Çocuğumun kendini savunamaması

Tmm devam edin o zman o onu dövsün kızınız onu vursun diğeri gelsin onu yolsun . Sonra kreşlerde skandal

Aslinda sizin dediginiz gibi olmaz, kaos yerine cocuklar arasinda hiyerarsi olusur. Artik o zorba cocuklar kafaya gore herkese vuramaz. Sûkunet ortami zamanla olusur

Ben de ortaokulda ogretmenim ve maalesef anlattiginiz zorba cocuklardan cok fazla var. O cocugun durmasinin tek yolu otoriteden dayak yemesi, ya da yiyeceginden korkmasi ama maalesef bizlere hic bir yetki verilmiyor, disipline vermek bile yok artik okullarda.

Burda insanlar sana vurana vur diyenlere canavar gozuyle bakiyor ama maalesef ogretmenin elinden hic bir sey gelmiyor cocugunuzun kendini korumasi sart.

sımdı baska benzer bır konudan gelıyorum
daha oncelerı vuran cocuk gereklı pedegoglarla vurma huyunu bırakmıs ama bu kez de sımdı arkadası tarafından sıddete ugruyormus
velı ogretmenıyle gorusmus ogretmen vurana sende vur dıyorum demıs
elım ayagım sınırden tıtrıyor dıyor

bızımde cocuklarımız dayak yerken elımız ayagımız sınırden tıtrıyor halbukı

Bende buna benzer durumları bir kaç kere yaşayınca oğluma sana vuranı it kendinden uzaklaştır demiştim hatta gerekirse sende vur demiştim. El cevap anne şeytanlaşma olmuştu çocuğun içinde olacak öyle şeyler. Ve en başından iyi yetiştirdiğimiz için sonradan müdahalelerle kendini savunmayı öğrenemiyorlar. Rabbim iyi insanlala karşılaştırsın

İşte herşey kendimize yapıldığında şekil değiştiriyor .

Hiç bişey yapılamaması kötü yeni sistem ve kurallar vs değişen şeyler haklar vs cocuklarimizi ve aileleri bı yandan çok güçlü ve özgür yaptı bunun acısını da çocuklarını sakin yetiştiren bizler çekiyoruz ://

Ne demek o vurursa sende vur!Tebrik ediyorum sizi bravo.Kendisine vurulmasına izin vermemesini arkadaşının elini tutup yaptığının yanlış olduğunu söylemesini,öğretmenine durumu anlatmasını tembihleyin.Yaşadığı zorbalık devam ederse gidip öğretmeniyle kendiniz görüşün

Benimde 9 yaşında kızım var oda aynı bebekliğinden beri böyle daha bir tane çocuğa vurduğunu görmedim kardeşide buna dahil yani, asla kendini savunamaz çok suskun, eşim ve bende çocukken böyleydik yapı meselesi bende diyorumki birisi sana zorbalık yaparsa sen ona vurma ama yüksek sesle bağırarak '' sen bana elini kaldırıp vuramazsın eğerki ki bana bir daha vurursan sana aynı şekilde karşılık veririm kavga çıkarırım diye bağırarak korkut diyorum''ama bende kimseye vurmasını zaten kesinlikle istemem, ama çok kötü kalpli, vicdandan yoksun çocuklarda var kızımın sınıfında, geçen öğretmende dedi bunu veli toplantısında hele bir tanesi var ki öğretmen ölümüne vuruyor hiç esirgemeden, birisi ölür, yiter diye bile düşünmüyor çok merhametsiz baş edemiyorum çocuğunuzla dedi bir veliye, oda bizde evde baş edemiyoruz napalım diyor balık baştan kokar aile çok önemli malesef ki, buradaki arkadaşlar bana kızmasın ama böyle çocukları görürsen ve baş edemeyecek olursan sende vur kızım koru kendini diyesim geliyor

Kizlar konuyu takibdeyim msjlarin biraznida okudum benim oglum 17 aylik olcak . Oda vuruyor kuzenleri var biri 2 yasinda digeri kendisiyle yas onlara siddet gosteriyo bu gun kendisiyle yas olanin gozune parmagini sokdu 2 yasinda olana bagiriyor durmadan vuruyor o vurunca kuznide karsilik veriyor birde ondan buyuk annesi vur dedigi icin ama benimkide az degil altinda kalmiyor sadece o ikisine oyle diger kuzenlerini cok seviyor abla abi diyor peslerinde geziyor oglumu nasi bu siddet egliminden kurtara bilirim

Sen cocuguna bunu tembihle olur mu kuzum: )

Bence senin gibi yorum yapanlar vuran cocuk anneleri: ) ya da cocugunuz yok : )
Çocuğum var ve çok agresif hakkından gelen 2 yaşında 1 kızım var kimse ona el kaldıramıyor anında indirir tokadı. Bende onun böyle olmasını istemiyorum tamam biri vurursa oda vursun ama bu onda psikopatlık yaratır ben biliyorum onun için ona güzelce anlatmaya çalışıyorum insanlarla güzel geçinmesi için. Ga durduk yere vurmaz ama durduk yere kavga çıkaranlar varsa oda boş durmasın ki durmaz zaten :) )

Kendinle celismiyomusun suanda biraz?

Agresif olmasi belkide geri vurmadigindandir ya da vuramadigindan?

Kendinle celismiyomusun suanda biraz?

Agresif olmasi belkide geri vurmadigindandir ya da vuramadigindan?
Vurmaz olurmuu biri bana kızsın anında bağırır onlara vurmaya çalışır

Benim oglumda hemen ağlar. Vurmaz asla ama bizde sana vurursa vur demiyoruz. Ama bazen öyle çocuklar oluyoki insan icten içe bitane vur diyesi geliyor ama söylemiyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…