- 29 Şubat 2012
- 7.898
- 15.458
- 298
Evet kırıcı olabilir ama bazen insanlar öyle saçmalıyor ki mecburen kırıcı olmak zorundayız.Aa evet o sağlam bir cevap olabilir ama Kırıcı da olabilir aynı zamanda
Eğer siz bebek sahibi olmak için çaba gösteriyorsanız ve arkadaşınız bu konuyu biliyorsa haklısınız. Ancak ben konunuzdan böyle bir anlam çıkarmadım ve bana arkadaşınız çocuk yap imasından ziyade çocuk yok vaktin vardır düşüncesinde gibi geldi. Ki gerçekten insan çocuk sahibi olunca önceden ne kadar boş vaktinin olduğunu anlıyor. Bende çocuktan önce çok işim var şu yapılacak bu yapılacak der dururdum ama çocuktan Sonra onların iş olmadığını ve gerçekten vaktimin olduğunu anladım. Şimdi iki çocuklu biri de derki tek çocukla mı vaktin olmuyor sen asıl iki çocuklu hayatı gör.. bu böyle uzar gider :) bence arkadaşınız da -bir de yeni bebek sahibi olduysa-bunla ilgili çoluğun yok çocuğun yok diyorMerhaba herkese iyi hafta sonlar ,
Beni bilenler bilir 3 senelik Evliyim. Bebek yok henüz. Bir arkadasım var ünv de iken çok yakındık ama artık pek aramıyor bende sık arayamıyorum. Niye aramıyorsun muhabbeti geçtiğinde devamlı " çoluğun yok çocuğun yok sen arayabilirsin ben meşgulüm " diyor.
Ya da tüm arkadaşlarla buluşacağız benim işim çıkmıştı. Yine aynı şeyl söyledi " senin çoluğun yok çocuğun yok sen heryere gidebilirsin ne işin var ki vs gibi "
Başka Birgün KPSS muhabbeti gecti " sen yaparsın ya çoluğun yok çocuğun yok vs " dedi yine.
Artniyetli olmadığını biliyorum ama çok rahatsız edici hani sendeki bi eksikliği devamlı vurgular gibi.
Kimsenin davranışını değiştiremem tabi ama içimi dökmek istedim.
Merhaba herkese iyi hafta sonlar ,
Beni bilenler bilir 3 senelik Evliyim. Bebek yok henüz. Bir arkadasım var ünv de iken çok yakındık ama artık pek aramıyor bende sık arayamıyorum. Niye aramıyorsun muhabbeti geçtiğinde devamlı " çoluğun yok çocuğun yok sen arayabilirsin ben meşgulüm " diyor.
Ya da tüm arkadaşlarla buluşacağız benim işim çıkmıştı. Yine aynı şeyl söyledi " senin çoluğun yok çocuğun yok sen heryere gidebilirsin ne işin var ki vs gibi "
Başka Birgün KPSS muhabbeti gecti " sen yaparsın ya çoluğun yok çocuğun yok vs " dedi yine.
Artniyetli olmadığını biliyorum ama çok rahatsız edici hani sendeki bi eksikliği devamlı vurgular gibi.
Ay ay... ben de bana mı oluyor bu sadece diyordum. 25 yaşımı bitiriyorum. Evli değilim, çocuk da yok doğal olarak.
Evlenenlerin çoğu 'senin başında koca bir adam yok senin zamanın çok' , çocukları olanlar da 'sende çocuk yok sen yapabilirsin' demekten bıkmadılar....
Bak düşününce bile tüylerim dikeldi.
Yooo değil elbet arkadaşlarımla dışarda da buluşurum. Tatilede giderim yeri gelir evde oturmak zorunda kalırım, dediğiniz gibi tercih meselesi. Şans derken o durum için avantaj anlamında kullandım şans kelimesini. Yani onu dediğim arkadasım çok yakın bir arkadasım. Ailesiyle yaşıyordu ev işi yapma derdi yoktu vs. Benimse yardımcı kimsem yoktu. Konuşurken öyle bi konu açıldı söyledim oda bana hak verdi hatta. Kötü niyet yok kıskançlık Yok yani. Arkadaşınız sürekli bunu öne sürdüğü için siz kafaya takmışınız belliki. Sürekli biri bana bişeyi sürekli söylese bende sizin gibi düşünürdüm galiba bilemiyorum :) sizde evet çok iyiyim böyle sende evlenip çocuk yapmasaydın o zaman deyiverin. Çocuk olunca eskisi gibi olamayacağını bilmeliydin diyin.Sorumluluk elbette ki başka niyeti kötü değil biliyorum ama mesela işsiz olan birine aa ne guzel öğlene kadar uyuyorsun hergün demek gibi.
Yani Bekar olmak ya da çocuksuz olmak şans değil bence.
Benimde bekar arkadaslarım var hiçbirine aa sen bekarsın yaparsın demedim. Evli olmak ya da bekar olmak bir tercih ve asla da birşeyler yapmaya engel değil Kanımca.
bir tane cocuk sarkisi var kuyrum yok kuyrum :) aman. yav hehr deyin bnmde var ama geznek tozmk disinda herseye kosuyorum bundan rahatsizlikta duymuyorm senin cocugun var gezebilirsin demem cok sacma olur. boswerin takmayinnn. canimMerhaba herkese iyi hafta sonlar ,
Bence sizi kıskanıyorlar çünkü şunu gözledim, evliler bekarları kıskanıyor aslında . Çocuğu olanlar da çocuksuz evlileri . Çünkü bir dönem onlar için artık kapanmış bulunuyor :))))
Evet , çok kırılmaya başlayınca sizde artık konuşmaya ya da hayatınızda çıkarmaya başlıyorsunuz.
Birde gerçekten artık çok farklı bir devirdeyiz.
Saygı az, nezaket yok, ince düşünce yok, bencillik dorukta, merhamet azaldı.
+100
Iyi niyetli olanlar harcaniyor.
Aşırı acımasız hem de bi eksik vs bşy bulunca dibine kadar soruyorlar ama olumlu bşy olsa hiç tebrik bile etmiyorlar
Bende derdim. Şimdi onlarda da var. Kim müsaitse ona gidiyoruz :)Defnecim inan çocuktan sonra "hicbirsey eskisi gibi olmuyor".Evime yakın oturan bir arkadaşımız var çift olarak eşimle bana göre daha gençler ve calisiyorlar.Kizla her karşılaşmamız da ....her telefon konuşmamızda "Anamnez bize gelsenize " der.Onlarin müsait olduğu saat akşam saatleri oluyor.Bir tane sabah okula /kursa giden,bir tane bir yaşında emekleyen çocukla kime gidebilirim?Onların gezme saati zaten benim kuzuların uyku saati oluyor.Onlara ben de çok demisimdir "sizde çoluk yok çocuk yok siz gelin " diye .
Bizim kuzu da yoldaBende derdim. Şimdi onlarda da var. Kim müsaitse ona gidiyoruz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?