- 11 Eylül 2020
- 2.294
- 543
- 73
- Konu Sahibi iyikiamaiyiki
-
Bende böyle olmasından korkuyorum, dışlanmsındanKessinlikle katiliyorum zekayi ne sekilde kullqndigi onemli bu çocuk yakinda arkadaşları tarafindanda dis lanacak buyuk ihtimalle cunku anneler onla konusma oynama dicek ve bu çocuk daha da beterine basvuracak onalari kizdirmak ağlatmak bunlardan zevk alacak psikopatlık yolunda ufak adimlar
Maalesef yıllardır her toplantıda öne sürdüğüm durum bu. Sistem bunu getiriyor ve idareciler de sonuna kadar bunu destekliyor ve ben her toplantıda sivriliyorum. Göz göre göre akademik ya dabak burada tabii ki haklısın ama o kişilerde yetersizlik hissi oluşmasın diye diğerlerini kaybediyoruz
Ben yetersizlik hissi yaşamanın kötü bir şey olduğunu da düşünmüyorum. Herkes her şeyi yapamaz. O yaş grubunu bilmiyorum. Zira kızımdan başka çocuklarla ilgim yok ama çocukların bir şeyler bekleyerek bir şeyler yapmaları da bana doğru gelmiyor. Kendileri için yapacaklar. Yani isterse bütün sınıf aynı notu alsın; öğrendikleri kendilerine. Ben mi fazla olgunluk bekliyorum?Maalesef yıllardır her toplantıda öne sürdüğüm durum bu. Sistem bunu getiriyor ve idareciler de sonuna kadar bunu destekliyor ve ben her toplantıda sivriliyorum. Göz göre göre akademik ya da
değer olarak iyi öğrencileri harcıyoruz. Oğlunuz sonuna kadar haklı. Madem benim yaptığımın bir artı değeri yok neden sorumluluklarımı yerine getireyim ki nasılsa yapan da bir yapmayan da. Çok üzgünüm çok kırgınım bu konuya. Çok savaş da veriyorum inanın, ama bir şekilde takılıyorum engellere.
Maalesef yıllardır her toplantıda öne sürdüğüm durum bu. Sistem bunu getiriyor ve idareciler de sonuna kadar bunu destekliyor ve ben her toplantıda sivriliyorum. Göz göre göre akademik ya da
değer olarak iyi öğrencileri harcıyoruz. Oğlunuz sonuna kadar haklı. Madem benim yaptığımın bir artı değeri yok neden sorumluluklarımı yerine getireyim ki nasılsa yapan da bir yapmayan da. Çok üzgünüm çok kırgınım bu konuya. Çok savaş da veriyorum inanın, ama bir şekilde takılıyorum engellere.
Cocugunuzun sinifinda tamda bu özelliklerde olan bir cocuk olsaydi genede böyle zavallicik diyebilecekmiydiniz katillerdede zeka var hatirlatirim çocuk sorunlu ve tedavi edilmeli ayol benim benim kuzenimi tr de üstun zekali diye 3. Siniftan 4. Sinifa gecis yaptirmislar çocuk polis simdi Allah askina insanlari yanlis yonlendirmeyin
Ben lisede çalışıyorum. Durum her kademe farklı boyutlara çıkıyor. Böyle yapıla yapıla boş özgüvene sahip bireyler yetişiyor. İyi olan öğrenciler küsüyor, gerileme başlıyor bu sefer. Zorlanmadan öğrenme olmayacağını savunan biriyim. Zaten yapabildiğini yapmak insanı geliştirmez ki, bu her konuda böyle. Ama gerek veliler gerek idare ve rehberlik çocukların hiçbir zorlukla karşılaşmasını istemiyorlar. Derse katılan görevlerini yerine getiren de 100 alsın, sınıfın kapısından şöyle bir bakan da. Neden çünkü yeter ki mutsuz olmasınlar.Ben yetersizlik hissi yaşamanın kötü bir şey olduğunu da düşünmüyorum. Herkes her şeyi yapamaz. O yaş grubunu bilmiyorum. Zira kızımdan başka çocuklarla ilgim yok ama çocukların bir şeyler bekleyerek bir şeyler yapmaları da bana doğru gelmiyor. Kendileri için yapacaklar. Yani isterse bütün sınıf aynı notu alsın; öğrendikleri kendilerine. Ben mi fazla olgunluk bekliyorum?
9 yasinda, 9!! Zavalli ki gercekten empati yoksunu insanlarin dolu oldugu bir ulkede yasiyor. 9 yasindaki cocugun sorunu nedir acaba diye soramayan bir okul, 9 yasindaki cocuga polis cagiriyor.zavallı mı çocuk?
okula polis bile çağrılmasına neden olmuş, annesi yaka silkiyor, keşke empati yeteneği gelişmiş toplum normlarına uyan bir çocuk olsaydı diyor.
zavallı mı çocuk?
bence zavallı anne, zavallı arkadaşlar ve zavallı öğretmenler.
çocuk durtulerine göre hareket ediyor, gayet rahat.
Daha önceki devlet okulunda arkadaşına, kitaplarını yere atıp akşam deprem oldu demiş. Neden olduğunu sorduğum zaman ona kızmıştım dedi. O okulda baya bir sorum yaşamıştıkKonu sahibi ,herkes okula neden polis çağrıldığını merak etmiş ama bir şey yazmamışsınız.birde neden arkadaşları adına hesap açmış,amacı neymiş sordunuz mu?
Çocuğunuzun zeka seviyesini bilmiyorum ama çocuk biraz farklı olsa hep söylenen ;zeki ama çalışmıyor lafıdır..artık çok klasik geliyor bu laf
Spora gönderemiyorsanız bari babasıyla basketbol,voleybol vs oynasın..biraz enerjisini atsın.
Yıpratmayın kendinizi. Sistem bunu istiyorsa öyle yapın. Sizin gücünüz bir yere kadar. Bu çocuklar yine o sistemi zorlayacak çünkü. Ben bu foruma ilk katıldığım günlerde yazmışım; intihar vakaları artacak diye. Maalesef ki dediğim de çıkıyor. Hiçbir zorluk görmeden; her şeye aferin denilerek; her hatası görmezden gelerek yetişen çocuk bu hayatta tutunamıyor. İş hayatı böyle değil. Türkiye'de de böyle değil, yabancı ülkede de böyle değil. Hatta üniversite hayatı da böyle değil. Hiç unutmam doktora dersi verirken bir hanım kızımız gelmişti. Bir süre sonra devam edemedi. Neymiş beklentimiz çok yüksekmiş. Pardon??? Doktoradasın sen!!!! Ya ne olacaktı? Bıraktı. Bu arada o zamanlar işi de yoktu. Biraz dişini sıksaydı belki de akademisyendi. O yüzden hep derim çocukları gerçekçi yetiştirin diye. İşin kolayına kaçmasınlar. Gerçek hayat acımasız çünkü. Şimdi anne, baba korur. Yeri gelir öğretmen korur. E peki ya bunlar olmadığında ne olacak? İş sahibi vah vah deyip acıyacak mı? Koyar kapının önüne. Sırada binlercesi var. Mutsuz olmayı da öğrenecekler. Hayat güllük gülistanlık değil ki. En büyük yanlışı yapıyorlar haberleri yok.Ben lisede çalışıyorum. Durum her kademe farklı boyutlara çıkıyor. Böyle yapıla yapıla boş özgüvene sahip bireyler yetişiyor. İyi olan öğrenciler küsüyor, gerileme başlıyor bu sefer. Zorlanmadan öğrenme olmayacağını savunan biriyim. Zaten yapabildiğini yapmak insanı geliştirmez ki, bu her konuda böyle. Ama gerek veliler gerek idare ve rehberlik çocukların hiçbir zorlukla karşılaşmasını istemiyorlar. Derse katılan görevlerini yerine getiren de 100 alsın, sınıfın kapısından şöyle bir bakan da. Neden çünkü yeter ki mutsuz olmasınlar.
Benim cocugum olsaydı buraya degil psikologa gotururdum ayrica ben diger yorumlarimda gereken cevabi yazdim ...zekasini nasil kullandigi onemli .baska cocuklara Mobbing yapması cok korkunc evet hem kendine hem diger cocuklara cok yazik az zaman sonra dislanacak ve yalniz kalacak öfkesi kat be kat artacak davranislari daha da bozulacak ..simdi 9 yasinda diyelim verebildigi zararlar ufak leki tedavi edilmezse buyudugunde ne olacak okumadikmi yasitini öldüren cocuklari ve evet iyiki konu sahibi bilincli yoksa bununla övünen cahil annelerdenNeyi yanlis yonlendirdim pardon? Ne dedim kadina? Nasil bir yonlendirme yaptim? Cocuk zeki dedim o mu? Ben ilkokulda dersi dinlemeden iyi not alamiyordum. Hangimiz alabiliyorduk?
Peki bu cocuk sizin olsaydi sizde empati yapabilecek miydiniz?
Benim cocugum yok ama 9 yasindaki bir cocugu suclamak, uzulmemek ya da kizmak sizce dogru mudur?
9 yasinda, dogruyu ve yanlisi bilmiyor. yaptiklarinin nasil bir sonuc doguracagini bilmiyor. Annesi bilincli bir kadin ki, piremsesim benim diye konu acmamis. Tecrubesi olanlar ne yapmasi gerektigini anlatmis.
Cocuk dikkatini veremiyor, baska alanlara kayiyor. Sonra sikayet geliyor. Sizin cocugunuz olsaydi uzulmez miydiniz?
Yıpratmayın kendinizi. Sistem bunu istiyorsa öyle yapın. Sizin gücünüz bir yere kadar. Bu çocuklar yine o sistemi zorlayacak çünkü. Ben bu foruma ilk katıldığım günlerde yazmışım; intihar vakaları artacak diye. Maalesef ki dediğim de çıkıyor. Hiçbir zorluk görmeden; her şeye aferin denilerek; her hatası görmezden gelerek yetişen çocuk bu hayatta tutunamıyor. İş hayatı böyle değil. Türkiye'de de böyle değil, yabancı ülkede de böyle değil. Hatta üniversite hayatı da böyle değil. Hiç unutmam doktora dersi verirken bir hanım kızımız gelmişti. Bir süre sonra devam edemedi. Neymiş beklentimiz çok yüksekmiş. Pardon??? Doktoradasın sen!!!! Ya ne olacaktı? Bıraktı. Bu arada o zamanlar işi de yoktu. Biraz dişini sıksaydı belki de akademisyendi. O yüzden hep derim çocukları gerçekçi yetiştirin diye. İşin kolayına kaçmasınlar. Gerçek hayat acımasız çünkü. Şimdi anne, baba korur. Yeri gelir öğretmen korur. E peki ya bunlar olmadığında ne olacak? İş sahibi vah vah deyip acıyacak mı? Koyar kapının önüne. Sırada binlercesi var. Mutsuz olmayı da öğrenecekler. Hayat güllük gülistanlık değil ki. En büyük yanlışı yapıyorlar haberleri yok.Ben lisede çalışıyorum. Durum her kademe farklı boyutlara çıkıyor. Böyle yapıla yapıla boş özgüvene sahip bireyler yetişiyor. İyi olan öğrenciler küsüyor, gerileme başlıyor bu sefer. Zorlanmadan öğrenme olmayacağını savunan biriyim. Zaten yapabildiğini yapmak insanı geliştirmez ki, bu her konuda böyle. Ama gerek veliler gerek idare ve rehberlik çocukların hiçbir zorlukla karşılaşmasını istemiyorlar. Derse katılan görevlerini yerine getiren de 100 alsın, sınıfın kapısından şöyle bir bakan da. Neden çünkü yeter ki mutsuz olmasınlar.
Polis çağırılma durumu diğer devlet okulunda olmuştu, o zaman 7 yaşındaydı9 yasinda, 9!! Zavalli ki gercekten empati yoksunu insanlarin dolu oldugu bir ulkede yasiyor. 9 yasindaki cocugun sorunu nedir acaba diye soramayan bir okul, 9 yasindaki cocuga polis cagiriyor.
evet herkes icin kotu durum ama bunun yuku 9 yasindaki cocukta degil!!
Neden zavalli biliyor musun? Koca koca insanlar cocugun sorununu anlamiyor. Zavalli cunku kendini veremiyor. Muhtemelen konular ona cok basit geldigi icin sonra koca koca insanlarin bu yorumlarina maruz kaliyor.
Elbette tedavi edilmesi gerekir, o konuda hemfikirim ama 9 yasindaki bir cocuga uzulmemin tepki almasina sasirdim.Benim cocugum olsaydı buraya degil psikologa gotururdum ayrica ben diger yorumlarimda gereken cevabi yazdim ...zekasini nasil kullandigi onemli .baska cocuklara Mobbing yapması cok korkunc evet hem kendine hem diger cocuklara cok yazik az zaman sonra dislanacak ve yalniz kalacak öfkesi kat be kat artacak davranislari daha da bozulacak ..simdi 9 yasinda diyelim verebildigi zararlar ufak leki tedavi edilmezse buyudugunde ne olacak okumadikmi yasitini öldüren cocuklari ve evet iyiki konu sahibi bilincli yoksa bununla övünen cahil annelerdenolsaydı maazallah
Katiliyorum ben mesela karne hediyesi disinda her sinavdan iyi not aldi die hediye almiyorum ..sorumluluk nedır cocuklqr ogrensin köpek egiticileri ödulle egitir ama gerçekten taniyorum ya bh tur aileleri herseye aferin g simdi bir cikolatali kek kazandin aaa saka gibiBir de günümüzde çocuklar ödülle yetiştiriliyor ve ödülü almayınca da hiçbir şey yapmak istemiyor
Bu benim ödülle yetiştirmedim dediğim çocuk
Malum burada da çok yazılır tuvalet eğitiminde sticker alın ödül verin mesela
Asla yapmadım Pavlov değiliz amacımız, neyi ne için yaptığını bilen bireyler yetiştirmek
Çocuk çişini klozete yapmak olağan olduğu, genel kabul bu olduğu için klozete yapsın, ödül için değil
Olağan yaşam becerileri için ekstra ödül beklemedi buna rağmen okulda öğretmen tarağımdan takdir edildiğini görmek istemesi olağan
Ödevini yapana aferin vermek gereksiz esasen kural yapmak
o tam değerlendirildi zaten, yapmayanı o tam değerlendirmenin altında tutmak, sorumluluklarını yapması için teşvik gerekiyor
Ödevi yapmak olağan olan ama yapanlar aferin alınca da olmuyor
Tam anlatamadım yani ben yapılması gerekeni yapana da ödül verilmesin derim zira ödül zaten ekstradır ödülden vazgeçen yapılması gerekeni de yapmaz
Klasik çikolatayı yeme yarın ikinciyi vereceğim örneği gibi olur zaten ortada olmayan ikinciden vazgeçmek kolaydır
Ama 2 çikolata versek ve yersen diğerini de ben alırım dersek bence vazgeçmek daha zordur
Benim çocuğum var. Dokuz yaşında bir çocuk doğruyu da yanlışı da bilir. Komplike konularda bilemeyebilir evet ama yazılan davranışsa söz konusu olan bunu bilir. Benim kızım iki yaşında ve benim herhangi bir eşyamı izinsiz alınca bunun yanlış olduğunu biliyor.Neyi yanlis yonlendirdim pardon? Ne dedim kadina? Nasil bir yonlendirme yaptim? Cocuk zeki dedim o mu? Ben ilkokulda dersi dinlemeden iyi not alamiyordum. Hangimiz alabiliyorduk?
Peki bu cocuk sizin olsaydi sizde empati yapabilecek miydiniz?
Benim cocugum yok ama 9 yasindaki bir cocugu suclamak, uzulmemek ya da kizmak sizce dogru mudur?
9 yasinda, dogruyu ve yanlisi bilmiyor. yaptiklarinin nasil bir sonuc doguracagini bilmiyor. Annesi bilincli bir kadin ki, piremsesim benim diye konu acmamis. Tecrubesi olanlar ne yapmasi gerektigini anlatmis.
Cocuk dikkatini veremiyor, baska alanlara kayiyor. Sonra sikayet geliyor. Sizin cocugunuz olsaydi uzulmez miydiniz?
Haklısınız bende bu durumun ilerlemesinden korkuyorum zatenYazacaklarımı yanlış anlamayın, ne sizi, anneliğinizi ne çocuğunuzu yargılamak maksatlı yazmıyorum çünkü, lakin kızınızın gerek diğer okuldaki davranışları, ki polis çağırmaya kadar gittiğine ve siz de okul değiştirdiğinize göre, gerek yeni okulunda yaptıkları akran zorbalığına giriyor, akran zorbalığı denince akla yalnızca çocukların birbirini itip kakması, tehdit etmesi, şiddet uygulaması geliyor ama ergen psikolojisi uzmanları akran zorbalığını fiziksel şiddet, psikolojik şiddet, cinsel şiddet ve sosyal şiddet olarak 4 kategoride değerlendiriyor.
Kızınız sistematik olarak arkadaşlarına sosyal şiddet uyguluyor zira akran zorbalığı tanımında "aynı kişi veya kişilerce sürekli yapılan" ibaresi vardır.
Bunun önüne nasıl geçersiniz bilemiyorum lakin acaba sizin ailenizle yaşadıklarınız, yaşadıklarınızın sizin evinize de yansıyor olması, zaman zaman bu nedenle çocuğunuza odaklanamamanız vb sebepler çocuğunuzu etkiliyor olabilir mi?
Öncelikle kendiniz için bir uzman yardımı alıp sonrasında çocuğunuzun sizin yaşadıklarınızdan etkilenip etkilenmediğini öğrenmek için aile terapisi gibi bir yöntem denenebilir gibi geliyor, belki altında yatan sebep bu'dur bilemiyorum.
ADHD olabilir cocukta, baska sorunlarida olabilir tabii ki ama 9 yas gercekten cok kucuk bir yas. Siz iyi bir anne olmasaydiniz, buraya konu acip yardim, fikir istemezdiniz.Polis çağırılma durumu diğer devlet okulunda olmuştu, o zaman 7 yaşındaydı
Bu okulda böyle birşey olmadı şükür ama yine de şu na yaptığı iyi birşey değil
Bunun yanlış olduğunu anlayabilecek yaşta değil mi sizce?
Bunu yapmak öğretmenimi, annemi babamı üzer,suçlu olurum vs gibi düşünemiyor mu
Çocuğuma empati duygusunu öğretemedim, kendimi iyi bir anne olarak görmüyorum, çok
Bravo demem için mi yazdınız çocuklarınızın davranışlarınızıBenim çocuğum var. Dokuz yaşında bir çocuk doğruyu da yanlışı da bilir. Komplike konularda bilemeyebilir evet ama yazılan davranışsa söz konusu olan bunu bilir. Benim kızım iki yaşında ve benim herhangi bir eşyamı izinsiz alınca bunun yanlış olduğunu biliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?