Çocuğum yok değersiz hissediyorum

Annen seni sevsin illa torun lazim degil. Bir eksiklik de degil. Kayinvalidem kiskancliktan oluyor, herkesin torunu var benim yok diye, bir daha açma bana bu konuyu senden aşiri soguyorum dedim ki sogudum yeterince. İnsani sogutan bir konu. Sen kimseye torun borçlusu degilsin.

Ailenin torun sevgisini senle tatması ne kadar güzeldir, bizimkilere sürekli torun geliyor, Abim kardeşim ablam hepsinin var bi bende yok emin ol
Değersiz değiliz, aileme söylemedim olmadığını ben. Ve adetliyken ben de zorlanıyorum değersiz hissediyorum ama diğer zamanlarda süperim.
Sen değerlisin, herkesten daha değerli ve özelsin en ufak şüphe duyma. Çocuğu olanları gözümüzde çok büyütüyoruz biz bu aralar, ama gün gelecek çocuğu olan çocuk muhabbeti yapan bizim için bir anlam ifade etmeyecek çünkü bizim de olacak. Sen benim eski hallerime benzettim. Geçer, geçecek. Olacağına inanmadığın için böyle hallerdesin. Olacağına inan, olacak... Çok çok çok küçük bir kesimin çocuğu yok dedi bana doktor. Kalanların hepsinin oluyo dedi... Bizim de olacak inşallah :)

Yaa emin ol, sorun varsa çözülüyor. Korkma, bizim sebepsiz, eşimde de bende de her şey çok iyi, ama 2 yıl oldu yok.. Her şey yolunda olsa bile zaman alıyor bazen, kafa rahatlığı en önemlisi

İnsanın değeri bir başka şey üzerinden tanımlanamaz. Siz, Gonca olarak değerlisiniz ve Gonca'nın değerli hissetmek ve değer görmek için ilinti kimliklere ve toplumsal rollere ihtiyacı yok. Umarım en kısa zamanda anne olursunuz ancak şunu unutmayın, anne olmak sizi daha değerli yapmayacak.

Sen çocuğun olsa da olmasa da bir birey olarak değerlisin, sakın bunu kıstas olarak alma. Çocuğun olsa tabi güzel olur, olmasa da bu senin değerinden bişey kaybettirmez, çocuğu veren Allah, inşallah nasip eder, bizim elimizden gelen ne var ki emaneti taşımaktan başka.

Tabi ki çok değerlisiniz.Sizden bir tane daha yok.Rabbim dert vermiş,dermanını da vermiş.Pes etmek yok.Stres yapmayın kendinize çünkü stres de çok etkiliyor bu işleri.Mutlaka zamanı vardır.Sabırlı olun...

Allah gönlüne göre versin tez zamanda kucağını doldursun kötü bir psikoloji bilirim eşim için değilde bnde annem için üzülüyorum çaktırmasa da hissediyorum torun eksikliğini hissetiğini
Amin canim benim tez zamanda hepimizin insallah cok zor bi durum vallahaaa Allah yardimcimiz olsun

Bir insanın değeri annelikle ölçülmüyor. Böyle düşünüp eziyet etmeyin kendinize. Allah gönlünüze göre versin.

Hep derler olması için odaklanma rahat olduğun zaman olur diye bu fikre katılıyorum şuan hayırlı değil demek ki

Çocuğum yok para biriktirip dünyayı geziyorum, çok süper hissediyorum. Çevren yüzünden oluyor milletin işi gücü üremek ve evinin özelini ortalıkta anlatmak.

ne mutlu sana Allah bağışlasın keşke bana da bir mucize olsa beklemediğim bir anda oluverse bu mucizeyi tatmayı gerçekten çok istiyorum
sabırla Allaha dua et canım en hayırlı zamnda olucaktır. benim öyle bi hayırlı zamnda olduki iyiki dha önce olmamış şimdi olmuş dye şükrettim :)

Allahım hayırlı bebiş ler nasip etsin inşallah canım kendini değersiz ve boş hissetme bu senin suçun değil ki

Neden değersiz olasınız? Çocuğu olmayanlar demekki sizin gözünüzde değersiz. Önce hayata bakışınızı değiştirin diye tavsiye etmek istiyorum. Umarım sağlıklı bir evladınız olur kısa zamanda ancak insan kendi değerini çocuğu üzerinden belirlememeli. Bu gerçekten yanlış bir düşünce. Başkaları size (size göre) değer versin diye her şeyden habersiz bir canı dünyaya getirmeyi istemek bilmem ki ne kadar mantıklı...

Ben de arkadaslara katiliyorum,sanirim toplumun baskisindan etkilenip böyle düsünüyorsunuz,cocugu olan degerli olmayan degersiz diye bir ayrim mi olur? Siz laf sokanlara gereken cevabi verin icinizde tutmayin..Inanin insanlar o kadar bos islerle mesgul ki,o bosluga sizin özel hayatiniz da siz istemeseniz bile dahil oluyor..Biz suan 5 yillik evliyiz,evlenir evlenmez cocuk yapma gibi bir dusuncem olmadi (25 yasinda evlendim) ve gercekten esimi severek asik olarak evlendim..4 yil boyunca da istemedik(askerlik,ev alma,master vs) ki bu nedenler olmasaydi da hemen cocuk yapmazdim..benim aile planlamamdan kime ne?? Suan hamileyim cok sükür,cok güzel bir duygu ama olmasaydi da esimle gercekten guzel vakit geciriyorduk..Demem o ki mutlu olmak icin bir seyleri beklemeyin,evli olmayi,zengin olmayi,cocuk sahibi olmayi...Anin tadini cikarin,esinizle gezin dilediginiz gibi yasayin,baskalarini umursamayin..Her sey yolundaysa bile sirf stresten dolayi cocuk sahibi olamazsiniz...Hakkinizda hayirlisi

Çocuk sahibi olmayanlar değersiz mi? Her kadın doğurmak zorunda mı? Saçmalamışsınız biraz mantıklı düşünmeye davet ediyorum.

ekimde 2 senelik evli olacağım. daha yeni yeni çocuk sahibi olma fikrine alışıyorum. olursa olur olmazsa asla kendimi değersiz hissetmem. çocukla insanın değeri arasında ne gibi bir ilişki olabilir allah aşkına? bakış açını değiştirmeden mutlu olabileceğini sanmıyorum.

ne bileyim cnm sanki annem eksik hissdiyor gibi geliyor keşke başka torunları olsaydı o zmn bu kadar üzülmedim belki bnm kayınvalideyi hiç söylemeyim bile her buluşmada 4 senedir burnumuzdan getirdi bebek konusunu bnde bi ara çocuk konusundan soğudum onun yüzünden ama onun sorma sebebi etraftı köy yerinde yaşıyorlar soran oluyor nee diyeceğiz derdiydi

bilmiyorum ki cnm inan girdiğim her ortamda öyle hissediyorum artık psikolojim sarsıldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…