Çocuğun yok çocuğun yok

Bana da çok oluyor cnm. Evli değilim ve tüm arkadaşlarım evli çocuklu. Sürekli ben onlara uymak zorunda kalıyorum. Bir yerde buluşucaz ben gidiyorum onların yanına, çünkü onların çocukla gelmeleri zor oluyor. Bir iş oluyor ben yapıyorum çünkü onların çocuğu var ve zor olucak onlarla yapmaları. Aslında düşününce doğru belki ama ben de sıkılıyorum sürekli birilerinin peşinden koşturmaktan.

Şu yaşıma kadar kimseye "ayh çocuğun yok ne anlarsın" demedim ve düşünmedim. Çocuğu olmayan arkadaşlarım benden daha yoğunlar mesala, evet çocuk büyütmek zor ama hayatta çok daha zor olan şeyler de var. Arkadaşınızın pek nazik olduğu söylenemez habire çocuğun yok demesi çok sinir bozucu. Çocuğum yok ama tek vasfım çocuk doğurmak değil çok şükür diye belirtin kendisine.

Bebeğim olmadan önce bu tür muhabbetlere ben de maruz kalmıştım sanırım herkese oluyor ama bebeği olmayan arkadaşlarım var onlara ben böyle demiyorum kaldı ki aklıma bile gelmiyor bu bağlamda bakarsak bu şekilde düşünenlerdd sorun var sanki

"çocuk var mı" sorusuna "yok"diyorsun;bu üç harften nasıl bi anlam çıkariyorsa ses tonunu üzuntuye alip gözleri devirip"ayy,olur inşallah canim ya"diyen bacılar var bi de
Aynen o sorudan sonra keşke sanane deseydim diyorum hep bende bu tarz konuşmalardan rahatsız olduğum için kendimi kötü biri sanıyordum sevindim burayı görünce

Aslına bakarsan kötü niyetle dediğini düşünmüyorum eğer alınıyorsanız söyleyin.
Bende bekar arkadaşıma demiştim görevde yükselme sınavı zamanı. Ne güzel ev temizleme yemek yapma derdin yok. Çocukla da ilgilenmek zorunda değilsin rahat rahat hazırlanırsın diye. Ben eve git yemek yap. Evi toparla çocukla ilgilen derken hazırlanamıyordum. Kötü bi niyet falan yok yani. Şanslısın anlamında dediğim bişeydi. Bence tepkiler çok fazla olmuş. Yok kıskançlık falan. Dünyada elbet tek iş çocuk bakmak değil ama onun sorumluluğu çok başka. Bence arkadaşınıza söyleyin demesin daha.

Arkadaşınız münasebetsizlik etmiş.
Yani zorla üzmeye, kırmaya mı çalışıyorlar anlamıyorum.
Rahatsız olduğunuzu söyleyin bence

Ah ah bitmez bu insanların lafları cnm.
Çok zor bı hamilelik geçiriyorum biliyorsun.
Annem bakıyor bana hafta sonları gidiyor.
Arada bana laf sokuyor.
Kanımda pıhtı sorunu var, damarlarımda tıkanıklık var, yüksek ölüm riskim var, bebek çok iri, rahim kısalığım var, doğumdan sonra emboli riskim var, kuyruk sokumu ağrısından yürüyemiyorum.
Bu sorunlarım hiç önemli değilmiş o neler neler çekmişmiş.
Bugün o kadar fenaydım ki kasılmalarım oldu. Evde tek başımayım. Başım ağrıdı, karnım ağrıdı.
Güngür gürgür ağladım.
Ağda yapmam gerekiyordu. Her hafta riskken dolayı doktora gidiyorum olacak gibi değildi artık.
Öle dirile temizliğimi yaptım.
O kadar dolmuşum ki iki saat zırladım tek başıma.
Ben artık bu yaşadıklarımı Rabbimin sınavı olduğunu bildiğim için içime atıyorum. Bol bol dua ediyorum.

Yani bilemedim niyetini onu siz bilirsiniz muhakkak halinden,tavrından,söyleme şeklinden ama bende çocuksuz hayatımla,çocuklu hayatım arasında dağlar kadar fark olduğunu düşünüyorum hele şimdi bebek ve 6 yaş çocukla daha da açıldı fark.
Cidden ha deyince birşey yapamıyorum kendi adıma. Dışarı çıkacak olsam bir sürü hazırlık yapmak zorundayım,yemek,uyku saati düşünmek zorundayım. Öyle çantamı alıp çıkayım durumu olmuyor.
Öte yandan misafir davet edeceksem bile ortalıktaki döküntüyü toplamak ekstra bir iş benim için,hadi temizlik yapayım geçeyim durumu bile yok,birinin bezi kremi vs ötekinin oyuncağı derken ev temizlemek için bile önce bir toparlamam gerek.
Bunları geçtim,biri iyiyse öteki hasta oluyor , en basit örnek,geçen hafta bebeğim hastaydı o iyileşti şimdi kızım öksürüyor. Bunlarda insanlarla sosyalleşme durumunu kısıtlıyor. Şimdi çocuklu bir arkadaşım gel dese gidemem yani o derece. Beni arasa gelmek istiyorum diye kızım hasta derim,ertelerim yapacak birşey yok.
Uzun oldu farkındayım ama inanın bu böyle. Kızım doğmadan hep derdim o bize uyacak ben öyle alıştıracağım diye ama pratikte mümkün olmadığını yaşayarak öğrendim.
Ha sizin durumunuzu bilemiyorum,planlayarak çocuk sahibi olmuyorsanız kırılacağınızı aklına bile getirmiyordur eminim ama istediğiniz halde henüz olmamışsa biraz densizlik etmiş olabilir.

Bos bulduklaro her anı instagram,facebook ta gecirmeseler annelerin de oldukca boş varki var ama onlara gore yok.Umursamayin ya.

Cok dogru ah ah.iki kizim var benimde.dort yasina iki ay var.kucugum 18 aylik.alti yil sonra kavustum ama o kadar zormus ki.evli ve cocuklu olmak bir nevi hayatin durmasi demek.su saat oldu evin haline bak.
Konu sahibinin arkadasi kiskaniyordur ne guzel rahat yasiyor.cocukla hic birsey yapamiyorsun hele ikitaneyse bitmistir.cocugum yokken bende az kahrolmadim tabi ama zor is grcekten zor.tadini cikarin yokken sonrasi yokkk malesefff..

Koskoca kadın bir de değil mi
Terbiyesizlik onun da yaptığı

Evet senin bi işin çıksa Birgün aa ne işin var ki bizim kadar yoğun olamazsın oluyordur hemen öyle derler eminim.
Boşver ya kimseyle uyma çocuk yoksa seninde düzenin var kendine göre

Aa evet o sağlam bir cevap olabilir ama Kırıcı da olabilir aynı zamanda

Merhabalar

Benim ilk çocuğum olduktan sonra 2 yıl sonra 2. çocuk istedim fakat olmadı . daha sonra İstinye devlet hastanesine gittim miyon var dediler alttan ameliyatla aldık dediler fakat birkaç ay sonra tekrar İstinye devlet hastanesine gittik bu defa doktor Zeynep kamil hastanesini tavsiye etti ve oraya gittim . oradan belli kontroller sonrası tekrar miyon var dediler ve açık ameliyat oldum . ameliyat olduktan sonra tekrar 2 yılı aşkın çocuk olmadı , bu defa tüp bebek yapmaya karar verildi ve tüp bebek için muracat ettim . 3 defa aşılama yapıldı ve her aşılamada bana yumurtalarım büyüsün diye ilaçlar verildi bu ilaçları kullanırken çok başım ağrıyordu ve devamlı sersem durumdaydım , ( ayrıca bu ilaçlarda 2. Çocuk yapacağım için sgk geçmiyor ve her gittiğimde en az 1200 tl lil iğneler veriliyordu ) bu iğneleri eşim evde yapıyordu, bu işlem 3 defa başarısı olduktan sonra bu defa tüp bebek yapacağız dediler bu defa yine 1 çocuğum olduğu için sgk geçmiyordu , bu defa 3200 tl tüp bebek aşılama parası verdik fakat yumurta olgunlaşmadığı için aşılama olmadı . yaklaşık 8 yıl bu sıkıntıları gerek sağlık gerekse maddi olarak çektikten sonra eşimi arkadaşı tarafından tanıdığı olan pendik medicalpark hastanesinde kadın doğum uzmanı olan .... hocaya gittik , ilk muayenesinde rahimde bir şey olduğunu tespit etti çocuk olup olmadığını kontroller sonrası öğrendikten sonra öncelikte rahimde görülen bu kişi almamız gerektiğini söyledi , kapalı yöntemle ameliyat oldum fakat ameliyatım beklenenden çok daha zor geçti , daha önce ezeynep kamilde yapılan ameliyatımda meğerse bağırsaklar hep rahime yapışmış rahimin etrafını sarmış ameliyatla bağırsaklarımda rahimden ayrıldı ve be bu sayede hergün ağrıyan karnımda artık ağrımaz oldu , doktorum rahim çapı çok küçüldüğünü söyledi ve rahimi T rahim denen bir sistem varmış t rahim yaptı ( T rahim için ise rahimin belli bölgelerini kazıyıp T şekli veriliyor ) kendimi daha iyi hissetmeye başladım , ameliyat bittikten 2 ay sonra tekrar kontrole gitik bu defa 6 ay normal yollarla deneyelim eğer olmaz ise tüp bebek yapalım dedi ve şimdi 2 aylık gebeyim , yaptığım kontrollerde herhangi bir sorun yok . sizlere tavsiyen 8 yıl boşa Zeynep kamil ve diğer devlet hastahanelerinde zaman katbettim , sağlığımdan oldum ve maddi olarak bir sürü para harcadım ayrıca pisikolajik olarak acaba çocuğum olmayacak mı diye düşündüm bu sıkıntılar hepsini boş yere çekmişim iş işten geçtikten sonra anladım . tabi Allah verir yada vermez onu biz bilemeyiz ama kendinize çok zarar vermeden bu doktora gitmenizi tavsiye ederim .

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorumluluk elbette ki başka niyeti kötü değil biliyorum ama mesela işsiz olan birine aa ne guzel öğlene kadar uyuyorsun hergün demek gibi.
Yani Bekar olmak ya da çocuksuz olmak şans değil bence.
Benimde bekar arkadaslarım var hiçbirine aa sen bekarsın yaparsın demedim. Evli olmak ya da bekar olmak bir tercih ve asla da birşeyler yapmaya engel değil Kanımca.

Allah yardımcın olsun canım

Tez vakitte kurtulursun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…