- 18 Haziran 2017
- 1.263
- 999
- 73
- Konu Sahibi goncammm48
-
çocuğu olmayanlar benim gözümde değersiz değil asla yok öyle bişey kaç çift tanıyorum annemin eski apartmanından bi kere bile aklıma gelmedi bunların neden çocuğu yok diye ..ama insanlar beni öyle bir noktaya getirdi ki bnm böyle düşünmem toplumdan kaynaklanıyor yok çocuksuz evlilik mi olur ne zama doğruracaksın çocuk sana nine mi diyecek enerjin kalmıcak bakmaay kaç yıl oldu evleneli vs falan filan..yoksa insan kendi tercihiyle de 2 kişi yaşlanıp gidebilir bana göre gayet normal yani herkesin tercihiNeden değersiz olasınız? Çocuğu olmayanlar demekki sizin gözünüzde değersiz. Önce hayata bakışınızı değiştirin diye tavsiye etmek istiyorum. Umarım sağlıklı bir evladınız olur kısa zamanda ancak insan kendi değerini çocuğu üzerinden belirlememeli. Bu gerçekten yanlış bir düşünce. Başkaları size (size göre) değer versin diye her şeyden habersiz bir canı dünyaya getirmeyi istemek bilmem ki ne kadar mantıklı...
her kadın doğurmak zorunda değil benm genele bakış açım bu değil zaten kendi içinde bulunduğum psikolojiyi anlattım etraf beni bu duruma soktuÇocuk sahibi olmayanlar değersiz mi? Her kadın doğurmak zorunda mı? Saçmalamışsınız biraz mantıklı düşünmeye davet ediyorum.
evliliğinin kaçıncı yılında hamile kaldın allah sağsalim kucağına almayı nasip etsin 2,5 yıllık mı evlisin yoksa 2, 5 yıl mı sürdü hamile kalmancanım bende 2,5 yıl sonra hamile kaldım
öncesinde düşünmedim
kısır bile olduğum söylendi ama hiç biri bana kendimi eksik hissettirmedi
güçlü ve moralini yüksek tutmalısın
2,5 yıllık evliyim canım yok 2,5 yıl boyunca düşünmedimevliliğinin kaçıncı yılında hamile kaldın allah sağsalim kucağına almayı nasip etsin 2,5 yıllık mı evlisin yoksa 2, 5 yıl mı sürdü hamile kalman
tebrik ederim canm tekrar bana dua et nolur2,5 yıllık evliyim canım yok 2,5 yıl boyunca düşünmedim
senle benziyoruz biraz bende 25 yaşında çok severek evlendim uzun yıl flörtten sonra aşk evliliği yani ve planlarımızda konuşmalarımızda çocuk lafı uzun süre geçmedi hatta herşeyi rayına oturtana kadar ben memur oldum ev kredisi borcu biraz azalsın diye hem biraz başbaşa takılalaım tadını çıkaralım tatillere çıkalım fln diye.. 2-3 yıl rüya gibiydi diyebilirim sana ama bu süreçte etraf sürekli imalar baskılar çok geziyorsunuz nereye kadar gibi moral bozmalar çünkü gerçekten sayısız sınırsız turlara tatillere gittik sayısız tatiller haftasonu kaçamağı yaptık ben adeta mutluluktan ölebilirdim o derece...ben zaten asla çocuğa hazır hissetmedim çocuğa bliyorum yaş aldım yıllar geçti ne bilim bunların tadı da bana başka geldi ..etrafta sürekli boş hayat yaşadığımı ima edenler oldu amirime kadar düşün..bu da benm beynime çocuk yapmlıyız gibi bir algı yerleştirdi..zaten günün birinde yapacaktım yani çocuk sahibi olmak fikrimiz var ama 6- 7 yılsonra da olabilirdi bizim için.. neyse biz kendimiz de biraz korkarak biraz da heveslenerek çocuk çalışmalarına başladık düzenimz elbette bozulacaktı ama sonuçta tatlı bişey birden istek geldi ve 3. yılımızda çalışmalara başladık deli gibi bu duyguyu yaşamayı istiyordum ve her ay adet oldukça gözyaşı döktüm olmadıkça strese girdim berbat bir sene geçirdim evet yine eşimle geziyoruz tozuyoruz her haftasonu cumadan gidip bir oteldeyiz ama gel gör ki benm huzurum var mı hayır mutlu görünüyorum o anlık eğleniyorum denzde yüzüyorum atıyorum ama sonrası yine aynı hep karamsar....bu süreçte 4-5 farklı arakadaştan hamile haberleri doğumlar da alınca insan çok kötü hissediyor zaten hep korkardım çocuğun olmamasından sanırım korkum başıma geliyor ..bir de bu aralar canım inan kimle karşılaşsam orda burda durakta yolda bana ilk sorduğu şey çocuk yok mu oluyor daha neyi bekliyorsunuz diyorlar sen de 4 yıl beklemişsin eminim sana da gelmiştir bu sorular ... işyerinde amir bile annelik ayrımı yapıyor izin konularında mesela birinden bahsediliyor o öyle bişe yapmaz iyidir sonuçta anne olmuş anne deniliyor ..yani bunlar insana çok değersiz hissettiriyor kusura bakma çok uzun oldu ama içimi dökmek istedim..bu arada sağlıkla kavuş bebeğine tatlımBen de arkadaslara katiliyorum,sanirim toplumun baskisindan etkilenip böyle düsünüyorsunuz,cocugu olan degerli olmayan degersiz diye bir ayrim mi olur? Siz laf sokanlara gereken cevabi verin icinizde tutmayin..Inanin insanlar o kadar bos islerle mesgul ki,o bosluga sizin özel hayatiniz da siz istemeseniz bile dahil oluyor..Biz suan 5 yillik evliyiz,evlenir evlenmez cocuk yapma gibi bir dusuncem olmadi (25 yasinda evlendim) ve gercekten esimi severek asik olarak evlendim..4 yil boyunca da istemedik(askerlik,ev alma,master vs) ki bu nedenler olmasaydi da hemen cocuk yapmazdim..benim aile planlamamdan kime ne?? Suan hamileyim cok sükür,cok güzel bir duygu ama olmasaydi da esimle gercekten guzel vakit geciriyorduk..Demem o ki mutlu olmak icin bir seyleri beklemeyin,evli olmayi,zengin olmayi,cocuk sahibi olmayi...Anin tadini cikarin,esinizle gezin dilediginiz gibi yasayin,baskalarini umursamayin..Her sey yolundaysa bile sirf stresten dolayi cocuk sahibi olamazsiniz...Hakkinizda hayirlisi
keşke biraz umursamamayı öğrenebilsem sonuçta veren de ALLAH eşim olur olur olmazsa da olmaz modunda sonuçta 4 sene sıkıldık mı hayır güzel vakit geçer diyor ama farzedelim ki hiç olmadı ömür boyu insanlar acıyarak mı bakacak bıktım etraftan inan geçen hafta bile 100 tane çocuk yok mu sorusu almışımdır bir de insan çalışma içerisindeyken böyle sorular daha çok koyuyor yani korunurken bu kadar batmıyorduBen de arkadaslara katiliyorum,sanirim toplumun baskisindan etkilenip böyle düsünüyorsunuz,cocugu olan degerli olmayan degersiz diye bir ayrim mi olur? Siz laf sokanlara gereken cevabi verin icinizde tutmayin..Inanin insanlar o kadar bos islerle mesgul ki,o bosluga sizin özel hayatiniz da siz istemeseniz bile dahil oluyor..Biz suan 5 yillik evliyiz,evlenir evlenmez cocuk yapma gibi bir dusuncem olmadi (25 yasinda evlendim) ve gercekten esimi severek asik olarak evlendim..4 yil boyunca da istemedik(askerlik,ev alma,master vs) ki bu nedenler olmasaydi da hemen cocuk yapmazdim..benim aile planlamamdan kime ne?? Suan hamileyim cok sükür,cok güzel bir duygu ama olmasaydi da esimle gercekten guzel vakit geciriyorduk..Demem o ki mutlu olmak icin bir seyleri beklemeyin,evli olmayi,zengin olmayi,cocuk sahibi olmayi...Anin tadini cikarin,esinizle gezin dilediginiz gibi yasayin,baskalarini umursamayin..Her sey yolundaysa bile sirf stresten dolayi cocuk sahibi olamazsiniz...Hakkinizda hayirlisi
senle benziyoruz biraz bende 25 yaşında çok severek evlendim uzun yıl flörtten sonra aşk evliliği yani ve planlarımızda konuşmalarımızda çocuk lafı uzun süre geçmedi hatta herşeyi rayına oturtana kadar ben memur oldum ev kredisi borcu biraz azalsın diye hem biraz başbaşa takılalaım tadını çıkaralım tatillere çıkalım fln diye.. 2-3 yıl rüya gibiydi diyebilirim sana ama bu süreçte etraf sürekli imalar baskılar çok geziyorsunuz nereye kadar gibi moral bozmalar çünkü gerçekten sayısız sınırsız turlara tatillere gittik sayısız tatiller haftasonu kaçamağı yaptık ben adeta mutluluktan ölebilirdim o derece...ben zaten asla çocuğa hazır hissetmedim çocuğa bliyorum yaş aldım yıllar geçti ne bilim bunların tadı da bana başka geldi ..etrafta sürekli boş hayat yaşadığımı ima edenler oldu amirime kadar düşün..bu da benm beynime çocuk yapmlıyız gibi bir algı yerleştirdi..zaten günün birinde yapacaktım yani çocuk sahibi olmak fikrimiz var ama 6- 7 yılsonra da olabilirdi bizim için.. neyse biz kendimiz de biraz korkarak biraz da heveslenerek çocuk çalışmalarına başladık düzenimz elbette bozulacaktı ama sonuçta tatlı bişey birden istek geldi ve 3. yılımızda çalışmalara başladık deli gibi bu duyguyu yaşamayı istiyordum ve her ay adet oldukça gözyaşı döktüm olmadıkça strese girdim berbat bir sene geçirdim evet yine eşimle geziyoruz tozuyoruz her haftasonu cumadan gidip bir oteldeyiz ama gel gör ki benm huzurum var mı hayır mutlu görünüyorum o anlık eğleniyorum denzde yüzüyorum atıyorum ama sonrası yine aynı hep karamsar....bu süreçte 4-5 farklı arakadaştan hamile haberleri doğumlar da alınca insan çok kötü hissediyor zaten hep korkardım çocuğun olmamasından sanırım korkum başıma geliyor ..bir de bu aralar canım inan kimle karşılaşsam orda burda durakta yolda bana ilk sorduğu şey çocuk yok mu oluyor daha neyi bekliyorsunuz diyorlar sen de 4 yıl beklemişsin eminim sana da gelmiştir bu sorular ... işyerinde amir bile annelik ayrımı yapıyor izin konularında mesela birinden bahsediliyor o öyle bişe yapmaz iyidir sonuçta anne olmuş anne deniliyor ..yani bunlar insana çok değersiz hissettiriyor kusura bakma çok uzun oldu ama içimi dökmek istedim..bu arada sağlıkla kavuş bebeğine tatlım
Ya o sorular tabii ki oluyor ama is sizde bitiyor takmayin,takmamaya calisin ve gerektiginde agzinin payini vermesini bilin,inanin kendinize yaparsiniz..Bizim de oyle hemen hop diye olmadi,bebegi beklerken inanin ben de sikinti stres yaptim ama ne zaman ki olacagi varsa olur napim kaderde yoksa yok önüme bakicam dedigim an bebis geldi..Hamile kalmayi engelleyen o kadar faktör var ki..Herseyden önce Allah isterse olur zaten..Asilama tüp bebek gibi yollara basvurmayi düsündünüz mü?senle benziyoruz biraz bende 25 yaşında çok severek evlendim uzun yıl flörtten sonra aşk evliliği yani ve planlarımızda konuşmalarımızda çocuk lafı uzun süre geçmedi hatta herşeyi rayına oturtana kadar ben memur oldum ev kredisi borcu biraz azalsın diye hem biraz başbaşa takılalaım tadını çıkaralım tatillere çıkalım fln diye.. 2-3 yıl rüya gibiydi diyebilirim sana ama bu süreçte etraf sürekli imalar baskılar çok geziyorsunuz nereye kadar gibi moral bozmalar çünkü gerçekten sayısız sınırsız turlara tatillere gittik sayısız tatiller haftasonu kaçamağı yaptık ben adeta mutluluktan ölebilirdim o derece...ben zaten asla çocuğa hazır hissetmedim çocuğa bliyorum yaş aldım yıllar geçti ne bilim bunların tadı da bana başka geldi ..etrafta sürekli boş hayat yaşadığımı ima edenler oldu amirime kadar düşün..bu da benm beynime çocuk yapmlıyız gibi bir algı yerleştirdi..zaten günün birinde yapacaktım yani çocuk sahibi olmak fikrimiz var ama 6- 7 yılsonra da olabilirdi bizim için.. neyse biz kendimiz de biraz korkarak biraz da heveslenerek çocuk çalışmalarına başladık düzenimz elbette bozulacaktı ama sonuçta tatlı bişey birden istek geldi ve 3. yılımızda çalışmalara başladık deli gibi bu duyguyu yaşamayı istiyordum ve her ay adet oldukça gözyaşı döktüm olmadıkça strese girdim berbat bir sene geçirdim evet yine eşimle geziyoruz tozuyoruz her haftasonu cumadan gidip bir oteldeyiz ama gel gör ki benm huzurum var mı hayır mutlu görünüyorum o anlık eğleniyorum denzde yüzüyorum atıyorum ama sonrası yine aynı hep karamsar....bu süreçte 4-5 farklı arakadaştan hamile haberleri doğumlar da alınca insan çok kötü hissediyor zaten hep korkardım çocuğun olmamasından sanırım korkum başıma geliyor ..bir de bu aralar canım inan kimle karşılaşsam orda burda durakta yolda bana ilk sorduğu şey çocuk yok mu oluyor daha neyi bekliyorsunuz diyorlar sen de 4 yıl beklemişsin eminim sana da gelmiştir bu sorular ... işyerinde amir bile annelik ayrımı yapıyor izin konularında mesela birinden bahsediliyor o öyle bişe yapmaz iyidir sonuçta anne olmuş anne deniliyor ..yani bunlar insana çok değersiz hissettiriyor kusura bakma çok uzun oldu ama içimi dökmek istedim..bu arada sağlıkla kavuş bebeğine tatlım
eski konulardan hatırladığım kadarıyla şu an çok rahatlamış ve pozitif gördüm seni bana da iyi geldi:) nasıl atlattın bu kadar ne güzel bana da iyi geliyor yorumların evet resmen korkarak başladık çalışmalara bana inanılmıcak derece ulaşılmaz geliyor hala hamile kalmak nasıl oluyor bu kadar mucizevi olay dışarıda bir sürü hamile var bir gün bnde doğum yapabilecekmyim acaba vücudun tüm sistemin hormonların tam çalışması gerekiyor ki hamilelik oluşsun Allahın ol demesi yeterli gerçekten vakti mi var yoksa boşa mı bekliyorum bilmiyorum burada sebepsiz infertilite olup hiç bir tüp bebek denemesi tutmayan da var ya öyle olursakAslında sorun bu metinden de anlaşılıyor tatlım, ben de aynen senin gibi korkarak başladım çalışmalara ve hep korkardım çocuğum olmamasından çalışmalara korkuyla ve endişeyle başlayınca olacağı varsa bile olmuyo. Ben de aynı şeyi yaşıyorum. Olacak inan ki, o kadar çok hamile kalma hikayesi okudum ki bu kk'da olacak ve 2.si falan kazayla olacak inşallah o kadar kolay aslında hamile kalmak ama biz çok korkunç bir şey yaptık kafamızda. Hamileliği beklemek tek dert. Bir de kafanda idealize etme artık hamile kalanları ve anne olmuş olanları. Çok da tın yaaaa, "en güzel anne sen olacaksın. En güzel çocuk da senin çocuğun olacak." Doğanın kanunu :) ben hep böyle düşünüyorum artık. Çok rahatlattı bbeni.
eski konulardan hatırladığım kadarıyla şu an çok rahatlamış ve pozitif gördüm seni bana da iyi geldi:) nasıl atlattın bu kadar ne güzel bana da iyi geliyor yorumların evet resmen korkarak başladık çalışmalara bana inanılmıcak derece ulaşılmaz geliyor hala hamile kalmak nasıl oluyor bu kadar mucizevi olay dışarıda bir sürü hamile var bir gün bnde doğum yapabilecekmyim acaba vücudun tüm sistemin hormonların tam çalışması gerekiyor ki hamilelik oluşsun Allahın ol demesi yeterli gerçekten vakti mi var yoksa boşa mı bekliyorum bilmiyorum burada sebepsiz infertilite olup hiç bir tüp bebek denemesi tutmayan da var ya öyle olursak
adetin ilk günü zaten hormonlardan duygusallık oluyor bu durumda daha da fena ilk günleri adetimin mutlaka ağlamalı geçiyor..adet dönemim yakın değil ama dün bile yolda ağladım güneş gözlüğümün altndan eşime çaktırmadan üzülüyor çünkü..sebepsiz olsa daha rahatt olurdum sanırım illaki bi ara denk gelir olur diye bizde eşimde hareketsizlik fln var bi gün bnm de olacak mıBen de ilk 1.5 sene her gün ağlıyordum ya intiharı düşündüm sırf hamile kalamadğim için. O utançla yaşayacağıma ölürüm daha iyi diye düşünüyordum. Sonra çekim yasası ile tanıştım. Çekim yasası= dua yasası. Allahın koyduğu bir inanç sistemi. Neye inanırsan onu yaşıyorsun.
Ya o kadar benzetiyorum ki seni önceki halime. Ben de aynen sebepsiz olup hiçbir zaman olmayan da var ya öyle olursam diye düşünüyordum ama sebepsiz olup birdenbire hamile kalan daha çok var. Neye inanacağımı kendim seçtim. Olacağına inanıyorum, nasıl ne şekilde olacağını bilmiyorum ama olacak inşallah kimin olmamış ki... Ben 1 tane bile olmayan tanımıyorum yok çevremde, geç olan var ama olmayan yok. Doktor da söyledi çooook çok az olmayan dedi. Haklı.
Ben artık sadece adetin ilk günü biraz bunalıma girip çıkıyorum :)) onun dışında iyiyim. Adet sendromunu da nasıl atlatacağım onun üzerine çalışıyorum.
evet haklısınız Allah ol dedi mi oluyor tüp bebek düşünüyorum ama önce psikolojimi toparlamam lazım tutacak mı tutmayacak mı onca para dökülecek nasıl olacak bilmiyorumYa o sorular tabii ki oluyor ama is sizde bitiyor takmayin,takmamaya calisin ve gerektiginde agzinin payini vermesini bilin,inanin kendinize yaparsiniz..Bizim de oyle hemen hop diye olmadi,bebegi beklerken inanin ben de sikinti stres yaptim ama ne zaman ki olacagi varsa olur napim kaderde yoksa yok önüme bakicam dedigim an bebis geldi..Hamile kalmayi engelleyen o kadar faktör var ki..Herseyden önce Allah isterse olur zaten..Asilama tüp bebek gibi yollara basvurmayi düsündünüz mü?
maalesef mutlu olamıyorum zaten hiç bir ortamda tatilde bile aklımda hep bu düşünce var keşke bnde olursa olur olmazsa olmaz diyebilsem anne olmak ne güzel bir duygudur bulutların üstünde mi hissedicem acaba böyle olursa yoksa o zmn da farklı sorunlar mı çıkıcak aslında en güzel an insanın içinde bulunduğu anekimde 2 senelik evli olacağım. daha yeni yeni çocuk sahibi olma fikrine alışıyorum. olursa olur olmazsa asla kendimi değersiz hissetmem. çocukla insanın değeri arasında ne gibi bir ilişki olabilir allah aşkına? bakış açını değiştirmeden mutlu olabileceğini sanmıyorum.
Sen canını sıkmamaya çalış canım sabır ve dua diğer çevrendeki insanları gerekirde bırak bir süreliğineaynen bnm elimde olan bişey değil ki canım insanlar kişinin elinde olmayan bişeyi niye bu kadar soruyorlar anlamıorum
çocuğum olmuyor çok değersiz hissediyorum 3 yıl ben istemedim niye istemedim bilmiyorum 1 yıldır da o bizi istemiyor 4 yıllık evliyim ve hala 2 kişiyiz.. ben anneme karşı aileme karşı değersiz hissediyorum bnm suçum değil ama torun sevgisi tatmamalarından dolayı kendimi çok kötü hissediyorum..diğer başka her yerde değersiz hissediyorum amirimin yanında olsun arkadaşlarımın yanında olsun çoluk çocuk hastalık muhabbeti yapıyorlar bnde öyle bakıyorum boş insan olduğumu düşünüyorladır eminim
Ederim canım benimtebrik ederim canm tekrar bana dua et nolur
farzedelim ki Allah nasip etmedi ben eşimle aile olamayacakmıyım tam anlamıyla aile olmak için çocuk mu olmalı insanların gözünde hep böyle mi olacağız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?