dr bey merhaba
benim de bir sorum olacak size.biz de 4 yıllık evliyiz. 2 yıldır denememize rağmen bebeğimiz olmuyor. ilk denememizde bir boş gebelik geçirdim. kendiliğinden düştü sonra içeride parça kaldığından doktorum kürtaj yaptı. sonrasında bir daha hamile kalamadım. sonra yapılan incelemelerde eşimde varikosel çıktı.ameliyat oldu, ameliyatın üzerinden 7 ay geçti, ama hala hamile kalamadım bir daha.sperm sayı 20 milyon civarında. hareket ve morfoloji sorunu var. ama benim sorum benimle ilgili.
adetin 3.günü yaptırdığım en son hormon sonuçlarım şöyle:
FSH:4,94
LH:4,1
PROLAKTİN:13,46
TSH:1,71
E2 YE LABORENT BAKMAYI UNUTMUŞ SONUCU BİLMİYORUM.
Benim adetlerim 28 veya 29 günde bir oluyor. çok şükür düzenli adet görüyorum. fakat benim adetimde kanama gün sayım uzun sürüyor. 9-10 gün sürüyor. ve ara kanamalarım oluyor. bunun için doktora çok gittim fakat sebebi bulunamadı. doktorum duphaston tedavisi verdi. 6 ay kullandım. ilaçlarım bittikten sonra 6 ay adetlerim az kanamalı, ağrısız ve ara kanamasız geçti. fakat 6 ay ilaçsız dönemden sonra tekrar kanama gün sayısı uzamaya başlıyor ve gün sayısı uzadıkça ara kanamalar da başlıyor. sizce bu neden olabilir?
bir de rahim dışında olan büyüklüğü 2cm civarında 2 adet miyomum var. uzun zamandır var. büyümüyor çok şükür. başka bir sorun görülmüyor,yumurtalık kistim yok.
benim ne yapmam lazım?sizce kanama gün sayım neden uzun? neden ara kanamam oluyor duphaston kullanmazsam?
miyomlarla bir ilgisi olabilir mi?ı
bu arada yaşım 32. yumurta rezervimi bilmiyorum ama test sonuçlarıma bakarak bir yorum yapılabilir mi? Amh testi yaptırmalı mıyım? adetin kaçıncı günü aç mı-tok mu yapılıyor? benim durumumla ilgili bir değerlendirme yapar mısınız? ne yapmam gerekir bilgi verirseniz sevinirim. saygılarımla