Çocuğunuza kim bakıyor

Babaanne o kadar ugraşamaz kreşten almayla vs yapmaz yani

Halası haklı yani.
Kendi düzeni var çocuklarını büyütmüş yeniden küçük bir çocukla ilgilenmek istememesi gayet normal.
Ben de öyle düşünürdüm.
Çocuk bakacaksam kendim bir çocuk daha düşünür ona bakarım yani.
Büyük sorumluluk çünkü.
Babaanne de bakmak istemiyor gibi görünüyor.
Kafası kaldırmıyor belki.
İşe girmeden önce bunları konuşmanız lazımdı.
Çok samimi olmadığım bir arkadaşım bir anda samimi olmak istedi benimle.
Çalıştığı okulu evimin yanında.
Sanırım küçük cocugunu bırakıp tenefüste gelmek gibi bir düşüncesi vardı.
Bu konuda açık kapı bırakmadım sormaya da cesaret edemedi.
Şuan pandemi girdi araya samimiyeti gitti yine.
Başkasının üzerinden plan yapılmaz yani.
Herkesin kendine göre bir düzeni var.

benim halam evde yaşlı dedeme bakıyor. Para karşılığı çocuğuma da bayıla bayıla bakabileceğini söyledi. Dedem sebebi ile evden de çıkmadığı için. Sosyal hayatı bittiği için. Genç zaten halam paraya ihtiyacı var bi de. Dedemin emeklisini alıyor dedeme bakmak için. Benden bir şeyler istedi yani. Ben şu an evde yaşlı olduğu için arada kaldım reddedeceğim büyük ihtimalle.
Ama Bir ihtiyaç durumu yoksa bu şekilde hiç kimseye böyle bir sorumluluk yüklenmez diye düşünüyorum. Kimse de severek yapmaz. Kendi annem istemiyor. Ay ben uğraşamam tut bakıcını kontrole gelirim kaçarım diyor yani kadın açık açık.

Ben zorla baktırmıyorum, çalışmak istiyorum kreşe gitsin istiyorum işe gitmesem dahi. Ama eşim bir türlü kreşe ikna olmuyor.

Kıyamam ya çok düşüncelilermiş. Anne olarak biz çalışan kadınlar çocuklarımızı hiç düşünmüyoruz zaten, eziyet olsun diye yapıyoruz. Onlar bizden daha sevgi dolu ve düşünceliler. Palavraya bak. Açık açık söyleme yüreklilikleri yok bakmak istemiyoruz diye. Yanlış anlaşılmasın elbette bakmak zorunda değiller ama ben açıkça ifade edilmesi taraftarıyım. Siz de yolunuzu ona göre çizersiniz. İkiyüzlülük yapmanın anlamı yok.

Haklısınız fakat görümcem ben hamile iken ben bakarım diyordu babaannede aynı sekilde. Şimdi farklılar.

Evet işte eşimde sinirlendi gitme işe diyor. Kreşe de sıcak bakmıyor.

Ben zorla baktırmıyorum, çalışmak istiyorum kreşe gitsin istiyorum işe gitmesem dahi. Ama eşim bir türlü kreşe ikna olmuyor.

belki küçük geliyordur kreşe gitmek için
Madem öyle 1 sene daha sabretsinler biraz büyüyünce gönderirsiniz.
4 yaş da artık kreş için zaten gerekli bir yaş olur.
Bu arada benim annem bakıyor çocuğuma ki kendisi bile zorlanıyor.
2-3 yaşına gelince kreşe veririz diyor, ben de hem çocuk hem de annem açısından uygun buluyorum.
Ama onda da acil bir şey olduğunda, çocuk hasta olduğunda vs bakabilecek birinin olması yine şart maalesef.

3 yaşındaki çocuk için siz evde olsanız bile annesi olarak yetemessiniz. Yedir, uyut, oynat dönemi bitmiş artık.
İlaki evdede faaliyetlerle vakit geçer ama kreşde alacağı eğitimi, yaşıtlarıyla sosyalleşmesinin yerini ev ortamında sağlayamassınız.
Görümce yeğenine üzüldüğü için değil, hergün ona geldiği için rahatsız olmuş. Çok haksızda değil o konuda.

Bende aynı fikirdeyim ama eşim kreşe ikna olmuyor.
Yani olmak zorunda.
Alın karşınıza açık açık her şeyi anlatın
Bir öğretmenle görüştürün
Kreşin faydalarını bilen biri anlatırsa daha iyi olur
Ama benim eşim mesela kesinlikle buna yanaşmasa oturur kendi çocuğuma kendim bakarım
Halayla teyzeyle bu iş çok sıkıntı
Çocuk ne görecek ne öğrenecek ne duyacak bunlar hassas konular
Bir öğretmen olarak size önerim ya kreş
Ya kendinizin bakması

Meslekdaşız. Açıkçası bu dönemde maddi durumum iyiyse ben de çalışmaz çocuğuma bakardım. Sonuçta muhasebe işi zor bulunan bir iş değil. Yanlış anlamayın hani memur, öğretmen ya da bunun gibi bir mesleğiniz olur işe devam zorunluluğunuz olur o zaman çalışırsınız.

Son düzenleme:
Kreşe güvenmemesini anlayamadım. Ben çocuğumu 3 yaşında kreşe başlattım ve gelişimini görünce geç kalmışım dedim. Biz şu ana nöbet sistemiyle çalışıyoruz. Eşim haftada 1 gün işe gidiyor, ben 2 gün. Baksak evde çok rahat bakarız ama yetemeyiz.

O zaman eşiniz baksın çocuğa kreşe karşıysa, neden tek seçenek sizsiniz, çalışmanız konusunda sizin fikriniz önemli.
Görümceniz haklı, rahatsız oluyordur nasıl söyleyeceğini bilememiştir.
Kim ister ki sorumluluk almadığı halde evinde her gün biri olsun
Babaanne de bakmak istemiyor ve söyleyemiyor belki de.
En iyisi kreş, o kadar da küçük değil çocuk.

Oglum 2 yasinda. Anneanne ve babaanne donusumlu olarak bende bakiyorlar. Ancak bu is gittikce zorlasmaya basladi. Cesitli sorunlar oluyor. Hatta burda konu da actim krese mi vereyim yoksa bakici mi bulayim diye. Pandemi olmasa kesinlikle krese verirdim ama benimki daha kucuk. 3 yas uygun artik kres icin. Anneanne babaanne baktiginda en mukemmel bakanla bile sorun yasaniyor. Onlar da hakli, yoruluyorlar. O yas cocugunun enerjisine ayak uydurmak zor. Ayric cocuklarin gelisimi konusunda da yetersiz oluyor bu durum. Bence esinizi kres konusunda ikna edin. Bu sekilde cocuk icin de verimlibdegil tum gun evde napacak koca koca insanlarla deyin. Isinizi birakmayi da dusunmeyin. Kadinin calismasi ona her anlamda ozgurluk yaratiyor. Hem maddi hem manevi.

Hayır aynı evde değil, aynı apartmandalar

Benimki kreşe 5-6 aydır gidiyor.
Babaanne ve anneanneden daha iyi bakılıyor, sosyalleşiyor. Bakıcı da denedim, sizi yarı yolda bırakmayacağının garantisi yok ve sürekli işi gücü çıkıyor.

Kreşe kesinlikle karşıysanız babaaanne yanına bir bakıcı bulabilirsiniz. Hem ücreti daha uygun olur hem görümceye götürülmez hem babaaabbe göz kulak olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…