Çocuğumun kitaplığı akraba dedikodusuna malzeme

Saati sorsam ve akrabamın biri 23.30 dese gider kendim de bir bakarım cidden 23.30 mu diye ahahhahs Kitap almazsanız asıl çocuklarınız öyle olur, Allah korusun.

bazen cahillik te mutluluktur diyorsun yanii.haklılık payın var da yapamayız bunu.biz gene okuyalım izleyelim eğitici şeyleri boşver
Geçen ay oğlumu psikoloğa götürdüğümde o kadar çok "oğlumun normal çocuklar gibi olması için bir şeyler yapın, farkındalığı bir çocuğa göre çok fazla, merdivenleri adamlar gibi değil, çocuklar gibi koşarak insin" vs. dedim ki, kadın bana "hanfendi oğlunuz üstün zekalı diyorum, nasıl aptallaştırayım çocuğu" dedi.
Orda anladım abarttığımı, kadın çıldırınca :))

o elimizde değil ki.çok sevdiğimizden istediğimiz gibi olsun istiyoruz bazen.yanlış da olabiliyor bu doğru da zaman zaman.benim adım da pimpirikli veli okulda ama napıyımmm öyleyim.matematikten 80 aldı diye çocuktan çok üzüldümm valla.diğerleri 100 bu niye 80 diye çareler peşine düştüm.eğitim sistemi bu hale getirdi biz de suç yokk.çocukluklarını yaşasalar eğitimden geri tam eğitim alsalar çocukluktan geri kalıyorlar.

Ya derslerinin iyi olması beni mutlu etmeye yetmiyor işte. Okulda o kadar yalnız ve mutsuz ki. O okuldayken benim ruhum sıkılıyor halini düşünüp. Çocuk 3 yılda arkadaşlarıyla 3 kelime konuşmuş, "değişik" diye arkadaşları tarafından hep dışlanmış.
Ne yapayım ben aldığı 100' ü ( sadece mutlu olsun çocuklar. Hepsi mutlu olsun inşallah, amin :)

arkadaş edinme sorunu var demek ki.ya da kendi zihin seviyesinde bulmuyor onları ortak paylaşımlar yapamıyor onların şakaları sohbetleri ona saçma gereksiz geliyor olabilir.ortaokulda böyle bir çocuk vardı bizim sınıfta çok çok zekiydi ama hep tek takılırdı.doktor olduğunu biliyorum ama sonrasında görmedim sosyalleşti mi ne oldu bilmiyorum

Benim oğlum 4,5 yaşında. Yaşıtlarıyla arkadaşlık kuramıyor. Benzer bir yorum okulun rehberliğinden geldi, çocuk psikiyatrisine göndermemizi istediler. Ben öğretmenin ilgisiz olduğunu düşündüğüm için bu sene daha az mevcutlu ve iki öğretmenli bir sınıfa geçiririm diyordum. Eve arkadaş çağırıyoruz iki çocuk oynarken benimki hep kenarda kalıyor. Yetişkinlerle daha rahat ve mutlu. O kadar canımı sıkıyor ki bu durum. Sizin de o yaşlarda böyle miydi? Ve okul yada gittiğiniz doktorlar ne öneriyor

arkadaş edinme sorunu var demek ki.ya da kendi zihin seviyesinde bulmuyor onları ortak paylaşımlar yapamıyor onların sohbetleri ona saçma gereksiz geliyor olabilir.ortaokulda böyle bir çocuk vardı bizim sınıfta çok çok zekiydi ama hep tek takılırdı.doktor olduğunu biliyorum ama sonrasında görmedim sosyalleşti mi ne oldu bilmiyorum
[/QUOTE]
Psikolog da aynısını söyledi. Yaşı ilerledikçe arkadaşları onu anlayacak, iletişimleri zamanla düzelecek, şuan yapacak çok birşey yok dedi.

Psikolog da aynısını söyledi. Yaşı ilerledikçe arkadaşları onu anlayacak, iletişimleri zamanla düzelecek, şuan yapacak çok birşey yok dedi.
[/QUOTE]
okulda derslerine odaklanır aralarda kitap okur vakit geçer okul dışındaki zamanlarda da sen ol arkadaşı.beraber bir şeyler yapın .kendi hazır olup arkadaş seçene dek pekala böyle olabilir.zaten gerçek arkadaşlıklar dostluklar çocuklar arasında bile o kadar az ki yok gibi.akran zorbalıkları kıskançlıklar vs var.çocuğu bir süre daha böyle kabullen derim ben.karakteri bu belki bilim adamı olacak insanlığa ışık tutacak belli mi olur?

Aynen anaokulundan beri böyle oğlum.
O da yetişkinlerle iletişim kurabiliyor. Arkadaşlarınla oyna diye çok zorladım bir gün, öğretmen de zorlamış.
Eve gelince "ne yaptın" diye sordum, diyor ki "duvara doğru sürüklenip, duvara çarptıriyorlardi kendilerini, gizlice sınifa geri döndüm"
Psikolog arkadaşları zihinsel olgunluğa eristiginde iletişimleri artar diyor. Şimdilik yapacak fazla bir şey yok diyor.

Siz niye bunu takıyorsunuz? Steteskopu da öğretin serumfizyolojiği de. Sanki sanayiye çalışmaya göndermişsiniz çocuğu. Ne karışıyorlar, boşverin.

okulda derslerine odaklanır aralarda kitap okur vakit geçer okul dışındaki zamanlarda da sen ol arkadaşı.beraber bir şeyler yapın .kendi hazır olup arkadaş seçene dek pekala böyle olabilir.zaten gerçek arkadaşlıklar dostluklar çocuklar arasında bile o kadar az ki yok gibi.akran zorbalıkları kıskançlıklar vs var.çocuğu bir süre daha böyle kabullen derim ben.karakteri bu belki bilim adamı olacak insanlığa ışık tutacak belli mi olur?
[/QUOTE]
Evet aslında kabullenmam lazım. Israrla değiştirmeye çalıştım yıllardır. Eskisine göre rahat bırakiyorum son zamanlarda.

Bize gelen tamirci de çekmecede raflarda kitapları görünce “hocam çocuk okuyor mu bunların hepsini” demişti. ha şu var, okula gidince ablası o kitapları tek tek kendisi okudu. Yani aldık bir sürü şimdi ama zaten zamanı gelince yenilerini almaya gerek kalmayacak, kardeşi de aynı şekilde okuyacak inşallah. Sizin durumunuz da böyle

Sizin eski konularınıza baktım. Sadece çocuğunuz değil, kendinizle alakalı da söylenen her şeyi takıyorsunuz. Kendinizi sevin, kendinizle barışın. O zaman kendinizi daha iyi kollar cevap verirsiniz bence. Kime ne ya?

hay ağzınıza sağlık çok doğru bir yorum.beni de legolara para harcıyorum diye hem burada hem de reelde linçlemişlerdi.çok ta tınnn.yeni perde alacağıma lego alırım zekası gelişir çocuğun daha iyi dedim geçtim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…