Çocuğum yok değersiz hissediyorum

bir zamanı varsa beklerim de beni yalnız yaşlanmak korkuuyor yani arkamdan dua edicek bir evlat yetiştirememek bu duyguyu hiç tadamamak
Her evlat hayırlı olmuyor.Ve kiminin evladı da uzun ömürlü olmuyor çünkü ölümün sırası yok.O yüzden hayır getirecek hayırlı bir evlat dilemeniz daha iyi olur.Çünkü ben de öyle düşünüyorum ve dua ediyorum sadece.Senin için ne hayırlı bilemezsin.

canim ben 2 sene denemeden sonra asilama ile hamile kaldim
tabiki herzaman dua ediyorum rabbim isteyen herkese nasip etsin
esindeki sorun ne
biraz hareketsizlik var ilaç kullanıyor bakalım haziranda bize de aşılama yapıalacaktı fakat doktoru arayıp iptal ettim psikolojim hiç iyi değildi çünkü bir de şansın az dediler onla vakit kaybetme direk tüp dediler ama aşılamaya da şans verilmeli sanki

ne alaka sayiyla hizla sans az bizdede sayi ve hiz problemi vardi hemde ben pko luyum sayi ve hiz yikama ile asilan en basit problemlerden biri kim sana sansiz az tup dene demek gibi yorum yapti anlamadim ki

siz çok değerlisiniz ,kafanızdaki bu vesveleri atın ,lütfen psikolojik destek alın ,
herkes anne olmak zorunda değil ,bunu istemeyebilir ya da sağlık sorunu olabilir ,sosyal kaygılarla anne olmaya takılmayın ,
kendinizi hazır hissediyorsanız ve çocuğunuza iyi birşeyler verebilecekseniz gerçekten sevip koruyacaksanız çocuk isteyin ,
hala bu düşüncelerden sonra isterseniz elbet bir çözümü bulunur böyle stres yaptıkça daha çok gerilirsiniz ,olacağı varsa da olmaz ,
doktora gidin belki basit bir sorundur

ne alaka sayiyla hizla sans az bizdede sayi ve hiz problemi vardi hemde ben pko luyum sayi ve hiz yikama ile asilan en basit problemlerden biri kim sana sansiz az tup dene demek gibi yorum yapti anlamadim ki
denemelimiyim sence aşılama doğal yoldan farksız dediler zaman kaybı dedi başka gittiğim bir doktor ..aşılamada gonal f iğne kullandın mı kaç yumurtan vardı

asilamada sans soyle az normal iliskiden pek farki yok sadece kadindaki vede erkekteki problemi ortadan kaldirip spermlerin isini biraz daha kolaylastiriyorlar iceri kendileri birakarak tupte sans yuksek ama senin bence asilamayla tutma ihtimali cok yuksek iyi bir kontrolle
ozele gidiyorsun muhtemelen ve bunu ozel hastane dr u soyledi sanirim sana

Çok karamsar olmayın. Nasipte varsa elbet olacak. Hayirli zamanda hayırlısı ne ise öyle olsun. Çocuk muhabbeti yapanları da dinleyin. Tecrübe olur. Not alın hatta.

30 yasinda 7 yillik evliyken anne oldum, su an ne kadar degerliysem, hayatimin ilk 30 yilinda da o kadar degerliydim.
Ne alakasi var cocuk sahibi olmakla degerli bir insan olmanin anlamadim.

denemelimiyim sence aşılama doğal yoldan farksız dediler zaman kaybı dedi başka gittiğim bir doktor ..aşılamada gonal f iğne kullandın mı kaç yumurtan vardı
canim ben gonalin muadili tarzi puregon kullandim ilk basta pko lu oldugum icin tam hatirlamiyorum 7 8 yumurta ile igne basladi dr kontroluyle tek yumurtaya dusuruldu ve o tek yumurtayla hamile kaldim

Doktora gittiniz mi ? Biz de 6 aydır istiyoruz doktora gidip bütün tahlilleri yaptırdık. Rahim filmi bile çektirdim. Hiç bir sorun gözükmüyor. Rabbim hayırlısını versin herşeyin bir zamanı vardır. Kendinizi neden değersiz hissediyorsunuz bazen beni de hüzün kaplıyor üzülüyorum ama sonra düşünüyorum; hamile kalıp bebeğini kaybedenler var, karnında ölen ölü doğum yapan arkadaşım var. Onların çektiği acılara şahit olunca diyorum herşeyin zamanı var. Allah sağlıklı sihhatli hayırlı evlatlar versin. Isteyen herkese içinde bizlere de nasip etsin. Amin :)

Vallahi bende de pko var eşimde varikosel vardı ameliyattan 1.5 yıl sonra hamile kalabildim düşük oldu tabiki ama şuan 3 yıl geçmemize rağmen biz tüp bebek düşünmüyoruz sizin için de erken bence.Yumurtlama takibi yaptırdınız mı hiç?Yada eşiniz vitamin kullandı mı?Sigara içiyor mu Bu çok önemli.Benim eşim sigarayı bıraktı hemen hamile kaldım.Öncelikle bunları denemede yarar var

bu arada yazmayi unuttum esime 10 gun kadar caksir otu icirdim vede keci boynuzu pekmezi ilk test de 80 milyon olan spermi asilamada 110 milyon civariydi ve hiz eskisine nazaran daha iyiydi

Değersiz hissetmek
Yanlış tabir

Lakin

Doğada dişil doğurur, ama ben doğurtmuyorum

Bu ilk anda haklı isyan,

Asla anne olmaya engel değil ki

Anne olabilirsiniz

Doğurmazsınız ama

Anne olmaya engel yok önünüzde

Çocuk mu insanı değerli kılar yoksa sadece insan olmak mı

Kendinizi ne kadar aşağılamışsınız böyle ne kötü bir psikolojiye girmişsiniz

Hem burada hem gerçek hayatta anne olan yani doğurma yetisi olan ama saygıyı hak etmeyen onlarca kadın var

Çocuk mu insanı değerli kılar yoksa sadece insan olmak mı

Kendinizi ne kadar aşağılamışsınız böyle ne kötü bir psikolojiye girmişsiniz

Hem burada hem gerçek hayatta anne olan yani doğurma yetisi olan ama saygıyı hak etmeyen onlarca kadın var

bu arada yazmayi unuttum esime 10 gun kadar caksir otu icirdim vede keci boynuzu pekmezi ilk test de 80 milyon olan spermi asilamada 110 milyon civariydi ve hiz eskisine nazaran daha iyiydi
sizin sayınız çok iyiymiş bizim 55 milyondu fakat 2 aydır çakşır suyu bnde içiriyorum keçiboynuzu çinko selenyum koenzim q10 sonuç noldu bilmiyoruz ama

sizin sayınız çok iyiymiş bizim 55 milyondu fakat 2 aydır çakşır suyu bnde içiriyorum keçiboynuzu çinko selenyum koenzim q10 sonuç noldu bilmiyoruz ama
canim bu isin aslinda iyi bir sperm bile varsa umut herzaman vardir asilamayi dene derim olmazsa tupu yine dusunursun

Ben de 4 senelik evliyim, çocuğum yok.
İstemiyorum da şuan.
Bunu eksiklik olarak görmüyorum.
Belki benimde olmayabilir, bilemeyiz ki. Bunun için rahat konuşuyorum.

Herkes anne baba olamıyor malesef.
Ama kendinizi bu şekilde görmeniz çok yanlış bence.

Tedavi uyguladınız mı, ne aşamadasınız. Bu kadar net bir dille olmuyor dediğiniz için soruyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…