Çocuğun yok çocuğun yok

Eğer siz bebek sahibi olmak için çaba gösteriyorsanız ve arkadaşınız bu konuyu biliyorsa haklısınız. Ancak ben konunuzdan böyle bir anlam çıkarmadım ve bana arkadaşınız çocuk yap imasından ziyade çocuk yok vaktin vardır düşüncesinde gibi geldi. Ki gerçekten insan çocuk sahibi olunca önceden ne kadar boş vaktinin olduğunu anlıyor. Bende çocuktan önce çok işim var şu yapılacak bu yapılacak der dururdum ama çocuktan Sonra onların iş olmadığını ve gerçekten vaktimin olduğunu anladım. Şimdi iki çocuklu biri de derki tek çocukla mı vaktin olmuyor sen asıl iki çocuklu hayatı gör.. bu böyle uzar gider :) bence arkadaşınız da -bir de yeni bebek sahibi olduysa-bunla ilgili çoluğun yok çocuğun yok diyor

Ne çok karşılaştığım bir durum :/ ne yazikki insanların konuşmalarını engelleyemiyoruz hele ki en yakinlarimizin :/

Art niyetli değil bence sadece yorgun. Geçen bende kurdum bu cümleyi. Benim hiç durmayan 8 aylık bir bebeğim var ve değil kpss falan uzun banyo yapmak bile lüks. Bende dedim arkadaşıma çocuğun yok yapabilirsin diye. Onun açılımı şu: çocuğun yok, sana sürekli muhtaç bir canlı yok. Zamanın var. Hayallerini gerçekleştirebilirsin. Hayatının tamamını yönlendiren bir şey yok. Anlamı bu. Gerçekten böyle. Çocuk sahibi olup şöyle 6-7 aylık olduğunda anlayacaksın aslında arkadaşının ne demek istediğini. Alınma ama sen, bilerek yapmıyor.

Bence sizi kıskanıyorlar çünkü şunu gözledim, evliler bekarları kıskanıyor aslında . Çocuğu olanlar da çocuksuz evlileri . Çünkü bir dönem onlar için artık kapanmış bulunuyor :))))

Defnecim inan çocuktan sonra "hicbirsey eskisi gibi olmuyor".Evime yakın oturan bir arkadaşımız var çift olarak eşimle bana göre daha gençler ve calisiyorlar.Kizla her karşılaşmamız da ....her telefon konuşmamızda "Anamnez bize gelsenize " der.Onlarin müsait olduğu saat akşam saatleri oluyor.Bir tane sabah okula /kursa giden,bir tane bir yaşında emekleyen çocukla kime gidebilirim?Onların gezme saati zaten benim kuzuların uyku saati oluyor.Onlara ben de çok demisimdir "sizde çoluk yok çocuk yok siz gelin " diye .

Yooo değil elbet arkadaşlarımla dışarda da buluşurum. Tatilede giderim yeri gelir evde oturmak zorunda kalırım, dediğiniz gibi tercih meselesi. Şans derken o durum için avantaj anlamında kullandım şans kelimesini. Yani onu dediğim arkadasım çok yakın bir arkadasım. Ailesiyle yaşıyordu ev işi yapma derdi yoktu vs. Benimse yardımcı kimsem yoktu. Konuşurken öyle bi konu açıldı söyledim oda bana hak verdi hatta. Kötü niyet yok kıskançlık Yok yani. Arkadaşınız sürekli bunu öne sürdüğü için siz kafaya takmışınız belliki. Sürekli biri bana bişeyi sürekli söylese bende sizin gibi düşünürdüm galiba bilemiyorum :) sizde evet çok iyiyim böyle sende evlenip çocuk yapmasaydın o zaman deyiverin. Çocuk olunca eskisi gibi olamayacağını bilmeliydin diyin.

bir tane cocuk sarkisi var kuyrum yok kuyrum :) aman. yav hehr deyin bnmde var ama geznek tozmk disinda herseye kosuyorum bundan rahatsizlikta duymuyorm senin cocugun var gezebilirsin demem cok sacma olur. boswerin takmayinnn. canim

Zannedersin yemiyor içmiyor sürekli çocuk bakıyor bu anneler. Aramak isteyen insan aramak için 2 dakika bulamayacak mı? Tamam çocuk bakmak zor da, bahane değil bu. Haa vaktin olmaz buluşamazsın, çağrıldığın her yere gidemezsin, tamam da, bir "alo nasılsın" demek iş değil. Ayrıca şu hayatta çocuk bakmak dışında da insanın zamanını alan bin bir türlü meşgale var. İnsanın çocuğu olmayınca sürekli k.çını devirip yatmıyor. Arkadaşınız hem vefasız hem de dünyanın en önemli işlerini yapan, çok önemli insan rolüne fazla kaptırmış kendini bence.

Aşırı acımasız hem de bi eksik vs bşy bulunca dibine kadar soruyorlar ama olumlu bşy olsa hiç tebrik bile etmiyorlar

+100

Gunumuz insan davranisi tespitler on ikiden vuruyor

Bende derdim. Şimdi onlarda da var. Kim müsaitse ona gidiyoruz :)

O kadar bunaldim, uykusuzluk yorgunluk, kendine 1 dk ayiramamak, inan ki hakli arkadasin. Her gece 2 saat uyumak icin dualar ediyorum. Gercekten bazi bebekler/cocuklar anneyi o kadar fiziksel olarak zorluyor ki, insan aslinda sana ozenerek o lafi soyluyor.

Ne kadar kötü düşünceli insanlar var.Ben de bazı arkadaşlarıma böyle söylüyorum ve aklımdan hiç böyle düşünebilecekleri geçmemişti.Yüksek lisans yapıyorum yapmayı düşünenler soruyor ben de hatta özenip yapsınlar diye çoluğun çocuğun yokken çok uygun bi zaman sonra çok zor olur diyorum.Şimdi ben kötü niyetli miyim yani.Ne kadar manyakça bi düşünce.Bilmem neden nem kapan bu zihniyetler tuhaf bence.He zaten çocuk isteyen ve olmadığını bildiğim birine bu lafı yine de söylemem hiçbi kötü niyet olmasa da o ayrı.

Ha bi de insanlar sizi bu kadar önemsemiyor arkadaşlar.Yani kimse sizin evli olup olmadığınızla, çocuğunuzun olup olmadığıyla ilgili yedi yirmi dört düşünüp nası laf soksam diye planlar kurmuyor kendinizi bu kadar ciddiye almayın bence.

Yorgun bi anne olmasin bunu soyleyen?
Benim tum arkadaslarimin cocuklari var, o yuzden kimseye demiyorum ama ozellikle coluk cocuk olmayan hayati da bazen cok ozluyorum,kardesime diyorum bazen.. oh copsuz uzum, hayat sana guzel diye, aliniyor mudur ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…