Çocuğumun kendini savunamaması

şu yasitlarini doven cocuklar varya alip onlari ben dovmek istiyorum.şaka bi yana en sinir oldugum sey kizimi birinin dovmesi.kim ne derse desin aile gerekli egitimi verirse cocuk dovmez.benim kizim 3 yasina gelecek nerdeyse bir kere bile kimseyi vurmadi.

Aynı sorun bizde de var. Benim oğlum da 4 yaşında ve geçen gün kız arkadaşı kafasına araba atmış kafası morarmış. Sen vurdun mu dedim hayır dedi. Aferin oğlum sakın vurma ve özellikle kız arkadaşlarına hiç vurma çünkü kızlara vurulmaz dedim. Birisi sana vurursa onlara bana vurma bir daha diye uyar ve öğretmenine şikayet et dedim. Bende sana vurursam beni de uyar dedim. Sonuç öğretmenine şikayet ediyor asla karşılık olarak vurmuyor. Geçen gün sakalasiyoruz bilerek poposuna vurdum ve hemen savundu kendini. Bana vurma dedi bende neden vurmayayım dedim çünkü çocuklara vurulmaz dedi. Kısaca ağaç yaşken eğilir.

Çocuğunu Z doğsunda görürsünüz
Çocuğunuza vurulmasının nekadar kötü oldugunu

Seni dün yanlış anlamamışım demek ki! Benim konum benim çocuğuma vuruyorlar değil, öğretmenin uyguladığı saçma sapan sistem. Bi öğretmen çocuklara sana vurana sen de vur diyemez. Böyle şiddeti engelleme şekli yok. Ha bu arada çocuklar çok çabuk değişebilirler. Şimdi senin vurmayan çocuğun bi kaç ay sonra arkadaşlarına vurmaya başlarsa o zaman gel tekrar konışalım.

İşte herşey kendimize yapıldığında şekil değiştiriyor .
Hiç alakası yok. Arkadaşın bahsettiği benim konum, konumda da derdim diğer çocukların vurması değil, öğretmenin vurana vurun diye sınıfı dövüş kulübü zannetmesi. Eğer kendi çıkarıma göre baksaydım olaya öğretmenin bu dediği benim lehime olurdu çünkü benim oğlum vuran taraf değil.

Ogretmenin oyle demesi sacma bencede. O bi egitimci.. ben ogretmene kendim demistim.. sana vurana sende vur diyorum ogluma diye.. kendini savunmasi gerek demistim. Onlarin geneli zaten cocuga geri vurmayi asilamiyo. Gelip bana soyle diyor ve oglumda bunu yapiyor. Ki ben vurana vur dedigim halde:))

Valla bunu bi annenin söylemesini anlarım. Sorunu çözemez o sınıfta olmadığı için, çocuğunu koruyabilmek için böyle söyler anlarım ama öğretmenin söylemesi bir değil. Konuları saptırdılar resmen.

Çocuğunu Z doğsunda görürsünüz
Çocuğunuza vurulmasının nekadar kötü oldugunu
Bir oğlum var zaten.3 yaşında aynı şeyleri yaşadım.Hemde bir çok defa.İnsan çok üzülüyor ve öfkeleniyor.Benimde içimden çok defa geçti böyle söylemek ama yapmadım.Oğluma vuran parkta orda burda iktiren zorla elindeki oyuncağı almaya çalışaan çocukların ebeveyn lerinden bir farkım kalmazdı.

Öğretmenin bir veli olarak böyle düşünüyor olması kabul edilebilir ama bir ogretmen olarak bunu bu şekilde dile getirmesi doğru olmamis gerçekten.Sonucta sinif kalabalik uzlastirici tavir icinde olmali.Konunuzu okudum kapattirmişsiniz yorum yazamadım :)

Ben, vurana sende vur demeyi gerçekten doğru bulmuyorum.Cocukların şiddet yanlısı olmasında tek sorumlu aileler ,o ailelerde yetişen çocukların diğer çocukları sürekli hirpalamasina karşı başka çözüm yolu bulamadım.Dogru ya da yanlış tartışılır ama artık en azından kendini koruyabiliyor .

‘O sana vurursa sende ona vur’ bir savunma mı size göre? Pes..

Ogretmeninin bunu engellemesi lazim. Ona birisi vuruyorsa sende ona vur demek yerine ogretmeninden yardim istemesini ogretin. Sorunlarini akilcil yollarla cozmeyi ogrenmeli siddetle degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…