Çocuğumun kitaplığı akraba dedikodusuna malzeme

Kitabın türüne göre değişir. Biz de 8-10 tane masal kitabı, adım adım setinin 40 (bunlar ay ay) adet kitabı, çocuk akademinin 12 (hepsi ayrı etkinlik kitabı) adet kitabı, 1 adet etiket kitabı,3 adet boyama kitabı ve adedanın 6 adet kitabı var. Hepsine baktık, yaptık ve yapıyoruz. Sadece 100 adet masal kitabı varsa çok olur ama aktivite kitapları, boyama kitapları, etiket kitapları hepsi farklı amaca hizmet ediyor. Bana çok diyen olmadı. Benim de oğlum 3 yaşında.

Dimi ne gerek var buna 38 ayın şuan kaç yaşında olduğunu hesaplamaya üşeniyorum mesela 3 yaşını geçmiş neyseki

valla çocuğum olunca dedim herhalde ben de ay ay giderim, sonuçta benim çocuğum olacak her ay geçişi herhalde hafızamda olur, oluyordur diye düşünüyorum. Yok yahu yine böyle hesaplıyorum hiç aklımda değil.
tek "ocakta 18 aylık olacak aşısı var" diye sürekli tekrarladığımdan 18. ayı yakaladım

Çocuğum olursa her alde 24 aylıktan sonrasını yaş olarak söylerim. İnsanın kafası karışıyo ya
Bir tanesi 42 aylık bebeğim demişti bir de gözlerimi ovuşturdum belli bir süre

neyse konuya yorum yapayım @lulutas ın hayatında zaten 1800 tane falan sorun var, arada ufakları var ciddi olanları var. Önemli de olsa önemsiz de olsa hepsini ciddi boyutta kafasına takıyor, bu bahsedilen konu da eminim canını sıkmıştır. Hava atmaya mı açtınız diyenler olmuş, insan ilk bunu da düşünüyor ama allah aşkına 38/12= 3 yaş civarı çocuğunuz var steteskop diyor ve akrabalar aa ne güzel kız maaşallah deyip geçmek yerine kadını yeriyor
abi bi takdir bi aa aferin demek bu kadar zor olmamalı yaa, yani insanlar bu kadar da haset olmamalı artık.

Çocuğum olursa her alde 24 aylıktan sonrasını yaş olarak söylerim. İnsanın kafası karışıyo ya
Bir tanesi 42 aylık bebeğim demişti bir de gözlerimi ovuşturdum belli bir süre
3,5 yaş değil yani :)
Boyle dediğimiz zaman da Ama bir ayin bile cok önemi vaaar diyorlar.Tamam da biz gelişimini takip eden doktor değiliz ki.
Ona belirtilse günü gününe anlarim.

Boyle dediğimiz zaman da Ama bir ayin bile cok önemi vaaar diyorlar.Tamam da biz gelişimini takip eden doktor değiliz ki.
Evet biri bana öyle dedi, ama doktorlar aylık diyorlar doğru olan o diye. Neye göre kime göre
Ben doktor muyum ? Göze damla bile damlatamam ben nerden bileyim

İnsanların kendini bu denli özel hissetmesine de hastayım :) İnsanlar yorum yapmayı sever bıdı bıdı konusur gereksiz incir cekırdegını doldurmayan konularda ama 3 yasındakı cocugum dedıkodu malzemesı oldu gibi laflar da çok komik geldi bana:)

Kitabın fazlası olmaz. 100 değil 500 kitabı olsaydı ona da fazla demezdim. Zaten 3 yaşındaki çocuğa zorla kitap okuyamazsınız, çocuktadır kontrol. İlgilendiği müddetçe yeni kitaplar alınır okunur.

Sizde bunları ciddiye alıp konu mu actınız?

Yalnız onu drlar veriyor.
1 aylıktı siyah beyaz kartlara basladık.
Story atmak vs tercihtir ona bisey diyemem ama bizzat önünü görsün diye veriyor drlar:)

Okusun ne zarari var odanın birini kütüphaneye cevir mis.... 2 0 önde olur .. elleme herseyi söyler kitap vermesen aa niye kitap vermiyor sun .. camini silsen hep cam siliyorsun silmeden pis.. neler neler. ..

ya öf neye göre önemi varmış 1 ayın, neyse bu ay olayı için çantamızda bulunması gereken nesneyi paylaşıyorum.
haftalık bile söyleyebilirler no prob

Eklentiler

• foto.webp
    27,4 KB · Görüntüleme: 56
Oh oh 17 sayfa olmuş, anca baktım çünkü tahmin ettim olanları yav lulu hepimizin hayatında gerekli gereksiz bı sürü insan var, hepsi bişey söylüyor, senin bizden farkın gereksizlerin de ne dediğini duyman...bak duyman diyorum, duymaman gerekir normalde, bla bla bla gibi gelmeli o sesler sana ama sen onları hem dinliyorsun hem duyuyorsun hem anlıyorsun hem kafana takıyorsun....noldu şimdi sırf cahil cuhela akrabaların kitap düşmanı diye burda da hirpalandin durup dururken. Direkt bana sorsaydin saçmalama lulu, az bile kitap almışsın, tam bilişsel atak zamanı , daha çok yükle, derdim . Bitti. Gereksizleri çıkar hayatından. Çıkaramıyorsan da yav he he de geç...

muhteşem bir yorumdu tebrik ediyorumm.kadın çocuğu hakkında güzel şeyler söylemiş evet çok akıllı maşallahh de geçç akrabaysan gerçek arkadaşsan.sanane yahu çok kitabından ya da steteskobu bilmesinden .anaokulundayken kızım velilerle toplandık.çocuklar hakkında konuştuk ben doktor olmasını istiyorum kendi de çok istiyor aklı erdiğinden beri dedim.bir veli atıldı:ayy önemli olan kaderi mutluluğu.bizim bir yakınımız var hakim yaşı 40 olacak hala evlenemedi demez mi ben şokk cevap dahi veremedim.kendi iikokul mezunu akraba hakim olmuş aklınca küçümsüyor benim kıza da tıp ı layık görmüyor.evet tüm okuyanlar çok mutsuz ama okumayanlar saraylarda el üstünde diyecektimd e terbiyem müsade etmedi o zaman.yani lulutaş bırak ne derkerse desinler.aklı başında insanlar olsalar zaten sana böyle konuşmazlardı.bebeğini pardon çocuğunu güle güle yetiştir sen istediğin gibi

3 yaşındaki bebeğe 100 adet kitap fazla olabilir. Ama siz almışsınız öyle uygun görmüşsünüz kimseyi ilgilendirmez. Kaldı ki bu da dert değil. Konu açmanız saçma olmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…