Çocuğumla ilgili şikayetlerden yoruldum

Bende böyle olmasından korkuyorum, dışlanmsından

Konu sahibi ,herkes okula neden polis çağrıldığını merak etmiş ama bir şey yazmamışsınız.birde neden arkadaşları adına hesap açmış,amacı neymiş sordunuz mu?
Çocuğunuzun zeka seviyesini bilmiyorum ama çocuk biraz farklı olsa hep söylenen ;zeki ama çalışmıyor lafıdır..artık çok klasik geliyor bu laf
Spora gönderemiyorsanız bari babasıyla basketbol,voleybol vs oynasın..biraz enerjisini atsın.

bak burada tabii ki haklısın ama o kişilerde yetersizlik hissi oluşmasın diye diğerlerini kaybediyoruz
Maalesef yıllardır her toplantıda öne sürdüğüm durum bu. Sistem bunu getiriyor ve idareciler de sonuna kadar bunu destekliyor ve ben her toplantıda sivriliyorum. Göz göre göre akademik ya da
değer olarak iyi öğrencileri harcıyoruz. Oğlunuz sonuna kadar haklı. Madem benim yaptığımın bir artı değeri yok neden sorumluluklarımı yerine getireyim ki nasılsa yapan da bir yapmayan da. Çok üzgünüm çok kırgınım bu konuya. Çok savaş da veriyorum inanın, ama bir şekilde takılıyorum engellere.

Ben yetersizlik hissi yaşamanın kötü bir şey olduğunu da düşünmüyorum. Herkes her şeyi yapamaz. O yaş grubunu bilmiyorum. Zira kızımdan başka çocuklarla ilgim yok ama çocukların bir şeyler bekleyerek bir şeyler yapmaları da bana doğru gelmiyor. Kendileri için yapacaklar. Yani isterse bütün sınıf aynı notu alsın; öğrendikleri kendilerine. Ben mi fazla olgunluk bekliyorum?

Bir de günümüzde çocuklar ödülle yetiştiriliyor ve ödülü almayınca da hiçbir şey yapmak istemiyor

Bu benim ödülle yetiştirmedim dediğim çocuk

Malum burada da çok yazılır tuvalet eğitiminde sticker alın ödül verin mesela

Asla yapmadım Pavlov değiliz amacımız, neyi ne için yaptığını bilen bireyler yetiştirmek

Çocuk çişini klozete yapmak olağan olduğu, genel kabul bu olduğu için klozete yapsın, ödül için değil

Olağan yaşam becerileri için ekstra ödül beklemedi buna rağmen okulda öğretmen tarağımdan takdir edildiğini görmek istemesi olağan

Ödevini yapana aferin vermek gereksiz esasen kural yapmak

o tam değerlendirildi zaten, yapmayanı o tam değerlendirmenin altında tutmak, sorumluluklarını yapması için teşvik gerekiyor

Ödevi yapmak olağan olan ama yapanlar aferin alınca da olmuyor

Tam anlatamadım yani ben yapılması gerekeni yapana da ödül verilmesin derim zira ödül zaten ekstradır ödülden vazgeçen yapılması gerekeni de yapmaz

Klasik çikolatayı yeme yarın ikinciyi vereceğim örneği gibi olur zaten ortada olmayan ikinciden vazgeçmek kolaydır

Ama 2 çikolata versek ve yersen diğerini de ben alırım dersek bence vazgeçmek daha zordur

Neyi yanlis yonlendirdim pardon? Ne dedim kadina? Nasil bir yonlendirme yaptim? Cocuk zeki dedim o mu? Ben ilkokulda dersi dinlemeden iyi not alamiyordum. Hangimiz alabiliyorduk?
Peki bu cocuk sizin olsaydi sizde empati yapabilecek miydiniz?
Benim cocugum yok ama 9 yasindaki bir cocugu suclamak, uzulmemek ya da kizmak sizce dogru mudur?
9 yasinda, dogruyu ve yanlisi bilmiyor. yaptiklarinin nasil bir sonuc doguracagini bilmiyor. Annesi bilincli bir kadin ki, piremsesim benim diye konu acmamis. Tecrubesi olanlar ne yapmasi gerektigini anlatmis.
Cocuk dikkatini veremiyor, baska alanlara kayiyor. Sonra sikayet geliyor. Sizin cocugunuz olsaydi uzulmez miydiniz?

Ben lisede çalışıyorum. Durum her kademe farklı boyutlara çıkıyor. Böyle yapıla yapıla boş özgüvene sahip bireyler yetişiyor. İyi olan öğrenciler küsüyor, gerileme başlıyor bu sefer. Zorlanmadan öğrenme olmayacağını savunan biriyim. Zaten yapabildiğini yapmak insanı geliştirmez ki, bu her konuda böyle. Ama gerek veliler gerek idare ve rehberlik çocukların hiçbir zorlukla karşılaşmasını istemiyorlar. Derse katılan görevlerini yerine getiren de 100 alsın, sınıfın kapısından şöyle bir bakan da. Neden çünkü yeter ki mutsuz olmasınlar.

9 yasinda, 9!! Zavalli ki gercekten empati yoksunu insanlarin dolu oldugu bir ulkede yasiyor. 9 yasindaki cocugun sorunu nedir acaba diye soramayan bir okul, 9 yasindaki cocuga polis cagiriyor.
evet, herkes icin kotu durum ama bunun yuku/sucu 9 yasindaki cocukta degil!!

Neden zavalli biliyor musun? Koca koca insanlar cocugun sorununu anlamiyor ya da bir sorun oldugunu goruyor mu onuda bilmiyorum. Zavalli cunku kendini derse veremiyor. Muhtemelen konular ona cok basit geldigi icin sonra koca koca insanlarin bu yorumlarina maruz kaliyor.
Aykiri tiplerin genelde ailesi oyle yetistiriyor ya da ailede buyuklerinden gordugunu yapiyor. (Cok yeni ornek: umitcan uygun)
Annenin yazdiklarina bakarsak hic aykiri tiplerin ailesi gibi degil.

Son düzenleme:
Daha önceki devlet okulunda arkadaşına, kitaplarını yere atıp akşam deprem oldu demiş. Neden olduğunu sorduğum zaman ona kızmıştım dedi. O okulda baya bir sorum yaşamıştık
Okulunu değiştirdik. Enerjisini atsın diye özel okula yazdırdık.ingilizce öğretmeni sayesinde baya düzelmişti hiç şikayet almadık ancak dün yine üzdü.
Ben çocuğuma zeki demiyorum öğretmenleri diyor, ayrıca yaptığı şey beni çok üzdü. İki çocuk büyütüyor gibiyim.
Evde de eşim devamlı oyun oynar top oyunu, saklanbaç gibi
Ama yinede bitmek bilmeyen bir enerjisi var

Yıpratmayın kendinizi. Sistem bunu istiyorsa öyle yapın. Sizin gücünüz bir yere kadar. Bu çocuklar yine o sistemi zorlayacak çünkü. Ben bu foruma ilk katıldığım günlerde yazmışım; intihar vakaları artacak diye. Maalesef ki dediğim de çıkıyor. Hiçbir zorluk görmeden; her şeye aferin denilerek; her hatası görmezden gelerek yetişen çocuk bu hayatta tutunamıyor. İş hayatı böyle değil. Türkiye'de de böyle değil, yabancı ülkede de böyle değil. Hatta üniversite hayatı da böyle değil. Hiç unutmam doktora dersi verirken bir hanım kızımız gelmişti. Bir süre sonra devam edemedi. Neymiş beklentimiz çok yüksekmiş. Pardon??? Doktoradasın sen!!!! Ya ne olacaktı? Bıraktı. Bu arada o zamanlar işi de yoktu. Biraz dişini sıksaydı belki de akademisyendi. O yüzden hep derim çocukları gerçekçi yetiştirin diye. İşin kolayına kaçmasınlar. Gerçek hayat acımasız çünkü. Şimdi anne, baba korur. Yeri gelir öğretmen korur. E peki ya bunlar olmadığında ne olacak? İş sahibi vah vah deyip acıyacak mı? Koyar kapının önüne. Sırada binlercesi var. Mutsuz olmayı da öğrenecekler. Hayat güllük gülistanlık değil ki. En büyük yanlışı yapıyorlar haberleri yok.

Benim cocugum olsaydı buraya degil psikologa gotururdum ayrica ben diger yorumlarimda gereken cevabi yazdim ...zekasini nasil kullandigi onemli .baska cocuklara Mobbing yapması cok korkunc evet hem kendine hem diger cocuklara cok yazik az zaman sonra dislanacak ve yalniz kalacak öfkesi kat be kat artacak davranislari daha da bozulacak ..simdi 9 yasinda diyelim verebildigi zararlar ufak leki tedavi edilmezse buyudugunde ne olacak okumadikmi yasitini öldüren cocuklari ve evet iyiki konu sahibi bilincli yoksa bununla övünen cahil annelerden olsaydı maazallah

Yıpratmayın kendinizi. Sistem bunu istiyorsa öyle yapın. Sizin gücünüz bir yere kadar. Bu çocuklar yine o sistemi zorlayacak çünkü. Ben bu foruma ilk katıldığım günlerde yazmışım; intihar vakaları artacak diye. Maalesef ki dediğim de çıkıyor. Hiçbir zorluk görmeden; her şeye aferin denilerek; her hatası görmezden gelerek yetişen çocuk bu hayatta tutunamıyor. İş hayatı böyle değil. Türkiye'de de böyle değil, yabancı ülkede de böyle değil. Hatta üniversite hayatı da böyle değil. Hiç unutmam doktora dersi verirken bir hanım kızımız gelmişti. Bir süre sonra devam edemedi. Neymiş beklentimiz çok yüksekmiş. Pardon??? Doktoradasın sen!!!! Ya ne olacaktı? Bıraktı. Bu arada o zamanlar işi de yoktu. Biraz dişini sıksaydı belki de akademisyendi. O yüzden hep derim çocukları gerçekçi yetiştirin diye. İşin kolayına kaçmasınlar. Gerçek hayat acımasız çünkü. Şimdi anne, baba korur. Yeri gelir öğretmen korur. E peki ya bunlar olmadığında ne olacak? İş sahibi vah vah deyip acıyacak mı? Koyar kapının önüne. Sırada binlercesi var. Mutsuz olmayı da öğrenecekler. Hayat güllük gülistanlık değil ki. En büyük yanlışı yapıyorlar haberleri yok.

Polis çağırılma durumu diğer devlet okulunda olmuştu, o zaman 7 yaşındaydı
Bu okulda böyle birşey olmadı şükür ama yine de şu na yaptığı iyi birşey değil
Bunun yanlış olduğunu anlayabilecek yaşta değil mi sizce?

Bunu yapmak öğretmenimi, annemi babamı üzer,suçlu olurum vs gibi düşünemiyor mu
Çocuğuma empati duygusunu öğretemedim, kendimi iyi bir anne olarak görmüyorum, çok uğraşıyorum halbu ki

Elbette tedavi edilmesi gerekir, o konuda hemfikirim ama 9 yasindaki bir cocuga uzulmemin tepki almasina sasirdim.
belki simdiden dislaniyordur, icine ne firtinalar kopuyodur kimsenin bilmedigi. Keske herkes baskasinin cocuguna bakarken, kendi cocugunu gorebilse; oyle yaklassa cocuklara

Katiliyorum ben mesela karne hediyesi disinda her sinavdan iyi not aldi die hediye almiyorum ..sorumluluk nedır cocuklqr ogrensin köpek egiticileri ödulle egitir ama gerçekten taniyorum ya bh tur aileleri herseye aferin g simdi bir cikolatali kek kazandin aaa saka gibi

Benim çocuğum var. Dokuz yaşında bir çocuk doğruyu da yanlışı da bilir. Komplike konularda bilemeyebilir evet ama yazılan davranışsa söz konusu olan bunu bilir. Benim kızım iki yaşında ve benim herhangi bir eşyamı izinsiz alınca bunun yanlış olduğunu biliyor.

Haklısınız bende bu durumun ilerlemesinden korkuyorum zaten
Aslında gerekli olduğu kadar vakit geçiriyormuşuz gibi geliyor. Eşimde bende devamlı oyun oynarız, güzel sözler söyleriz ama farklı bir şey gerekiyor belki de bilemiyorum.
Bunu da bir uzman yardımıyla öğrenebiliriz tabi, kendimiz başa çıkamıyoruz aynı noktada kitlenip kalıyoruz
Şu hayatta en çok zorlandığım konu annelik oldu

Hic vakit kaybetmeden gercekten terapi yapan bir psikolog ile görüşmeye baslayin, pandemi nedeniyle online yapiyorlar zaten görüşmeleri, sehir kisitlamaniz da yok, gercekten size destek olacak birini bulabilirsiniz.
Kizinizin yaptiklarini alkislamak da, ona suclu gibi davranmak da cok yanlis. Benim de aynı yaşta bir kızım var, sinif arkadaslarinin davranislarini da goruyorum, ve gercekten empatiden yoksun cocuk sayisi cok cok fazla. Ama kizinizin sansi sizin gibi farkındalığı olan bir anneye sahip olmasi, siz sorunun farkindasiniz, inananin cogu aile ne guzel zeki cocugum keh keh diyip hayatlarina devam ediyorlar.
Birinci sinifta sıra arkadasi kizimin kulagina kalem sokmuştu mesela, ailenin aciklamasi, cocugumuz cok hareketli, ustun zekali, enerjisini atamiyor bilmemne, yemisim zekasini... Cocuga degil ama aileye oyle kizdim ki ortaligi ayaga kaldirdim, neyse, dedigim gibi siz sorunun farkindasiniz bu guzel bir sey. İyi bir destekle de cok kisa zamanda davranis degisikliklerini gormeye baslarsiniz.

ADHD olabilir cocukta, baska sorunlarida olabilir tabii ki ama 9 yas gercekten cok kucuk bir yas. Siz iyi bir anne olmasaydiniz, buraya konu acip yardim, fikir istemezdiniz.
Once bir psikiyatriste danisin, o sizi daha iyi yonlendirir.
belki haftalik/aylik terapiler gerekiyorsa ilac takviyesi ile yavas yavas duzelir .
Ve sakin kizip, dovmeyin. Boyle birsey yaptiginda ceza verin. Mesela televizyon izlemek yok ya da sevdigi baska bir seyi bir sure elinden alin ve kesinlikle soylediginiz sure bitene kadar vermeyin.
Birde enerjisini harcayacak baska aktivitelerde ekleyin. Dans olur, yuzme kursu olur, tenis olur. Uzulmeyin lutfen, siz dogru yoldasiniz. Zamanla uzmanlarib destegi ile duzelir

Bravo demem için mi yazdınız çocuklarınızın davranışlarınızı
Harika bir annesiniz o zaman ne diyim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…