- Konu Sahibi goncammm48
-
psikolojim çok bozuk gerçekten bugün bile anneme gezmeye gittim 4 farklı komşuydu teyzydi çocuk sordu buraya boş boş gelme hani bebek nerde dediler ..teşekkür ederim yorumunuz için ama sanırım toplum benim beynime bunu yerleştirdi anne olmak seviye atlamak gibi bişey ..ve olmazsan değersizsin ..sizin kendi tercihinizmiydi peki özel olmazsa sorun mu vardı tüp bebek vs denediniz mi
sen kaç yıllık evliisn yaşın kaç ve sorununuz ne...sosyal medya maalasef öyle cnm kapatmayı düşünmüyor değilim bnden sonra evlenen bütün kuzenlerim hepsi doğum yaptı ve bir bir bebeklerinin resmini her gün paylaşıyorlar insnın gözüne sokarcasına işyerimde sık görüştüğüm bütün arkadaşlarım hamile ve hep hazırlıktı odasıydı doğumdu muhabbetler..bnde berbat bir haldeyim tüp tedavisine başlasam kışa doğrı tuttu mu tutmadı mı o psikolojiyi nasıl kaldıracağım bilemiyorumBende kendimi boyle hissediyorum malesef canim.Daha dogrusu zorla hissettiriyorlar.
Ben kendimden cok esim icin istiyorum cunku en buyuk hayali cocugumuzun olmasi.Hayatimizi ona endeksledik.Cocuk olursa araba aliriz,cocuk olursa tatile gideriz diye birsuru plan..Cunku elimizde para bulundurmamiz lazim tupbebek icin.Ilki tutmadi diye farzederek ikinci deneme icin de para...
Berbat bir haldeyiz anlayacagin.
Ustune ustluk ablam benden sonra evlenmesine ragmen hamile ustelik hic istemiyorken...Ve hic caba harcamadan plan yapmadan...
Allah kimseyi boyle sinamasin.
Eltim desen surekli cocuklarin resmini paylasip iyi ki varsiniz bilmem ne.Var yani bu da sen yaptin da var degil Allah nasip etti diye var.Bu kibir bu ovunmek niye?anlamiyorum ben..
sen kaç yıllık evliisn yaşın kaç ve sorununuz ne...sosyal medya maalasef öyle cnm kapatmayı düşünmüyor değilim bnden sonra evlenen bütün kuzenlerim hepsi doğum yaptı ve bir bir bebeklerinin resmini her gün paylaşıyorlar insnın gözüne sokarcasına işyerimde sık görüştüğüm bütün arkadaşlarım hamile ve hep hazırlıktı odasıydı doğumdu muhabbetler..bnde berbat bir haldeyim tüp tedavisine başlasam kışa doğrı tuttu mu tutmadı mı o psikolojiyi nasıl kaldıracağım bilemiyorum
takinti haline getirmezseniz daha stressiz daha kolay olur. Hem hayat, hem çocuk.Bende kendimi boyle hissediyorum malesef canim.Daha dogrusu zorla hissettiriyorlar.
Ben kendimden cok esim icin istiyorum cunku en buyuk hayali cocugumuzun olmasi.Hayatimizi ona endeksledik.Cocuk olursa araba aliriz,cocuk olursa tatile gideriz diye birsuru plan..Cunku elimizde para bulundurmamiz lazim tupbebek icin.Ilki tutmadi diye farzederek ikinci deneme icin de para...
Berbat bir haldeyiz anlayacagin.
Ustune ustluk ablam benden sonra evlenmesine ragmen hamile ustelik hic istemiyorken...Ve hic caba harcamadan plan yapmadan...
Allah kimseyi boyle sinamasin.
Eltim desen surekli cocuklarin resmini paylasip iyi ki varsiniz bilmem ne.Var yani bu da sen yaptin da var degil Allah nasip etti diye var.Bu kibir bu ovunmek niye?anlamiyorum ben..
takinti haline getirmezseniz daha stressiz daha kolay olur. Hem hayat, hem çocuk.
Hele ki benden sonra evlenenlerin oldu muhabbeti cok yanlis bir yarişma çabasi
gercekten kotu bir psikoloji ama neden kendini bu psikolojiye hapsedesin?Canim inan ki oyle bir yaris icinde degilim ama insanin kanina,gururuna dokunuyor.
Ben hep kendimi avutuyorum belki cocugum olsa ben olecektim veya esime birsey olacakti diye Allah korusun.
Her dogum bir olum getirir bunun benim ailemde cok ornekleri var kendimi hep bu sekilde avutuyorum..ama nereye kadar.
Tek kisi degilsin evilikte,kendini esinr karsi sorumlu hissediyorsun,eksik goruyorsun ister istemez.
Bu konuda hicbir psikoloik destek bana bir fayda saglamayacak.Dusunceler hep beynimde olacak.ilaclar desen uyusturacak..Olsem hicbirsey hissetmesem diyorum bazen..Hangi gunahin bedelini oduyoruz bilmiyorum.Ama insanin inanci da zayifliyor belli bir zaman sonra.Olmayacak diyorum olsaydi Allah verirdi vermeyecek diyorum bu cok kotu bir psikoloi..
ayrica o da esinin imtihani. Evlenmeden biz konustuk ve dedik ki Allah verirse olur, vermezse olmaz. Anlastik. Yani bu insanlardan kaynaklanmaz. Sen gereken tedaviyi olursun gerisi nasiptir. Ki sebepsiz infertilite de cok yaygin. Ne yapalim yani artik kendiliginden hamile kalmak sasilacak is oldu. Artik normal bunlar bu zamanda. Yedigimiz ictigimiz, stres, adina ne dersen de.Canim inan ki oyle bir yaris icinde degilim ama insanin kanina,gururuna dokunuyor.
Ben hep kendimi avutuyorum belki cocugum olsa ben olecektim veya esime birsey olacakti diye Allah korusun.
Her dogum bir olum getirir bunun benim ailemde cok ornekleri var kendimi hep bu sekilde avutuyorum..ama nereye kadar.
Tek kisi degilsin evilikte,kendini esinr karsi sorumlu hissediyorsun,eksik goruyorsun ister istemez.
Bu konuda hicbir psikoloik destek bana bir fayda saglamayacak.Dusunceler hep beynimde olacak.ilaclar desen uyusturacak..Olsem hicbirsey hissetmesem diyorum bazen..Hangi gunahin bedelini oduyoruz bilmiyorum.Ama insanin inanci da zayifliyor belli bir zaman sonra.Olmayacak diyorum olsaydi Allah verirdi vermeyecek diyorum bu cok kotu bir psikoloi..
Alla allahhh çok ilginç 3 yıllık evliyim 33 yaşımdayım asla çocuk istemiyorum gayet te özgüvenliyim her yerde Allah isteyenlere nasip etsin ben istemiyorum diyorum. Bu beni niye değersiz yapsın ki? Çocuk mu beni ben yapacak? Ben zaten kendim olduğum için çok değerliyim. Hatta kendimi o kadar seviyorum ki başka bir insana adayamam hayatımı diyorum. Ayrıca neden öyle hadsiz tipler sizi buluyor bir düşünün derim çünkü kimse bana ne soruyor ne de doktora git falan diyor. Bence siz çok belli ediyosunuz bu konuda mağdur olduğunuzu, özgüvensiz hatta ezik durursanız insanlar hah fırsatını bulduk biraz da biz vuralim derler iyilik adı altında. Ne münasebet benim özelimi konuşmak ne alaka mesajını verirseniz kimse size bulaşamaz. Ama siz her fırsatta dert yanar çocuğum da olmuyor eksik insanım derseniz kimse size acımaz. Evet öylesin der.al işte densiz bu tipler benim ruh halimi bozmayı başardılar.. işyerimde bir hizmetli bana bir gün artık çocuk yap bekleme kayınvaliden seni daha çok sever dedi buyur burdan yak
aslaa.. tam tersi ben de zaten 3 yıl istemedim ama anaç bir yapım da var 3 yıl erteledim normalde istiyorum çocuk..özgürlüğe çok düşün bir yapım da var dışarıya karşı da kimse çocuk istediğimi bilmez düşünmüyorum rahatım sanırlar vurdumduymaz ve dik görünürüm ama gelgelelim 1 yıldır psikolojimi sendüşün belki de bu gerizekalılar düzgün olan psikolojimi bozdularAlla allahhh çok ilginç 3 yıllık evliyim 33 yaşımdayım asla çocuk istemiyorum gayet te özgüvenliyim her yerde Allah isteyenlere nasip etsin ben istemiyorum diyorum. Bu beni niye değersiz yapsın ki? Çocuk mu beni ben yapacak? Ben zaten kendim olduğum için çok değerliyim. Hatta kendimi o kadar seviyorum ki başka bir insana adayamam hayatımı diyorum. Ayrıca neden öyle hadsiz tipler sizi buluyor bir düşünün derim çünkü kimse bana ne soruyor ne de doktora git falan diyor. Bence siz çok belli ediyosunuz bu konuda mağdur olduğunuzu, özgüvensiz hatta ezik durursanız insanlar hah fırsatını bulduk biraz da biz vuralim derler iyilik adı altında. Ne münasebet benim özelimi konuşmak ne alaka mesajını verirseniz kimse size bulaşamaz. Ama siz her fırsatta dert yanar çocuğum da olmuyor eksik insanım derseniz kimse size acımaz. Evet öylesin der.
Bnde 1 senedir tedavi oluyrm sorun bnde olmuyor aileme karsi deqil onlar karismz benim nezaman cocuk yapcaqima ama esim bu kdar isterken ona bi evlat verememek cok koyuyor deqersiz deqil sanirim ama esime karsi kendimi ise yaramaz hssdyrm bnde ck istyrm anne olmayi ama Rabbim bilir ne bilim[/QUO
Allah gönlüne göre versin tez zamanda kucağını doldursun kötü bir psikoloji bilirim eşim için değilde bnde annem için üzülüyorum çaktırmasa da hissediyorum torun eksikliğini hissetiğini
Allah gönlüne göre versin tez zamanda kucağını doldursun kötü bir psikoloji bilirim eşim için değilde bnde annem için üzülüyorum çaktırmasa da hissediyorum torun eksikliğini hissetiğiniBnde 1 senedir tedavi oluyrm sorun bnde olmuyor aileme karsi deqil onlar karismz benim nezaman cocuk yapcaqima ama esim bu kdar isterken ona bi evlat verememek cok koyuyor deqersiz deqil sanirim ama esime karsi kendimi ise yaramaz hssdyrm bnde ck istyrm anne olmayi ama Rabbim bilir ne bilim
Neden öyle düsünüyorsun veren de alan da Allah. Rabbim hayirli evlatlar nasip etsin senin gibi hak edene versin ins.çocuğum olmuyor çok değersiz hissediyorum 3 yıl ben istemedim niye istemedim bilmiyorum 1 yıldır da o bizi istemiyor 4 yıllık evliyim ve hala 2 kişiyiz.. ben anneme karşı aileme karşı değersiz hissediyorum bnm suçum değil ama torun sevgisi tatmamalarından dolayı kendimi çok kötü hissediyorum..diğer başka her yerde değersiz hissediyorum amirimin yanında olsun arkadaşlarımın yanında olsun çoluk çocuk hastalık muhabbeti yapıyorlar bnde öyle bakıyorum boş insan olduğumu düşünüyorladır eminim
çok teşekkür ederim siz de hamilesiniz sanırım Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin bana dua edermisinizNeden öyle düsünüyorsun veren de alan da Allah. Rabbim hayirli evlatlar nasip etsin senin gibi hak edene versin ins.
Ne demek canm tabikide ederm cok tesekkurler :)çok teşekkür ederim siz de hamilesiniz sanırım Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin bana dua edermisiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?