorsanız umursamayın. Ama insanlara da kulağınızı tıkamayın. Dinleyin, süzgeçten geçirin aklınıza yatarsa uygulayın.
Bebeğin burnu, elleri özellikle parmak uçları soğumaya başlarsa bir kat daha giydirmeniz gerekir mesela. Elleri vücuduna göre daha sıcaksa uykusu gelmiştir.
Dediginiz gibi meslea agri kesici kullanmissiniz öyle demişler diye ama kotulemis çocuğunuz. Bir daha da dinlemek istemezsiniz kimseyi çok normal ben de artik son verirdim heralde bu duruma. Ya tek bir değişken yok ki işte biraz öğrenerek biraz okuyarak biraz tecrübelerden faydalanarak biraz da mantık süzgecinden geçirerek olur diye düşünüyorum. Bazen de en doğru olanı yaparsın yine kötüsü olur.Bakın bunu bende yapıyorum. Sonra kimse tavsiye vermemeye başladı. Bilmeden taktik uygulamışız gibi.
Ya aklıma ne geldi biliyon mu alakasız ama kadının teki bize özellikle bana saydirip sana sen sus ayak feşisti demişti yaÇocuğu olmayan çocuklar hakkında yorum yapamıyor muymuş?
Bazen çok bilmiş insanlarla bende karşılaşıyorum ama bazı durumları eleştirebilmek için illede anne olmak gerekmez. Görünen köy diye bir durum var sonuçta.Yorum yapmak değil bana çocuk bakımı öğretemez bu konuda eğitimi falan da yokken.
Bilim el ve burun diyor. Siz göğsüne bakmak istiyorsanız bakın tabi kiBebeğin ellerine ayakların bakarak üşüyüp üşümediği anlaşılmaz. Göğsüne bakmak gerekir
Bu bebikolarin daha kan dolaşımı gelişmediği için eller ayaklar soguyo olabiliyormuş ondan bahsediliyor heraldeBilim el ve burun diyor. Siz göğsüne bakmak istiyorsanız bakın tabi ki
Ayrıca sırtından anlaşılır. Eller ayaklar bebeklerin genelinde soğuk oluyor. Doktorların tavsiyesi bebekleri kendinizden bir kat fazla giydirin. Lahana gibi giydirmek geliyor anne olarak içimizden.Bebeğin ellerine ayakların bakarak üşüyüp üşümediği anlaşılmaz. Göğsüne bakmak gerekir
Yok emeklesin görürsün yok yürüsün görürüsün. Her dönem bunlar iyi günlerin deniyor. Bende diyorum ne güzel hep iyi günlerim olacak.Bana da diyolar süre bu daha iyi günlerin saol ya kürekle vurasim geliyo agizlarina
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?