• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuğum olmuyor.........:(

ilknurr1984

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2010
140
0
96
İstanbul
merhaba iyi günler ben 15 yaşında bir evlilik yaptım bir kızım var eşimden ayrılıp tekrar evlendim evlendiğim kişi benden yaşca büyük 50 yaşında onunda 3 çocugu olmuş ama biz 1.5 senedir korunmadığımız halde çocuğumuz olmadı bende 3 cm sagda çikolata kisti var bana ne önerirsiniz tşkler

benimde çocuğum olmuyor maalesef,İbrahim Saraçoğlunun sitesinde soğan kürü var,soğanı haşlayıp 15 gn suyunu içiyorsun...bu kürü uygulayan çoğu insanın bebeği olmui.ben de de kist var ben de deneyeceğim,hem bu kür kistleri,iltihaları da temizliyormuş...araştır mutlaka...

merhaba iyi günler ben 15 yaşında bir evlilik yaptım bir kızım var eşimden ayrılıp tekrar evlendim evlendiğim kişi benden yaşca büyük 50 yaşında onunda 3 çocugu olmuş ama biz 1.5 senedir korunmadığımız halde çocuğumuz olmadı bende 3 cm sagda çikolata kisti var bana ne önerirsiniz tşkler

Merhaba

Çikolata kistlerigebelik şansını azaltan kistlerdir.Yumurtalık rezervinizin değerlendirilmesi gerekir.Uygunsa çikolata kisti alındıktan sonra kendiliğinden gebe kalabilirsiniz.Aksi takdirde aşılama hatta tüp bebeğe kadar tedavi uzayabilir.

Saygılarımla,

dr bey merhaba
benim de bir sorum olacak size.biz de 4 yıllık evliyiz. 2 yıldır denememize rağmen bebeğimiz olmuyor. ilk denememizde bir boş gebelik geçirdim. kendiliğinden düştü sonra içeride parça kaldığından doktorum kürtaj yaptı. sonrasında bir daha hamile kalamadım. sonra yapılan incelemelerde eşimde varikosel çıktı.ameliyat oldu, ameliyatın üzerinden 7 ay geçti, ama hala hamile kalamadım bir daha.sperm sayı 20 milyon civarında. hareket ve morfoloji sorunu var. ama benim sorum benimle ilgili.

adetin 3.günü yaptırdığım en son hormon sonuçlarım şöyle:
FSH:4,94
LH:4,1
PROLAKTİN:13,46
TSH:1,71
E2 YE LABORENT BAKMAYI UNUTMUŞ SONUCU BİLMİYORUM.

Benim adetlerim 28 veya 29 günde bir oluyor. çok şükür düzenli adet görüyorum. fakat benim adetimde kanama gün sayım uzun sürüyor. 9-10 gün sürüyor. ve ara kanamalarım oluyor. bunun için doktora çok gittim fakat sebebi bulunamadı. doktorum duphaston tedavisi verdi. 6 ay kullandım. ilaçlarım bittikten sonra 6 ay adetlerim az kanamalı, ağrısız ve ara kanamasız geçti. fakat 6 ay ilaçsız dönemden sonra tekrar kanama gün sayısı uzamaya başlıyor ve gün sayısı uzadıkça ara kanamalar da başlıyor. sizce bu neden olabilir?

bir de rahim dışında olan büyüklüğü 2cm civarında 2 adet miyomum var. uzun zamandır var. büyümüyor çok şükür. başka bir sorun görülmüyor,yumurtalık kistim yok.

benim ne yapmam lazım?sizce kanama gün sayım neden uzun? neden ara kanamam oluyor duphaston kullanmazsam?
miyomlarla bir ilgisi olabilir mi?ı
bu arada yaşım 32. yumurta rezervimi bilmiyorum ama test sonuçlarıma bakarak bir yorum yapılabilir mi? Amh testi yaptırmalı mıyım? adetin kaçıncı günü aç mı-tok mu yapılıyor? benim durumumla ilgili bir değerlendirme yapar mısınız? ne yapmam gerekir bilgi verirseniz sevinirim. saygılarımla

merhaba doktor bey,
2 yıllık evliyim ocak ayından itibaren korunmayı bıraktım ama 7 ay boyunca hamile kalamadığım için doktora gittim vajinal ultrasonla bakıldı ve yumurtalarımn büyümediği söylendi.eşimin sperm testi normal çıktı.3 aylık klomen tedavisine başladık.ilk ay 2*1 klomen ve çatlatma iğnesi tedavisi oldum 2 yumurtam vardı 23 mm 2.ay ilaç kullanmadım yine 2 tane 23 mm yumurtam oluştu.3. ay 2*1 klomen ve çatlatma iğnesi kullandım 20 ve 25 mm iki yumurtam oluştu fakat hamile kalamadım. son çatlatma iğnesinden 1 gün sonra eşim yurtdışına gitti bu ay umudum yoktu zaten. doktorum artık rahim filmi çekelim dedi ama ben çok kararsız kaldım eşim 1-2 ay yutdışında olacak sizce biraz daha beklemelimiyim yoksa rahim filmini çektirmelimiyim?

acaba doktor bey benim sorumu görmedi mi? cevap gelmedi de?burada yazılan sorular dr.beye mail olarak gönderiliyor mu acaba? bilgisi olan var mı? gönderilmiyorsa nasıl haberdar oluyorlar kendilerine soru sorulduğunu?

Merhaba,

Eşinizin daha önceden çocuğu olmaasına rağmen yinede sperm tahlilini tekrar ettirmesi gerekir.Çünkü zamanla spermlerde azalma olabilir.Sizdeki Endometrioma (çikolata kisti) bir infertilite nedenidir.Yumurta rezervinizin değerlendirilmesini öneririm.Eğer rezerviniz iyi ise kistin alınmasını öneririm.bu şekilde kendiliğinden gebelik şansınız artar.Eğer rezervinizde sıkında var ise aşılama hatta tüp bebek tedavisi dahii düşünülebilir.

İyi günler dilerim.

Saygılarımla

benimde çocuğum olmuyor maalesef,İbrahim Saraçoğlunun sitesinde soğan kürü var,soğanı haşlayıp 15 gn suyunu içiyorsun...bu kürü uygulayan çoğu insanın bebeği olmui.ben de de kist var ben de deneyeceğim,hem bu kür kistleri,iltihaları da temizliyormuş...araştır mutlaka...

arkadaşım senden bir rica edecktim soğan kürünün nasıl hazırlandığını yazabilirmisin?

merhaba
Eğer eşinizin sperm sayısı normal(sperm testi yapılmalı) sizinde tüpleriniz açık (rahim filmi çekilmeli) ve yumurta rezerviniz iyi ise laparoskopik bir operasyonla çikolata kisti çıkarıldığında kendiliğinizden gebelik şansınız olabilir.Eğer spermlerde bir problem varsa,tüplerde tıkanıklık varsa yada yumurta rezerviniz azlmış ise tüp bebek dahi gerekebilir.

iyi günler

doktor bey ,merhaba ,4 yıllık evliyim,sebepsiz infertileyim,normal yolla çocuk sahibi olabilirsiniz deniliyor fakat 4 ay önce tüp bebek denememiz negatif sonuçlandı,hiç ümidim kalmadı;yumurta kalitem 2. kaliteydi ,sizce yumurta kalitesi düzelebilirmi? teşekkür ederim

Ben 36 yaşındaym.Eşim 6 aydır testesteron seviyesinin çok düşük ve sperm sayısının 3 milyon çıkması nedeni ile kısırlık tedavisi görüyor.6 aydır testesteron yükseltici horman
iğnesi ve sperm sayısını çoğlatıcı iğneği 3 aydır kullanıyor.İlk önce bana bakıldı yumurtlamaya engel olacak herhangi
bir durumum çıkmadı ve test sonuçlarım da normal çıktı fakat rahim filmi çekilmedi.Eşimin tedavi sürecinde ilk baktırdığımız semen analizinden sonra sonuçları önce 40 milyon sonra yine 3 milyon ve en son da 9 milyon çıktı.Biz 3 milyon çıktığında %80 hareketli spermle yumurtlama döneminde aşılama da yaptırdık fakat sonuç alamadık.Yeni olarak eşim iğnelerin yanında sperm arttırıcı bitkisel tablatlerden de kullanmaya başladı.Bize bu etapta ne önerirsiniz biz şu aşamada önce hemen rahim filmi mi çektirip eşimin tedavisine devam edip normal yolla ya da aşılama mı yaptıralaım bu şekilde tedaviyle sperm sayısının ve hareketliliğinin
yükselme imkanı varmı yoksa beklemeden benim yaşımdan da dolayı hemen tüp bebek tedavisine mi geçelim? Teşekkürler..

doktor bey acıklanamayan ınfrtılıte grubundayım 7 yıılım evlıyım evlılıgımın 2.yılından berı doktor gezıyorum 5. sene ıcınde doktorun kendılıgınden olur demesıne ragmen tup bebek denedık fakat utmadı sıze sorum su ben tup bebek denemeden once ne asılama nede rahım fılmı cektırmedım doktorlar gerek yok dedı sızce tuplerde bı sorun varsa bıle tup bebek tedavısınde acılmıs olabılırmı yoksa rahım fılmı cektırmemı mı onerırsınız cevaplarsanız sevınırım

Merhaba ben aranıza yeni katıldım, 8 aylık evliyim evlendiğimden beri hiç korunmadık, ama hamile kalamıyorum. Bu ayda beklenti içerisindeyim her ay olduğu gibi ama korkuyorum yine adetime 1 hafta kaldı. sol kasığımda sızı şeklinde ağrı oluyor son bir haftadır.

Back
X